Creative Cloud Libraries en Adobe Animate gebruiken

Info over Creative Cloud Libraries

Met Creative Cloud Libraries zijn uw favoriete elementen overal voor u beschikbaar. Maak afbeeldingen, kleuren, kleurthema's, penselen, vormen en nog veel meer in Photoshop, Illustrator en mobiele apps zoals Adobe Capture. Deze zijn gemakkelijk toegankelijk via andere bureaublad-apps en mobiele apps voor een naadloze creatieve workflow.

Animate is geïntegreerd met Libraries. Met Creative Cloud Libraries kunt u al uw ontwerpelementen bijhouden. Wanneer u grafische elementen maakt en deze opslaat in CC Libraries, zijn de elementen beschikbaar voor gebruik in al uw Animate-documenten. De ontwerpelementen worden automatisch gesynchroniseerd, en kunnen worden gedeeld met iedereen die beschikt over een Creative Cloud-account. Als de leden van uw creatieve team Adobe-apps gebruiken op zowel hun bureaublad-pc als op hun mobiele apparaten, zijn de gedeelde bibliotheekelementen altijd up-to-date en kunnen ze overal worden gebruikt. Deze pre-releaseversie biedt ondersteuning voor het importen vanuit bibliotheken en voor het hergebruik van afbeeldingen. De volgende elementtypen worden ondersteund in Animate:

 • Kleuren en kleurthema's
 • Penselen
 • Graphics
 • Vectorpenselen

Zie Creative Cloud Libraries voor meer informatie.

Kleuren, penselen en vormen in uw Animate-document gebruiken die zijn gemaakt met mobiele apps

In het nieuwe deelvenster Creative Cloud Libraries kunt u grafische elementen en ontwerpelementen die zijn gemaakt met mobiele Adobe-apps zoals Adobe Capture, toepassen in uw Animate-document. Via Creative Cloud Libraries kunt u kleuren, kleurthema's, vormen en penselen opslaan en delen die u samen met andere deelnemers hebt gemaakt. Zo kunt u deze elementen ook gebruiken in alle andere Adobe-apps die Creative Cloud Libraries ondersteunen, zoals Animate. 

Adobe Capture is een mobiele Adobe-toepassing waarmee u het volgende kunt doen:

 • Creëer aangepaste penselen van foto's die u maakt op uw iPhone, iPad of Android-apparaten en gebruik deze direct in Adobe Animate. Als u de penselen wilt gebruiken die u hebt vastgelegd met de Brush-app, moet u deze penselen opslaan in uw Creative Cloud-bibliotheek. 
 • Leg vormen vast met uw iPhone, iPad of Android-apparaat en zet deze om in vectoren die u voor uw ontwerpen kunt gebruiken. Sla deze element op in Creative Cloud-bibliotheken zodat ze snel toegankelijk zijn in Adobe-apps, en deel uw bibliotheken met uw creatieve team.
 • Leg kleurencombinaties overal en op elk moment vast met uw iPhone, iPad of Android-apparaten wanneer u geïnspireerd bent. De kleurenthema's worden automatisch opgeslagen in Creative Cloud Libraries zodat u de thema's kunt gebruiken in desktop- en mobiele apps en kunt delen met uw team. 

Voor meer informatie over het maken van vectoren, penselen, vormen en kleuren voor gebruik in Animate raadpleegt u Adobe Capture

Creative Cloud Libraries gebruiken

Het deelvenster Creative Cloud-bibliotheek in Animate bevat een lijst met alle creatieve elementen die u in uw bibliotheken hebt opgeslagen, samen met de elementen die anderen met u hebben gedeeld.  

In de volgende afbeelding wordt het deelvenster Libraries uitvoerig beschreven.

Creative Cloud-bibliotheek

A. Map Creative Cloud Libraries B. Items weergeven als pictogrammen C. Items weergeven in een lijst D. Zoeken naar afbeeldingen in Adobe Stock E. Inhoudsdeelvenster Creative Cloud Libraries F. Kleur toevoegen G. Creative Cloud Libraries synchroniseren H. Item uit bibliotheek verwijderen 

Voor het beheren van de Creative Cloud Libraries

 1. Klik op Venster > CC Libraries om het deelvenster Creative Cloud Libraries te starten. U ziet alle middelen die u hebt opgeslagen in Creative Cloud Libraries. 
 2. U kunt het volgende doen:
 • Sleep een element van de bibliotheek en zet het neer op de gewenste locatie in het werkgebied.
 • Klik op een kleurenthema om het thema toe te passen op een object in het werkgebied.
 • Klik op een vectorpenseel in uw bibliotheek om dit in het werkgebied te gebruiken.
Verander de elementen in CC Libraries naar wens en gebruik ze in een Animate-document

Locatie van Creative Cloud Libraries-middelen op uw desktop

Uw Creative Cloud-elementen worden gesynchroniseerd naar een map op uw bureaublad. In Windows kan de locatie bijvoorbeeld C:\Gebruikers\<gebruikersnaam>\Creative Cloud-bestanden zijn.

