Lees hoe je een vergeten wachtwoord opnieuw instelt of je huidige wachtwoord wijzigt.

Vergeten wachtwoord opnieuw instellen

1. Klik in het aanmeldvenster op Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten
  2. Voer in het venster Wachtwoord vergeten het e-mailadres in dat is gekoppeld aan je Adobe ID en klik op Volgende.

3. Kies in het venster Wachtwoord opnieuw instellen hoe je je wachtwoord opnieuw wilt instellen:

• E-mailbericht voor herstel: Adobe stuurt een e-mail met een koppeling om je wachtwoord opnieuw in te stellen naar het e-mailadres van je Adobe ID.

Deze koppeling vervalt 72 uur na verzending.

• Sms-bericht voor herstel: Adobe stuurt een sms-bericht met een verificatiecode naar je geregistreerde telefoonnummer.
    Scherm Je wachtwoord opnieuw instellen

Opmerking:

Als je geen toegang hebt tot het e-mailadres van je Adobe ID en geen telefoonnummer voor herstel hebt gekoppeld aan je account, neem je contact met ons op om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

4. Voer een van de volgende stappen uit op basis van de geselecteerde optie:

E-mailbericht voor herstel

Zoek de e-mail 'Het wachtwoord van je Adobe ID opnieuw instellen' en klik op de koppeling erin. Het venster Wachtwoord opnieuw instellen wordt geopend in de webbrowser. Voer je nieuwe wachtwoord tweemaal in en klik daarna op Mijn wachtwoord resetten.

Wachtwoord per e-mail herstellen (scherm Mijn wachtwoord opnieuw instellen)

Sms-bericht voor herstel

Voer de zescijferige verificatiecode uit het sms-bericht in het venster Controleer je telefoon in en klik op Verifiëren.

Wachtwoord herstellen via mobiele telefoon (scherm Controleer je telefoon)

Opmerking:

Als je de e-mail van Adobe niet in je postvak ziet, controleer dan de map met spam of ongewenste e-mail. Als je de e-mail nog steeds niet kunt vinden, raadpleeg je Ik heb een verwachte e-mail van Adobe niet ontvangen.

Huidig wachtwoord wijzigen

Als je er zeker van wilt zijn dat je account en gegevens veilig zijn, is het een goed idee om regelmatig je accountwachtwoord te wijzigen. Je kunt je wachtwoord als volgt wijzigen:

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID (je e-mailadres) en wachtwoord.

2. Klik op Wachtwoord en beveiliging in het linkerdeelvenster van Profiel.

Scherm Wachtwoord en beveiliging
  3. Klik in de sectie Wachtwoord op Wijzigen.

Sectie Wachtwoord
  4. Voer je huidige wachtwoord in om je identiteit te bevestigen. Voer ter bevestiging tweemaal het nieuwe wachtwoord in en klik op Wachtwoord wijzigen.