Fejl – En aktiv version af Acrobat har forårsaget en fejl

En aktiv version af Acrobat har forårsaget en fejl

Når du forsøger at bruge et værktøj eller en funktion i Acrobat, vises der en af følgende fejlmeddelelser:

"En aktiv version af Acrobat har forårsaget en fejl."

Fejl – Noget gik galt

"Acrobat kunne ikke oprette forbindelse til en DDE-server."

Acrobat kunne ikke oprette forbindelse til en DDE-server

Årsag: Problemet opstår, når en forekomst af Acrobat, der allerede kører, er optaget af en anden proces eller er frosset fast, og du forsøger at udføre en handling uden for Acrobat, for eksempel ved at åbne en PDF-fil ved at dobbeltklikke på den.

Løsning

Prøv at løse problemet vha. følgende løsningsforslag i den viste rækkefølge.

Løsning 1: Afslut Acrobat, og luk den tidligere kørende forekomst af Acrobat

1. Luk Acrobat.

2. Gør et af følgende for at åbne Jobliste:

• Højreklik på Windows-proceslinjen, og klik derefter på Jobliste.
    • Tryk på Ctrl+Alt+Delete samtidig, og klik derefter på Jobliste.
  3. Højreklik på Adobe Acrobat, og klik derefter på Afslut job.

Højreklik på Acrobat, og vælg Afslut opgave for at lukke den

4. Luk Jobliste.

Start Acrobat igen, og se, om problemet er løst. Hvis ikke skal du prøve den næste løsning.

Løsning 2: Rettelse i registreringsdatabasen

1. Luk Acrobat.

2. Åbn registreringsdatabaseeditoren i Windows:

1. Klik på Start > Kør.
    2. Skriv Regedit i feltet Åbn, og klik derefter på OK.
    Åbn registreringsdatabaseeditoren

3. Gå til følgende registreringsnøgle:
        HKEY_CLASSES_ROOT\acrobat\shell\open\ddeexec\application

Gå til programmappen

4. Tag en sikkerhedskopi: Højreklik på Application-nøglen, og klik derefter på Eksportér. I dialogboksen Eksportér registreringsdatabasefil skal du indtaste et filnavn og klikke på Gem.

Højreklik på Application, og vælg Eksportér

5. Skift værdien på nøglen fra AcroViewA20 til AcroViewR20 (hvor de sidste to tal eller numre afhænger af den Acrobat-version, der er installeret på din computer; For Acrobat 2020 vil det f.eks. være 20):

1. Dobbeltklik på Standard under Navn. Dialogboksen Rediger streng vises.
    2. I feltet Værdidata skal du ændre værdien til AcroViewR20 og derefter klikke på OK.
    Rediger nøglenavnet

6. Luk registreringsdatabaseeditoren ved at klikke på ikonet Luk (X) i øverste højre hjørne af dialogboksen.

Start Acrobat igen, og se, om problemet er løst. Hvis ikke skal du prøve den næste løsning.

Løsning 3: Opdater Acrobat til den nyeste version

• Hvis du vil opdatere automatisk fra Acrobat, skal du vælge Hjælp > Søg efter opdateringer. Følg trinene i opdateringsvinduet for at downloade og installere de seneste opdateringer.

Start Acrobat igen, og se, om problemet er løst. Hvis ikke skal du prøve den næste løsning.

Løsning 4: Reparer Acrobat

Acrobat – eller de ressourcer, det anvender – kan være beskadiget. Prøv at reparere Acrobat på følgende måde:

• Start reparationen i Adobe: Vælg Hjælp > Reparer installationen.
Reparation af Acrobat-installationen

Løsning 5: Deaktiver antivirusprogrammet

1. Kontrollér, om der er installeret et antivirusprogram på computeren.

2. I givet fald skal du deaktivere programmet. Kontrollér, om problemet er løst.

Hvis problemet er løst, skal du rapportere problemet til den relevante leverandør.