Perusteet

Acrobat DC on Acrobat-tilausohjelmiston uusin versio. Se on mobiilikäytön, tuottavuuden ja yhteistyön kannalta Adoben monipuolisin PDF-ratkaisu. Acrobat DC sisältää Acrobat-tietokoneohjelmiston, maksullisilla mobiilitoiminnoilla täydennetyn Acrobat Reader -mobiilisovelluksen ja maksulliset Adobe Document Cloud -palvelut, joilla voit pitää yhteyttä ja varmistaa tuottavuutesi, työskentelitpä missä tahansa ja millä tahansa laitteella.

Tässä on vain joitakin asioista, joita voit tehdä Acrobat DC:llä:

• Varmista tuottavuutesi matkalla: Acrobat Reader -mobiilisovelluksen maksullisilla mobiilitoiminnoilla ja maksullisilla verkkopalveluilla voit käsitellä PDF-tiedostoja matkalla entistä monipuolisemmin. Halusitpa luoda, muokata, viedä, järjestellä, jakaa tai allekirjoittaa PDF-tiedostoja, voit aloittaa tehtävän yhdellä laitteella ja jatkaa työskentelyä toisella laitteella. Voit välittömästi käyttää välttämättömiä PDF-työkaluja kaikissa tietokoneissa, selaimissa ja mobiililaitteissa.
  • Muokkaa PDF-tiedoston tekstiä ja kuvia: Muokkaa PDF-dokumentteja intuitiivisesti tutussa osoita ja napsauta -käyttöliittymässä suoraan Acrobatissa. Acrobat Pro DC -tilauksella voit muokata jopa iPadilla tai Android-tabletilla olevia tekstejä ja kuvia.
  • Muokkaa skannattuja dokumentteja: Ota mobiililaitteen kameralla kuva paperisesta dokumentista ja muunna se PDF-tiedostoksi, jota voit muokata tietokoneella automaattisella kirjasimien sovituksella, jolloin uudet muokkaukset sulautuvat tiedostoon.
  • Luo suojattuja PDF-tiedostoja: Luo laadukkaita PDF-tiedostoja Acrobatilla tai suosituilla Microsoft Office -sovelluksilla. Lisää rajoituksia, jotta muut eivät voi kopioida, muokata tai tulostaa arkaluonteisia tietoja.
  • Vie PDF-tiedostot Officeen: Muunna PDF-tiedostot Word-, Excel- tai PowerPoint-muotoon niin, että kirjasimet, muotoilu ja asettelut säilyvät.
  • Käytä Dropboxia, Boxia, Google Drivea ja OneDrivea: Käytä, muokkaa, jaa ja tallenna Dropbox-, Box-, Google Drive- tai Microsoft OneDrive -tililläsi olevia tiedostoja, kun työskentelet Acrobat DC:ssä.
  • Allekirjoita mitä ja mistä tahansa: Täytä, allekirjoita ja lähetä lomakkeita kätevän automaattisen täyttötoiminnon avulla nopeasti mistä tahansa.
  • Poista arkaluonteiset tiedot: Etsi ja poista  tekstit, kuvat tai jopa metatiedot – lopullisesti.

Tässä on muutamia syitä, miksi Acrobat DC:n pysyvä käyttöoikeus kannattaa päivittää:

• Adobe Document Cloud -palveluiden avulla voit suorittaa tärkeät PDF-tehtävät verkossa tai mobiililaitteella.
  • Adobe Document Cloudin ansiosta dokumenttisi ovat aina käsillä, ja pystyt käsittelemään PDF-tiedostojasi entistä monipuolisemmin millä tahansa laitteella paikkaan katsomatta.
  • Luo, muunna, jaa ja allekirjoita tiedostoja tietokoneella, mobiililaitteella tai selaimessa.
  • Yksinkertaista ja nopeuta dokumenttien tarkistuksia uudella Document Cloud -tarkistuspalvelulla. Lähetä yksi linkki kerätäksesi kaikkien kommentit yhteen PDF-tiedostoon verkossa ja pysy ajan tasalla edistymisestä.
  • Tarkastele huomiotasi vaativia dokumentteja. Uuden Koti-näkymän tehtäväkortit sisältävät luettelon dokumenteista, jotka sinun on katsottava, tarkistettava tai allekirjoitettava, kuten myös yksityiskohtaisia tietoja tehtävästä.
  • Pyydä ilmoitus dokumenteille suoritettavista toiminnoista käyttämällä uutta ilmoituskelloa, joka ilmoittaa sinulle, kun joku suorittaa toiminnon kanssasi jaetulle tai jakamallesi dokumentille.
  • Tarkastele ja seuraa allekirjoitettavaksi lähetettyjen dokumenttien tilaa, lähetä muistutuksia, peruuta pyyntöjä ja suorita muita toimintoja Koti-näkymässä.
  • Lisää tuottavuuttasi uusimmilla Windows-kosketuslaitteilla, muun muassa Surface Prolla. Työskentele tehokkaasti käyttämällä MacBook Pro -tietokoneiden Touch Baria.
  • Täytä ja allekirjoita lomakkeita entistä nopeammin uudella Adobe Sensei -pohjaisella lomakekenttien tunnistuksella ja jaa lukittuja kopioita, jotka muuttuvat kelpaamattomiksi, jos niitä muokataan.
  • Tallenna ja käytä tiedostoja turvallisesti verkossa hyödyntämällä 100 gigatavun verkkotallennustilaa.
  • Tunnista kahden PDF-tiedoston väliset erot nopeasti ja tarkasti uuden Vertaile tiedostoja -työkalun avulla.
  • Avaa useita PDF-tiedostoja samassa ikkunassa ja suorita tehtävät entistä nopeammin usean välilehden näkymässä.
  • Luo uusia numeroituja luetteloita tai luettelomerkkiluetteloita Muokkaa PDF-tiedostoja käytettäessä.
  • Uusi Skannaa PDF-muotoon -työnkulku helpottaa parhaiden skannausasetusten valintaa parhaan mahdollisen tuloksen varmistamiseksi.
  • Allekirjoita, varmenna ja tarkista dokumentit digitaalisesti entistä helpommin päivitetyn Varmenteet-työkalun avulla.
  • Etsi tehtävän suorittamiseen tarvittava työkalu nopeasti parannetun Työkalut-haun avulla.
  • Aloita Macissa SharePoint-pohjaisia jaettuja arviointeja, joilla voit antaa ja saada nopeasti palautetta.

