Svar på vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Sketch.
sketch_appicon_128

Adobe Photoshop Sketch bringer inspirasjon, uttrykksfull tegning og det kreative samfunnet ditt sammen på ett sted på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook. Gjør om ideer til skisser og del dem på Behance for umiddelbar respons. Sketch gir deg friheten til å finne inspirasjon, utforske ideer og få tilbakemelding fra betrodde kolleger – uansett hvor du er.

Generell informasjon

Hvor får jeg tak i Adobe Photoshop Sketch?

Sketch for iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter og Chromebook kan lastes ned gratis fra iTunes App Store og Google Play.

Sketch fås per i dag på engelsk, fransk, tysk, japansk, italiensk, spansk, russisk, koreansk, portugisisk (Brasil) og polsk.

Du finner de nyeste systemkravene på Sketch-siden i iTunes App Store eller Google Play.

Må jeg ha Adobe Ink og Slide for å kunne bruke Sketch?

Nei. Sketch er laget for å kunne kjøres med Ink og Slide, men du trenger ikke å eie denne maskinvaren for å bruke Adobe Sketch. Du kan tegne i Sketch med en finger eller pekepenn og den innebygde digitale linjalen.

Støtter Sketch andre trykkfølsomme penner?

Ja. I tillegg til støtte for Ink, støtter Sketch også de nyeste trykkfølsomme pennene fra Wacom, Pencil by FiftyThree og Apple Pencil.

Apple Pencil er den eneste pekepennen som Sketch støtter på iPad Pro.

Trenger jeg en Creative Cloud-konto for å kunne bruke Sketch?

Du trenger et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskap. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg for et gratis Creative Cloud-medlemskap. Hvis du bruker en Google Chromebook, oppretter du en Adobe ID hvis du ikke har en, og logger deretter på.

Hvor finner jeg mer informasjon om Sketch?

Du kan finne ut mer om Sketch ved hjelp av disse ressursene:

Hvor får jeg hjelp og støtte for Sketch?

Bruk én eller flere av disse nyttige ressursene:

1. Logg inn i Sketch.

2. Klikk på -ikonet øverst i det venstre hjørnet på skjermen.

3. Velg Se opplæringsmateriale.

Screenshot_tutorials

Du kan også sende tilbakemeldinger og spørsmål fra mobilapplikasjonen:

1. Logg inn i Sketch.

2. Klikk på -ikonet øverst til venstre på skjermen.

3. Velg Send tilbakemelding.

send feedback

Bruke Adobe Photoshop Sketch

Har jeg tilgang til Line-kunstverker i Sketch?

Ja. Hvis du laget tegningene i Illustrator Line, er alle tegningene tilgjengelige i Sketch. Du kan importere dem ved å trykke på Settings > Import Projects (Innstillinger > Importer prosjekter).

Hvordan legger jeg til eller redigerer et prosjekt?

Du kan gruppere skisser til prosjekter. I et prosjekt kan du omorganisere skissene eller endre navn på prosjektet.

• Tapp på +-ikonet i det venstre feltet for å legge til et nytt prosjekt. Et nytt prosjekt med fem tomme
Tapp Edit (Rediger)-ikonet øverst i prosjektfeltet for å redigere et prosjekt.
  • Tapp navnet for å endre navn på prosjektet.
  • Dra i håndtakene for å omorganisere tegningene i prosjektet.

På hvilke enheter kan jeg bruke vannfargepensler?

Vannfargepensler er tilgjengelig på følgende enheter:

• iPad Pro
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2

Vannfargepensler er ikke tilgjengelig i Sketch på iPad 2, iPad 3 eller iPad 4.

Hvordan sletter jeg skisser fra et prosjekt?

1. Tapp på Edit (Rediger)-ikonet i et prosjekt.

2. Tapp på en skisse for å velge den. Du kan også velge flere skisser.

3. Klikk på Slett-ikonet.

Hvordan deler jeg et prosjekt på Behance?

1. Klikk på Del-ikonet i prosjektbanneret.

2. Klikk på Fortsett å dele for å vise tegninger fra det gjeldende prosjektet.

3. Tapp på Edit (Rediger) for å legge til eller fjerne tegningene. Du kan også legge til andre filer fra Creative Cloud eller Camera Roll (Kamerarull) eller til og med ta et bilde med kameraet. Trykk på Fortsett.

4. Velg et forsidebilde, og trykk på Fortsett.

5. Legg inn informasjonen, og trykk på Publiser.

Hvordan bruker jeg perspektivrutenett i Sketch?

Du kan nå bruke perspektivrutenett og diagramrutenett fra Line i Sketch.

1. Trykk på formikonet øverst til høyre på skjermen.

2. Velg innstillingsikonet ved å trykke på skiftnøkkelikonet.

3. I menyen Innstillinger trykker du på Aktiver rutenett.

4. Trykk på venstrepilen for å lukke menyen Innstillinger.

5. Trykk hvor som helst på skjermen for å lukke menyen Form.

6. Trykk på rutenett-firkanten nederst til venstre på skjermen for å velge To-Punkts-Perspektiv eller Grafrutenett.

Hvordan legger jeg til fargetemaene fra Creative Cloud-bibliotekene?

