Generell informasjon

Generelle systemkrav for å bruke Adobes mobilapplikasjoner er som følger:

iOS

Adobes mobilapplikasjoner støtter iOS 9 og senere som kjøres på iPad Pro, iPad 2 og nyere, iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6S, 6 Plus, 6S Plus, 7, 7 Plus og iPod Touch 5. generasjon.

Android

Adobes mobilapplikasjoner støtter telefoner som kjører Android 4.1.x og nyere.

Forsikre deg om at Android-telefonen som du vil installere Adobes mobilapplikasjoner på oppfyller følgende systemkrav:

Minimum systemkrav

• Prosessor: Quad Core CPU med 1,5 GHz frekvens og ARMv7-arkitektur
  • RAM: 1 GB
  • Intern lagringskapasitet: 8 GB
  • Android OS-versjon: 4.1.x og nyere

Anbefalte systemkrav

• Prosessor: Quad Core CPU med 2,2 GHz frekvens og høyere ARMv7-arkitektur
  • RAM: 2 GB
  • Intern lagringskapasitet: 8 GB eller mer
  • Android OS-versjon: 4.1.x og nyere

Noen unntak

Noen Adobe-mobilapplikasjoner støtter litt forskjellige enheter og plattformer enn standardkravene ovenfor:

Adobe mobilapplikasjon Android OS-kompatibilitet
Photoshop Fix

Krever en telefon som kjører Android OS versjon 5.1.x og nyere.

Nettbrett som kjører Android OS støttes ikke.

Premiere Clip

Nettbrett som kjører Android OS støttes ikke

Med CreativeSync kan du enkelt navigere mellom flere applikasjoner på mobilenheten din i én arbeidsflyt. Her er et eksempel:

Du er designer og holder på å lage en layout med Adobe Comp. Du har plassert et bilde i layouten, men det trenger litt finpuss (det kan for eksempel hende du ønsker å ta bort bakgrunnen på bildet). Når du trykker på bildet, blir det automatisk lastet inn og åpnet i Adobe Photoshop Mix. (Hvis Mix ikke er installert, blir du bedt om å installere det.) Du fjerner bakgrunnen og redigerer bildet til du er helt fornøyd med resultatet. Når du så lukker Mix, vil CreativeSync automatisk plassere den nye versjonen i layouten din i Comp.

Det betyr at funksjonen er gratis i en introduksjonsperiode, men etter hvert kan bli kostnadsbelagt, eventuelt via en Adobe Creative Cloud-medlemskapsplan. Når betalingsversjonen utgis, vil du fortsatt ha tilgang til alt du har lagret med disse funksjonene. Du vil altså ikke miste noe av arbeidet ditt.

Adobe gjør mange av de nye funksjonene i mobilapplikasjonene sine tilgjengelig i utvalgte applikasjoner fra andre selskaper via Adobe Creative SDK. Noen av disse funksjonene kan etter hvert bli kostnadsbelagt, eventuelt via en Creative Cloud-medlemskapsplan, for å kunne brukes med applikasjonen.

Priser og tilgjengelighet

Gå til Apple App Store eller Google Play for ditt land for å finne ut om en applikasjon er tilgjengelig.

Gå til Apple App Store for ditt land eller Google Play for å se hvilke språkversjoner som er tilgjengelig.

Tilkoblingen mellom Adobes mobilapplikasjoner og Creative Cloud (for å synkronisere, lagre og dele filer) krever at du har et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Adobes mobilapplikasjoner må lastes ned separat.

Adobe Capture

Adobe Capture for iOS og Android kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Adobe Capture er tilgjengelig på følgende språk: engelsk, norsk, tsjekkisk, dansk, nederlandsk, finsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tradisjonell kinesisk og tyrkisk.

Du finner de aktuelle systemkravene på Adobe Capture-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du bruker en Google Chromebook, oppretter du en Adobe ID hvis du ikke har en, og logger deretter på.

Du kan finne ut mer om Capture på disse websidene:

Se en veiledning i hvordan du kommer i gang, eller besøk Adobe Capture-forumene.

Adobe Comp

Adobe Comp for iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter og Chromebook kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Adobe Comp fås på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, portugisisk (Brasil), polsk, tradisjonell kinesisk, svensk, tyrkisk, dansk, nederlandsk, finsk, norsk og tsjekkisk.

Du finner de nyeste systemkravene på Adobe Comp-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du bruker en Google Chromebook, oppretter du en Adobe ID hvis du ikke har en, og logger deretter på.

Les mer om Comp på disse websidene:

• Gå til produktsiden for Adobe Comp.

• Gå til opplæringssiden for Adobe Comp.

• Gå til iTunes-siden for Adobe Comp.

Gå gjennom en opplæring, les vanlige spørsmål eller gå til Adobe Comp-forumene.

Adobe Illustrator Draw

Draw for mobiltelefoner, nettbrett og Chromebook kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Draw fås per i dag på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, portugisisk (Brasil), portugisisk, polsk, tsjekkisk, svensk, dansk, nederlandsk, finsk, kinesisk (tradisjonell), norsk og tyrkisk.

Du finner de aktuelle systemkravene på Adobe Illustrator Draw-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Nei. Draw er laget for å kunne kjøres med Ink og Slide, men du trenger ikke å eie denne maskinvaren for å bruke Draw. Du kan tegne i Draw med en finger eller pekepenn og den innebygde digitale linjalen.

Ja. Draw støtter følgende trykkfølsomme penner: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch med Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil fra FiftyThree og Apple Pencil.

Vær oppmerksom på at Apple Pencil bare støttes på iPad Pro.

Draw støtter også avvisning av håndflate, som Adonit Jot Script har.

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du bruker en Google Chromebook, oppretter du en Adobe ID hvis du ikke har en, og logger deretter på.

Du kan finne ut mer om Draw på disse websidene:

Gå gjennom en opplæring, les vanlige spørsmål eller gå til støtteforumet.

Adobe Photoshop Fix

Photoshop Fix – Adobes nye mobilapplikasjon for redigering for iPhone, iPad og Android-enheter – er laget med Adobe Creative SDK og egner seg for både proffer og hobbyfotografer. Med Fix kan du gi mobilenheten din funksjoner som tidligere kun var tilgjengelig i Photoshop. Fix er et brukervennlig verktøy som handler like mye om tilkobling som redigering. Fix går fint an å bruke sammen med Adobes mobilapplikasjon Photoshop Mix for å klippe ut og sette sammen bilder. Begge applikasjonene gir deg muligheten til å sende filer til Photoshop og lagre dem i Lightroom-samlingene dine.

Photoshop Fix kan lastes ned gratis til iPhone og iPad fra iTunes App Store. Android-brukere kan laste ned applikasjonen gratis fra Google Play.

Du finner de oppdaterte systemkravene i iTunes App Store eller Google Play.

Merk:

• Photoshop Fix er tilgjengelig på følgende språk for iOS: engelsk, fransk, tysk og japansk.
  • For Android er Photoshop Fix-applikasjonen foreløpig ikke tilgjengelig for Android-nettbrett og Chromebooks.

Med CreativeSync kan du enkelt navigere mellom flere applikasjoner på mobilenheten din i én arbeidsflyt.

Du kan enkelt veksle frem og tilbake: Photoshop Mix, Lightroom på mobilenheten og Photoshop Express til Fix og tilbake. Fix er også kompatibelt med Adobe Photoshop, Adobe Spark Video og Adobe Spark Page.

Gå gjennom en opplæring for å komme i gang, eller gå til støtteforumet.

Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Touch ble opprinnelig laget for å tilby et delsett av Photoshop-verktøy i en enkeltstående, men begrenset applikasjon. Photoshop Mix er kun ment å skulle brukes til å mikse bilder. Det har funksjoner som støtter Adobe Creative SDK-skytjenester og integrering med applikasjoner som Photoshop CC og Lightroom CC, slik at du kan gi kreativiteten enda friere tøyler.

Mix tilbyr funksjoner som tidligere bare var tilgjengelig i våre profesjonelle skrivebordsprodukter. Den brukervennlige applikasjonen er laget med det nye Creative SDK-et og handler like mye om tilkobling som redigering.

Photoshop Mix er tilgjengelig for iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter og Chromebook og kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Photoshop Mix for iOS er tilgjengelig på følgende språk: engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, portugisisk (Brasil), polsk, russisk, koreansk, forenklet kinesisk, tradisjonell kinesisk, svensk, tyrkisk, dansk, nederlandsk, finsk, norsk og tsjekkisk.

For Android er applikasjonen tilgjengelig på følgende språk: engelsk, fransk, tysk og japansk.

Gå til Photoshop Mix-siden i iTunes App Store eller Google Play hvis du vil se oppdaterte systemkrav.

Med CreativeSync kan du enkelt navigere mellom flere applikasjoner på mobilenheten din i én arbeidsflyt.

I Photoshop Mix kan du enkelt flytte arbeid frem og tilbake mellom den nye Photoshop Fix-applikasjonen, Lightroom for mobile, Comp og Sketch. Mix er også kompatibel med Adobe Spark Video og Adobe Spark Page.

Hvis du vil vite mer om Photoshop Mix, kan du gå til produktsiden for Adobe Photoshop Mix.

Gå gjennom en opplæring for å komme i gang, eller gå til støtteforumet.