Päivitys Acrobat XI:stä tuo käyttöön edellä mainittujen lisäksi seuraavat edut:

• Muuta skannatut paperidokumentit välittömästi muokattavissa oleviksi PDF-tiedostoiksi.
  • Muokkaa PDF-tiedostoja nopeammin koko sivun kappaleiden uudelleenjuoksutuksen ja helppojen luettelomerkkipäivitysten avulla.
  • Vie PDF-tiedostoja Wordiin, Exceliin tai PowerPointiin käyttäen paranneltuja luettelomerkkejä ja taulukoita.
  • Täytä, allekirjoita ja lähetä lomakkeita nopeasti mistä tahansa käyttäen älykästä automaattista täyttöä.
  • Löydä ja korjaa kirjoitusvirheet PDF:ssä oikeinkirjoituksen tarkistuksella.
  • Rajaa ja korjaa paperidokumenteista otettuja valokuvia automaattisesti.
  • Korjaa skannausten epäillyt tekstintunnistusvirheet rinnakkaisnäkymän avulla.

Mobiililaitteissa ja verkossa käytettävissä ovat lisäksi seuraavat toiminnot:

• Pääset käyttämään jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja päivityksiä ilman lisämaksua.
  • Luo, muokkaa ja allekirjoita PDF-tiedostoja uuden Acrobat Reader -mobiilisovelluksen avulla.
  • Muokkaa PDF-tiedoston tekstiä ja kuvia iOS- tai Android-tabletilla.
  • Järjestele PDF-tiedostojen sivuja iOS- tai Android-tabletilla tai -älypuhelimella.
  • Tee mobiililaitteesi kamerasta kannettava skanneri.
  • Hanki allekirjoituksia muilta, seuraa vastauksia ja arkistoi allekirjoitettuja dokumentteja.
  • Jaa PDF-tiedostojen linkkejä sekä seuraa tärkeitä dokumentteja ja vahvista niiden vastaanotto.
  • Tallenna ja käytä tiedostoja turvallisesti verkossa.

Tarkempia tietoja siitä, miten Acrobat DC eroaa aiemmista versioista, on Acrobat DC:n versiovertailussa.

Adobe Acrobat DC sisältää työpöytätuotteita, ilmaisia mobiilisovelluksia ja online-palveluita, jotka ovat käytettävissä Adobe Document Cloudin kautta.

Windowsin työpöytätuotteet:

Mac OS:n työpöytätuotteet:

Mobiilisovellukset:

Verkkosovellus:

Katso Acrobat DC:n tuotevertailusta, mikä on paras tapa ostaa Adobe Acrobat.

Kun tilaat Acrobat Pro DC:n tai Acrobat Standard DC:n, maksat pienen kuukausittaisen maksun ja saat seuraavaa:

• Acrobat Pro- tai Acrobat Standard -tietokoneohjelmiston sekä uusien ominaisuuksien ja päivitysten jatkuvan käyttömahdollisuuden ilman lisämaksua.
  • Adobe Document Cloud -palvelut, jotka tuovat käyttöön Acrobat Reader -mobiilisovelluksen maksulliset mobiilitoiminnot ja maksulliset verkkopalvelut. Niiden avulla voit käsitellä PDF-tiedostoja matkalla entistä monipuolisemmin.

Uudet ja parannetut ominaisuudet julkaistaan yleensä neljän kuukauden välein. Voit tutustua lisäyksiin lukemalla Acrobatin uusien ominaisuuksien yhteenvedon.

