Breng uw filmtitels tot leven met gebruiksklare en aanpasbare bewegingstitels. De bewegingstitelsjablonen zijn vooraf geladen met geanimeerde afbeeldingen, tekst en achtergrondstijlen.

Terwijl Klassieke titels ook kunnen worden aangepast, bieden Bewegingstitels u het gemak van aanpasbare sjablonen. Deze sjablonen worden geleverd met populaire vooraf gedefinieerde indelingen en onderdelen die u anders afzonderlijk moet maken.

De titels en tekstopties die beschikbaar zijn op de actiebalk, zijn nu gecategoriseerd als Klassieke titels en Bewegingstitels, zodat u ze gemakkelijk kunt vinden en openen. Elke bewegingstitelsjabloon kan een of meer tekst- en afbeeldingsonderdelen en een achtergrondonderdeel bevatten die aan uw eigen smaak kunnen worden aangepast.

Opmerking:

Grepen voor de controle van het wijzigen van de grootte voor tekst of afbeeldingen worden niet weergegeven, als deze buiten het monitorgebied in de bewerkingsmodus van de bewegingstitel worden gesleept.

Voer de volgende eenvoudige stappen uit om bewegingstitels te maken

Bewegingstitels maken

Klik op Titels en tekst.

Klik op Titels en tekst in de actiebalk om de typen titels weer te geven.
U kunt ook klikken op Tekst > Nieuwe titel met beweging om een nieuwe titelsjabloon toe te voegen.

motion titles-01

Kies een sjabloon en sleep het naar de tijdlijn.

Selecteer een categorie van uw keuze uit Bewegingstitels, kies een thema en vervolgens een sjabloon.

Klik op de knop Afspelen om een voorvertoning van de sjabloon te bekijken voordat u deze gebruikt.

Sleep de geselecteerde sjabloon naar de tijdlijn.

motion titles-02

Pas de tekst, afbeeldingen en achtergrond naar wens aan.

Wanneer u de bewegingstitel op de tijdlijn plaatst, wordt deze geopend in de bewerkingsmodus en het deelvenster Bewegingstitels - Aanpassingen geeft de sectie Tekst weer.

Opmerking: als u de clip in de toekomst wilt bewerken, dubbelklikt u op de clip of klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de optie Bewerken.

Start met het bewerken van tekst of selecteer andere onderdelen in het deelvenster Monitor om te bewerken.

Selecteer de afbeeldingen of de achtergrondonderdelen van de titel in het deelvenster Monitor om de overeenkomstige secties te openen in het deelvenster Bewegingstitels - Aanpassingen.

motion titles-03

De tekst, afbeelding of achtergrondonderdelen van uw titel aanpassen

Elke bewegingstitelsjabloon kan een of meer tekst- en afbeeldingsonderdelen en een achtergrondonderdeel bevatten die kunnen worden bewerkt op basis van uw wensen. Gebruik het deelvenster Bewegingstitels- Aanpassingen om de bewegingstitels aan te passen. Selecteer de afbeeldingen of de achtergrondonderdelen van de titel om de overeenkomstige sectie in het deelvenster Bewegingstitels - Aanpassingen te openen.

Klik op Tekst, Afbeeldingen of Achtergrond om te zien hoe u kunt beginnen met aanpassen.

Tekst

1. Selecteer een tekstonderdeel in het deelvenster Monitor om dit te gaan bewerken.

2. Typ de tekst die u in het door u geselecteerde onderdeel wilt weergeven.
    Gebruik de deelvensters Stijl, Indeling en Animatie om uw tekst verder aan te passen.

3. Klik op en selecteer een stijl uit de beschikbare opties in het deelvenster Stijl. Premiere Elements past de nieuwe stijl toe.

4. Geef de indeling voor de tekst op in het deelvenster Indeling. Premiere Elements past de opgegeven indelingen toe zodat u een voorvertoning kunt bekijken.

5. Dubbelklik op een animatiestijl
    of
    selecteer een animatiestijl en klik op Toepassen zodat de animatie van kracht wordt.
    Opmerking: u kunt op de knop Afspelen klikken om een voorvertoning van de animatiestijl weer te geven.

U kunt ervoor kiezen om de grootte van het tekstonderdeel te wijzigen met de muisaanwijzer en door de hoeken van het onderdeel te slepen. Wijzig de positie van het tekstonderdeel door het met de muisaanwijzer naar de gewenste positie te slepen.

