Voordat u begint
We brengen een nieuwe, meer intuïtieve productervaring uit. Als het scherm dat hier wordt weergegeven, niet overeenkomt met uw productinterface, selecteert u Help voor uw huidige ervaring.
Voordat u begint
We brengen een nieuwe, meer intuïtieve productervaring uit. Als het scherm dat hier wordt weergegeven, niet overeenkomt met uw productinterface, selecteert u Help voor uw huidige ervaring.
De openingsweergave van de PDF is afhankelijk van de documenteigenschappen die de maker heeft ingesteld. Een document kan bijvoorbeeld op een bepaalde pagina worden geopend of met een bepaalde vergroting.
Als u een document leest, kunt u alle werkbalken en taakvensters verbergen om het weergavegebied op het scherm te maximaliseren.
De basisfuncties voor lezen, zoals paginanavigatie en zoomen, worden weergegeven in een halftransparante werkbalk onderin het venster.
Als u de Leesmodus wilt openen, gaat u naar het hamburgermenu Weergeven of Weergeven (macOS). Selecteer vervolgens Leesmodus. U kunt ook de knop Leesmodus op de zwevende werkbalk selecteren.
(Windows) >Als u het werkgebied wilt herstellen naar de vorige weergave, kiest u het hamburgermenu Weergeven of Weergeven (macOS) en selecteert u vervolgens weer de Leesmodus. U kunt ook de knop voor samenvouwen selecteren op de zwevende werkbalk.
(Windows) >
In de modus Volledig scherm wordt alleen het document weergegeven. De menubalk, werkbalken, taakvensters en vensterbalken zijn verborgen. De maker van een PDF kan een PDF zo instellen dat deze in de modus Volledig scherm wordt geopend. U kunt ook zelf de weergave instellen.De modus Volledig scherm wordt vaak gebruikt voor presentaties, soms in combinatie met automatisch schuiven en paginaovergangen.
In de modus Volledig scherm blijft de muisaanwijzer actief, zodat u koppelingen kunt selecteren en notities kunt openen. Er zijn twee manieren om een PDF-bestand te doorlopen in de modus Volledig scherm. U kunt sneltoetsen gebruiken voor navigatie- en vergrotingsopdrachten, en u kunt een voorkeur voor Volledig scherm instellen om navigatieknoppen voor Volledig scherm weer te geven, die u selecteert om van pagina te wisselen of de modus Volledig scherm uit te schakelen.
U kunt het bekijken van PDF-bestanden ook in de modus Volledig scherm openen om de focus te houden op de content en de opmerkingen die u hebt ontvangen. U kunt omschakelen naar de modus Volledig scherm door op de sneltoets Ctrl + L te drukken.
Selecteer Navigatiebalk tonen en selecteer vervolgens OK.
Kies het hamburgermenu (Windows) > Weergeven of het menu Weergeven (macOS) en selecteer de modus. Volledig scherm.
Op de navigatiebalk Volledig scherm vindt u de knoppen Vorige pagina , Volgende pagina en Volledig scherm sluiten . Deze knoppen worden linksonder in het werkgebied weergegeven.
Als de navigatiebalk niet wordt weergegeven in de modus Volledig scherm, kunt u met sneltoetsen door de PDF navigeren.
Als u twee monitoren hebt geïnstalleerd, is het mogelijk dat de modus Volledig scherm van een pagina maar op één scherm wordt weergegeven. Klik op het scherm waarop de pagina in de modus Volledig scherm wordt weergegeven om door het document te bladeren.
Kies het hamburgermenu (Windows) > Weergeven of het menu Weergeven (macOS) en selecteer de modus Volledig scherm.
Als u naar de volgende pagina wilt gaan, drukt u op Enter, PgDn, Pijl-omlaag of Pijl-rechts.
Als u naar de vorige pagina wilt gaan, drukt u op Shift+Enter, PgUp, Pijl-omhoog of Pijl-links.
Als u de tool Volledig scherm wilt tonen op de werkbalk Algemene tools, klikt u met de rechtermuisknop op het werkbalkgebied en kiest u Tools voor paginaweergave tonen > Modus Volledig scherm. Vervolgens kunt u de modus Volledig scherm inschakelen door de tool Volledig scherm te selecteren.
Volg de stappen in het artikel om de huidige status van het deelvenster Tools in Acrobat Reader te behouden.
U kunt de weergavegrootte van uw PDF aanpassen zodat u deze gemakkelijker kunt lezen op het apparaat dat u gebruikt.
Kies het hamburgermenu (Windows) > Weergeven. Selecteer vervolgens de modus Weergavegrootte en kies Klein, Standaard of Groot zoals vereist.
Ga naar Weergeven > Weergavethema,
U kunt het algemene uiterlijk van Acrobat wijzigen door de weergavethema's in te stellen. Als u het thema wilt kiezen, selecteert u het hamburgermenu (Windows) > Weergeven of het menu Weergeven (macOS) en selecteert u Weergavethema. Selecteer daarna een van de onderstaande thema's:
In het dialoogvenster Voorkeuren kunt u een standaardpagina-indeling definiëren en de applicatie ook op andere manieren aanpassen. Voor het weergeven van PDF's bekijkt u de voorkeuropties voor Documenten, Volledig scherm, Algemeen, Paginaweergave en 3D en multimedia.
