Uppgradera från Creative Cloud for individuals till Creative Cloud for teams

Om flera användare i din organisation använder planer för enskilda användare kan du samla alla planer för enskilda användare i en teamplan så att du lättare kan hantera användare, förenkla faktureringen och få kontroll över organisationens innehåll.

Om du samlar alla planer för enskilda användare i en Creative Cloud for teams-plan får du tillgång till exklusiva funktioner som dessa:

• Adobe Admin Console för enkel licenshantering
  • Poolad lagring för bättre samarbete och för att behålla de kreativa tillgångarna i företaget när människor försvinner och projekt ändras.
  • Avancerat tekniskt stöd och personliga expertmöten.
  • Obegränsade jobbannonser på Adobe Talent.
  • Creative Cloud Libraries för att dela resurser, tvinga fram konsekvens och minska omarbetningar.
  • Adobe Stock-mallar, Adobe Fonts, Adobe Color och Behance för kreativa resurser och inspiration.
  • 180 dagars historik med molndokument och Creative Cloud-filer för att granska och återställa tidigare versioner.

Uppgradera din plan

Du kan växla från en plan för enskilda användare till en likvärdig teamplan eller en Creative Cloud All Apps for teams-plan om din organisation uppfyller följande kriterier:
  • Du har en befintlig löpande Creative Cloud-, Document Cloud- eller Adobe Stock-plan som du har köpt direkt av Adobe. Planer för enskilda användare som har köpts via återförsäljare eller Digital River stöds inte.
  • Din befintliga plan faktureras antingen årligen, månadsvis eller är förbetald.
  • Ditt konto måste betalas via en onlinebetalningsmetod, till exempel ett kredit- eller betalkort eller PayPal.
  • Ditt konto måste vara godkänt för användning och inte ha några väntande eller försenade betalningar.
  • Din plan ska inte ingå i en kampanjperiod, t.ex. en kostnadsfri provperiod.
  • Om prenumerationen skapades med en inlösenkod måste inlösenperioden ha avslutats och faktureringen ha inletts.
Obs!

Följande fristående produkter är inte berättigade en teamplanuppgradering: Adobe Fresco, Adobe Express, Substance, Premiere Rush, Adobe Acrobat Sign, Adobe Fill & Sign, alla kombinationer av ett fristående program och Adobe Stock, alla Adobe Acrobat PDF-tjänster som PDF Pack och Send & Track.

Uppgraderingen till Creative Cloud for teams-planen har följande effekt:

Licenstilldelning

Du får administrativa rättigheter till att hantera program och tjänster för ditt team.

Du tilldelas en teamlicens som motsvarar din uppsagda plan för enskilda användare eller alla program-plan, i aktuella fall.

Resurser och lagring

Innehållet i din Adobe-molnlagring flyttas till din teamlagring, vilket gör det lättare att samarbeta med ditt team.

Som inledning på samarbetet kan du dela innehåll med ditt team.

Plan och betalningar

Din nya plan börjar gälla omedelbart.

Återbetalningen för den återstående tiden av din uppsagda plan för enskilda användare kommer att behandlas inom 3–5 vardagar.

Faktureringsdatumet ändras till det datum då du uppgraderade planen.

Så här kan du beräkna nästa faktureringsdatum:

Uppsagd plan för enskilda användare Ny teamplan Nästa faktureringsdatum
Årsplan med förskottsbetalning Årsplan med förskottsbetalning Om du uppgraderar planen 14 juni 2021 blir nästa faktureringsdatum 14 juni 2022.
Årsplan med månadsbetalning Årsplan med månadsbetalning Om du uppgraderar planen 14 juni 2021 blir nästa faktureringsdatum 14 juli 2021.

Mer information om din ändrade plan, faktureringen och betalningsmetoden finns i Admin Console > KontoLäs mer.

Lägg till användare i ditt team

Med din teamplan kan du hantera dina licenser, användare och produkter, återta användarresurser, ge tillgång till kreativa arbetsflöden i teamet – allt i Admin Console.

Lägg till andra i ditt team och tilldela licenser

Bjud in och tilldela dina teammedlemmar licenser för att ge dem tillgång till de köpta licenserna. Gå till Admin Console > Översikt > Lägg till användare. Läs mer om att lägga till användare.