Opmerking: als u de tekengrootte wilt wijzigen, moet u ervoor zorgen dat u het onderdeel selecteert en de gewenste waarde typt in het veld voor tekengrootte op het tabblad Indeling. Als u de tekengrootte voor het onderdeel verandert met de muisaanwijzer, wordt de tekst soms afgebroken.

motion titles-04

Afbeeldingen

1. Selecteer het afbeeldingsonderdeel van de sjabloon in het deelvenster Monitor om het te gaan bewerken.
    Het deelvenster Bewegingstitels - Aanpassingen geeft een reeks alternatieve afbeeldingen weer voor elk onderdeel dat u selecteert.

2. Dubbelklik op een alternatieve afbeelding of selecteer een afbeelding en klik op Toepassen.
    Opmerking: u kunt op de knop Afspelen klikken om een voorvertoning van het afbeeldingsonderdeel te bekijken voordat u het gebruikt.

U kunt de grootte van het afbeeldingsonderdeel wijzigen door de hoeken van het onderdeel met de muisaanwijzer te slepen in het deelvenster Monitor. Wijzig de positie van het afbeeldingsonderdeel door het met de muisaanwijzer naar de gewenste positie te slepen.

motion titles-05

Achtergrond

1. Selecteer het achtergrondonderdeel van de sjabloon om het te bewerken.

2. Wijzig de achtergrond voor uw bewegingstitel door een van de opties in de sectie Achtergrond te selecteren. U kunt van een van de volgende opties kiezen:

• Transparant: Stel de achtergrond van de bewegingstitel in op transparant.

• Achtergrondafbeelding: gebruik de sjabloonachtergrondafbeelding, indien beschikbaar als onderdeel van de geselecteerde sjabloon.

• Achtergrondvideo: gebruik de sjabloonachtergrondvideo, indien beschikbaar als onderdeel van de geselecteerde sjabloon.

• Frame stilzetten: Premiere Elements kiest het frame uit uw video dat overeenkomt met het begin van de titelclip. Dit frame wordt vervolgens gebruikt als achtergrond voor uw titelclip. Als u een nieuw frame wilt selecteren, sleept u de bewegingstitel naar de gewenste positie en activeert u de bewerkingsmodus voor de bewegingstitel. Selecteer de achtergrondafbeelding en klik vervolgens in het achtergrondtabblad, onder de optie voor frames stilzetten, op Frame vernieuwen.

• Kleur mat: gebruik een effen kleur als achtergrond voor uw titelclip. Verplaats de schuifregelaar om de dekking aan te passen.
motion titles-06

Opmerking:

Nadat u uw sjabloon hebt aangepast, kunt u deze opslaan voor toekomstig gebruik. Klik op Opslaan als nieuwe titel en geef een geschikte naam op. De opgeslagen titel is beschikbaar in de categorie Aangepast voor bewegingstitels. U kunt de aangepaste sjabloon desgewenst ook verwijderen.

Sleep uw titelclip naar hetzelfde track als uw video om te voorkomen dat de titelclip delen van uw video overschrijft. Als u de Bewegingstitel als overlay op de videoclip wilt plaatsen, plaatst u deze op track 2 (boven een videoclip op track 1)

U kunt de Bewegingstitel ook verplaatsen, schalen of als geheel transformeren, indien nodig. Zorg ervoor dat u zich niet in de bewerkingsmodus voor de Bewegingstitel bevindt als u de titel als één component wilt wijzigen.

Opmerking:

U kunt geen bewegingstitels bijsnijden of bewerken nadat u deze hebt gesplitst. Ook clips waarvoor de tijd is uitgerekt, kunnen niet worden bewerkt.
U kunt de originele versie van de bijgesneden bewegingstitelclip vinden in Projectelementen. (vak)

Er zijn verschillende titelsjablonen online beschikbaar voor Adobe Premiere Elements. De blauwe balk in de rechterbovenhoek op de inhoud geeft aan dat de inhoud niet is gedownload. Wanneer u een titelsjabloon van het deelvenster Titels en tekst naar een clip sleept, downloadt Adobe Premiere Elements de online-inhoud voor de sjabloon. Vervolgens past Premiere Elements de gedownloade inhoud toe op de sjabloon. U kunt ook met de rechtermuisknop op de sjabloon klikken en Nu downloaden of Alles downloaden selecteren.

Bewegingstitels zijn ideaal om leuke en interessante video's te maken.