De voorkeurinstellingen bepalen het gedrag van de toepassing. De instellingen zijn niet gekoppeld aan een specifiek PDF-document. Kies het hamburgermenu Voorkeuren of Acrobat / Adobe Acrobat Reader > Voorkeuren (macOS) om het dialoogvenster Voorkeuren te openen.
(Windows) >Als u insteekmodules van derden installeert, kunt u de voorkeuren hiervoor instellen met Voorkeuren van derden.
Instellingen voor openen
Instellingen voor bewaren
Weergavemodus PDF/A
Verborgen gegevens
Hiermee doorzoekt u de PDF op items die niet direct waarneembaar zijn, zoals metagegevens, bestandsbijlagen, opmerkingen, verborgen tekst en verborgen lagen. De zoekresultaten worden in een dialoogvenster weergegeven waarin u elk type item desgewenst kunt verwijderen.
Redactie
Instellingen voor volledig scherm
Navigatie in volledig scherm
Weergave van volledig scherm
Overgangen voor volledig scherm
Tools van werkbalk Basis
Waarschuwingen
Berichten van Adobe
Transactieberichten die de Adobe Online Services faciliteren, kunnen niet worden uitgeschakeld.
Toepassing starten
Deze optie is alleen beschikbaar wanneer de optie 2D-versnelling voor afbeeldingen gebruiken in de voorkeuren voor Paginaweergave is geselecteerd.
Standaardindeling en -zoomfactor
Twee voorwaarden kunnen paginaopmaak en zoomen beïnvloeden. 1) Iemand heeft al een afzonderlijke PDF ingesteld op een andere oorspronkelijke weergave in Bestand > Eigenschappen. 2) U hebt de optie Instellingen voor laatste weergave herstellen bij opnieuw openen van documenten geselecteerd in Bewerken > Voorkeuren > Documentcategorie.
Resolutie
Renderen
Als deze optie niet beschikbaar is in de voorkeuren voor Paginaweergave, moet u mogelijk het stuurprogramma van de GPU-kaart bijwerken om deze hardwarefunctie in te schakelen. Neem contact op met de verkoper van de kaart of met de computerfabrikant voor een bijgewerkt stuurprogramma.
Pagina-inhoud en -informatie
Weergavemodus Reference XObjects
De aanraakmodus is handig als u Acrobat en Acrobat Reader gebruikt op apparaten met aanraakfunctionaliteit. De werkbalkknoppen, deelvensters en menu's verschuiven iets, waardoor u ze met uw vingers kunt selecteren. De aanraakmodus optimaliseert de weergave en ondersteunt de meest gebruikte bewegingen. Acrobat en Acrobat Reader schakelen automatisch naar de aanraakmodus op apparaten met aanraakfunctionaliteit. U kunt de standaard voorkeursinstelling voor de aanraakmodus wijzigen.
U kunt uw voorkeuren openen door het hamburgermenu Voorkeuren (Windows) of Acrobat/Adobe Acrobat Reader > Voorkeuren (macOS) te selecteren.
>Selecteer onder Categorieën de optie Algemeen.
In Tools van werkbalk Basis kiest u de gewenste standaardinstelling in het menu Aanraakmodus.
PDF/A is een ISO-norm voor langetermijnarchivering en -opslag van elektronische documenten. Documenten die u naar PDF scant, zijn PDF/A-compatibel. U kunt opgeven of u documenten in deze weergavemodus wilt weergeven.
Als u een PDF/A-compatibel document opent in de PDF/A-weergavemodus, wordt het document geopend in de Leesmodus om te voorkomen dat het bewerkt wordt. Er wordt een bericht weergegeven in de documentberichtenbalk. U kunt geen veranderingen aanbrengen in het document of annotaties toevoegen. Als u de PDF/A-modus uitschakelt, kunt u het document bewerken.
Selecteer Documenten onder Categorieën in het dialoogvenster Voorkeuren.
U kunt de weergavemodus PDF/A in- of uitschakelen door deze voorkeursinstelling te wijzigen.
In de weergave Lijndikte worden lijnen weergegeven met de dikten die zijn gedefinieerd in de PDF. Als de weergave Lijndikte is uitgeschakeld, hebben lijnen een constante dikte (1 pixel), ongeacht de zoominstelling. Als u het document afdrukt, wordt de lijn met de ware dikte afgedrukt.
Selecteer Weergeven of Weergeven (macOS), selecteer vervolgens > Tonen/verbergen > Linialen en rasters > Lijndikten. Als u de weergave Lijndikten wilt uitschakelen, kiest u weer > Weergeven (Windows), Weergeven (macOS) > Tonen/verbergen > Linialen en rasters > Lijndikten.
(Windows) >U kunt de weergave Lijndikte niet uitschakelen als u PDF's bekijkt in een webbrowser.
Terwijl u een PDF bekijkt, kunt u Weergeven > Weergeven/verbergen gebruiken om de volgende elementen in Acrobat weer te geven:
Als het raster wordt weergegeven, ziet u een vinkje naast de opdracht. Bekijk voor meer informatie PDF's van Rasters, gidsen en metingen.
Meer informatie over Cursorcoördinaten bekijken.
Met de functie Bestanden vergelijken kunt u zien wat de verschillen zijn tussen twee versies van een PDF. U kunt een groot aantal weergaveopties aanpassen voor de resultaten van de vergelijking. Zie Twee versies van een PDF-bestand vergelijken voor meer informatie.