Teammedlemmarna som du lägger till får ett e-postmeddelande med anvisningar om hur de kommer igång med sin nya teamplan och hur de hanterar sina egna Adobe-planer, om de har någon.

• För att acceptera inbjudan och starta kontoinställningen måste användaren klicka på Kom igång i e-postinbjudan.
  • När användarna har gått med i din teamplan uppmuntras de med egna prenumerationer att samla sina planer genom att säga upp sina enskilda prenumerationer och flytta sina resurser till teamets gemensamma molnlagring.
    • Användarna erbjuds att säga upp sin plan och migrera resurser till teamets lagringsutrymme om rättigheterna som tillkommer planen för enskilda användare matchar teamplanens. Exempel: Om en användare redan har en egen prenumeration på Adobe XD och sedan blir inbjuden till Adobe XD for teams, erbjuds användaren att säga upp sin prenumeration och migrera sina resurser.
    • Användare som har en egen prenumeration med andra program och tjänster än de finns som i den nya teamplanen, erbjuds inte möjligheten att säga upp sin plan och flytta sina resurser till teamets delade molnlagring.
      Om en användare t.ex. redan har en egen prenumeration på Adobe XD och blir inbjuden till planen Illustrator for teams, erbjuds användaren inte möjligheten att säga upp planen och flytta sina resurser.

Läs mer om hur dina teammedlemmar kan uppgradera till teamplanen.

Lägg till fler administratörer

Administratörer kan delegera administrativt ansvar till andra i teamet. Adobe rekommenderar att minst en administratör läggs till som kan hjälpa till om du inte är tillgänglig.

Lägg till en administratör genom att gå till Admin Console   Översikt   Lägg till administratörerLäs mer.

Skapa och samarbeta

Creative Cloud for teams ger dig fler sätt att få ditt lilla företag att sticka ut. Ditt team kan dela och hantera tillgångar lättare mellan enheter och appar.

Utforska mallarna i Creative Cloud för teams.

Ditt team kan skapa snabbare med kostnadsfria Adobe Stock-mallar. De är en genväg till att tillverka broschyrer, presentationer, skyltar och annat. Börja surfa

Testa Creative Cloud Libraries.

Med Creative Cloud Libraries kan ditt team dela resurser som logotyper, teckensnitt och färger mellan enheter och appar. Så alla har rätt version och alla sparar tid. Utforska färdiga bibliotek.

Få feedback snabbt med Dela för granskning.

Skicka länkar till dina designfiler och få kommentarer direkt i Creative Cloud-programmet. Läs mer.

Gå tillbaka när du vill med 180 dagars historik.

Granska och återställ tidigare versioner av molndokument och märk upp viktiga versioner så att du alltid har dem till hands. Läs mer.

Vanliga frågor

Jag ser inget innehåll i mitt teamlagringsutrymme. Har mitt innehåll gått förlorat?

Innehållet är inte förlorat. Om du vill använda ditt teamlagringsutrymme måste du välja din företagsprofil när du loggar in om du ser flera profiler. Läs mer.

Hur flyttar jag mina resurser till mitt nya konto?

Innehållet i Adobe-molnlagringen flyttas till teamets lagring automatiskt. Om du ändå flyttar innehållet till en annan Adobe-profil måste du först exportera det från den ursprungliga profilen och sedan importera det till den andra. Läs mer.

En annan teammedlem fick ingen inbjudan. Hur skickar jag den igen?

Om du vill skicka en inbjudan igen måste du radera användaren och sedan tilldela användaren licensen igen. När du återtilldelar en licens får användaren e-postinbjudan igen. Läs mer.

Kan jag fortfarande komma åt faktureringshistoriken för min tidigare plan?

Logga in på ditt Adobe-konto för att visa dina tidigare fakturor för Creative Cloud för enskilda användare. Läs mer.

Varför loggades jag ut från mitt konto?

Vi förbättrar organisationens kontroll över innehåll som lagras i Creative Cloud för att ge organisationen bättre insyn i lagringskapaciteten och lagringsanvändningen.

Denna uppdatering sker när ni normalt har stängt för att minimera påverkan. Under uppdateringen är Admin Console inte tillgängligt i ungefär en halvtimme för de flesta organisationer.

Uppdateringen påverkar inte användare. De loggas dock ut från sina Adobe-konton och behöver logga in igen.

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?