Kyllä. Saatavilla on useita Acrobat DC -työkaluja ja -apuohjelmia virtaviivaistamaan yrityskäyttöönottoja ja auttamaan IT-kustannusten hallinnassa. Jos haluat lisätietoja, käy IT-resurssien sivulla.

Kyllä, Adobe tekee yhteistyötä johtavien Enterprise Mobility Management (EMM) -ympäristöjen kanssa, jotta yritykset voivat hallinnoida ja jaella Adobe Document Cloud -mobiilisovelluksia turvallisesti.

Tietoja ja opastusohjelmia Acrobatin uusien ominaisuuksien ja toimintojen käyttämisestä on Acrobat DC:n Learn and Support -sivustossa.

Aktivointi on pakollinen prosessi, jolla Adobe vahvistaa, että ohjelmistosi on aito ja että sitä käytetään tuotteen lisenssisopimuksen sallimalla tavalla. Se on tarkoitettu suojaamana sekä oikeuksiasi kuluttajana että Adoben oikeuksia ohjelmistokehittäjänä. Lisäksi aktivointi auttaa vahvistamaan, että ostamasi ohjelmisto ei ole väärennetty.

Acrobat DC -tuotteet yrittävät aktivointia Internetin välityksellä automaattisesti. Aktivoinnin aikana ei lähetetä mitään henkilökohtaisia tietoja. Kukin yhden käyttäjän lisenssi myöntää oikeuden Acrobatin asennukseen kahteen tietokoneeseen milloin tahansa. Lisätietoja on Adobe-ohjelmiston aktivointisivulla.

Jos organisaatiollasi on tietokoneita, jotka eivät voi olla online-tilassa aktivointia varten, IT-järjestelmänvalvojat voivat asettaa offline-poikkeuksen Adobe Customization Wizardin avulla. Lue lisätietoja IT-resursseista.

Tietoja on Acrobatin teknisten tietojen sivulla.

Tietoja on Acrobatin teknisten tietojen sivulla.

Lisätietoja on Adobe Document Cloudin kielitasojen sivulla.

Adobe Document Cloud -palvelut

Document Cloud -palvelujen avulla voit suorittaa keskeiset PDF-tehtävät verkkoselaimella tai mobiililaitteella:

• Luo PDF-tiedosto – muunna dokumentteja, kuvia tai valokuvia PDF-tiedostoiksi (Internet ja mobiililaitteet).
  • Vie PDF-tiedosto – muunna PDF-tiedostoja muokattaviksi Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- tai RTF-tiedostoiksi (Internet ja mobiililaitteet).
  • Muokkaa PDF-tiedostoa – lisää tai muokkaa tekstiä tai kuvia PDF-tiedostossa (iPadilla ja Android-tabletilla vain Acrobat Pro DC:n tilauksen yhteydessä)
  • Järjestä PDF-tiedosto – järjestä uudelleen, poista tai kierrä PDF-tiedoston sivuja (Internet ja mobiililaitteet vain Acrobat Pro DC:n tilauksen yhteydessä)
  • Yhdistä PDF-tiedostoja – yhdistä useita tiedostoja yhdeksi PDF-tiedostoksi (vain Internet)
  • Lähetä tarkistettavaksi – Lähetä yhden linkin sisältävä yksi sähköpostiviesti niin monelle tarkistajalle kuin haluat. Seuraa kaikkien palautetta yhdessä verkossa olevassa tiedostossa. (tämä palvelu tukee tietokone-, Internet- ja mobiililaitetoimintoja)
  • Jaa PDF-tiedostoja – lähetä sekä seuraa dokumentteja ja vahvista niiden toimitus sähköisesti sen sijaan, että käyttäisit faksia tai toimituspalveluita (tämä palvelu tukee tietokone-, Internet- ja mobiililaitetoimintoja)
  • Lähetä allekirjoitettavaksi – lähetä dokumentteja allekirjoitettavaksi ja seuraa, hallinnoi ja tallenna niitä Internetissä (tämä palvelu tukee tietokone-, Internet- ja mobiililaitetoimintoja)
  • Täytä ja allekirjoita – voit täyttää ja allekirjoittaa e-lomakkeita nopeasti oman automaattitäyttökokoelman avulla (tämä palvelu tukee tietokone-, Internet- ja mobiililaitetoimintoja)
  • Seuraa, hallitse ja tallenna dokumentteja verkossa.
  • Adobe Document Cloud -tallennustila – tallenna ja käytä tiedostoja verkossa hyödyntämällä 100 gigatavun tallennustilaa

Ei. Acrobat DC -tietokoneohjelmistoa voi käyttää sellaisenaan hyödyntämättä Adobe Document Cloud -palveluita.

