Kennismaken met het beginscherm

Krijg toegang tot Help-bronnen voor functies, personaliseer en deel automatische creaties, probeer nieuwe workflows uit en doe meer vanuit het beginscherm van Adobe Photoshop Elements.

Wanneer u Elements 2019 start, kunt u via het beginscherm eenvoudig aan de slag gaan met Elements-toepassingen. Op het beginscherm wordt een kaartencarrousel weergegeven waarmee u nieuwe functies kunt ontdekken en uitproberen en Automatische creaties kunt verkennen en personaliseren. Ook kunt u hier snel zoeken naar Help-bronnen voor de gewenste functies. Op het beginscherm kunt u ook helemaal opnieuw beginnen met een van de Elements-toepassingen.

In de rechterbovenhoek van het beginscherm kunt u op of op klikken om naar de Elements-pagina's op Facebook en Twitter te gaan. Wilt u contact opnemen met Adobe Customer Care? Klik dan op .

Op het beginscherm vindt u alles wat u nodig hebt om met uw Elements-app aan de slag te gaan.

Opmerking:

In de versie van Adobe Photoshop Elements uit de Windows App Store is Video-editor (Adobe Premiere Elements) niet beschikbaar. Videoprojecten worden daarom niet ondersteund in deze versie.

Aan de slag met het beginscherm

Wanneer u voor de eerste keer de nieuwste versie van een Elements-app start, kunt u de Laatst gebruikte versie op het beginscherm bekijken. In dit gedeelte kunt u een van de volgende handelingen uitvoeren:

 • Voor Adobe Photoshop Elements selecteert u de eerder gebruikte versie in de keuzelijst Selecteer uw versie van Photoshop Elements en klikt u op Bevestigen.
 • Voor Adobe Premiere Elements selecteert u de eerder gebruikte versie in de keuzelijst Selecteer uw versie van Premiere Elements en klikt u op Bevestigen.
Het beginscherm nadat de Elements-app voor de eerste keer is geopend; let op het gedeelte Laatst gebruikte versie.

Opmerking:
 • Naast het selecteren van de eerder gebruikte versie in de keuzelijst Selecteer uw versie:
  • Weet u niet welke Elements-versie u eerder hebt gebruikt? Selecteer dan Weet ik niet.
  • Bent u een nieuwe gebruiker? Selecteer dan Nieuwe gebruiker.
 • In de versie van Adobe Photoshop Elements uit de Windows App Store is het vervolgkeuzemenu Selecteer een versie niet beschikbaar voor Premiere Elements.
Het beginscherm wanneer u een Elements-app daarna opnieuw start. Klik onder Automatische creaties op Media toevoegen om media te importeren. Vervolgens kunt u automatische creaties bekijken wanneer u de app opnieuw start.

Automatische creaties ontdekken en aanpassen

Automatische creaties, of automatisch gecreëerde projecten, zijn op het beginscherm te vinden. In het gedeelte Automatische creaties kunt u automatisch gecreëerde fotocollages, diavoorstellingen, videocollages en Candid Moments bekijken. Klik op Alles weergeven of gebruik de numerieke pictogrammen onder de miniatuurweergave van automatische creaties om alle automatisch gecreëerde projecten weer te geven.

Automatische creaties worden gemaakt met media (foto's of video's) die u hebt geïmporteerd. Als u geen media hebt geïmporteerd, klikt u onder Automatische creaties op het beginscherm op Media toevoegen en begint u met het uploaden van foto's en video's. Start de app na enige tijd opnieuw op om Automatische creaties op het beginscherm te bekijken.

Zie Automatisch gecreëerde fotocollages, diavoorstellingen en meer bekijken en delen voor meer informatie over het bewerken en delen van automatische creaties.

Importeer media om automatische creaties, zoals diavoorstellingen, foto's en videocollages, te bekijken.

Opmerking:

In de versie van Adobe Photoshop Elements uit de Windows App Store worden videocreaties, zoals videocollages en Candid Moments, niet ondersteund. 

