U kunt een snel koppeling naar een PDF-document delen met andere gebruikers zodat deze het kunnen reviseren. Het document dat als een koppeling wordt gedeeld kan in elke browser en op elk apparaat worden geopend. Het document wordt veilig opgeslagen in Adobe Document Cloud.

De ontvangers ontvangen een e-mail met een koppeling en kunnen op de koppeling klikken om het document in een browser te bekijken. Ze hoeven zich niet aan te melden.

Opmerking:

Zie Een online PDF-revisie starten om revisies voor uw PDF-documenten in te stellen.

PDF's delen

1. Meld u in het startscherm van Adobe Document Cloud op https://documentcloud.adobe.com aan met uw Adobe ID en wachtwoord of via uw sociale account (op Facebook of Google).

2. Klik op Bestanden in de zijbalk van het startscherm van Document Cloud. Alle bestanden die in uw Document Cloud-account zijn opgeslagen, worden weergegeven.

3. Selecteer een bestand dat u wilt delen en klik op Delen in het rechtervenster. De opties voor delen worden weergegeven.

Bestand selecteren om te delen

Opmerking:

Als u rechtsboven in het venster geen opties voor delen ziet, klikt u op de knop Delen rechtsboven in het venster.

4. Als u meer bestanden wilt toevoegen, klikt u op Bestanden toevoegen en bladert u naar en selecteert u de gewenste bestanden.

5. Deel het bestand op een van de volgende manieren:

Persoonlijke uitnodigingen verzenden met de optie Delen van Document Cloud

Gedetailleerde bijhoudgegevens zijn beschikbaar voor bestanden die zijn gedeeld met een persoonlijke koppeling naar bepaalde personen.

1. Typ of kies in de sectie Personen uitnodigen het e-mailadres van de personen aan wie u het bestand wilt sturen.

2. Kies Bestandweergeven.

3. De velden Onderwerp en Bericht zijn hetzelfde als de velden voor het verzenden van een e-mail. Ook ontvangers krijgen dezelfde velden te zien. Voer de gewenste gegevens in en klik op Verzenden.

De ontvangers ontvangen een e-mail met de mededeling dat het bestand met ze is gedeeld.

Het gewenste onderwerp en bericht voor de ontvangers toevoegen

Een openbare of anonieme koppeling verzenden in een e-mail

Als u een openbare of anonieme koppeling maakt, heeft iedereen die op de koppeling klikt toegang tot de bestanden. Bovendien zijn gedetailleerde bijhoudgegevens niet beschikbaar voor bestanden die via een openbare koppeling zijn gedeeld.

1. Klik op Koppeling ophalen.

2. Kies in de sectie Koppeling ophalen de optie Bestand weergeven en klik vervolgens op Koppeling maken. De geselecteerde bestanden worden geüpload naar Document Cloud en er wordt een openbare koppeling gemaakt.

Koppeling ophalen en maken
  3. Klik eerst op Koppeling kopiëren en daarna op Sluiten.

4. Deel de koppeling met de ontvangers in een e-mail.

De ervaring van ontvangers

De ontvangers ontvangen een e-mail met de mededeling dat het bestand met ze is gedeeld. De e-mail bevat de knop Bestand weergeven en een koppeling naar het gedeelde document. Als ze op de koppeling of knop klikken, wordt het document in een browser geopend. De ontvangers kunnen het document, indien noodzakelijk, ook downloaden.

Zie de onderstaande schermafbeelding voor een voorbeeld van de e-mailkennisgeving die een ontvanger krijgt.

Ontvangen koppeling in e-mail
De e-mailkennisgeving met een koppeling naar het gedeelde document

Gedeelde bestanden bijhouden

Als de ontvanger de PDF weergeeft, ontvangt u een melding in Document Cloud en een e-mail. Als u alle PDF's die voor weergave zijn gedeeld, wilt bekijken en bijhouden, gaat u als volgt te werk:

1. Klik op Ter weergave in de zijbalk van het scherm Start van Document Cloud. Alle PDF's die voor weergave zijn gedeeld, worden weergegeven, evenals de volgende informatie:

• Naam: de naam van de PDF die voor revisie is gedeeld.
    • Verzonden/Ontvangen: de tijdstempel van het moment waarop de PDF voor weergave is verzonden of ontvangen.
    • Eigenaar: de naam van de persoon die de PDF heeft verzonden.
    • Status: toont het aantal personen dat het bestand heeft weergegeven.
    Bewerkingen voor gedeelde bestanden
  2. Selecteer de PDF om de details ervan weer te geven. In het rechtervenster kunt u een of meer van de volgende handelingen uitvoeren:

• Het bestand met meer ontvangers delen. Vouw de lijst met ontvangers uit. Klik op Ontvangers toevoegen, voer het e-mailadres in van de ontvanger met wie u het bestand wilt delen en klik vervolgens op Uitnodiging verzenden.
    • De activiteit en de tijdstempel van het gedeelde bestand weergeven. Vouw Activiteit uit om gegevens als Verzonden aan, Weergegeven door en Gedownload door de ontvangers weer te geven.
    • Delen van bestand opheffen als u wilt voorkomen dat iemand anders het bestand weergeeft of downloadt.
    • De PDF definitief uit Document Cloud verwijderen.
    Details van het gedeelde bestand