Kun avaat Acrobat DC -työpöytäohjelmiston ensimmäisen kerran, tarvitset Internet-yhteyden ohjelmiston aktivoimiseen. Sen jälkeen pystyt työskentelemään offline-tilassa vaivattomasti. Jos ostat tilauksen, sinua pyydetään kirjautumaan sisään ajoittain vahvistamaan tunnistetietosi (30 päivän välein, jos sinulla on kuukausitilaus, ja 99 päivän välein, jos sinulla on vuositilaus). Dokumentin lähettäminen sähköisesti allekirjoitettavaksi Adobe Signilla ja PDF-tiedostojen jakaminen muiden kanssa edellyttää verkkoyhteyttä.

Acrobat DC -työpöytäohjelmistoa ei suoriteta pilvipalvelussa – se on paikallisesti asennettava ohjelmisto, joka suoritetaan työasemassa.  Se pystyy luomaan yhteyden Document Cloud -palveluihin ja tarjoamaan siten monipuolisemman joukon toimintoja ja ominaisuuksia. Jos yrityksesi kuitenkin ei salli ohjelmistoa, joka yhdistää pilvipalveluun, keskustele IT-järjestelmänvalvojasi kanssa. Acrobat-asetuksia voidaan mukauttaa poistamaan pääsy pilvipalveluihin. Lue lisätietoja IT-resursseista.

Kyllä. Adobe korostaa digitaalisten elämystesi turvallisuutta. Tietoturvakäytännöt on integroitu yrityskulttuuriin, ohjelmistokehitykseen ja palvelutoimintoprosesseihin. Olipa kyse käyttäjätietojen hallinnasta, tietojen luottamuksellisuudesta tai dokumenttien eheydestä, Adobe Document Cloud suojaa dokumenttejasi, tietojasi ja henkilötietojasi parhaalla mahdollisella tavalla huippuluokan tietoturvakäytäntöjen avulla. Lisätietoja yrityksemme tietoturvakäytännöistä, Adoben tuotteiden turvallisesta elinkaaresta tai Adobe Document Cloud -ratkaisun suojauksesta saat osoitteesta www.adobe.com/fi/security.

Mobiilisovellus

Maksuttoman Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen avulla on helppo tarkastella PDF-tiedostoja, tehdä niihin merkintöjä sekä täyttää, allekirjoittaa ja jakaa ne mistä tahansa Android-, iOS- tai Windows-laitteilla. Käytettävissä on myös maksullisia Adobe Document Cloud -toimintoja, joilla voit käsitellä PDF-tiedostoja entistä monipuolisemmin, kun ostat Adobe Acrobat Standard DC- tai Adobe Acrobat Pro DC -tilauksen. Lue lisätietoja Acrobat Reader -mobiilisovelluksesta. Voit ladata sen Google PlaystäiTunes App Storesta tai Windows Phone Storesta.

Adobe Sign -mobiilisovellus on maksuton sovellus, joka toimii Acrobat Standard DC:hen, Acrobat Pro DC:hen ja Adobe Document Cloud for enterprise -tilaussopimuksiin sisältyvän Adobe Signin mobiilikumppanisovelluksena. Adobe Sign -sovelluksella voit suorittaa liiketoimintatapahtumia matkoilla. Sen avulla voit lähettää, allekirjoittaa, seurata ja hallita allekirjoitettuja dokumentteja iOS- tai Android-laitteilla. Se on myös ihanteellinen työkalu sähköisten allekirjoitusten keräämiseen henkilökohtaisesti asiakkaalta. Adobe Sign toimii Acrobat Reader -mobiilisovelluksesta erillisenä. Adobe Signin nykyiset tilaajat voivat ladata sen Google Playstä tai iTunes App Storesta.

Adobe Scan on maksuton sovellus, joka luo laadukkaita PDF-tiedostoja paperimuotoisista dokumenteista ja luonnoslehtiöistä automaattisen tekstintunnistuksen avulla. Adobe Sensein tekoälyyn perustuva Adobe Scan parantelee skannauksia, korjaa perspektiivivirheet, tunnistaa reunat ja automatisoi työnkulut automaattisesti, jotta saat matkalla entistä enemmän aikaan.

Kyllä. Adobe on sitoutunut auttamaan yritysasiakkaita vastaamaan mobiililiiketoiminnan tuottavuusratkaisujen kysyntään. Samalla kuitenkin on varmistettava yritysten turvallisuus ja vaatimusten täyttyminen. Acrobat Reader- ja Adobe Sign -mobiilisovellukset tukevat kumpikin Android for Workin EMM-käyttöympäristöä, ja Adobe Acrobat Reader for Microsoft Intune on saatavana iOS- ja Android-laitteisiin. Acrobat Reader tukee myös AppConfig-ympäristöä. Lue lisätietoja IT-resursseista.

Eivät, mutta Acrobat Reader -mobiilisovellus sisältää olennaiset PDF-työkalut, mukaan lukien suosituimmat Acrobat-toiminnot. Android- tai iOS-laitteiden Acrobat Reader -sovelluksella voit luoda, viedä, täyttää, allekirjoittaa, järjestellä ja jakaa PDF-tiedostoja vaivattomasti. Kun työskentelet iPadilla ja Android-tableteilla, voit myös muokata tekstiä ja kuvia PDF-tiedostossa sekä järjestellä sivuja. Lue lisätietoja Acrobat Reader -mobiilisovelluksesta.

