Vanlige spørsmål om Adobe Illustrator Draw

Viktig påminnelse:

Adobe Illustrator Draw vil ikke lenger være tilgjengelig for nedlasting fra App Store og Google Play Store fra 19. juli 2021. Hvis du allerede har installert appen, kan du fortsette å bruke den frem til 10. januar 2022. For å kunne jobbe uten avbrudd med lignende og forbedrede funksjoner videre fremover, kan du prøve Adobe Fresco gratis. Draw-ressursene dine blir overført automatisk første gang du logger på Fresco.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Avvikling av Adobe Photoshop Sketch og Illustrator Draw.

Bruk Adobe Illustrator Draw til å lage vektorillustrasjoner i fritt format på mobiltelefonen, nettbrettet eller en Chromebook. Draw kommer med fem vektorpenner, et viskelær og opptil ti tegnelag så du kan slippe kreativiteten løs. Draw kan også brukes sammen med Adobe Capture til å integrere fargetemaer og vektorbaserte former som kan redigeres med Adobe Illustrator på skrivebordet.

Generell informasjon

Draw for mobiltelefoner, nettbrett og Chromebook kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Draw fås per i dag på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, portugisisk (Brasil), portugisisk, polsk, tsjekkisk, svensk, dansk, nederlandsk, finsk, kinesisk (tradisjonell), norsk og tyrkisk.

Du finner de aktuelle systemkravene på Adobe Illustrator Draw-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Nei. Draw er laget for å kunne kjøres med Ink og Slide, men du trenger ikke å eie denne maskinvaren for å bruke Draw. Du kan tegne i Draw med en finger eller pekepenn og den innebygde digitale linjalen.

Ja. Draw støtter følgende trykkfølsomme penner: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch med Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil fra FiftyThree og Apple Pencil.

Vær oppmerksom på at Apple Pencil bare støttes på iPad Pro.

Draw støtter også avvisning av håndflate-funksjonen fra Adonit Jot Script.

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du bruker en Google Chromebook, oppretter du en Adobe ID hvis du ikke har en, og logger deretter på.

Du kan finne ut mer om Draw på disse websidene:

Gå gjennom en opplæring, les de vanlige spørsmålene eller gå til støtteforumet.

Bruke Adobe Illustrator Draw

Se opplæringsmateriale om hvordan du kan komme i gang med Draw.

Du kan gruppere tegninger i prosjekter. I et prosjekt kan du omorganisere tegningene eller endre navn på prosjektet.

• Trykk på +-ikonet i det venstre feltet for å legge til et nytt prosjekt.
Trykk på Rediger-ikonet øverst i prosjektfeltet for å redigere et prosjekt.
  • Tapp navnet for å endre navn på prosjektet.
  • Dra i håndtakene for å omorganisere tegningene i prosjektet.

I Adobe Draw kan du kopiere og lime inn lag med innhold i samme prosjekt eller i ulike prosjekter.

1. Trykk på laget du vil kopiere, i et prosjekt.
  2. Dra laget til sentrum av arbeidsområdet. Fortsett å holde laget. Ikke fjern fingeren.
  3. (Valgfritt) Hvis du vil kopiere flere lag, trykker du på dem mens du holder det valgte laget.
  4. Trykk på Lukk øverst til høyre på skjermen med en annen finger.
  5. Gjør ett av følgende:
  • Hvis du vil kopiere tegningen til samme prosjekt, slipper du laget i prosjektet.
  • Hvis du vil kopiere tegningen til et annet prosjekt, trykker du på Lukk øverst til høyre på skjermen. Åpne det ønskede prosjektet og slipp laget i prosjektet.

Merk: Denne funksjonen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for Android.

