Oktober 2018-versie van Document Cloud Web
documentcloud_RGB

Met Adobe Document Cloud Webapps en services beschikt u over een SaaS PDF-oplossing zodat u overal met uw belangrijkste documenten kunt werken. In de meest recente versie beschikt Document Cloud Web over een eenvoudige en consistente gebruikservaring op bureaublad-pc's, internet en mobiele apparaten, zodat u documenten en afbeeldingsbestanden gemakkelijk kunt converteren naar PDF, meerdere documenten kunt combineren in één PDF, PDF's kunt exporteren naar bewerkbare Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden, documenten kunt opslaan, delen en verzenden ter revisie, handtekeningen van anderen kunt vragen en formulieren snel kunt invullen en ondertekenen dankzij slimme technologieën voor automatisch invullen.


Uniforme functie voor delen voor bureaublad-pc's, internet en mobiele apparaten

Dankzij de nieuwe uniforme functie voor delen kunt u gemakkelijk samenwerken aan documenten op bureaublad-pc's, internet en mobiele apparaten. Deel een koppeling naar een PDF of plaats een opmerking in een PDF. PDF's die als een koppeling worden gedeeld, kunnen in elke browser en op elk apparaat worden geopend. In Document Cloud is het net zo eenvoudig als het verzenden van een e-mail, maar u hebt veel meer controle en kunt documenten volledig bijhouden. Ontvangers krijgen een e-mail met een koppeling waarop ze klikken om documenten in een browser weer te geven en er opmerkingen in te plaatsen. Ze hoeven zich niet aan te melden en ze hoeven geen software te installeren.

Met deze nieuwe functie kunt u documenten op de volgende manieren delen:

 • Persoonlijke uitnodigingen verzenden met de optie Delen van Document Cloud
 • Een openbare of anonieme koppeling verzenden in een e-mail
Uniforme functie voor delen

Zie PDF's delen en bijhouden voor meer informatie.

Uniforme weergave Start voor bureaublad-pc's, internet en mobiele apparaten

In de nieuwe weergave Start kunt u nu alle documenten die via bureaublad-pc's, internet en mobiele apparaten zijn gedeeld ter weergave, revisie en ondertekening bijhouden en beheren.

Het tabblad bevat nieuwe praktische gereedschappen om u te helpen niets te vergeten.

Uniforme lijst Recente bestanden

Hier ziet u de bestanden die met of door u zijn gedeeld voor weergave, revisie en ondertekening, maar ook de bestanden die op uw computer en vanuit de Document Cloud-opslag voor weergave zijn geopend.

Takenkaarten

Hier ziet u de documenten die u hebt ontvangen ter weergave, revisie of ondertekening en die wachten op een handeling van u.

Zoekvak

Hiermee kunt u al uw Document Cloud-bestanden en de bestanden die u hebt verzonden of ontvangen voor revisie, weergave of ondertekening doorzoeken.

Meldingsklok

Hier ziet u alle inkomende en uitgaande verzoeken voor documenten die zijn gedeeld ter weergave, revisie en ondertekening.

Contextvenster

Hiermee kunt u dankzij contextgevoelige menu's handelingen uitvoeren op bestanden in de hele weergave Start. Ook kunt u de status van deelnemers en de historie van activiteiten voor gedeelde documenten controleren.

Gedeelde bestanden

Hiermee kunt u uw gedeelde bestanden bijhouden en beheren. Voor uw gemak zijn al uw gedeelde bestanden gegroepeerd op basis van de workflow. Bestanden die voor weergave zijn gedeeld, staan in het tabblad Ter weergave; de bestanden die ter revisie zijn gedeeld, staan in het tabblad Ter revisie en de bestanden die voor ondertekening zijn verzonden of ontvangen, staan in het tabblad Ter ondertekening.

Uniforme weergave Start
A. Recente bestanden B. Takenkaarten C. Uniform zoekveld D. Meldingen E. Contextvenster F. Gedeelde bestanden 

Zie Met bestanden werken en deze beheren voor meer informatie.

Uniforme Document Cloud-revisieservice

Met de nieuwe Adobe Document Cloud-revisieservice kunt u gemakkelijk PDF-bestanden ter revisie delen vanuit Document Cloud Web, de Acrobat Reader mobiele app of de Acrobat DC-bureaubladtoepassing. Het is nu eenvoudiger om feedback op één locatie te verzamelen en te beheren. Zo weet u precies hoe het proces verloopt en hoeft u niet meerdere e-mailbijlagen te beheren. Revisoren kunnen blijven doorwerken dankzij een gebruiksvriendelijke oplossing voor het plaatsen van opmerkingen waarmee ze snel relevante informatie kunnen vinden en waarvoor ze zich niet hoeven aan te melden en geen software te hoeven installeren.