Se en omfattende opplæring om hvordan du Kommer i gang med Photoshop Mix.

Adobe Photoshop Sketch

Sketch for iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter og Chromebook kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Sketch fås per i dag på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, portugisisk (Brasil) og polsk.

Du finner de nyeste systemkravene på Sketch-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Nei. Sketch er laget for å kunne kjøres med Ink og Slide, men du trenger ikke å eie denne maskinvaren for å bruke Adobe Sketch. Du kan tegne i Sketch med en finger eller pekepenn og den innebygde digitale linjalen.

Ja. I tillegg til støtte for Ink, støtter Sketch også de nyeste trykkfølsomme pennene fra Wacom, Pencil by FiftyThree og Apple Pencil.

Apple Pencil er den eneste pekepennen som Sketch støtter på iPad Pro.

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du bruker en Google Chromebook, oppretter du en Adobe ID hvis du ikke har en, og logger deretter på.

Du kan finne ut mer om Sketch ved hjelp av disse ressursene:

Bruk én eller flere av disse nyttige ressursene:

1. Logg inn i Sketch.

2. Klikk på -ikonet øverst i det venstre hjørnet på skjermen.

3. Velg Se opplæringsmateriale.

Screenshot_tutorials

Du kan også sende tilbakemeldinger og spørsmål fra mobilapplikasjonen:

1. Logg inn i Sketch.

2. Klikk på -ikonet øverst til venstre på skjermen.

3. Velg Send tilbakemelding.

send feedback

Adobe Premiere Clip

Premiere Clip er tilgjengelig for brukere med iPhone, iPad og Android-telefon som en gratis nedlasting, via iTunes og Google Play.

Premiere Clip er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk, japansk, koreansk, italiensk, russisk, portugisisk (Brasil), nederlandsk, svensk, tradisjonell kinesisk og spansk.

Gå til siden for Premiere Clip i iTunes App Store eller Google Play Store for å se de oppdaterte systemkravene.

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap.

Ja. Når du er klar til å eksportere prosjektet til Premiere Pro, begynner du ved å trykke på Del-ikonet øverst til høyre på skjermen. Deretter trykker du ganske enkelt på Edit i Premiere Pro. I løpet av et par minutter sendes prosjektet og mediene til Creative Cloud-mappen. Åpne Premiere Pro på datamaskinen, velg File og deretter Convert Premiere Clip Project på menylinjen. Alle redigeringer, musikkmarkører og tilpassede Looks som brukes i Premiere Clip, vises på tidslinjen.

Du kan finne ut mer om Premiere Clip på disse websidene:

Lydsporene i Adobe Premiere Clip kan brukes fritt til personlig eller kommersiell bruk. Se vilkårene for Adobe nedenfor.

Din bruk av lydsporene er underlagt punkt 2.5 i Adobes vilkår for bruk (http://www.adobe.com/legal/terms.html). Du kan ta med lydspor som en del av et Premiere Clip-prosjekt for kundene dine, men du kan ikke distribuere (eller gjøre dem tilgjengelige) på frittstående basis.

Gå gjennom en opplæring, les vanlige spørsmål eller gå til støtteforumet.

Opplæringsmateriale for Creative Cloud (avvikling)

Adobe Creative Cloud-mobilappen støtter nå visning og søking i Adobes nyeste opplæringsmateriale og hjelpeinnhold og erstatter Opplæringsmateriale for Creative Cloud-applikasjonen.

Applikasjonen fjernes fra App Store den 17. september 2018.

Adobe anbefaler at brukere av Opplæringsmateriale for Creative Cloud laster ned Adobe Creative Cloud-mobilappen for å se, søke og spore fremdriften sin i Adobes nyeste opplæringsmateriale. Adobe Creative Cloud-mobilappen er tilgjengelig for iOS- og Android-enheter, og du kan se hjelpeinnhold og spillelister på engelsk, tysk, fransk, japansk og koreansk.

Last ned og installer Adobe Creative Cloud-mobilappen ved å klikke på ett av disse merkene:

For alle som installerte Creative Cloud Opplæringsmateriale før 9.18.2018 vil applikasjonen fortsette å fungere også når den ikke lenger er tilgjengelig i App Store.

Merk:

1 Internett-tilkobling kreves. Adobes nettbaserte tjenester er bare tilgjengelig for brukere som er 13 år eller eldre, og krever at du godtar tilleggsvilkår og Adobes retningslinjer for personvern. Mobil- og nettbrettapplikasjoner må lastes ned separat og krever at du godtar tilleggsvilkår. Slike applikasjoner er kanskje ikke tilgjengelig i alle land eller på alle språk, og de kan endres eller avvikles uten varsel. Ytterligere avgifter eller medlemsavgifter kan påløpe.