Een nieuwe Creative Cloud-bibliotheek maken

U kunt een nieuwe bibliotheek maken om uw Creative-elementen online op te slaan. Een bibliotheek kan maximaal 1000 elementen opslaan, en er is geen limiet aan het aantal bibliotheken dat u kunt maken. De bibliotheekelementen worden lokaal opgeslagen, maar ook gesynchroniseerd met Creative Cloud.

Uw bibliotheek en elementen delen

U kunt samenwerken met andere gebruikers en een map of een bibliotheek van uw Creative Cloud-account delen met Creative Cloud-gebruikers die u zelf opgeeft. Vervolgens kunnen alle uitgenodigde gebruikers gezamenlijk werken met de elementen in de gedeelde map of bibliotheek. Deelnemers kunnen de inhoud van de gedeelde map of bibliotheek weergeven, bewerken, hernoemen, verplaatsen of verwijderen. Zie Samenwerken aan bibliotheken voor meer informatie over samenwerken met gebruik van Creative Cloud Libraries.

Als u openbare koppelingen naar bestanden en mappen met anderen wilt delen (elementen delen met alleen-lezen toegang), raadpleegt u Bestanden en mappen delen.

Zie Creative Cloud Libraries voor meer informatie over bibliotheken in Creative Cloud.

Creative Cloud Libraries in Adobe Animate gebruiken

Info over Adobe Stock

Voor gedetailleerde instructies over hoe u Adobe Stock kunt gebruiken, gaat u naar de Help-pagina van Adobe Stock op https://helpx.adobe.com/nl/stock/help/using-adobe-stock.html.   Opmerking: Adobe Stock is momenteel alleen in de volgende landen beschikbaar: België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Polen, Tsjechië, Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Hongarije, Malta, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Cyprus, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.   Ga voor meer informatie naar https://helpx.adobe.com/nl/stock/faq.html

Adobe Stock gebruiken in Animate

Met de optie Zoeken in Adobe Stock in het deelvenster CC Libraries kunt u zoeken naar afbeeldingen in Adobe Stock, een voorvertoning van een afbeelding in uw bibliotheek bekijken, de afbeelding kopen en deze vervolgens toevoegen aan het document. De afbeeldingen die u aan het werkgebied toevoegt kunt u vervolgens animeren.

Afbeeldingen in Adobe Stock zoeken en importeren

 1. Klik op Venster > CC Libraries. Het deelvenster CC Libraries wordt weergegeven.

  Zoeken naar afbeeldingen in Adobe Stock

 2. Ga naar het vak Zoeken in Adobe Stock, typ uw zoekwoord en druk op Enter. De zoekresultaten worden weergegeven in de inhoudssectie van het deelvenster Bibliotheek.

 3. Plaats de cursor op de afbeelding die u in uw Animate-document wilt gebruiken. De volgende opties worden weergegeven:

  • Aanschaffen en opslaan in Mijn bibliotheek: hiermee kunt u de afbeelding kopen. Of klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies Afbeelding(en) aanschaffen.
  • Voorvertoning opslaan naar Mijn bibliotheek: hiermee wordt een afbeelding van de voorvertoning met watermerken opgeslagen naar CC Libraries.

 4. Met de opties in het contextmenu kunt u de volgende taken uitvoeren op een Adobe Stock-afbeelding:

  • De geselecteerde afbeelding kopen
  • Zoeken naar vergelijkbare afbeeldingen op internet
  • De afbeelding in uw Animate-document gebruiken door deze toe te voegen aan het werkgebied
  • De koppeling naar de afbeelding delen
  • Een kopie van de afbeelding maken
  • De afbeelding kopiëren of verplaatsen naar een map in CC Libraries
  • De naam van de afbeelding wijzigen
  • De afbeelding uit de bibliotheek verwijderen

Adobe Stock-elementen gebruiken in Animate

Adobe-logo

Aanmelden bij je account