Lees hoe je het wachtwoord van je Adobe ID wijzigt, opnieuw instelt of bijwerkt.

Een vergeten wachtwoord opnieuw instellen

Als je je wachtwoord bent vergeten of de foutmelding 'Adobe ID en wachtwoord komen niet overeen' krijgt, kun je je wachtwoord opnieuw instellen via je Adobe ID (gewoonlijk je e-mailadres) of je telefoonnummer.

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID (gewoonlijk je e-mailadres) en wachtwoord via de Creative Cloud desktop-app of de website.

2. Klik in het aanmeldvenster op Wachtwoord vergeten.

Wachtwoord vergeten
  3. Voer in het venster Wachtwoord vergeten het e-mailadres in dat is gekoppeld aan je Adobe ID en klik op Volgende.

4. Kies in het venster Wachtwoord opnieuw instellen hoe je je wachtwoord opnieuw wilt instellen:

• Per e-mail: Adobe stuurt een e-mail met instructies om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
    • Per sms naar mobiele telefoon: Adobe stuurt een verificatiecode naar je geregistreerde telefoonnummer.

Opmerking:

Als je geen toegang hebt tot het e-mailadres in onze gegevens en als je geen telefoonnummer voor herstel hebt gekoppeld aan je account, neem je contact op met de klantenservice van Adobe om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Wachtwoord opnieuw instellen
  5. Opnieuw instellen per e-mail
    Zoek de e-mail 'Het wachtwoord van je Adobe ID opnieuw instellen' en klik op de koppeling erin. Het venster 'Wachtwoord opnieuw instellen' wordt geopend in de webbrowser. Voer je nieuwe wachtwoord tweemaal in en klik op Mijn wachtwoord resetten.

Kun je de e-mail niet vinden? Als je de e-mail van Adobe niet in je postvak ziet, controleer dan de map met spam of ongewenste e-mail. Als je de e-mail nog steeds niet ziet, volg dan de opties voor probleemoplossing in Ik heb een verwachte e-mail van Adobe niet ontvangen.

Mijn wachtwoord resetten
  6. Opnieuw instellen via sms naar mobiele telefoon
    Voer de zescijferige verificatiecode in het venster Controleer je telefoon in en klik op Controleren.

Opnieuw instellen via mobiele telefoon

Je wachtwoord wijzigen

Als je er zeker van wilt zijn dat je account en gegevens veilig zijn, is het een goed idee om regelmatig je accountwachtwoord te wijzigen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID (gewoonlijk je e-mailadres) en wachtwoord via de Creative Cloud desktop-app of de website.

2. Klik op de navigatiebalk bovenaan op de pagina Account beheren op Beveiliging en privacybeleid.

3. Klik in de sectie Wachtwoord op Wijzigen.

Wachtwoord wijzigen
  4. Als je daarom wordt gevraagd, voer je je huidige wachtwoord in om je identiteit te verifiëren. Voer vervolgens ter bevestiging tweemaal het nieuwe wachtwoord in en klik op Opslaan.