Läs om nyheterna i den senaste utgåvan av InCopy.
Adobe_InCopy_CC_mnemonic_RGB_128px

I oktober 2018-utgåvan av InCopy (version 14.0) ligger fokus på att förbättra användargränssnittet med mer kontroll över vanliga funktioner och arbetsflöden. Läs nedan om du vill få en snabb introduktion till de nya funktionerna och länkar till resurser med ytterligare information.

Visuell teckensnittssökning

Du kan nu bläddra bland tusentals teckensnitt från hundratals teckensnittstillverkare i InCopy, aktivera dem direkt och använda dem i dina dokument. På panelen Teckensnitt finns olika nya alternativ som berikar ditt arbete med teckensnitt. Du kan använda ett filter så att bara nyligen tillagda teckensnitt visas. Du kan även välja en exempeltext från listan med fördefinierad text, om du vill förhandsvisa teckensnitt, eller så kan du välja din egen text. Nu kan du också ändra storleken på teckensnittet när du förhandsvisar det.

Mer information finns i Använda teckensnitt.

Stöd för OpenType SVG-teckensnitt

Med stöd för OpenType SVG-teckensnitt i InCopy kan du nu använda flera olika färger och övertoningar i ett enda specialtecken.

Med hjälp av OpenType SVG-teckensnitt med känslolägesikoner kan du inkludera en mängd färgstarka och grafiska tecken i dina dokument, som känslolägesikoner, flaggor, vägskyltar, djur, människor, mat och landmärken. Du kan även skapa sammansatta specialtecken. Med hjälp av EmojiOne-teckensnitt kan du till exempel skapa flaggor för olika länder eller få fram olika hudfärger i dina specialtecken.

Kombinera specialtecken och skapa flaggor för olika länder
Kombinera specialtecken och skapa flaggor för olika länder
Kombinera enpersonstecken med hudfärg
Kombinera enpersonstecken med olika hudtoner

Lägga till fotnoter i tabeller

Nu kan du infoga fotnoter i tabeller i InCopy. Fotnotstexten visas längst ned i textramen.

Referensnumret för en fotnot i en tabell är en fortsättning på de övriga referensnumren för fotnoter i den artikeln.

Tabellfotnoter ändras inte när Word-dokument importeras, och de exporteras till format som stöder fotnoter, till exempel PDF, EPUB och HTML.

Mer information finns i Fotnoter.

Avstånd mellan stycken med samma format

Nu kan du välja om avståndet före/efter ska eller inte ska påverka texter med samma format. Med alternativet Avstånd mellan stycken med samma format i dialogrutan Format kan du ange ett värde för avståndet mellan stycken som har samma format. Värdet används bara om två sammanhängande stycken har samma styckeformat. Om styckeformaten i på varandra följande stycken är olika används värdena för alternativen Avstånd före och Avstånd efter.

Mer information finns i Formatera stycken.

Nu kan du konvertera slutkommentarer till fotnoter och fotnoter till slutkommentarer i InCopy.

Komma ihåg föregående exportformat

Nu kommer alla dokument ihåg sitt senaste exportformat. Om dokumentet delas med en annan användare eller nås från en annan enhet behåller det samma format som det hade när det senast exporterades.