Du kan underskrive et dokument for at attestere dets indhold eller godkende dokumentet. Afhængigt af hensigten kan du bruge forskellige typer signaturer.

Bemærk:

Dette dokument indeholder en vejledning til Acrobat DC og Acrobat 2017. Hvis du bruger Acrobat XI, skal du se under Acrobat XI Hjælp.

Underskriv en aftale

Hvis nogen har brugt Adobe Sign til at sende dig en aftale til underskrivelse, får du en mail med et link til at underskrive aftalen. Og hvis du bruger Acrobat DC eller Acrobat Reader DC-programmet, vil du se en notifikation om, at en aftale er blevet delt med dig til underskrivelse.

Gør ét af følgende for at underskrive en aftale, der er sendt til dig via Adobe Sign:

Underskriv med maillinket

1. Klik på aftalens link modtaget i din mail til underskrivelse. Aftalen åbnes i en webbrowser.

Link af aftalen modtaget i mail
  2. Klik på felterne, og angiv anmodede oplysninger.

3. Klik på signaturfelt. Hvis du underskriver for første gang, vil du se panelet Signatur eller Initialer.

• Skriv: Skriv dit navn i feltet. Du kan vælge mellem et lille udvalg af signaturtypografier. Klik på Skift typografi for at se en anden typografi.
    • Billede: Gennemse og vælg et billede af din signatur.
    • Tegn: Tegn din signatur i feltet.
    • Gem signatur: Når dette afkrydsningsfelt er markeret, og du er logget på Acrobat Reader eller Acrobat, gemmes den tilføjede signatur i Adobe Document Cloud, så den kan genbruges.

Klik på Anvend for at placere signaturen eller initialerne.

4. Klik på Klik for at underskrive.

Underskriv med Acrobat/Reader-programmet

1. I Acrobat DC eller Acrobat Reader DC skal du klikke på Hjem. I sektionen Delt skal du klikke på Til underskrivelse. Alle de aftaler, der er delt eller modtaget til underskrivelse, vises.

Dobbeltklik på den aftale, der venter på at blive underskrevet
  2. Dobbeltklik på aftalen med statussen Venter på dig, eller vælg aftalen, og klik på Underskriv i den højre rude. Aftalen åbnes.

3. Klik på felterne, og angiv anmodede oplysninger.

4. Klik på signaturfeltet. Hvis du underskriver for første gang, vil du se panelet Signatur eller Initialer.

• Skriv: Skriv dit navn i feltet. Du kan vælge mellem et lille udvalg af signaturtypografier. Klik på Skift typografi for at se en anden typografi.
    • Billede: Gennemse og vælg et billede af din signatur.
    • Tegn: Tegn din signatur i feltet.
    • Gem signatur: Når dette afkrydsningsfelt er markeret, og du er logget på Acrobat Reader eller Acrobat, gemmes den tilføjede signatur i Adobe Document Cloud, så den kan genbruges.

Klik på Anvend for at placere signaturen eller initialerne.

5. Klik på Klik for at underskrive.

Underskriv en PDF

Et PDF-dokument eller en PDF-formular underskrives ved at skrive, tegne eller indsætte et billede af din håndskrevne underskrift. Du kan også tilføje tekst som f.eks. dit navn, virksomhed, titel eller dato. Når du gemmer dokumentet, bliver signaturen og teksten en del af PDF'en.

Bemærk:

Du kan også tage et billede af din signatur med din telefon ved hjælp af Adobe Acrobat Reader-mobilappen og gemme den i Adobe Document Cloud, så den er synkroniseret og klar til brug på din pc og andre enheder. Få flere oplysninger under Brug din mobil til at tage et billede af din signatur, og brug det overalt.

Trin til at underskrive en PDF

1. Åbn det PDF-dokument eller den PDF-formular, som du vil underskrive.