Acrobat DC:n osto

Acrobat DC on saatavana tilausostoksena. Voit ostaa Acrobat Pro DC:n tai Acrobat Standard DC:n vuosi- tai kuukausisopimuksena. Tilaus sisältää Acrobat Pro- tai Acrobat Standard -tietokonesovelluksen, Adobe Document Cloud -mobiilisovellukset ja Document Cloud -palvelut.

Valitse kauppa, jotta voit tilata Acrobat DC -tuotteita, tai ota yhteyttä Adoben valtuutettuun jälleenmyyjään. Jos haluat ostaa Acrobat DC:n organisaatiollesi, lue lisätietoja Acrobat volyymilisensseistä.

Tilaussopimusten ansiosta Acrobat DC on edullisempi kuin koskaan aikaisemmin, samalla kun se antaa sinulle mahdollisuuden käyttää maksullisia Adobe Document Cloud -palveluita.

Tarkastelemalla Acrobat DC -tuotevertailua voit käydä läpi tilaamisen ja kerran tehtävien ostojen vaihtoehtoja. Voit myös tarkastella Acrobat DC -versiovertailua, jotta saat tietoja siitä, miten Acrobat DC eroaa aiemmista versioista.

Kyllä, kokeiluversio sisältää Acrobat Pro DC:n uusimman tietokoneversion Macille ja Windowsille, kuten myös Adobe Document Cloud -palvelut, joiden avulla voit hyödyntää edistyksellisiä mobiili- ja verkkotoimintoja. Voit muuntaa dokumentit PDF-muotoon ja viedä ne muokattavissa olevina Microsoft Office -tiedostoina tietokoneesta, mobiililaitteesta tai selaimesta. Muokkaa tekstiä ja kuvia iPadilla tai Android-tabletilla sekä täytä, allekirjoita ja lähetä lomakkeita älykkäällä automaattisella täytöllä. Voit myös jakaa tarkistettavia PDF-tiedostoja, hankkia allekirjoituksia muilta sekä seurata ja hallita vastauksia tietokoneella, mobiililaitteella tai verkossa. Lue kokeiluversion usein kysytyt kysymykset.

Kyllä, kokeiluversio sisältää Adobe Sign -työkalun Acrobat Reader DC:ssä, Acrobat Standard DC:ssä ja Acrobat Pro DC:ssä. Acrobatissa voit Adobe Signilla hankkia allekirjoituksia muilta, seurata vastauksia ja arkistoida allekirjoitettuja dokumentteja.

Kyllä, Adobe on sitoutunut tarjoamaan erilaisia Acrobat-ohjelmiston ostovaihtoehtoja asiakkaiden tarpeita varten. Acrobat 2017 -tuoteperhe on jatkossakin saatavana pysyvänä ohjelmistolisenssinä (vain tietokone), jota myydään volyymikäyttöoikeusohjelmien, kuten kertalisenssiohjelman, kumulatiivisen lisenssiohjelman sekä vähittäismyymälöiden ja verkkokauppojen kautta tuoteavainkortteina ja digitaalisesti toimitettavina.

Ota yhteyttä Adoben valtuutettuun jälleenmyyjään tai pyydä yhteydenottoa Adoben yritysmyynnistä.

Toiminnot

Acrobat DC sisältää kolme työkalua, jotka voivat auttaa sinua luomaan ja parantelemaan täytettävissä olevia PDF-lomakkeita.

• Acrobat DC:n Valmistele lomake -työkalu on ensisijainen työkalusi. Sen avulla voit helposti muuntaa aiemmin luotuja lomakkeita täytettävissä oleviksi PDF-lomakkeiksi. Skannaa paperilomake tai valitse yksinkertainen lomake, joka on tehty Microsoft Wordissa, Excelissä tai jossakin muussa sovelluksessa. Acrobat tunnistaa staattiset lomakekentät ja muuntaa ne täytettävissä oleviksi automaattisesti. Voit myös lisätä tai muokata lomakekenttiä sekä lisätä älykkyyttä varmistaaksesi, että keräät kaikki tarvitsemasi tiedot. Lomakkeen laatimiseen on käytettävissä painikkeita, valintaruutuja, laskutoimituksia, allekirjoituskenttiä ja pakollisia kenttiä. Lue lisää täytettävistä PDF-lomakkeista tai katso opastusohjelma.
  • Acrobat Pron JavaScript-työkalun avulla voit parannella täytettävissä olevia lomakkeita kehittyneellä muotoilulla, laskutoimituksella tai vahvistuksilla. Voit myös määrittää toimintoja painikkeisiin ja yhdistää lomakekenttiä yrityksen tietokantoihin.
  • Adobe Signiin perustuva Täytä ja allekirjoita -työkalu – joka on saatavana Acrobat DC -tilausten yhteydessä – antaa sinulle nopean ja helpon tavan lisätä lomake- ja allekirjoituskenttiä dokumenttiin ennen allekirjoitusten pyytämistä muilta. Lue lisää sähköisistä allekirjoituksista tai katso opastusohjelma.