Gebruiksvriendelijke functies, zoals @vermeldingen, deadlines, herinneringen en 'Ik ben klaar', laten aanvragers weten dat u klaar bent of nog bezig bent. Zo wordt het revisieproces transparant, wordt steeds aan de revisie gewerkt en is de revisie sneller klaar.

De aanvrager en de revisoren worden op de hoogte gebracht van statuswijzigingen of wanneer ze worden getagd voor andere handelingen dan het dagelijkse overzicht. Ze worden ook op de hoogte gesteld als iemand een opmerking plaatst.

Uniforme revisie

Zie Een PDF-revisie starten voor meer informatie.

Uniforme zoekfunctie voor documenten

Met het nieuwe zoekvak dat centraal boven in het toepassingsvenster is geplaatst, kunt u zoeken naar alle bestanden in uw Document Cloud-account en naar alle bestanden die u ter weergave, revisie of ondertekening hebt verzonden of ontvangen. U hebt bovendien vanuit de zoekresultaten toegang tot het handelingenbord. U hoeft het bestand dus niet te openen in een nieuw documentvenster.

Uniforme zoekfunctie voor documenten

Invullen en ondertekenen met vergrendelen en bijhouden

Het gereedschap Invullen en ondertekenen wordt nu aangestuurd door Adobe Sensei. Het gereedschap beschikt over de volgende nieuwe mogelijkheden:

 • U kunt formulieren sneller invullen dankzij de nieuwe door Sensei aangestuurde detectie van formuliervelden en uitlijning van tekst, vinkjes, kruisjes, keuzerondjes en scheidingsvelden voor tekens. Automatische uitlijning stemt de tekengrootte af op de veldgrootte en zorgt de tekst goed is uitgelijnd met het vakje of de lijn.
 • U kunt een koppeling naar de niet-bewerkbare kopie van het ingevulde en ondertekende formulier verzenden. De kopie is gecertificeerd door Adobe Sign. Ontvangers kunnen de kopie niet gemakkelijk aanpassen, aangezien de certificering zijn geldigheid verliest als er aanpassingen worden aangebracht.
Invullen en ondertekenen

Zie Formulieren invullen en ondertekenen voor meer informatie.

Verzenden ter ondertekening aangestuurd door Adobe Sign

Het gereedschap Verzenden ter ondertekening wordt aangestuurd door de cloudservices van Adobe Sign en is nu volledig geïntegreerd in Document Cloud Web. U kunt de status van ter ondertekening verzonden documenten nu gemakkelijker weergeven en bijhouden, u kunt herinneringen verzenden, verzoeken annuleren of de historie weergeven in de uniforme weergave Start en vanuit Gedeeld ter ondertekening. U kunt ook herbruikbare Sign-sjablonen maken met het gereedschap Sjabloon maken in Aan de slag.
Documenten verzenden ter ondertekening

Nieuwe Verzenden ter ondertekening-ervaring in Adobe Document Cloud

Het lijkt misschien alsof de vertrouwde Adobe Sign- of Verzenden ter ondertekening-functies niet meer beschikbaar zijn, maar dat is zeker niet het geval. De locatie van gereedschappen voor het bijhouden en beheren van documenten is alleen veranderd.

Om u op weg te helpen in de nieuwe gebruikservaring, hebben we een gids opgesteld voor gebruikers die overschakelen naar de geheel nieuwe Document Cloud-omgeving. Zie Nieuwe Verzenden ter ondertekening-ervaring in Adobe Document Cloud.

Andere veranderingen en problemen

 • Safari 10 wordt niet ondersteund.
 • Miniatuurweergave van bestanden wordt niet ondersteund.
 • Het uitschakelen van e-mails met ontvangstbewijzen voor Verzenden en bijhouden wordt niet ondersteund.
 • Aangepaste branding bij het delen van bestanden met gebruik van Verzenden en bijhouden wordt niet ondersteund.
 • Beperkte ondersteuning voor tabletten en telefoons. We raden u aan de mobiele app van Acrobat te gebruiken op deze platforms.
 • De komende weken wordt Document Cloud (DC) Web geleidelijk geïmplementeerd. Als gebruikers van PDF Pack het nieuwe DC Web gaan gebruiken, kunnen ze zich niet aanmelden bij Adobe Sign, maar beschikken ze in DC Web over de functionaliteit van Adobe Sign.
 • Acrobat Pro- en Acrobat Standard-gebruikers kunnen zich niet aanmelden bij Adobe Sign, maar beschikken nu in DC Web over de functionaliteit van Adobe Sign.
 • Gebruikers van Verzenden ter ondertekening gebruiken altijd de Sign-ontwerpervaring.
 • Gebruikers die documenten ter weergave of revisie delen, kunnen de URL van het gedeelde document niet delen en naar anderen verzenden. Ze dienen Ontvangers toevoegen te gebruiken om de koppeling naar meer ontvangers te sturen.
 • Actieve Sign-overeenkomsten voor mei 2018 zijn vanaf de week van 8 oktober toegankelijk. 

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid