Hjälpen för Photoshop Lightroom Classic (tidigare Lightroom CC) visas.
Inte din version? Visa hjälpen för Photoshop Lightroom.

Grundläggande

Oavsett om du är nybörjare, proffs eller något däremellan har Adobe Photoshop Lightroom Classic alla verktyg du behöver för att skapa otroliga bilder på datorn. Med Lightroom Classic får du tillgång till kraftfulla enklicksverktyg och avancerade kontroller så att dina foton blir fantastiska. Sortera enkelt alla foton i datorn och dela dem på olika sätt.

Få tillgång till Lightroom Classic som del av den nya Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Gå till sidan Nyheter för mer information.

Med hjälp av den senaste versionen av Lightroom Classic kan du ordna, redigera och dela dina foton oavsett var du befinner dig - på din dator, på mobila enheter och på webben. Alla ändringar du gör synkroniseras automatiskt till alla enheter så att du slipper blanda ihop versioner, ha flera kopior eller tappa bort ursprungliga foton. Ta en titt på Lightroom Classic versionsjämförelsen för Lightroom Classic.

Lightroom Classic innehåller alla verktyg du behöver för de flesta arbetsmoment för digitala foton i en och samma intuitiva lösning. Det är programmet med stort P för att ordna, förbättra och visa upp dina bilder varje dag. Det hjälper dig att arbeta snabbare och effektivare, oavsett om det handlar om en enstaka bild, en grupp bilder eller ett helt bildbibliotek. Photoshop är branschstandarden för digital bildbehandling, med avancerade verktyg för fotografer, grafiska formgivare och andra grafiska experter och ger fullständig kontroll vid redigering på pixelnivå och arbete med filer med flera lager. Du kan få tillgång till både Lightroom Classic och Photoshop som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Ja, förutom Lightroom Classic i macOS och Windows kan du även använda Lightroom på dina mobila enheter, inklusive iPhone-enheter, iPad-enheter och Android-telefoner. Läs mer om Lightroom på mobila enheter. Du kan redigera och ordna foton på din dator eller på dina mobila enheter när du vill. Alla ändringar du gör uppdateras sömlöst på alla enheter. Du kan även dela foton och få kommentarer med hjälp av Lightroom-webbgallerier och dela med dig av dina berättelser med dina foton med hjälp av Adobe Spark Video och Adobe Spark Page. Du kan få tillgång till Lightroom Classic som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Tekniska frågor

Mer information finns i systemkraven.

Ja. Lightroom Classic för datorer har samma funktioner och ger samma förstklassiga resultat oavsett vilken plattform du använder. Du kan ordna, redigera och dela dina foton oavsett var du befinner dig - Lightroom Classic för datorer, Lightroom för mobila enheter och Lightroom på webben. Alla ändringar du gör synkroniseras automatiskt till alla enheter så att du slipper blanda ihop versioner, ha flera kopior eller tappa bort ursprungliga foton. Få tillgång till Lightroom Classic som del av den nya Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Lightroom Classic stöder de flesta Camera Raw-filformat förutom PNG, DNG, TIFF och JPEG. Med andra ord stöder det de format som främst används i digitalkameror. Lightroom Classic stöder även Photoshop-filer (PSD) för integrering med Photoshop. En fullständig lista över stöd för Raw-format per kameratillverkare och -modell finns på sidan Camera Raw.

Lightroom Classic är en icke-förstörande redigeringsmiljö, vilket innebär att dina ursprungliga foton aldrig ändras. De ändringar du gör lagras i metadata som instruktioner. Oavsett om du visar dina foton på en skärm, skapar ett webbgalleri eller skapar utskrifter används endast de instruktionerna på den orörda ursprungliga filen. Det ger dig total flexibilitet och kontroll eftersom alla redigeringar du gör kan ändras tillbaka när som helst.

Creative Cloud-fotograferingsplanen är den perfekta lösningen för alla som är intresserade av foto, från fotoentusiaster till -proffs. Planen innehåller allt du behöver för att ordna, redigera, förbättra och dela bilder på din dator eller mobila enhet - oavsett var du befinner dig, när som helst. Du kan titta på en jämförelse av Lightroom Classic som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen och tidigare versioner av Lightroom Classic. Förutom Lightroom Classic innehåller Creative Cloud-fotograferingsplanen Photoshop och möjlighet att få tillgång till Lightroom-synkroniserade foton med hjälp av appar för mobila enheter, som Photoshop Mix, Adobe Spark Video och Adobe Spark Page.

Du kommer att kunna starta Lightroom Classic på datorn och få tillgång till dina filer när ditt medlemskap upphör, men modulen Framkalla och modulen Karta är avaktiverade, och när medlemskapet upphör slutar synkroniseringen av Lightroom på mobila enheter att fungera.

Kostnadsfria utvärderingsversioner

Med ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap kan du hämta Lightroom Classic och testa det och andra Creative Cloud-program.

Alternativ för att köpa

Du kan få tillgång till Lightroom Classic som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen. Mer information om alternativen för att köpa finns på sidan med Creative Cloud-planer.

Lär dig Lightroom Classic

Läs om hur du installerar och kommer igång med hjälp av steg-för-steg-självstudiekurser samt omfattande produktsupport från Adobe och det kunniga användarforumet. Det finns mer material på sidan med utbildning och support för Lightroom Classic produktsidan för Lightroom Classic och i YouTube-kanalen för Lightroom Classic .

Det finns en webbversion och en PDF-version av handboken för Lightroom på sidan för användarhandboken för Lightroom Classic.

Om du vill ha hjälp går du till sidan för att kontakta Adobes support.