Tekst en afbeeldingen van PDF's kopiëren

U kunt inhoud in Reader eenvoudig kopiëren, tenzij de PDF-auteur beveiligingsinstellingen heeft toegepast die het kopiëren niet toestaan.

Een PDF die met een wachtwoord is beveiligd, opent u met het daarvoor bedoelde wachtwoord. Voor sommige beveiligde documenten gelden beperkingen om te voorkomen dat u inhoud afdrukt, bewerkt of kopieert. Als voor een document beperkingen zijn ingesteld, worden de gereedschappen en menuopties die daarmee samenhangen, grijs weergegeven in Reader.

Neem contact op met de auteur als u er niet in slaagt een PDF te openen of als u bepaalde functies in het document niet kunt gebruiken.

Controleren of het kopiëren van inhoud is toegestaan

1. Open het PDF-document in Reader. Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Documenteigenschappen.

2. Klik op de tab Beveiliging en bekijk het Overzicht documentbeperkingen.

Controleren of Inhoud kopiëren is toegestaan
    Controleren of Inhoud kopiëren is toegestaan

Specifieke inhoud van een PDF kopiëren

1. Open het PDF-document in Reader. Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Gereedschap Selectie in het pop-upmenu.

Het gereedschap Selectie kiezen
  2. Sleep om tekst te selecteren, of klik om een afbeelding te selecteren. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde item en kies Kopiëren.

Geselecteerde inhoud kopiëren
  3. De inhoud wordt naar het klembord gekopieerd. Kies in een andere toepassing Bewerken > Plakken om de gekopieerde inhoud te plakken.

Een volledige PDF kopiëren (alleen Windows Reader-toepassing, niet de browser)

1. Open het PDF-document in Reader. Kies Bewerken > Bestand naar Klembord kopiëren.

Bestand kopiëren naar klembord
  2. De inhoud wordt naar het klembord gekopieerd. Kies in een andere toepassing Bewerken > Plakken om de gekopieerde inhoud te plakken.

Kopieer een gebied van een PDF (alleen Reader-toepassing, niet de browser)

Met Momentopname wordt een gebied gekopieerd als een afbeelding die u in andere toepassingen kunt plakken.

1. Kies Bewerken > Momentopname maken.

2. Sleep een rechthoek rond het gebied dat u wilt kopiëren en laat de muisknop los.

3. Druk op de toets Esc om de modus Momentopname af te sluiten.

Kies in een andere toepassing Bewerken > Plakken om de gekopieerde afbeelding te plakken.