Du kan bruke fargetemaer som er opprettet ved hjelp Adobe Color-appen, til å angi farge for hvert tegneverktøy.

1. Trykk på en pensel i verktøylinjen.

2. Klikk på Farge-sirkelen for å åpne Fargetemaer-panelet.

3. Velg Mitt Bibliotek for å vise fargetemaene du har opprettet og lagret i dine Creative Cloud-biblioteker.

4. Trykk på Endre bibliotek for å velge et bestemt Creative Cloud-bibliotek.

Hvordan bruker jeg pensler fra Creative Cloud-bibliotekene?

Du kan legge Photoshop-pensler til Creative Cloud-biblioteker eller opprette nye pensler ved bruk av Adobe Capture CC-appen. Disse pensler kan brukes i Adobe Photoshop Sketch.

1. Et langt trykk på en vilkårlig pensel på verktøylinjen åpner en liste over pensler som er tilgjengelig i Sketch.

2. Velg Mitt Bibliotek fra menylinjen for å vise listen over egendefinerte pensler du har opprettet og lagret i dine Creative Cloud-biblioteker.

3. Klikk på Endre bibliotek for å velge et annet Creative Cloud-bibliotek.

4. Klikk på penselen du vil bruke, for å plassere den på verktøylinjen.

Photoshop-pensler i Sketch er kompatible med følgende enheter: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 og iPad Pro.

Hvordan legger jeg til ressurser fra Creative Cloud Market?

Du kan laste ned en ressurs fra Creative Cloud Market, legge den til i et bibliotek og plassere den på tegningen.

1. Trykk på ikonet Legg til bilde.

2. Velg Marked.

3. Bla til en ressurs, og klikk deretter på Last ned.

4. Velg et Creative Cloud-bibliotek. Du kan også opprette et bibliotek.

5. Klikk på Åpne. Ressursen plasseres på tegningen.

Du kan justere lagtettheten ved hjelp av endebryterne for tetthet på lagene.

Hvordan laster jeg opp et prosjekt/en tegning til Creative Cloud?

For å sende et prosjekt/en tegning til Creative Cloud:

1. Klikk på Del-ikonet øverst på skjermen.

2. Klikk på Send til Creative Cloud.

Filen lastes opp til Creative Cloud-bibliotekene.

Hvordan sender jeg en tegning til skrivebordet?

Du kan sende en tegning til Photoshop CC eller Illustrator CC for videre redigering eller ferdigstilling.

1. Klikk på Del.

2. Klikk på Send til Photoshop or Send til Illustrator.

Photoshop eller Illustrator starter, og tegningen åpnes. Du må være logget på Creative Cloud for desktop, og ha det rette programmet installert på datamaskinen.

Hvordan endrer jeg plasseringen av verktøylinjen?

1. Klikk på Sketch-ikonet øverst til venstre på skjermen for å åpne menyen Innstillinger.

2. Velg Innstillinger > Preferanser.

3. Fra menyen Preferanser velger du hvor du vil plassere verktøylinjen, til venstre eller høyre, så du kan angi posisjonen til tegneverktøylinjen.

Hvordan lærer jeg å bruke Adobe Photoshop Sketch?

1. Trykk på Sketch-ikonet øverst til høyre på skjermen for å åpne Innstillinger.

2. Velg Vis opplæringsprogrammer.

Hvordan kan jeg utheve og transformere et objekt i et lag?

Slik kan du velge, flytte eller endre størrelse på et objekt i iOS eller Android:

1. Velg laget med objektet du vil rotere, flytte på eller endre størrelse på.

2. Når det er innrammet i blått, trykker du objektet igjen for å åpne Lag-menyen.

3. Klikk på Transformer og roter, flytt på, vend eller skaler objektet i det aktuelle laget.

4. Når du har brukt transformasjonen, gjør du følgende:

• (iOS) Klikk på Ferdig.
    • (Android) Klikk på avmerkingsikonet.

Hvordan kan jeg åpne et bilde, legge til et lag, og deretter designe bildet?

Slik legger du til et bilde i Sketch-kunstverket:

1. Åpne en skisse og trykk på plussikonet (+) til høyre på skjermen. Deretter kan du vise Skisselag og Bildelag.

2. Trykk på Bildelag og velg ett av følgende alternativer:

• På iPaden min
    • Ta et bilde
    • Mine CC-filer
    • Fra Market
    • Fra Adobe Stock
    • Lim inn bilde

Merk:

Importalternativene varierer i Sketch for Android.

3. Når du har importert bildet, trykker du på plussikonet på nytt og lager et skisselag over bildelaget. Hvis du vil endre rekkefølgen på lagene, trykker og holder du laget du vil flytte, og drar det dit du vil.