PDF's opslaan, weergeven en zoeken

PDF's opslaan

Als de auteur van de PDF lokaal opslaan heeft ingeschakeld, kunt u een kopie van een PDF of PDF Portfolio opslaan.

Reader-applicatie of webbrowser

• Als u een PDF wilt opslaan, klikt u op het schijfpictogram  in de werkbalk linksboven in het venster.

Alleen Reader-applicatie

• Als u een kopie van een PDF wilt maken, kiest u Bestand > Opslaan als.

• Als u de PDF wilt opslaan als toegankelijke tekst, kiest u Bestand > Opslaan als overig > Tekst.

Waarom kan ik een PDF niet opslaan?

Omdat de auteur van de PDF lokaal opslaan heeft uitgeschakeld vanwege beveiliging, copyrightbescherming of andere redenen.

Als u de PDF wilt opslaan, neemt u contact op met de auteur en vraagt u deze om lokaal opslaan in te schakelen. Zie voor meer informatie Gebruikers van Reader toestaan formuliergegevens op te slaan in Acrobat Help.

PDF's weergeven en erin navigeren

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u de pagina wilt vergroten of verkleinen, gebruikt u de opties voor zoomen, vergroten en passend maken op de werkbalk boven in het venster.
Opties voor zoomen, vergroten en passend maken op de werkbalk
Opties voor zoomen, vergroten en passend maken op de werkbalk

• Als u naar een specifiek paginanummer wilt gaan, voert u dit in de werkbalk in, rechts van het Vorige tonen  en Volgende tonen .

• Als u visueel wilt navigeren, klikt u op het pictogram Paginaminiaturen linksboven in het venster.

• Als u naar aandachtsgebieden wilt gaan, klikt u op het pictogram Bladwijzers linksboven in het venster.

Snel navigeren met deze opties
Snel navigeren met deze opties

• Als u schuifopties en weergaveopties voor meerdere pagina's in Reader wilt instellen, kiest u het menu Weergave > Paginaweergave. Klik in de browser met de rechtermuisknop op de Reader-werkbalk en kies Paginaweergave.

Zie ook Afbeeldingen, objecten of 3D-modellen weergeven. Zie voor meer informatie Navigeren door PDF-pagina's in Acrobat Help.

Inzoomen op een bepaald gebied

• Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Zoomselectie in het pop-upmenu. Sleep vervolgens over het gebied dat u wilt vergroten.

• (Alleen Reader-applicatie, niet browser) Vanuit het menu Weergave > Zoomen kiest u Dynamisch zoomen, Verschuiven en zoomen of Loep. Voor meer informatie over elke optie raadpleegt u PDF-weergaven aanpassen in Acrobat Help.

Informatie zoeken in een PDF

Voer een van de volgende twee handelingen uit om paginacontent te doorzoeken:

• Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Zoeken in het pop-upmenu. Rechtsboven in het venster voert u uw zoekterm in en klikt u op de pijlen om naar elk exemplaar te navigeren.
Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Zoeken
Als u het zoekvak wilt weergeven, klikt u met de rechtermuisknop op het document en kiest u Zoeken.

• Voer een van de volgende twee handelingen uit voor een complexere zoekopdracht naar hele woorden, woordgroepen, opmerkingen en andere opties:

• Klik in een webbrowser op de verrekijker  links van het venster.

• Kies in de Reader-applicatie de optie Bewerken > Geavanceerd zoeken.

Klik onder aan het zoekvenster op Meer opties tonen om uw zoekopdracht verder aan te passen. Zie Geavanceerde zoekopties in Acrobat Help voor meer informatie.

Een PDF-portfolio weergeven en doorzoeken

Een PDF-portfolio is een verzameling bestanden in diverse indelingen die in verschillende applicaties zijn gemaakt. U kunt de Reader-tools voor zoeken gebruiken om tekst te zoeken in de PDF-portfolio. Typ de tekst die u wilt zoeken in het vak Zoeken op de werkbalk PDF-portfolio. In de zoekresultaten worden alle bestanden weergegeven waarin de tekst is gevonden.

• Vouw voor PDF-bestanden de lijst uit om de resultaten in de juiste context te zien. Klik op een zoekresultaat om naar de locatie van de tekst in de PDF te gaan.

• Voor andere bestandstypen klikt u op Openen en zoekt u het bestand.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?