Ontdek functies en de bijbehorende Help-bronnen

Maak kennis met nieuwe functies

In de kaartencarrousel in het bovenste gedeelte van het beginscherm vindt u informatie over de nieuwste functies van uw Elements-app. De kaarten zijn voorzien van het label Nieuwe functies en een blauwe markering. Gebruik de pijlen links en rechts van de carrousel om bronnen over nieuwe functies te ontdekken. Beweeg de muis over de kaart Nieuwe functies en klik op Koppeling openen. Hiermee krijgt u toegang tot relevante Help-bronnen met meer informatie over de functie. De kaarten met Nieuwe functies worden bijgewerkt op basis van de handelingen die u in de app uitvoert.

Gebruik de pijlen aan weerszijden van het bovenste paneel om meer informatie te krijgen over de nieuwe functies.

Interessante functies ontdekken

In de kaartencarrousel in het bovenste gedeelte van het beginscherm vindt u inspiratiekaarten met een oranje label. Deze kaarten helpen u bij het ontdekken van leuke functies en geven u toegang tot bronnen. Gebruik de pijlen links en rechts van de carrousel om deze kaarten te bekijken. Beweeg de muis over een gewenste inspiratiekaart en klik op Weergeven. Hiermee krijgt u toegang tot relevante bronnen met meer informatie over de gewenste functie.

Inspiratiekaarten
Klik op de inspiratiekaarten om kennis te maken met interessante functies.

Interessante functies uitproberen

De kaartencarrousel in het bovenste gedeelte van het beginscherm bevat kaarten met Probeer dit (met groene markeringen). Met deze kaarten kunt u tal van interessante functies uitproberen. Deze functies variëren van basaal tot geavanceerd en worden afhankelijk van de handelingen die u in de app uitvoert, bijgewerkt. Gebruik de pijlen links en rechts van de carrousel om toegang te krijgen tot de kaarten Probeer dit. Om een functie uit te proberen beweegt u de muis over de miniatuurweergave van de functie op de Probeer dit-kaart en klikt u op Probeer. Hierna wordt de Elements-app gestart, waarna een behulpzame coach u door de stappen heen leidt om het gewenste resultaat te bereiken.

Gebruik de pijlen links en rechts om de Probeer dit-kaarten op het beginscherm te vinden.

Zoeken naar Help-bronnen voor functies

Gebruik de zoekbalk boven in het beginscherm om snel te zoeken naar Help-documentatie of zelfstudies van de gewenste functies. U kunt projecten als diavoorstellingen, fotocollages, wenskaarten en meer zoeken.

Gebruik de zoekbalk om bronnen te zoeken met informatie over functies als diavoorstellingen, foto- en videocollages en meer.

De gewenste Elements-app openen

U kunt vanuit het beginscherm elk van de drie Elements-apps openen. Klik op het pictogram om de gewenste Elements-app te openen en ermee aan de slag te gaan. Vanuit het beginscherm kunt u de volgende apps openen:

 • Elements Organizer (ordeningsfunctie) voor het importeren en beheren van mediabestanden (foto's en video's)
 • Adobe Photoshop Elements (fotobewerkingsfunctie) om fotoprojecten te maken en ermee te werken
 • Adobe Premiere Elements (videobewerkingsfunctie) om videoprojecten te maken en ermee te werken
Klik op een pictogram om uw favoriete Elements-app eenvoudig te openen.

Recente bestanden openen

Vanuit het beginscherm kunt u projectbestanden openen in een van de Elements-apps waarmee u onlangs hebt gewerkt. Zo kunt u snel verdergaan met het project waar u de vorige keer bent gestopt. Op het beginscherm worden tot zes projectbestanden onder Recente bestanden weergegeven.

Opmerking:

Vergeet niet uw projectbestand op te slaan wanneer u de app afsluit. Wanneer u de app opnieuw start, kunt u vanuit het beginscherm verdergaan waar u bent gestopt.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account