draw_appicon_128

Bruk Adobe Illustrator Draw til å lage vektorillustrasjoner i fritt format på mobiltelefonen, nettbrettet eller en Chromebook. Draw kommer med fem vektorpenner, et viskelær og opptil ti tegnelag så du kan slippe kreativiteten løs. Draw kan også brukes sammen med Adobe Capture til å integrere fargetemaer og vektorbaserte former som kan redigeres med Adobe Illustrator på skrivebordet.

Generell informasjon

Hvor får jeg tak i Adobe Illustrator Draw?

Draw for mobiltelefoner, nettbrett og Chromebook kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Draw fås per i dag på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, portugisisk (Brasil), portugisisk, polsk, tsjekkisk, svensk, dansk, nederlandsk, finsk, kinesisk (tradisjonell), norsk og tyrkisk.

Du finner de aktuelle systemkravene på Adobe Illustrator Draw-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Må jeg ha Adobe Ink for å kunne bruke Adobe Draw?

Nei. Draw er laget for å kunne kjøres med Ink og Slide, men du trenger ikke å eie denne maskinvaren for å bruke Draw. Du kan tegne i Draw med en finger eller pekepenn og den innebygde digitale linjalen.

Støtter Draw andre trykkfølsomme penner?

Ja. Draw støtter følgende trykkfølsomme penner: Adonit Jot Touch 4, Adonit Jot Touch med Pixel Point, Wacom Intuos Creative Styluses, Pencil fra FiftyThree og Apple Pencil.

Vær oppmerksom på at Apple Pencil bare støttes på iPad Pro.

Draw støtter også avvisning av håndflate, som Adonit Jot Script har.

Må jeg ha en Creative Cloud-konto for å kunne bruke Draw?

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du bruker en Google Chromebook, oppretter du en Adobe ID hvis du ikke har en, og logger deretter på.

Hvor finner jeg mer informasjon om Draw?

Du kan finne ut mer om Draw på disse websidene:

Hvor får jeg hjelp og støtte for Draw?

Gå gjennom en opplæring, les vanlige spørsmål eller gå til støtteforumet.

Bruke Adobe Illustrator Draw

Hvordan lærer jeg å bruke Adobe Illustrator Draw?

Se en veiledning for hvordan du kan Komme i gang med Draw.

Hvordan legger jeg til eller redigerer et prosjekt?

Du kan gruppere tegninger i prosjekter. I et prosjekt kan du omorganisere tegningene eller endre navn på prosjektet.

• Trykk på pluss ikonet (+) i det venstre feltet for å legge til et nytt prosjekt.
Trykk på Rediger-ikonet øverst i prosjektfeltet for å redigere et prosjekt.
  • Trykk på navnet for å endre navn på prosjektet.
  • Dra i håndtakene for å omorganisere tegningene i prosjektet.

Hvordan kan jeg kopiere og lime inn tegninger i Adobe Illustrator Draw?

I Adobe Draw kan du kopiere og lime inn lag med innhold er i samme prosjekt eller i andre prosjekt.

1. Trykk på laget du vil kopiere, i et prosjekt.
  2. Dra laget til sentrum av arbeidsområdet. Fortsett å holde laget. Ikke fjern fingeren.
  3. (Valgfritt) Hvis du vil kopiere flere lag, trykker du på dem mens du holder det valgte laget.
  4. Trykk på Lukk øverst til høyre på skjermen med en annen finger.
  5. Gjør ett av følgende:
  • Hvis du vil kopiere tegningen til samme prosjekt, slipper du laget i prosjektet.
  • Hvis du vil kopiere tegningen til et annet prosjekt, trykker du på Lukk øverst til høyre på skjermen. Åpne det ønskede prosjektet og slipp laget i prosjektet.

Merk: Denne funksjonen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for Android.

Hvordan sletter jeg tegninger fra et prosjekt?

1. Trykk på Rediger-ikonet i et prosjekt.
  2. Trykk på en skisse for å velge den. Du kan også velge flere skisser.
  3. Trykk på Slett-ikonet.

Hvordan deler jeg et prosjekt på Behance?

1. Trykk på Del-ikonet på prosjektbanneret.
  2. Trykk på Fortsett å dele. Tegninger fra det gjeldende prosjektet vises.
  3. Trykk på Rediger for å legge til eller fjerne tegningene. Du kan også legge til andre filer fra Creative Cloud eller Kamerarull eller til og med ta et bilde med kameraet. Trykk på Fortsett.
  4. Velg et forsidebilde og trykk på Fortsett.
  5. Legg inn informasjonen og trykk på Publiser.

