En tilleggsmodul er programvare du kan legge til i et Adobe-program for å utvide dets funksjonalitet. Tilleggsmoduler kan legges til i Dreamweaver, Flash Professional, Photoshop, InDesign, InCopy, Illustrator, Adobe Premiere Pro, Prelude og Captivate. Bridge og Fireworks støttes ikke i CS6 eller senere.

Extension Manager CC 7.0.x og 7.1.x kan brukes med Dreamweaver CC, Flash Professional CC, Photoshop CC, InDesign CC, InCopy CC, Illustrator CC, Adobe Premiere Pro CC, Prelude CC og Captivate CC.

Extension Manager CC 7.2 og senere kan brukes med Dreamweaver CC og 2014, Flash CC og 2014, Photoshop CC og 2014, InDesign CC og 2014, InCopy CC og 2014, Illustrator CC og 2014, Adobe Premiere Pro CC og 2014, Prelude CC og 2014 og Captivate CC.

Merk:

MXP-tilleggsmoduler støttes ikke lenger av Extension Manager CC. Hvis du vil installere MXP-tilleggsmoduler for Adobe-programmer, må du konvertere dem til ZXP-tilleggsmoduler først. Du kan bruke Extension Manager CS6 til å konvertere MXP-tilleggsmoduler til ZXP-tilleggsmoduler. Extension Manager CS6 kan lastes ned fra http://www.adobe.com/exchange/em_download/.

Extension Manager

Extension Manager gjør det enkelt å installere og fjerne tilleggsmoduler i Adobe-programmer samt finne informasjon om tilleggsmoduler du har installert. Det er også praktisk når du skal navigere på Adobe Exchange-området. Du kan finne flere tilleggsmoduler, få informasjon om tilleggsmoduler og gi vurderinger til dem du har brukt.

Hvis du ikke allerede har installert Extension Manager CC, klikker du på Hjelp > Administrere tilleggsmoduler i programmet for å laste og installere Extension Manager automatisk.

Merk:

Extension Manager viser bare tilleggsmoduler som ble installert med Extension Manager-programmet eller med Extension Manager-kommandoer fra kommandolinjen. Tilleggsmoduler som er installert ved hjelp av tredjepartprogramvare eller lokale endringer i konfigurasjonsfilen, vises ikke i Extension Manager.

Adobe Exchange-webområdet på www.adobe.com/go/exchange_no er et repositorium for mange typer tilleggsmoduler. Hvis du finner en ikke-kommersiell tilleggsmodul du er interessert i, kan du laste den ned og installere den i et program ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsklienten.

Laste ned tilleggsmoduler

Du kan få mer informasjon om en tilleggsmodul, gi en vurdering av en tilleggsmodul du har brukt, eller finne flere tilleggsmoduler på Adobe Exchange.

1. Gå til Adobe Exchange ved å velge Fil > Skaff deg flere tilleggsmoduler i Extension Manager, eller ved å skrive inn www.adobe.com/go/exchange_no i nettleseren.

2. Klikk Last ned for å laste ned Adobe Exchange-panelet.

3. Klikk på Lær mer for å finne ut hvordan du kan bruke Adobe Exchange-panelet for å søke etter og installere flere tilleggsmoduler.

Installere tilleggsmoduler

Når du installerer tilleggsmoduler, må du passe på at Extension Manager-versjonen svarer til versjonen for produktene du utvider. Du bruker for eksempel Extension Manager CC til å installere tilleggsmoduler i Dreamweaver CC. Hvis du vil administrere tilleggsmoduler i tidligere versjoner av produktene, bruker du Extension Manager-versjonen som ble installert med disse produktene.

1. Dobbeltklikk på tilleggsmodulfilen i Windows® Utforsker (Windows) eller i Finder (Mac OS).
  2. Følg instruksjonene på skjermen.
  3. Hvis det vises en advarsel om usignert tilleggsmodul, klikker du den aktuelle knappen. Ikke alle usignerte tilleggsmoduler viser en advarsel før installasjonen.

Hvis installasjonen av tilleggsmodulen er vellykket, vises en beskrivelse av tilleggsmodulen i den nedre delen av arbeidsområdet i Extension Manager.

Merk følgende:

• For noen tilleggsmoduler trer ikke endringene i kraft før du har lukket og startet programmet på nytt.

• Hvis en tilleggsmodul endrer en konfigurasjonsfil, for eksempel menus.xml, opprettes en sikkerhetskopi av filen (menus.xbk) før tilleggsmodulen installeres. Hvis du skulle være så uheldig at tilleggsmodulen skader konfigurasjonsfilen, kan du gjenopprette den med sikkerhetskopifilen.

Merk:

Adobe anbefaler at du ikke endrer konfigurasjonsfiler for hånd. Hvis endringene i filene utføres feil, kan det føre til at store deler av produktet slutter å virke, og at andre tilleggsmoduler ikke kan installeres. Bare endre konfigurasjonsfiler ved hjelp av Extension Manager.

Signerte tilleggsmoduler

En digital signatur identifiserer utgiveren av tilleggsmodulen og inneholder kryptert informasjon som er unik for signataren, og som er enkel å bekrefte. Den digitale signaturen forsikrer brukeren om at tilleggsmodulen kommer fra utgiveren.

Digitale signaturer bekreftes med et digitalt sertifikat, som er elektronisk legitimasjon for utgiveren. Et digitalt sertifikat som er utstedt av en sertifikatmyndighet, bekrefter at utgiveren og en bestemt tilleggsmodul hører sammen, på samme måte som bildet på bilsertifikatet ditt kobler identiteten din med dine personlige opplysninger. Tilleggsmoduler som er signert av Adobe, bruker et sertifikat som er utstedt av VeriSign. Tilleggsmoduler som ikke er laget av utviklere fra Adobe, kan bruke andre klarerte sertifikater til å signere tilleggsmodulene.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du signerer en tilleggsmodul, kan du se www.adobe.com/go/learn_em_signextension_no.

Flere emner