Lees hoe je een vergeten wachtwoord opnieuw instelt of je huidige wachtwoord wijzigt.

Vergeten wachtwoord opnieuw instellen

Als je je wachtwoord bent vergeten of de foutmelding 'Adobe ID en wachtwoord komen niet overeen' krijgt, kun je je wachtwoord opnieuw instellen via je Adobe ID (gewoonlijk je e-mailadres) of je telefoonnummer.

1. Ga naar je Adobe-account.

2. Klik in het aanmeldvenster op Wachtwoord vergeten.

Wachtwoord vergeten
  3. Voer in het venster Wachtwoord vergeten het e-mailadres in dat is gekoppeld aan je Adobe ID en klik op Volgende.

4. Kies in het venster Wachtwoord opnieuw instellen hoe je je wachtwoord opnieuw wilt instellen:

• E-mailbericht voor herstel: Adobe stuurt een e-mail met instructies om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
    • Sms-bericht voor herstel: Adobe stuurt een sms-bericht met een verificatiecode naar je geregistreerde telefoonnummer.
    Wachtwoord opnieuw instellen

Opmerking:

Als je geen toegang hebt tot het e-mailadres in onze gegevens en als je geen telefoonnummer voor herstel hebt gekoppeld aan je account, neem je contact op met de klantenservice van Adobe om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

5. Voer een van de volgende stappen uit op basis van de geselecteerde optie:

E-mailbericht voor herstel
    Zoek de e-mail 'Wachtwoord voor je Adobe ID opnieuw instellen' en klik op de koppeling erin. Het venster 'Wachtwoord opnieuw instellen' wordt geopend in de webbrowser. Voer je nieuwe wachtwoord tweemaal in en klik op Mijn wachtwoord resetten.

Mijn wachtwoord resetten

Sms-bericht voor herstel
    Voer de zescijferige verificatiecode uit het sms-bericht in het venster Controleer je telefoon in en klik op Controleren.

Opnieuw instellen via mobiele telefoon

Opmerking:

Kun je de e-mail niet vinden? Als je de e-mail van Adobe niet in je postvak IN ziet, controleer dan de map met spam of ongewenste e-mail. Als je de e-mail nog steeds niet ziet, neem je contact op met de klantenservice van Adobe.

Huidig wachtwoord wijzigen

Als je er zeker van wilt zijn dat je account en gegevens veilig zijn, is het een goed idee om regelmatig je accountwachtwoord te wijzigen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID (gewoonlijk je e-mailadres) en wachtwoord via de Creative Cloud desktop-app of de website.

2. Klik in de navigatiebalk bovenaan op Profiel. Klik in het linkerdeelvenster op Wachtwoord en beveiliging.

Profielwachtwoordscherm
  3. Klik in de sectie Wachtwoord op Wijzigen.

Wachtwoord-wijzigen
  4. Voer je huidige wachtwoord in om je identiteit te bevestigen. Voer ter bevestiging tweemaal het nieuwe wachtwoord in en klik op Wachtwoord wijzigen.