Lightroom voor mobiele apparaten | Premium-functies

Krijg toegang tot Premium-functies zoals Premium-voorinstellingen, het Retoucheerpenseel, selectieve aanpassingen, geometrietools, RAW-bestanden bewerken en andere functies wanneer u een Premium-lidmaatschap voor Lightroom voor mobiele apparaten aanschaft. In dit artikel leest u meer over de Premium-functies.

Als u de Premium-functies wilt uitproberen voordat u de aankoop doet, meldt u zich aan voor de gratis proefversie in de app.

Download en installeer Lightroom voor mobiele apparaten

Klik op het pictogram hieronder om de Lightroom-app te downloaden op uw mobiele apparaat.

Lightroom voor mobiele apparaten
Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)

Lightroom voor mobiele apparaten
Lightroom voor mobiele apparaten (Android)

Opmerking:

Hebt u al een betaald lidmaatschap, maar kunt u geen gebruikmaken van Premium-functies? Voor de oplossing van dit probleem gaat u naar Kan Premium-functies in Lightroom voor mobiele apparaten niet gebruiken na aankoop binnen apps.

Bewerken is overal binnen handbereik

Premium-voorinstellingen

Voorinstellingen geven nu twee categorieën weer: Premium en Bibliotheek. Op het tabblad Premium vindt u standaardvoorinstellingen voor een reeks bewerkingen, zoals Portretten voor verschillende huidskleuren, Reizen, Filmisch, Vintage en meer. Tik op een voorinstelling als u de bewerkingen wilt toepassen op de afbeelding. Bij elke update worden nieuwe voorinstellingen toegevoegd.

Zie voor meer informatie:

Premium-voorinstellingen in Lightroom
Til uw bewerkingen naar een hoger niveau met Premium-voorinstellingen

Retoucheerpenseel

Gebruik het Retoucheerpenseel om alles uit uw foto te verwijderen, hoe klein of groot het object ook is. Corrigeer met de tools onder Retoucheerpenseel allerlei onvolkomenheden door ze te laten opgaan in het omringende gedeelte van de afbeelding. Gebruik deze tools om onnodige vlekken, hoogspanningskabels, mensen, objecten of andere soortgelijke afleidingen op een foto te verwijderen. Zie voor meer informatie:

Retoucheerpenseel
Uitzonderlijke bewerkingen met het retoucheerpenseel

Selectieve wijzigingen

Pas elk deel van een foto aan met uw vinger of stylus om verbeteringen precies toe te passen met behulp van Selectieve bewerkingen. Met de besturingselementen voor selectieve bewerkingen kunt u correcties in een bepaald gebied van een foto aanbrengen. U kunt bijvoorbeeld een gezicht lichter maken, zodat het beter uitkomt in een portret. Als u lokaal correcties wilt aanbrengen, kunt u aanpassingen aanbrengen met de tool Penseelselectie, de tool Radiale selectie en de tool Lineaire selectie. Zie voor meer informatie:

Selectieve wijzigingen
Selectieve wijzigingen

Geometrische tools

Wanneer u bij het maken van foto's te dicht bij het onderwerp staat of wanneer u bepaalde typen lenzen gebruikt, kan het perspectief vervormd raken waardoor rechte lijnen gebogen, schuin of scheef in uw foto's worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld van dichtbij een foto maakt van een hoog gebouw, lijkt het alsof het gebouw naar achteren helt. U kunt het perspectief van uw foto eenvoudig herstellen en aanpassen met de Upright-modi en geometrieschuifbalktools in het deelvenster Geometrie. Zie voor meer informatie:

Geometrische tools
Perspectief herstellen en aanpassen

RAW-bestanden bewerken op telefoon of tablet

Gebruik een USB-OTG-kabel (Android) of een Lightning-naar-SD-kaartadapter (iOS) om uw RAW-foto's direct naar uw telefoon te importeren en ze overal te bewerken. Zie voor meer informatie:
RAW-bestanden bewerken
Bewerk RAW-foto's van uw camera's

Zoek en vind uw foto's sneller en beter

Foto's van personen sorteren

Zoek uw geliefden snel met de weergaven Personen van Adobe Sensei. De weergave Personen in Lightroom voor mobiele apparaten herkent foto's van dezelfde persoon en groepeert ze in een cluster. U kunt gemakkelijk door de foto's van een bepaalde persoon bladeren met behulp van de weergave Personen. Zie voor meer informatie:

Foto's van personen sorteren
Sorteer automatisch al uw foto's van personen

Lightroom kan u helpen om foto's te vinden op basis van wat er in staat is, zelfs als u geen trefwoorden aan de foto's hebt toegevoegd. Uw foto's worden automatisch gelabeld in de cloud, zodat u ze kunt zoeken op inhoud. Lightroom gebruikt Adobe Sensei om onderwerpen, zoals personen of objecten, te identificeren, waardoor het een fluitje van een cent is om foto's van een bepaalde vakantie te vinden of een fotoalbum van uw hond samen te stellen.

Sensei zoeken
Zoek uw afbeeldingen met bergen

Verbeter uw workflows overal waar u bent

Batch bewerken

Pas eenvoudig dezelfde aanpassingen toe op meerdere afbeeldingen met batchbewerking. Met Lightroom voor mobiele apparaten kunt u de bewerkingen die u op een foto hebt toegepast, kopiëren en plakken in meerdere foto's. U kunt ook kiezen welke bewerkinstellingen u wilt kopiëren van een foto. Zie voor meer informatie:

Batch bewerken
Maak een onuitwisbare indruk met uw eigen stijl

Presets en profielen synchroniseren

Synchroniseer voorinstellingen die u hebt gemaakt of gekocht, alsook profielen van derden, tussen uw mobiele apparaten en Lightroom op internet. Zie Voorinstellingen toevoegen/synchroniseren met mobiele apparaten voor meer informatie.

Presets en profielen synchroniseren
Synchroniseer uw presets en profielen

Webgalerieën delen

Laat uw foto's gemakkelijk online zien met webgalerieën. Bewerkingen worden naadloos gesynchroniseerd, dus alle wijzigingen die u maakt, zijn altijd up-to-date.
Webgalerieën
Foto's online delen

Cloudopslag

Krijg cloudopslag om back-ups te maken van uw originele foto's en open deze foto's op andere mobiele apparaten en via Lightroom op internet.

Cloudopslag
Uw foto's overal bij u

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?