Les denne artikkelen for å komme i gang med responsiv design i Adobe Muse. Lær hvordan du oppretter responsive områder for alle typer enheter.

Merk:

Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Når du oppretter et responsivt område, er det kanskje ikke så lurt å legge til avbruddspunkter basert på bestemte enheter, operativsystemer eller produktmerker. Det å definere stoppunkter basert på disse faktorene kan gi deg deg mye arbeid. Du bør i stedet avgjøre hvordan og hvor du legger til avbruddspunkter basert på layouten til og innholdet på webområdet.

Les videre for å få vite hvordan vi anbefaler at du oppretter et responsivt område ved hjelp av Adobe Muse.

1

Opprett et område. Velg Flytende bredde fra dialogboksen Nytt område.

Angi sidemålene for å unngå hvite områder og andre designproblemer. Klikk på Avanserte innstillinger for å angi minimal og maksimal sidebredde og minimal høyde for området.

Velg Flytende bredde i dialogboksen for nytt område.
Velg Flytende bredde i dialogboksen for nytt område.

2

Åpne en malside eller en enkeltside. Legg merke til standardavbruddspunktet på 960 piksler.

Legg merke til standardavbruddspunktet på 960 piksler.
Legg merke til standardavbruddspunktet på 960 piksler.

3

Begynn å plassere sideelementer som tekst, bilder, lysbildefremvisninger og kontrollprogrammer ved dette avbruddspunktet.

Ordne webområdet ditt.
Ordne webområdet ditt.

4

Bruk markøren til å simulere ulike nettleserbredder. Se hvordan området vises med ulike nettleserbredder.

Bruk markøren for å se hvordan området vises med ulike nettleserbredder.
Bruk markøren for å se hvordan området vises med ulike nettleserbredder.

5

Alle steder der designen brytes, legger du til et avbruddspunkt. I det forrige bildet, for eksempel, kan du legge merke til at tekstboksen forsvinner ut av området i bredden når du drar markøren. Legg til et avbruddspunkt på den bredden der designen brytes.

Legg til et avbruddspunkt der designen brytes.
Legg til et avbruddspunkt der designen brytes.

6

Juster layouten rundt det nye avbruddspunktet slik at området ser fint ut.

Juster layouten ved avbruddspunktet.
Juster layouten ved avbruddspunktet.

7

Fortsett å forhåndsvise området helt til du når den minimale bredden. Legg til avbruddspunkter, og tilpass layouten der det er nødvendig.

Hvis du designer området på denne måten, vil det se fint ut i alle nettleserbredder på alle enheter. Designen er ikke avhengig av en bestemt enhets- eller skjermstørrelse for å se bra ut.