1. Tapp Edit (Rediger)-ikonet i et prosjekt.
  2. Tapp en skisse for å velge den. Du kan også velge flere skisser.
  3. Tapp Delete (Slett)-ikonet.
  1. Tapp Share (Del)-ikonet på prosjektbanneret.
  2. Tapp Continue to Share (Fortsette å dele). Tegninger fra det gjeldende prosjektet vises.
  3. Tapp Edit (Rediger) for å legge til eller fjerne tegningene. Du kan også legge til andre filer fra Creative Cloud eller Kamerarull eller til og med ta et bilde med kameraet. Tapp Fortsett.
  4. Velg et forsidebilde, og tapp Continue (Fortsett).
  5. Legg inn informasjonen, og tapp Publish (Publiser).

Du kan bruke fargetemaer som er opprettet ved hjelp Adobe Capture-appen, til å angi farge for hvert tegneverktøy.

1. Tapp et tegneverktøy for å velge det.
  2. Tapp Color (Farge) for å åpne Color themes (Fargetemaer)-panelet.
  3. Tapp + for å velge Add Color Themes (Legg til fargetemaer).
  4. Tapp My Color (Min farge), og tapp fargetemaene for å velge dem.
  5. Tapp Accept (Godta) for å legge til de valgte fargetemaene.

Du kan legge til former fra Creative Cloud-bibliotekene ved å bruke Adobe Capture-appen.

1. Trykk på Former-ikonet på den øverste linjen i en tegning. Former-panelet åpnes.
  2. Tapp My library (Mitt bibliotek). Trykk på Endre bibliotek for å velge et annet bibliotek.
  3. Bruk Touch Slide til å bla gjennom formene i biblioteket og plassere dem på lerretet.
    Merk: Touch Slide er for øyeblikket ikke tilgjengelig for iPhone og Android.
  4. Trykk to ganger på formen for å legge den til.

Du kan laste ned en ressurs fra Creative Cloud Market, legge den til i et bibliotek og plassere den på tegningen.

1. Trykk på Add Layer (Legg til lag)-ikonet.
  2. Trykk på Photo Layer (Fotolag), og velg deretter From Market (Fra Market).
    Merk: Market er for øyeblikket ikke tilgjengelig for Android.
  3. Bla for å finne en ressurs, og tapp deretter Download (Last ned).
  4. Velg et Creative Cloud-bibliotek. Du kan også opprette et bibliotek.
  5. Tapp Open (Åpne). Ressursen plasseres på tegningen.
Du kan justere ugjennomsiktigheten for laget ved hjelp av glidebryterne for ugjennomsiktighet på lagene.

Forskjellene er:

• Støtte for pekepenn er ikke tilgjengelig i Draw for iPhone og Android.
  • iPad Pro er optimalisert for å støtte kun Apple Pencil for Draw.
  • Market er for øyeblikket ikke tilgjengelig for Android.

(iOS)

Det finnes tre filformater du kan lagre tegningene som: PDF, PSD og PNG. Du kan sende tegningen til Photoshop eller Illustrator for videre redigering eller ferdigstilling etter behov.

(Android)

Du kan lagre tegningene i PNG-format. Du kan sende et prosjekt til Photoshop eller Illustrator for videre redigering eller ferdigstilling etter behov.

(iOS)

Dobbeltklikk på bakgrunnslaget for å gjøre bakgrunnen gjennomsiktig. Adobe Draw viser  et ikon  for en gjennomsiktig bakgrunn.

(Android)

Når du er i et prosjekt, kan du trykke på Del-ikonet øverst til høyre på skjermen og velge Kopier bilde til galleri. Deretter velger du Lagre tegningen med en gjennomsiktig bakgrunn fra rullegardinmenyen.

Du kan sende en tegning til Photoshop eller Illustrator for videre redigering eller ferdigstilling etter behov.

1. Tapp Share (Del).
  2. Tapp Send to Photoshop (Send til Photoshop) eller Send to Illustrator (Send til Illustrator).
Photoshop eller Illustrator starter, og tegningen åpnes. Du må være logget på Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og ha den nødvendige applikasjonen installert på datamaskinen.

Draw på Android støtter for øyeblikket ikke:

• De nyeste pennene fra Wacom og Pencil av 53
  • Hjelpelinjer og rutenett

Gå gjennom disse trinnene for å få tilgang til Adobe Stock fra Adobe Illustrator Draw:

1. Trykk på Lag-ikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Velg Bildelag. Dette starter Bilder-menyen.
  3. Velg Fra Stock på Bilder-menyen.

