Bemærk: Gå til Adobe Readers hjælp- og supportside for at få oplysninger om de mest almindelige problemer.

Oversigt

Adobe anbefaler, at du bruger afinstallationsprogrammet til Reader 8.0 med funktionen Tilføj/fjern programmer i Windows for at fjerne Adobe Reader 8.0. Beskadigede filer eller delvise installationer kan dog nogle gange forhindre afinstallationsprogrammet til Adobe Reader 8.0 i at fungere korrekt. De kan også forårsage, at afinstallationsprogrammet efterlader filer eller tomme programmapper i systemet, når fjernelsen er udført. Du kan også komme ud for, at Adobe Reader 8.0 mangler i listen Tilføj/fjern programmer. Det kan også ske, at installationsprogrammet kun viser indstillingerne for Reparer og Fjern, når du prøver at installere Adobe Reader 8.0.

Manuel fjernelse af Adobe Reader 8.0 sikrer, at alle filer og mapper fjernes. Denne vejledning gælder fjernelse af Adobe Reader 8.0. Hvis du har andre/tidligere versioner af Adobe-programmer installeret, skal du sørge for kun at fjerne de filer herunder, der relaterer til Adobe Reader 8.0. Med denne fremgangsmåde fjernes også alt ekstraindhold (for eksempel Goodies eller Funktionelt indhold), som blev installeret sammen med Adobe Reader 8.0. Hvis du geninstallerer Adobe Reader 8.0, skal du også geninstallere dets ekstraindhold.

Bemærk: Det er muligt, at dit system ikke indeholder alle filerne og mapperne på listen i dette dokument. Fortsæt til den næste fil eller mappe på listen, hvis du ikke finder en anført fil eller mappe i systemet.

Inden du går i gang

Nogle af disse procedurer kræver, at du finder skjulte filer og mapper. Nogle procedurer kræver, at du finder filer efter deres fulde filnavne, hvilket inkluderer filtypenavne (for eksempel eksempel_filnavn.ini). Windows Stifinder viser som standard ikke skjulte filer, skjulte mapper eller genkendte filtypenavne.

Sådan får du vist skjulte filer, skjulte mapper og alle filtypenavne i Windows Stifinder:

1. I Windows Stifinder skal du vælge Funktioner > Mappeindstillinger.
  2. Klik på fanen Vis i dialogboksen Mappeindstillinger.
  3. I Avancerede indstillinger skal du vælge Vis skjulte filer og mapper.
  4. Fravælg Skjul filtypenavne for kendte filtyper.
  5. Klik på OK.

Se en Adobe Captivate-demonstration af denne fremgangsmåde.

Fjern Adobe Reader 8.0 med brug af afinstallationsprogrammet

Afinstallationsprogrammet er designet til at fjerne alt, hvad Adobe Reader 8.0 installerer. Når du starter Adobe Reader 8.0 første gang, eller når du redigerer indstillingerne, kan der blive oprettet nye filer og mapper. Når du har kørt afinstallationsprogrammet, skal du fortsætte til "Fjern tilbageværende mapper og filer fra Adobe Reader 8.0". Denne fremgangsmåde sikrer en fuldstændig fjernelse af alle yderligere mapper og filer.

Gør følgende for at bruge afinstallationsprogrammet:

1. Vælg "Start" > "Kontrolpanel".
  2. Dobbeltklik på Tilføj/fjern programmer.

3. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Hvis du installerede Adobe Reader 8.0 fra cd'en/dvd'en, skal du vælge Adobe Reader 8.0 og klikke på Fjern. Følg vejledningen på skærmen for at slette Adobe Reader 8.0.
    • Hvis du installerede Adobe Reader 8.0 fra Creative Suite cd'erne/dvd'erne, skal du vælge Creative Suite og klikke på Fjern. Følg vejledningen på skærmen for at slette komponenten Adobe Reader 8.0.

Bemærk: Når du kører afinstallationsprogrammet, bliver du spurgt, om du vil fjerne, beholde eller overføre aktivering. Overvej, om du vil gemme aktiveringen, hvis du har planlagt at geninstallere Adobe Reader 8.0 på den samme computer. Når du har gennemført den manuelle fjernelse, kan det være nødvendigt at genaktivere Adobe Reader 8.0. Overfør aktiveringen, hvis du har planlagt at installere Adobe Reader 8.0 på en anden computer.

Se en Adobe Captivate-demonstration af denne fremgangsmåde.

Forbered computeren til fjernelse af Adobe Reader 8.0

Adobe anbefaler at udskrive vejledningen, inden du fortsætter med de følgende trin. Genstart i diagnosticeringstilstand eller sikker tilstand deaktiverer normalt internetadgang.

1. Slet Adobe Reader Speed Launcher.lnk fra Dokumenter og indstillinger/Alle brugere/Startmenu/Programmer/Start.

2. Aktiver diagnosticeringstilstand eller sikker tilstand for Windows.

Aktivere diagnosticeringstilstand for Windows XP:

1. Afslut alle programmer.
  2. Vælg Start > Kør, skriv msconfig i tekstboksen Åbn og klik på OK.
  3. Klik på fanen Start og på fanen Tjenester. Notér alle fravalgte elementer.

4. Klik på fanen Generelt og vælg Diagnostisk start.
  5. Klik på OK og genstart Windows.

Bemærk! Ved genstarten bliver du meddelt, at hjælpeprogrammet Systemkonfiguration har foretaget ændringer til den måde, hvorpå Windows starter. Klik på OK, og klik på Annuller, når hjælpeprogrammet Systemkonfiguration vises.

6. Højreklik på ikoner i Meddelelsesområdet (kaldet Systembakken i tidligere versioner af Windows) for at lukke eller deaktivere de startelementer, der stadig er aktive.

