Nieuwe functies in Photoshop Elements 15

Iedereen wil graag zijn mooiste herinneringen vastleggen. Met Adobe Photoshop Elements 15 kunt u die herinneringen gemakkelijker organiseren en bewerken. U kunt met één muisklik correcties aanbrengen en effecten toepassen om indrukwekkende opnamen, collages, presentaties, kaarten en plakboekpagina's te maken. Deel ze op sociale media en imponeer iedereen.

Opmerking:

Adobe Photoshop Elements bevat Elements Organizer, waarmee u uw middelen beter kunt organiseren. Ga voor informatie over de nieuwe functies in Elements Organizer naar Nieuw in Elements Organizer.

Op aanrakingen gebaseerde bewerkingen

Organizer en de modus Snel bewerken zijn nu aanraakvriendelijk! 

Bewerk en organiseer foto's met uw vingertoppen. Als u een apparaat met touchscreen gebruikt, kunt u nu gewoon tikken om uw foto's te zoeken, ordenen en verbeteren in Organizer en de modus Snel bewerken.

Nieuwe Bewerken met instructies-opties

Fototekst

Maak coole visuele tekst!

U kunt nu leuke tekst maken met één van uw foto's als achtergrond. Met de nieuwe optie Bewerken met instructies: Fototekst kunt u in een handomdraai tekstcontouren maken, deze met een foto vullen en er effecten op toepassen zoals reliëf en slagschaduw om opvallende tekst te maken. Maak vervolgens creatief gebruik van deze fototekst in collages, plakboekpagina's, kaarten en nog veel meer. U vindt deze nieuwe optie voor Bewerken met instructies via Met instructies > Grappige bewerkingen > Fototekst. 

Coole visuele tekst die is gemaakt met Fototekst

Zie voor gedetailleerde informatie Modus Met instructies: Grappige bewerkingen.

Effectencollage

Nieuwe opties voor artistieke resultaten!

Met Photoshop Elements 15 kunt u nu verschillende effecten toepassen op verschillende delen van uw foto. Met een paar stappen met instructies transformeert u een gewone foto in een artistieke collage. U hebt de keuze uit verschillende sjablonen en thema's in Photoshop Elements. U vindt deze nieuwe optie voor Bewerken met instructies via Met instructies > Grappige bewerkingen > Effectencollage.

Uw foto transformeren met Effectencollage

Zie voor gedetailleerde informatie Modus Met instructies: Grappige bewerkingen.

Snel pannen

Maak een dramatische actiefoto!

Volg de stappen in Bewerken met instructies: Snel pannen om een paneffect toe te voegen aan het onderwerp van de foto door de achtergrond te vervagen. Selecteer het onderwerp van de foto met de tool Snelle selectie en klik op Bewegingsonscherpte toevoegen om de achtergrond vager te maken en de indruk te wekken dat uw onderwerp in beweging is. 

Een snelle en slimme manier om snelheid aan uw foto toe te voegen

Zie voor gedetailleerde informatie Modus Met instructies: Grappige bewerkingen.

Schilderachtig

Geef uw foto's weer als schilderijen!

Gebruik de nieuwe optie Bewerken met instructies: Schilderachtig om een uniek kunstwerk te maken door uw foto te bewerken met het Penseel, waarmee u de foto kunt aanpassen met verschillende gekleurde en gestructureerde canvassen en effecten. Deel uw kunstwerk op sociale media of bewaar een afdruk als aandenken. U vindt deze optie via Bewerken met instructies > Grappige bewerkingen > Schilderachtig. 

Maak van uw foto een schilderij met Schilderachtig

Zie voor gedetailleerde informatie Modus Met instructies: Grappige bewerkingen.

Kadermaker

Maak uw eigen kaders!

Bent u uitgekeken op de beschikbare kaders voor uw foto’s? U kunt nu kaders maken met elke foto in uw bibliotheek met de optie Bewerken met instructies: Kadermaker. 

U kunt zelfs kaders importeren die andere Elements-gebruikers hebben gemaakt. U vindt deze nieuwe workflow met instructies via Met instructies > Speciale bewerkingen > Kadermaker. 

Kaders maken die de stemming van uw foto's weerspiegelen

Zie voor gedetailleerde informatie Modus Met instructies: Speciale bewerkingen.

Gezichtskenmerken aanpassen

Blijf lachen!

