Hjälpen för Photoshop Lightroom Classic (tidigare Lightroom CC) visas.
Inte din version? Visa hjälpen för Photoshop Lightroom.

Du kan importera dina Apple iPhoto- och Aperture-bibliotek till din Lightroom Classic-katalog.

Lightroom 5.7 och senare

Obs!

Du bör säkerhetskopiera din Lightroom Classic-katalog innan du fortsätter.

1. Välj Arkiv > Information om plugin-program i Lightroom Classic.

2. Välj Importera från iPhoto-bibliotek eller Importera från Aperture-bibliotek.

3. Ditt iPhoto- eller Aperture-bibliotek upptäcks automatiskt. Du kan välja ett annat bibliotek, om det är tillämpligt.

Dina bilder kopieras till en ny plats. En standardplacering visas, men du kan välja en annan mapp.

Det finns fler alternativ för hur tillgängliga förhandsvisningar, nyckelord, färgetiketter och högar används i Lightroom Classic

Lightroom Classic CC: Alternativ för att importera från Aperture
  4. Klicka på Importera.

Lightroom 5.6

1. Om du inte kan uppdatera Lightroom Classic till 5.7 eller senare hämtar och installerar du plugin-programmen iPhoto och Aperture:

Hämta

2. Navigera till Users//Library/Application Support/Adobe/Lightroom.

Obs!

Mappen Bibliotek är dold som standard. Håll ned Alt för att visa den på menyn Gå i Finder.

3. Kontrollera om det finns någon mapp med namnet "Modules".  Om inte skapar du en.

4. Kopiera den extraherade filen aperture_iphoto_importer.lrplugin till mappen "Modules".

5. Nästa gång du startar Lightroom Classic visas en uppmaning om att uppdatera din katalog för att aktivera kompatibilitet. När uppdateringen har slutförts följer du stegen i Lightroom 5.7 och senare.

Lightroom 5.5 och tidigare

Om du vill importera foton från iPhoto till Lightroom Classic måste du först leta rätt på de ursprungliga fotona som finns i en paketfil. När du har gjort det kan du kopiera eller lägga till fotona till en Lightroom Classic-katalog på samma sätt som du importerar andra foton från en mapp på datorn.

Obs! De här instruktionerna är för iPhoto 11 version 9.2.

1. Gå till din iPhoto- eller Aperture-paketfil i Finder. Som standard finns den i /Users/[användarnamn]/Pictures och heter "iPhoto Library" eller "Aperture Library".

2. Ctrl-klicka på iPhoto Library- eller Aperture Library-filen och välj Visa paketets innehåll.

Ett Finder-fönster öppnas med innehållet i paketfilen. Mappen "Masters" innehåller alla foton i iPhoto eller Aperture.

3. Ctrl-klicka på mappen "Masters" och välj Duplicera.

4. Dra mappen "Masters copy" från Finder-fönstret "iPhoto Library" till Skrivbordet.

Nu kan du använda mappen i Lightroom Classic

5. Öppna Lightroom Classic och dra mappen "Masters copy" till stödrastervyn i modulen Bibliotek.

Importfönstret öppnas och dina iPhoto-filer markeras i förhandsvisningsområdet. Som standard läggs fotona till i din katalog. Välj Kopiera eller Flytta och ange målmapp och andra alternativ i panelen till höger om importfönstret.