In Illustrator beschikt u over de volgende gereedschappen voor het segmenteren en knippen van objecten:

Met het gereedschap Segmenten splitst u een illustratie in afzonderlijke webafbeeldingen.Segmenten maken

Met het gereedschap Segment selecteren (Shift-K) selecteert u websegmenten. Zie Segmenten selecteren

Met het gereedschap Gummetje (Shift-E) verwijdert u elk gebied van het object waarover u sleept. Zie Objecten wissen met het gereedschap Gummetje

Met het gereedschap Schaar (C) knipt u paden door op opgegeven punten. Zie Een pad splitsen

Met het gereedschap Mes snijdt u objecten en paden door. Zie Objecten knippen met het gereedschap Mes.