Slik får du tilgang til rutenett i Adobe Illustrator Draw:

1. Trykk på rutenettikonet nederst til venstre på skjermen.
  2. Flytt knappen til høyre for å aktivere rutenett. Flytt den til venstre for å deaktivere dem.
  3. Trykk på Juster for å endre størrelsen på rutene i rutenettet.
  4. Hvis du vil ha tilgang til et to-punkts-perspektiv eller alternativer for grafrutenett, trykker du på Andre rutenett.

Gå over fra Adobe Ideas til Adobe Illustrator Draw

Adobe Ideas var en av de første Adobe-appene som var tilgjengelig for iPhone da den først ble tilgjengelig i mai 2010. Etter dette har mobilappdesign og prosessorstyrke gjort store fremskritt. Vi har investert i nye designmønstre og funksjoner med lanseringen av Photoshop Sketch, Illustrator Line, Photoshop Mix og andre apper. Vi ønsket å kombinere de grunnleggende tegneelementene, som har drevet Adobe Ideas, med de nye funksjonene og levere alt i en opplevelse som er forenlig med våre andre mobiltegneapper. Draw setter alle yndlingsverktøyene dine for vektortegning og funksjoner fra Adobe Ideas inn i et kjent og moderne grensesnitt. Det inkluderer også støtte for Creative Cloud-bibliotek så du enkelt kan gjøre en ide eller inspirasjon om til en nydelig design, og deretter redigere den ytterligere på mobilenheten, den stasjonære datamaskinen eller begge. Lær mer på produktsiden for Adobe Illustrator Draw.

Draw tilbyr de viktigste tegneelementene og favorittverktøyene, men legger i tillegg til en rekke nye funksjoner, inkludert støtte for Creative Cloud-biblioteker og evnen til å tegne helt rette linjer, sirkler, ellipser, firkanter, rektangler og triangler samt andre former. I tillegg kan Draw-brukere, ved å bruke Adobe Capture, fange former de ser i omgivelsene rundt seg som vektorer, og bruke dem i Draw-illustrasjoner. Lær mer på produktsiden for Adobe Illustrator Draw.

1. desember 2014 ble automatisk synkronisering av Ideas-filer til Creative Cloud deaktivert. Hvis kundene synkroniserte tegningene før 1. desember, kan de laste ned Illustrator Draw, åpne den og gå til Innstillinger > Administrer filer > Hent alle filer. Dette vil importere alle synkroniserte Ideas-filer fra Creative Cloud Assets-mappen til Draw.

Hvis du har Ideas-filer på iPad-en, som ikke er lastet opp til Creative Cloud, kan du enkelt laste dem opp. Start Adobe Ideas og trykk på skyikonet øverst til høyre på skjermen. Du kan så velge en eller flere Ideas-filer, og laste dem opp til Creative Cloud. Når de har blitt lastet opp til Creative Cloud, kan du importere dem til Draw ved å starte Draw og gå til Innstillinger > Importer Ideas-filer.

Adobe vil ikke fortsette å oppdatere Adobe Ideas på nye versjoner av iOS. Adobe Ideas-brukere kan installere og bruke Ideas, men nye brukere kan installere programmet. Adobe Illustrator Draw har alle favorittverktøyene og -funksjonene for vektortegning fra Adobe Ideas i et kjent og moderne grensesnitt. Besøk Creative Cloud-bloggen for å få tips om overgangen fra Ideas til Draw: /http://blogs.adobe.com/creativecloud/from-ideas-to-draw-making-the-switch/.

Ja, hvis du tidligere hadde Adobe Ideas på en enhet, kan du fortsatt installere det selv om det er fjernet fra butikken. I App Store går du til Kjøpt og velger Ikke på denne iPaden/iPhonen. Du finner Adobe Ideas på denne listen og kan installere den derfra.