Acrobat DC antaa sinulle useita vaihtoehtoja kerätä lomakevastauksia tavoitteidesi mukaan.

• Jos sinulla on Acrobat DC -tilaus, voit jakotyökalulla ladata lomakkeesi Adobe Document Cloudiin, jakaa linkin tiettyjen vastaanottajien kanssa ja saada ilmoituksen siitä, kun he ovat nähneet tiedostosi.  Acrobatilla voit myös muuntaa olemassa olevan paperisen tai sähköisen lomakkeen yksinkertaiseksi PDF-tiedostoksi – ilman täytettävissä olevien lomakekenttien lisäämistä – ja lähettää sen muille sähköpostin liitetiedostona. Kaikki, joilla on ilmainen Adobe Acrobat Reader DC -ohjelmisto, voivat täyttää lomakkeen käyttämällä uutta Täytä ja allekirjoita -työkalua ja lähettää sen takaisin sinulle.
  • Jos sinulla on lomake, jota käytetään usein, ja sinun on pidettävä kirjaa kunkin henkilön vastauksista, Acrobatin Valmistele lomake -työkalun avulla voit kerätä lomaketietoja automaattisesti ja koota ne taulukkomuotoon. Tiedot voidaan viedä laskentataulukkoon lisäanalysointia varten.
  • Jos dokumenttisi ensisijainen tavoite on kerätä allekirjoituksia muilta, Adobe Signiin perustuvalla Täytä ja allekirjoita -työkalulla – joka on saatavana Acrobat Pro- ja Acrobat Standard -tilauksissa – voit lähettää, seurata, hallita ja tallentaa dokumentteja, joissa on sekä allekirjoitus- että lomakekenttiä.

Adobe Document Cloud -yrityspaketit antavat sinun myös lisätä lomaketietokokoelmia ja sähköisen allekirjoittamisen paleluita yrityssovelluksiisi valmiiden integrointien, ohjelmointirajapintojen ja ammattilaispalveluiden kautta.

Acrobat DC ei enää tarjoa vaihtoehtoa Flash-yhteensopivien videoiden upottamiseen PDF-tiedostoihin. Tämä vaikuttaa vain uusien PDF-tiedostojen luontiin. Acrobat DC ja Acrobat Reader DC tukevat edelleen Flash-sisältöä sisältävien PDF-tiedostojen tarkastelemista, jos tiedosto luotiin aiemmilla versioilla.

Kyllä. Acrobat toimii 64-bittisenä sovelluksena. Lisätietoja on Acrobat DC:n järjestelmävaatimuksissa.

Acrobat Readerin suojattua tilaa muistuttava suojattu näkymä on monipuolisen Acrobat-toimintojoukon eristämistekniikan toteutus. Adobe laajentaa Acrobat DC:llä suojatun näkymän toimintoja haittaohjelmaa tietokoneessa suorittamaan PDF-tiedostomuodon avulla pyrkivien kirjoituspohjaisten hyökkäysten estämisestä lukupohjaisiin hyökkäyksiin, jotka yrittävät varastaa arkaluontoiset tietosi tai immateriaaliomaisuutesi PDF-tiedostojen kautta.

Aivan kuin suojattu tilakin, suojattu näkymä eristää ei-luotettujen ohjelmien (kuten kaikkien PDF-tiedostojen ja niiden käynnistämien prosessien) suorittamisen eristettyyn alueeseen, jotta PDF-muotoa käyttävä haittaohjelma ei pystyisi kirjoittamaan tietokoneen tiedostojärjestelmään tai lukemaan siitä. Suojattu tila olettaa, että kaikki PDF-tiedostot ovat mahdollisesti vaarallisia, ja rajoittaa käsittelemisen eristettyyn alueeseen, ellet erityisesti ilmaise, että tiedosto on luotettava.

Acrobat DC ja Microsoft

Acrobat DC integroituu saumattomasti Office 365-, Office 2013- ja Office 2010 -sovelluksiin.

Windows-ympäristöistä voit tehdä seuraavaa:

• Luo laadukkaita Adoben PDF-tiedostoja Acrobat-tehtävänauhasta Office-sovelluksissa (Microsoft Word, Excel, PowerPoint tai Outlook).
  • Lisää suojaus Officen Acrobat-nauhasta luotuihin PDF-tiedostoihin, jotta voit estää muita kopioimasta tai muokkaamasta arkaluontoista sisältöä.
  • Suorita Wordin, Excelin tai PowerPointin Acrobat-nauhan avulla useita vaiheita yhdellä kertaa. Lähettää PDF-tiedoston nopeasti sähköpostitse, suojata sen salasanalla, asettaa tiedoston käytön rajoituksia tai lähettää tiedoston jaettuun tarkistukseen. Acrobat Pro DC:ssä voit myös luoda PDF-tiedostoja ja suorittaa välittömästi esimääritetyn toiminnon, joka suorittaa esimääritettyjä tehtäviä, kuten valmistelee dokumentin arkistointia tai julkista jakelemista varten.
  • Lähetä Microsoft Outlookin Adobe Document Cloud -plug-inin avulla suuria tai pieniä tiedostoja muille ja aseta seuranta-asetukset niin, että saat ilmoituksen, kun ihmiset katselevat tiedostoasi (vain Acrobat DC -tilaus).
  • Tuo kommentteja PDF-tiedostosta Word-lähdeasiakirjaan merkintöinä, jotka voidaan hyväksyä tai hylätä Microsoft Wordin Jäljitä muutokset -työkalulla.
  • Yksinkertaista sähköpostien hakua ja noutoa. Arkistoi sähköpostiviestejä tai sähköpostikansioita Microsoft Outlookista helposti käyttämällä yhtä painiketta.
  • Luoda laadukkaita Adoben PDF-tiedostoja suoraan Microsoft Projectista tai Visiosta.

Muita tapoja työskennellä käyttäen Microsoft-työkaluja:

• Luo Macin Microsoft Wordin Acrobat-tehtävänauhan avulla laadukkaita PDF-tiedostoja, joissa on vuorovaikutteisia linkkejä.
  • Muuta Acrobat DC:n avulla aiemmin luodut PDF-tiedostot Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedostoiksi käyttäen alan johtavaa muotoilutarkkuutta. Säilytä asettelut, luettelomerkityt luettelot ja taulukot sellaisina kuin ne ovat helppoa Office-sovelluksissa muokkaamista varten.
  • Työskentele käyttäen kosketusta tukevia Windows 10 -laitteita.
  • Piirrä tai kirjoita sulavammin PDF-asiakirjaan käyttämällä sormeasi tai laitteen kynää Windows 10 -laitteissa hyödyntämällä Microsoftin DirectInk-tekniikkaa.
  • Sieppaa verkkosivuja PDF-tiedostoiksi yhdellä napsautuksella Microsoft Internet Explorerista. Muunna koko sivu tai osa sivusta säilyttäen linkit, asettelut ja muotoilut ennallaan.

Kyllä, Acrobat DC tarjoaa nyt verkkopohjaisia työkaluja, joiden avulla voit tarkastella, luoda ja muokata SharePointiin ja OneDriveen saumattomasti integroituja PDF-tiedostoja.  SharePointilla voit

• avata ja tarkastella PDF-tiedostoja, tehdä niihin merkintöjä ja tehdä niistä hakuja millä tahansa selaimella käyttämällä Adoben verkkopohjaista PDF-tiedostojen esikatseluohjelmaa
  • luoda laadukkaita PDF-tiedostoja, joissa kirjasimet, muotoilu ja asettelut säilyvät ennallaan
  • muokata ja järjestellä olemassa olevia PDF-tiedostoja käytettävissä olevilla poisto-, uudelleenjärjestely- ja kiertotoiminnoilla
  • yhdistää useita tiedostotyyppejä, muun muassa PDF-, Microsoft Office-, kuva- ja tekstitiedostoja sekä Adoben malleja, yhteen arkistointiin tai jakeluun käytettävään tiedostoon
  • viedä PDF-tiedostot muokattaviksi Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- tai RTF-tiedostoiksi, joissa kirjasimet, muotoilu ja asettelut eivät muutu.

Voit myös automatisoida prosesseja isännöimällä PDF-lomakkeiden jaettuja dokumenttien tarkastuksia Office 365:ssä tai SharePoint-palvelimessasi. Lisätietoja on ohjeaiheessa Adobe Document Cloud for SharePoint and OneDriven käyttäminen.

Kyllä. Acrobat DC toimii Microsoft Windows 7:n, 8:n ja 10:n sekä 32- että 64-bittisten versioiden kanssa. Se toimii myös Windows Server 2008:n, 2012:n, 2012 R2:n, 2016:n ja 2019:n kanssa.

Acrobat DC ja Adobe Creative Cloud

Acrobat Pro DC on saatavilla Adobe Creative Cloudin kautta. Adobe Creative Cloud tarjoaa Creative-sovellusten uusimmat versiot käyttöön jäsenyyden kautta. Monet Adobe Creative Cloud -paketit sisältävät Acrobat Pro DC:n ja Adobe Document Cloud -palvelut.

Kyllä. Monet Creative Cloud -paketit sisältävät Acrobat Pro DC:n ja Document Cloud -palvelut. Tutustu Creative Cloud -paketteihin.

Acrobat DC on kokonaan uudistettu ratkaisu. Se tarjoaa upean, yksinkertaistetun käyttökokemuksen, joka toimii yhtenäisesti työpöydällä, mobiililaitteessa ja Internetissä – mukaan lukien kosketusta tukevissa laitteissa.