Se en Adobe Captivate-demonstration af denne fremgangsmåde.

Genaktiver startelementer og tjenester for Windows XP

Genaktiver startelementer for Windows XP, når alle trin i dette dokument er gennemført.

1. Vælg Start > Kør.

2. Skriv msconfig i dialogboksen Kør, og klik på OK.
  3. Klik på fanen Generelt og vælg Normal Start.
  4. Fravælg alle de elementer, du noterede i trin 3 i den foregående sektion.
  5. Klik på Anvend og genstart Windows, så ændringerne kan træde i kraft.

Aktiver sikker tilstand for Windows 2000

Bemærk! Windows 2000 har ikke hjælpeprogrammet MSConfig til deaktivering af startelementer. Du kan deaktivere elementerne manuelt eller få fat i hjælpeprogrammet MSConfig til Windows XP.

1. Klik på Start, og klik derefter på Luk ned.
  2. Klik på Genstart og derefter på OK.
  3. Tryk på F8, når du ser meddelelsen Vælg, hvilket operativsystem du vil starte.
  4. Brug piletasterne til at fremhæve den pågældende sikre tilstand, og tryk derefter på Enter.
  5. Brug piletasterne til at fremhæve et operativsystem, og tryk derefter på Enter.

Bemærk!
    Du kan se flere oplysninger om dette på Microsofts websted.

Genaktiver startelementer for Windows 2000

Genaktiver startelementer for Windows 2000, når alle trin i dette dokument er gennemført.

1. Genstart computeren.

Fjern filer registreret af Adobe Reader 8.0 med brug af kommandoprompten

1. Acrobat registrerer et antal filer med operativsystemet under installationen. Disse filer skal fjernes for at kunne gennemføre en fjernelse af programmet. Registrerede filer kan fjernes fra operativsystemet, mens grænsefladen ikke kører.
  2. Tryk på Ctrl-Alt-Del og vælg Jobliste.
  3. På fanen Processer skal du markere explorer.exe og vælge Afslut proces (elementer på skrivebordet forsvinder).

Vigtigt! Joblisten skal forblive åben under denne proces

4. Klik på Ja i advarselsboksen.
  5. Vælg Fil > Ny opgave.
  6. Under Åbn skal du skrive cmd og klikke på OK.
  7. Minimer Joblisten.
  8. Skriv cd "C:\Programmer\Fælles filer\Adobe\Acrobat\ActiveX" og tryk på Enter.
  9. Skriv del AcroIEHelper.dll og tryk på Enter.
  10. Skriv del AcroPDF.dll og tryk på Enter.
  11. Skriv del pdfshell.dll og tryk på Enter.
  12. Skriv exit og tryk på Enter.
  13. Maksimer Joblisten.
  14. I Joblisten skal du vælge Fil > Ny opgave.
  15. Skriv explorer.exe og klik på OK. (Skrivebordet vises igen).

16. Afslut Joblisten.

Se en Adobe Captivate-demonstration af denne fremgangsmåde.

Fjern tilbageværende mapper og filer fra Adobe Reader 8.0

Sikkerhedskopier alle de private filer, du ønsker at gemme fra følgende mapper, og fjern derefter de angivne mapper og filer:

Programmer\Adobe\

• Acrobat 8.0

Programmer\Fælles filer\Adobe\

• Acrobat

Dokumenter og indstillinger\[Brugernavn]\Programdata\Adobe\

• Acrobat

\Dokumenter og indstillinger\Alle brugere\Programdata\Adobe\

• Acrobat

Dokumenter og indstillinger\Alle brugere\Skrivebord\

• Adobe Reader 8.lnk

Dokumenter og indstillinger\Alle brugere\Startmenu\Programmer\

• Adobe Reader 8.lnk

Programmer\Internet Explorer\EKSTRAMODULER\

• nppdf32.dll

Programmer\Netscape\Netscape Browser\ekstramoduler\

• nppdf32.dll

Fjern tilbageværende registreringsdatabaseposter fra Adobe Reader 8.0

Fjern programregistreringsnøglerne fra registreringsdatabasen, hvis de er tilgængelige.

Bemærk: Det er nødvendigt at logge ind på computeren som administrator for at ændre i registreringsdatabasen.

Ansvarsfraskrivelse: Denne fremgangsmåde involverer redigering af registreringsdatabasen i Windows. Adobe supporterer ikke redigering af registreringsdatabasen, der indeholder kritiske system- og programoplysninger. Se dokumentationen til Windows eller kontakt Microsofts tekniske support, hvis du ønsker yderligere oplysninger om registreringsdatabasen i Windows. Det er ikke sikkert, at du har alle disse filer.

Vigtigt! Opret en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, inden du begynder at redigere den.

1. Vælg Start > Kør, skriv regedit i tekstboksen Åbn og klik på OK.
  2. Gå til en af de registreringsdatabasenøgler, der er angivet herunder og vælg den i det venstre panel. Den vises i registreringsdatabaseeditoren som en mappe.

3. Vælg Rediger > Slet. Klik på Ja i dialogboksen Bekræft sletning af nøgle.
  4. Gentag trinnene 1 - 3 efter behov for eventuelle resterende registreringsdatabaseposter.

Fjern følgende registreringsdatabaseposter

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Adobe\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Adobe\Repair\Adobe Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\

S-1-5-18\Products\68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\

{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-A80000000002}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Adobe\Acrobat Reader

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products\

68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Features\

68AB67CA7DA73301B7448A0000000020

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\

{358E6F10-DE8A-4602-8424-179CA217F8EE}

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\

{9C6A861C-B233-4994-AFB1-C158EE4FC578}

Afslut fjernelsen

Tøm papirkurven og genstart computeren.