In Photoshop Elements worden de volgende Windows 7-functies ondersteund:

Live taakbalk

Hier ziet u pictogrammen voor alle uitgevoerde en gepinde toepassingen. De pictogrammen van alle uitgevoerde toepassingen worden omgeven door een gemarkeerde rand. Wijs een pictogram aan om afbeeldingen van de geopende bestanden en toepassingen weer te geven. Als u met een toepassing wilt werken, wijst u het bijbehorende pictogram aan, verplaatst u de muis over de afbeeldingen om een voorvertoning op volledig scherm weer te geven en klikt u op de volledige-schermafbeelding.

Aero Peek

Hiermee maakt u alle vensters transparant, zodat u het bureaublad kunt zien. Als u een verborgen venster wilt weergeven, wijst u met de muis naar het pictogram op de taakbalk.

Aero Shake

Hiermee kunt u een venster activeren door alle andere vensters te verbergen. Als u in een toepassing wilt werken, klikt u op het desbetreffende deelvenster en beweegt u de muis op en neer. Alle andere vensters worden dan verborgen, met uitzondering van het geselecteerde venster. Beweeg de muis nogmaals op en neer als u de verborgen vensters wilt weergeven.

Aero Snap

Hiermee kunt u vensters snel vergroten of verkleinen en organiseren. Als u het formaat van een venster wilt wijzigen, sleept u het naar een zijde van het scherm en vergroot u het verticaal of horizontaal.