Hvordan legger jeg til fargetemaene fra Creative Cloud-bibliotekene?

Du kan bruke fargetemaer som er opprettet ved hjelp Adobe Capture-appen, til å angi farge for hvert tegneverktøy.

1. Trykk på et tegneverktøy for å velge det.
  2. Trykk på Farge for å åpne panelet Fargetemaer.
  3. Trykk på + for å velge Legg til fargetemaer.
  4. Trykk på Min farge og deretter på fargetemaene for å velge dem.
  5. Trykk på Godta for å legge til de valgte fargetemaene.

Hvordan legger jeg til former fra Creative Cloud-bibliotekene?

Du kan legge til former fra Creative Cloud-bibliotekene ved å bruke Adobe Capture-appen.

1. Trykk på Former-ikonet på den øverste linjen i en tegning. Former-panelet åpnes.
  2. Trykk på Mitt bibliotek. Trykk på Endre bibliotek for å velge et annet bibliotek.
  3. Bruk Touch Slide til å bla gjennom formene i biblioteket og plassere dem på lerretet.
    Merk: Touch Slide er for øyeblikket ikke tilgjengelig for iPhone og Android.
  4. Dobbelttrykk på formen for å legge den til.

Hvordan legger jeg til ressurser fra Creative Cloud Market?

Du kan laste ned en ressurs fra Creative Cloud Market, legge den til i et bibliotek og plassere den på tegningen.

1. Trykk på ikonet Legg til lag.
  2. Trykk på Fotolag, og velg deretter Fra Market.
    Merk: Market er for øyeblikket ikke tilgjengelig for Android.
  3. Bla for å finne en ressurs, og trykk deretter på Last ned.
  4. Velg et Creative Cloud-bibliotek. Du kan også opprette et bibliotek.
  5. Trykk på Åpne. Ressursen plasseres på tegningen.
Du kan justere ugjennomsiktigheten for laget ved hjelp av glidebryterne for ugjennomsiktighet på lagene.

Hva er forskjellen på Draw for iPad, iPhone og Android?

Forskjellene er:

• Stylus-støtte er ikke tilgjengelig i Draw for iPhone og Android.
  • iPad Pro er optimert til å støtte kun Apple Pencil for Draw.
  • Market er for øyeblikket ikke tilgjengelig for Android.

Hvilke filformater støtter Adobe Illustrator Draw for å lagre prosjekter?

(iOS)

Det finnes tre filformater du kan lagre tegningene som: PDF, PSD og PNG. Du kan sende tegningen til Photoshop eller Illustrator for videre redigering eller ferdigstilling etter behov.

(Android)

Du kan lagre tegningene i PNG-format. Du kan sende et prosjekt til Photoshop eller Illustrator for videre redigering eller ferdigstilling etter behov.

Hvordan gjør jeg bakgrunnen i et PNG-bilde gjennomsiktig?

(iOS)

Dobbeltklikk på bakgrunnslaget for å gjøre bakgrunnen gjennomsiktig. Adobe Draw viser et ikonfor en gjennomsiktig bakgrunn.

(Android)

Når du er i et prosjekt, kan du trykke på Del-ikonet øverst til høyre på skjermen og velge Kopier bilde til galleri. Deretter velger du Lagre tegningen med en gjennomsiktig bakgrunn fra rullegardinmenyen.

Hvordan sender jeg en tegning til skrivebordet?

Du kan sende en tegning til Photoshop eller Illustrator for videre redigering eller ferdigstilling etter behov.

1. Trykk på Del.
  2. Trykk på Send til Photoshop eller Send til Illustrator.
Photoshop eller Illustrator starter, og tegningen åpnes. Du må være logget på Creative Cloud-skrivebordsappen og ha den nødvendige appen installert på datamaskinen.

Finnes det funksjoner som ikke støttes på Android?

Draw på Android støtter for øyeblikket ikke:

• De nyeste pennene fra Wacom og Pencil av 53 .
  • Hjelpelinjer og rutenett

Hvordan får jeg tilgang til Adobe Stock?

Gå gjennom disse trinnene for å få tilgang til Adobe Stock fra Adobe Illustrator Draw:

1. Trykk på Lag-ikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Velg Bildelag. Dette starter Bilder-menyen.
  3. Velg Fra Stock på Bilder-menyen.

