Admin Console är ett heltäckande administrationsverktyg för hantering av organisationens Adobe-program och -användare. Licens- och användarhanteringen är enkel. Med Admin Console kan du också förnya licenser som köpts via teammedlemskap. Du får en enhetlig vy över licenstilldelningar i realtid. Du kan till exempel se vem som kommer att förlora åtkomst när förnyelseperioden tar slut.

Nya Admin Console har följande viktiga fördelar:

• Visa information om produkter och licenser i den aktuella planen
  • Visa förnyelseperiod
  • Lägg till produkter
  • Redigera betalningsinformation (om du har köpt en teamprodukt från adobe.com)
  • Ändra avtalsägare
  • Redigera teamnamnet (om du har köpt en teamprodukt från adobe.com)
  • Visa information om kommande faktura (om du har köpt en teamprodukt från adobe.com)

Viktigt:

Personen med det Adobe ID som användes när teammedlemskapet köptes blir primär administratör. Endast primära administratörer kan uppdatera information som rör betalning och fakturering och skriva ut fakturan. Du kan också lägga till fler administratörer som ska hantera teamet. Meddelanden om fakturering och betalning skickas via e-post till alla administratörer.

Lägga till produkter och licenser

Om du har köpt teammedlemskapet på Adobe.com kan du när som helst köpa fler licenser. Du debiteras för de ytterligare licenserna i nästa faktureringscykel.

Om du har köpt licenser via en återförsäljare kan du när som helst lägga till fler licenser. Du måste dock skicka en beställning till din återförsäljare inom 30 dagar, räknat från ditt fakturaårsdatum, för att slutföra transaktionen. Om du inte gör en beställning inom 30 dagar kan du inte lägga till fler licenser och dina obetalda licenser inaktiveras. Alla ytterligare licenser upphör vid ditt ursprungliga årsdatum.

Kontakta Kundsupport om du inte vet vem som är din återförsäljare.

Så här köper du fler licenser:

1. Gå till Konto i Admin Console.

2. Klicka på Lägg till produkter.

I listan med produkter som visas lägger du till licenser till tillgängliga produkter. Du kan också lägga till fler licenser för befintliga produkter.

Lägga till produkter
  3. Klicka på Nästa för att granska din beställning.

Om du har köpt medlemskapet från en återförsäljare anger du inköpsordernumret så att den som ansvarar för kontot kan matcha beställningen mot inköpsordern.

4. Klicka på Skicka beställning.

Ta bort licenser

Du abonnerar på en licens i ett år, eller prorata fram till årsdagen för ditt abonnemang. Du måste därför behålla dina abonnerade licenser fram till årsdagen. Om du har köpt ditt teammedlemskap direkt på Adobe.com kan du, mot en uppsägningsavgift, ta bort licenser. Kontakta support om du vill ta bort licenser.

Obs!

Om du har köpt ditt teammedlemskap via en återförsäljare kontaktar du återförsäljaren om du vill returnera eller avbryta medlemskapet eller ta bort en licens inom 14 dagar efter köpet.

Ändra avtalsägare

Avtalsägaren är primär administratör eller systemadministratör med åtkomst till avtalsinformationen och faktureringshistoriken. Om du är aktuell avtalsägare och har köpt teammedlemskapet via Adobe.com kan du utse en befintlig systemadministratör (sekundär administratör) som avtalsägare.

Det kan bara finnas en avtalsägare åt gången. När du utser en annan avtalsägare får personen du utsett ett e-postmeddelande och du blir systemadministratör. Den användare som du utser måste ha samma landsinställningar som du.

Om du är den ende systemadministratören i teamet lägger du till användaren som du vill göra till avtalsägare som systemadministratör.

1. Gå till Konto i Admin Console.

2. Klicka på Ändra under Avtalsinformation.

3. Om du vill utse en avtalsägare väljer du en användare i fönstret Ändra avtalsägare.

Ändra avtalsägare

Obs!

Om användaren som du vill utse till avtalsägare inte finns i listan klickar du på Avbryt och lägger till användaren som systemadministratör. Försök sedan att ändra avtalsägare igen.

4. Klicka på Spara.

Ett e-postmeddelande skickas till användaren.

Redigera betalningssätt

Om du är avtalsägare och har köpt teammedlemskapet via Adobe.com kan du redigera betalningsinformationen via Admin Console.

1. Gå till Konto
    Admin Console.

2. Klicka på Hantera betalning under Planinformation.

När du klickar på Hantera betalning dirigeras du om till ditt Adobe-konto.

3. Logga in med dina Adobe-inloggningsuppgifter.

Fönstret Redigera betalningssätt visas.

Obs!

Om du har flera prenumerationer kopplade till samma kreditkort uppdateras alla prenumerationer när du ändrar kreditkortsinformationen för någon av prenumerationerna.

4. Ange nödvändig information och klicka på Spara.

5. Om du vill gå tillbaka till Admin Console klickar du på Hantera team.

Visa tidigare fakturor

Om du är avtalsägaren och du har köpt teammedlemskapet via Adobe.com kan du visa dina tidigare fakturor på Admin Console.

1. Gå till Konto
    Admin Console.

2. Klicka på Visa tidigare fakturor under Faktureringshistorik. Då kommer du till din Adobe-kontosida där du kan visa och skriva ut dina tidigare fakturor.