Heb u ook wel eens die perfecte foto met een glimlachend gezicht nét gemist? Nu kunt een boos gezicht omtoveren in een gezicht met een glimlach, halfdichte ogen aanpassen en andere wijzigingen aanbrengen met Photoshop Elements 15 (Verbeteren > Gezichtskenmerken). U kunt moeiteloos de hoogte, breedte en andere kenmerken van een gezicht (zoals lippen, ogen, neus, voorhoofd, kaaklijn en kin) retoucheren, zodat iedereen op de foto er op zijn best uitziet. Met de schuifregelaar Gevoeligheid zorgt u voor een glimlach op elk gezicht in uw foto's. 

Een boos gezicht omtoveren in een glimlachend gezicht

Zie voor gedetailleerde informatie Foto's retoucheren en corrigeren.

Opties voor de tool Uitsnijden met perspectief

Wijzig het perspectief van uw foto!

In de modus Expert kunt u met de tool Uitsnijden met perspectief het perspectief in een afbeelding transformeren tijdens het uitsnijden. Met deze tool kunt u eventuele vervorming verwijderen uit foto’s die zijn gemaakt onder een hoek en niet vanuit een rechtstreekse positie. U kunt gewoon de hoeken van het omsluitende kader van deze tool slepen of de afmetingen opgeven om het perspectief te wijzigen en alle vervormingen te verwijderen.

 

Vervormingen verwijderen met de tool Uitsnijden met perspectief

Zie voor meer informatie Uitsnijden.

Verbeterde filters voor effecten

Meer plezier met filters!

Filters vormen een fantastische manier om nieuwe accenten uit te proberen en indruk te maken met uw creativiteit, en nu is het nog gemakkelijker om het beste filter voor uw foto te kiezen en details te verfijnen. U kunt de filters nu direct toepassen via het deelvenster Filters in de modus Expert. Bij sommige filters kunt u in Photoshop Elements 15 zelfs de intensiteit van het toegepaste filter gewoon aanpassen met een schuifregelaar. Probeer een combinatie van filters en effecten uit om uw foto's te verfraaien voordat u ze deelt met familie en vrienden.

Eén foto en veel nieuwe accenten met filters

Zie Filters voor meer informatie.

Nieuwe kaders en achtergronden

Photoshop Elements 15 bevat nu meer dan 100 nieuwe kaders en achtergronden die u direct kunt gebruiken. Selecteer Op type in het deelvenster Afbeeldingen in de modus Expert om uw foto’s te verbeteren met nieuwe grafische mogelijkheden.

Nieuwe lagen en kleurcodering

Photoshop Elements 15 beschikt over verbeteringen waarmee u uw lagen beter kunt beheren. U kunt lagen nu groeperen en kleurcodering toepassen op lagen en laaggroepen.

Door lagen te groeperen, kunt u de verschillende onderdelen van uw projecten beter ordenen en houdt u het deelvenster Lagen overzichtelijk.

Door lagen en groepen te coderen met een kleur kunt u gemakkelijk verwante lagen vinden in het deelvenster Lagen. Klik met de rechtermuisknop op de laag of groep om een kleur te selecteren.

Zie Lagen maken voor meer informatie.

Foto's retoucheren met verbeterde tools

De tools Retoucheerpenseel en Snel retoucheerpenseel zijn nu verbeterd en leveren betere prestaties.

Met de verbeterde tool Verplaatsen met behoud van inhoud kunt u nu de schaal en rotatie aanpassen van het object dat u verplaatst of het gebied dat u uitbreidt.  

Zie Foto's retoucheren en corrigeren voor meer informatie.

Automatisch maken van Slimme objecten uitschakelen

De voorkeuren in Photoshop Elements (Bewerken > Voorkeuren > Algemeen) bevatten nu een optie waarmee het automatisch maken van Slimme objecten wordt uitgeschakeld wanneer u afbeeldingen uit het fotovak plaatst of sleept.

Zie Voorkeuren bewerken voor meer informatie.

eLive Zoeken

Hebt u hulp nodig? Vind uw antwoorden rechtstreeks in de eLive-weergave. Met Photoshop Elements 15 kunt u binnen de eLive-weergave zoeken naar eLive-inhoud, Help-pagina's en artikelen voor het oplossen van problemen. 

Zie eLive voor meer informatie.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online