Adobe Shape CC is nu onderdeel van Adobe Capture CC.

Gebruik Adobe Shape om vormen te converteren—van boeken, borden of papieren tekeningen—naar vectoren die u in ontwerp-apps kunt gebruiken. De vormen worden met behulp van Creative Cloud Libraries gesynchroniseerd naar andere mobiele of desktop-apps.

Algemene informatie

Adobe Shape CC gebruiken

Bekijk een zelfstudie over Aan de slag met Adobe Shape.

Vectorvormen die met de Adobe Shape CC-app zijn gemaakt kunnen in zowel mobiele als desktop-apps worden gebruikt. Wanneer u de vorm in een Creative Cloud Library opslaat, kunt u deze gebruiken in Illustrator CC, Photoshop CC op uw desktop en Adobe Illustrator Draw op uw mobiel.

Het enige dat u nodig hebt, is uw iPhone of een bestaande afbeelding om vormen vast te leggen en te maken.

1. Open de Adobe Shape CC-app en tik op het pictogram + onder aan het scherm. U kunt een foto nemen met de camera of een bestaande afbeelding kiezen van de Filmrol of Creative Cloud.
  2. De app geeft de dominante schetslijnen groen gemarkeerd weer. Pas de schuifregelaar aan om optimale resultaten te verkrijgen en tik op Vastleggen.
  3. Verfijn de tracering door op de groene schetslijnen te tikken. U kunt tussen de opties Toevoegen en Verwijderen schakelen.
  4. Accepteer de wijzigingen om vloeiende curven te tekenen.
  5. Voer een naam in en tik op Opslaan. De vorm wordt aan uw Creative Cloud Libraries toegevoegd.

Vormen worden in Creative Cloud Libraries georganiseerd en elke bibliotheek kan verschillende vormen bevatten.

U kunt een bestaande bibliotheek kiezen of zelfs een nieuwe maken via het bibliotheekmenu op het startscherm van de app.

Het bewerken van een vorm wordt niet ondersteund. U kunt de naam van een bestaande vorm wel wijzigen.

Tik op een vorm om deze te openen? Tik op Verwijderen en bevestig de verwijdering. De vorm wordt van al uw apparaten en uit Creative Cloud verwijderd.

1. Open Adobe Illustrator Draw en open een tekening.
  2. Tik op het pictogram Vormen om het menu Vormen te openen.
  3. Tik op de naam van een bibliotheek om de vormen in de Creative Cloud Library te bekijken. Tik op Bibliotheek wijzigen om een andere bibliotheek te selecteren.
  4. U kunt Adobe Slide of Touch Slide gebruiken om de vorm op het canvas te zetten. Klik op de diaknop of het diapictogram om door alle vormen in de bibliotheek te gaan.

U kunt de toegang tot foto's (Filmrol) en de camera op uw apparaat uitschakelen. Selecteer Instellingen > Adobe Shape op het startscherm van uw apparaat.