Veelgestelde vragen over Adobe Color CC

Adobe Color CC is nu onderdeel van Adobe Capture CC.

Adobe Color CC maakt het u gemakkelijk inspirerende kleurencombinaties vast te leggen waar u ze ook ziet. Richt de iPhone-camera gewoon op iets kleurrijks en Adobe Color extraheert direct een reeks kleuren.

Kleurthema's worden met Creative Cloud-bibliotheken gesynchroniseerd en kunnen in andere Adobe-producten gebruikt worden. U kunt uw thema's delen met vrienden via Facebook, Twitter of e-mail.

Algemene informatie

Adobe Color CC gebruiken

Bekijk een zelfstudie over Aan de slag met Adobe Color

.

Het enige dat u nodig hebt, is uw iPhone of een bestaande afbeelding om kleurthema's vast te leggen en te maken. Open de Adobe Color-app en tik op het pictogram + onder aan het scherm. U kunt een foto nemen met de camera of een bestaande afbeelding kiezen van de Filmrol of Creative Cloud.

De app detecteert automatisch vijf kleuren uit de compositie en geeft deze weer. U kunt de aanwijzers ook verslepen om de kleuren te selecteren. U kunt eveneens op het kleurenwiel onderaan klikken om de themakleuren op een kleurenwiel te bekijken en aan te passen.

Accepteer de wijzigingen om het naar uw Creative Cloud-bibliotheken

op te slaan.

 

Tik op een kleurthema om het themamenu weer te geven. Tik op Bewerken om het kleurthema te openen in het bewerkbare kleurenwiel.

Kleurthema's worden in Creative Cloud-bibliotheken georganiseerd en elke bibliotheek kan verschillende kleurthema's bevatten. U kunt een bestaande bibliotheek kiezen of zelfs een nieuwe maken via het bibliotheekmenu op het startscherm van de app.

Ja. U kunt de RGB- of HEX-kleurwaarden lezen en opgeven.

  1. Activeer tijdens het maken of bewerken van een thema de kleurenwielmodus voor een thema.
  2. Tik op het pictogram voor de schuifregelaar. De RGB-schuifregelaars worden weergegeven.
  3. Tik op een kleur en lees de overeenkomstige RGB- of HEX-waarde of voer deze in.

Tik op een kleurthema om het kleurthemamenu weer te geven. Tik op Delete (Verwijderen).

U kunt een kleurthema naar een andere bibliotheek kopiëren. Tik op het kleurthema om het kleurthemamenu weer te geven. Tik op Kopiëren. Vervolgens kunt u een bibliotheek kiezen of maken.

U kunt de thema's die in Mijn thema's zijn opgeslagen bekijken en bewerken via color.adobe.com. Thema's die in Creative Cloud-bibliotheken zijn opgeslagen, kunt u bekijken, maar niet bewerken.

U kunt een kleurthema privé delen via e-mail, of openbaar op Facebook en Twitter.

Tik op een kleurthema om het kleurthemamenu weer te geven. Tik op het informatiepictogram en kies een optie in de lijst om thema te delen. Volg de aanwijzingen op het scherm. Wanneer u voor het eerst iets deelt, moet u de Adobe Color-app toestemming geven om uw Facebook- of Twitter-account te openen.

U kunt de kleurthema's in andere mobiele apps gebruiken, zoals Adobe Illustrator Draw en Adobe Photoshop Sketch. Doe het volgende in een van de ondersteunde apps:

  1. Tik op de kleurkiezer om het pop-upmenu Kleurthema's te openen. De standaardkleurthema's worden weergegeven.
  2. Tik op het pictogram +. De optie Kleurthema's toevoegen wordt geopend.
  3. Tik op Mijn kleur om de kleurthema's te bekijken en kiezen. Tik om ze te selecteren.
  4. Tik op het pictogram Accepteren.

U kunt de toegang tot foto's (Filmrol) en de camera op uw apparaat uitschakelen. Selecteer Instellingen > Adobe Color op het startscherm van uw apparaat.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online