2. Klik på det ikonet for Global Signatur på værktøjslinjen. Alternativt kan du vælge Værktøjer > Udfyld og underskriv.

Værktøjet Global signatur
  3. Hvis du vil tilføje tekst som f.eks. navn, virksomhed, titel eller dato, skal du trække og slippe dine personligt gemte oplysninger fra den højre rude over på et formularfelt.

Du kan også bruge Tilføj tekst på værktøjslinjen. Klik et sted i dit dokument, hvor du vil tilføje teksten, og skriv. Brug feltværktøjslinjen til at foretage de relevante ændringer.

4. Klik på Underskriv-ikonet på værktøjslinjen, og vælg derefter, om du vil tilføje din signatur eller blot dine initialer.

Tilføj signatur eller initialer

Hvis du allerede har tilføjet en signatur eller dine initialer, vises de som indstillinger, du kan vælge mellem.

5. Hvis du allerede har tilføjet din signatur eller dine initialer, skal du blot bælge det i Underskriv-indstillingerne og derefter klikke et sted i PDF-filen, hvor du vil tilføje din signatur. Spring videre til det næste trin.

Hvis du underskriver for første gang, vil du se panelet Signatur eller Initialer. Nedenfor er et eksempel på Signatur-panelet.

Skriv, tegn eller importér et signaturbillede
    Du kan vælge at skrive, tegne eller importere et signaturbillede. Tilføjede signaturer og initialer gemmes til fremtidig brug.
    • Skriv: Skriv dit navn i feltet. Du kan vælge mellem et lille udvalg af signaturtypografier. Klik på Skift typografi for at se en anden typografi.
    • Billede: Gennemse og vælg et billede af din signatur.
    • Tegn: Tegn din signatur i feltet.
    • Gem signatur: Når dette afkrydsningsfelt er markeret, og du er logget på Acrobat Reader eller Acrobat, gemmes den tilføjede signatur i Adobe Document Cloud, så den kan genbruges.

Klik på Anvend, og klik derefter på det sted i PDF'en, hvor du vil placere signaturen eller dine initialer.

6. Du kan flytte den placerede signatur eller de placerede initialer ved at klikke på feltet for at fremhæve det og derefter bruge piletasterne. Hvis du tilpasse størrelsen eller slette feltet, skal du bruge indstillingerne i feltværktøjslinjen.

Bemærk:

Hvis du vil bruge et billede som din signatur:

• Skriv dit navn med sort blæk på et rent, tomt stykke papir. Skriv midt på papiret, så du ikke fotograferer eller scanner kanterne.
  • Tag et billede af eller scan din signatur. Hvis du tager et billede af din signatur, skal du sørge for, at siden er tilstrækkeligt belyst, og at der ikke falder skygger på signaturen.
  • Overfør fotoet eller scan det til din computer. Acrobat/Reader accepterer JPG-, JPEG-, PNG-, GIF-, TIFF-, TIF- og BMP-filer. Det er ikke nødvendigt at beskære billedet. Acrobat/Reader importerer udelukkende signaturen, hvis fotoet eller scanningen er tilstrækkeligt ren.

Send dine underskrevne PDF-filer

Når du har underskrevet formularen, kan du dele den med andre. For at dele formularen skal du følge trinene i artiklen Send din formular.

Få PDF-filer underskrevet af andre ved hjælp af Adobe Sign

Du kan få dokumenter underskrevet af andre ved at bruge værktøjet Send til underskrivelse, der benytter cloudtjenester fra Adobe Sign. Her kan underskrivere hurtigt underskrive aftaler, uanset hvor de er, via en webbrowser eller mobilenhed. Underskrivere behøver ikke at tilmelde sig eller købe Adobe-produkter for at underskrive aftalerne.

Værktøjet Send til underskrivelse hjælper dig også med at spore hele processen. Værktøjet sender en mail til dine underskrivere, hvor de bliver bedt om at underskrive en aftale. Når det er underskrevet, vil både du og dine underskrivere modtage den underskrevne PDF i en mail.

Få flere oplysninger under Send PDF-dokumenter til underskrivelse.