Hvordan får jeg tilgang til perspektiv- og grafikkrutenett i Draw?

Slik får du tilgang til rutenett i Adobe Illustrator Draw:

1. Trykk på rutenettikonet nederst til venstre på skjermen.
  2. Flytt knappen til høyre for å aktivere rutenett. Flytt den til venstre for å deaktivere dem.
  3. Trykk på Juster for å endre størrelsen på rutene i rutenettet.
  4. Hvis du vil ha tilgang til et to-punkts-perspektiv eller alternativer for grafrutenett, trykker du på Andre rutenett.

Flytte fra Adobe Ideas til Adobe Illustrator Draw

Hvorfor har Adobe erstattet Ideas med Illustrator Draw?

Adobe Ideas var en av de første Adobe-appene som var tilgjengelig for iPhone da den først ble tilgjengelig i mai 2010. Etter dette har mobilappdesign og prosessorstyrke gjort store fremskritt. Vi har investert i nye designmønstre og funksjoner med lanseringen av Photoshop Sketch, Illustrator Line, Photoshop Mix og andre apper. Vi ønsket å kombinere de grunnleggende tegneelementene, som har drevet Adobe Ideas, med de nye funksjonene og levere alt i en opplevelse som er forenlig med våre andre mobiltegneapper. Draw setter alle yndlingsverktøyene dine for vektortegning og funksjoner fra Adobe Ideas inn i et kjent og moderne grensesnitt. Det inkluderer også støtte for Creative Cloud-bibliotek så du enkelt kan gjøre en ide eller inspirasjon om til en nydelig design, og deretter redigere den ytterligere på mobilenheten, den stasjonære datamaskinen eller begge. Lær mer på produktsiden for Adobe Illustrator Draw.

Hvilke nye funksjoner er tilgjengelige i Illustrator Draw?

Draw tilbyr de viktigste tegneelementene og favorittverktøyene, men legger i tillegg til en rekke nye funksjoner, inkludert støtte for Creative Cloud-biblioteker og evnen til å tegne helt rette linjer, sirkler, ellipser, firkanter, rektangler og triangler samt andre former. I tillegg kan Draw-brukere, ved å bruke Adobe Capture, fange former de ser i omgivelsene rundt seg som vektorer, og bruke dem i Draw-illustrasjoner. Lær mer på produktsiden for Adobe Illustrator Draw.

Hvordan kan jeg overføre eksisterende kunstverk i Ideas til Draw?

1. desember 2014 ble automatisk synkronisering av Ideas-filer til Creative Cloud deaktivert. Hvis kundene synkroniserte tegningene før 1. desember, kan de laste ned Illustrator Draw, åpne den og gå til Innstillinger > Administrer filer > Hent alle filer. Dette vil importere alle synkroniserte Ideas-filer fra ressursmappen i Creative Cloud til Draw.

Hvis du har Ideas-filer på iPad-en, som ikke er lastet opp til Creative Cloud, kan du enkelt laste dem opp. Start Adobe Ideas og trykk på skyikonet øverst til høyre på skjermen. Du kan så velge en eller flere Ideas-filer, og laste dem opp til Creative Cloud. Når de har blitt lastet opp til Creative Cloud, kan du importere dem til Draw ved å starte Draw og gå til Innstillinger>Importer Ideas-filer.

Kan jeg fortsette å bruke Adobe Ideas?

Adobe vil ikke fortsette å oppdatere Adobe Ideas på nye versjoner av iOS. Adobe Ideas-brukere kan installere og bruke Ideas, men nye brukere kan installere programmet. Adobe Illustrator Draw har alle favorittverktøyene og -funksjonene for vektortegning fra Adobe Ideas i et kjent og moderne grensesnitt. Besøk Creative Cloud-bloggen for å få tips om overgangen fra Ideas til Draw: http://blogs.adobe.com/creativecloud/from-ideas-to-draw-making-the-switch/.

Hvis jeg hadde Adobe Ideas tidligere, kan jeg fortsatt installere det når det er fjernet fra butikken?

Ja, hvis du tidligere hadde Adobe Ideas på en enhet, kan du fortsatt installere det selv om det er fjernet fra butikken. I App Store går du til Kjøpt og velger Ikke på denne iPaden/iPhonen. Du finner Adobe Ideas på denne listen og kan installere den derfra.