Tässä on vain joitakin asioista, joita voit tehdä Acrobat DC:llä:

• Varmista tuottavuutesi matkalla: Acrobat Reader -mobiilisovelluksen maksullisilla mobiilitoiminnoilla ja maksullisilla verkkopalveluilla voit käsitellä PDF-tiedostoja matkalla entistä monipuolisemmin. Halusitpa luoda, muokata, viedä, järjestellä, jakaa tai allekirjoittaa PDF-tiedostoja, voit aloittaa tehtävän yhdellä laitteella ja jatkaa työskentelyä toisella laitteella. Voit välittömästi käyttää välttämättömiä PDF-työkaluja kaikissa tietokoneissa, selaimissa ja mobiililaitteissa.
  • Muokkaa skannattuja dokumentteja: Ota mobiililaitteen kameralla kuva paperisesta dokumentista ja muunna se PDF-tiedostoksi, jota voit muokata tietokoneella automaattisella kirjasimien sovituksella, jolloin uudet muokkaukset sulautuvat tiedostoon.
  • Luo suojattuja PDF-tiedostoja: Luo laadukkaita PDF-tiedostoja Acrobatilla tai suosituilla Microsoft Office -sovelluksilla. Lisää rajoituksia, jotta muut eivät voi kopioida, muokata tai tulostaa arkaluonteisia tietoja.
  • Muokkaa PDF-tiedoston tekstiä ja kuvia: Muokkaa PDF-dokumentteja intuitiivisesti tutussa osoita ja napsauta -käyttöliittymässä suoraan Acrobatissa. Voit muokata jopa iPadissa tai Android-tabletissa olevia tekstejä ja kuvia.
  • Vie PDF-tiedostot Officeen: Muunna PDF-tiedostot Word-, Excel- tai PowerPoint-muotoon niin, että kirjasimet, muotoilu ja asettelut säilyvät.
  • Käytä Dropboxia, Boxia, Google Drivea ja OneDrivea: Käytä, muokkaa, jaa ja tallenna Dropbox-, Box-, Google Drive- tai Microsoft OneDrive -tililläsi olevia tiedostoja, kun työskentelet Acrobat DC:ssä.
  • Allekirjoita mitä ja mistä tahansa: Täytä, allekirjoita ja lähetä lomakkeita kätevän automaattisen täyttötoiminnon avulla nopeasti mistä tahansa.
  • Poista arkaluonteiset tiedot: Etsi ja poista  tekstit, kuvat tai jopa metatiedot – lopullisesti.

Creative Cloudin Acrobat Pro DC -tuotteen toiminnot ovat samanlaiset kuin erikseen tilauspaketin kautta ostettuun Acrobat Pro DC:hen sisältyvät toiminnot. Monet Creative Cloud -paketit sisältävät Acrobat Pro DC -työpöytäohjelmiston sekä vastaavan joukon Adobe Document Cloud -palveluita.

Kyllä. Acrobat-kokeiluversio-ohjelmistolla voit hyödyntää kaikkia Windowsin tai Macin tietokoneohjelmiston tehokkaita ominaisuuksia. Vaikka Adobe Document Cloud -palvelut eivät sisälly automaattisesti, voit kokeilla ilmaisia palveluita lataamalla Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen Google Playstä tai iTunes App Storesta – ja rekisteröimällä ilmaiset Adobe Document Cloud -palvelut.

Kyllä. Acrobat DC -tilaus sisältää 100 gigatavua tallennustilaa.

Sekä Creative Cloud Packager että Acrobatin Customization Wizard tuottavat MSI- tai PKG-tiedoston Microsoft SCCM:n tai Apple Remote Desktopin (tässä järjestyksessä) kautta tehtäviä keskitettyjä käyttöönottoja varten. Jos organisaatiosi käyttää useita Creative Cloud -tuotteita, Packagerilla voit ladata, ottaa käyttöön ja lisensoida Acrobatin samoilla tutuilla tavoilla, joita käytät muiden Creative Cloud -sovellusten kanssa. Customization Wizardia voidaan sitten käyttää sovellustason mukautukseen, kuten lisämyyntitietojen poisjättämiseen, PDF-tulostinasetusten määrittämiseen ja palveluihin pääsyn poistamiseen käytöstä. Creative Cloud for Enterprise (CCE) -järjestelmänvalvojat voivat nyt luoda Creative Cloudin sarjanumerot sisältäviä Acrobat DC -itsepalvelupaketteja Customization Wizardin avulla. Lue lisätietoja Customization Wizardista.

Tuki

Adobe tukee aktiivisesti Acrobat DC:n (pysyvä lisenssi), Acrobat 2017:n (pysyvä lisenssi) ja Acrobat DC:n tilauslisenssiä. Adobe Enterprise Support Lifecycle Policy -käytännön mukaisesti Acrobat X:n tuki päättyi 15.11.2015 ja Acrobat XI:n tuki päättyi 15.10.2017. Lue lisätietoja tuetuista tuoteversioista.

Acrobatin nykyisen version rekisteröidyt omistajat ovat oikeutettuja saamaan henkilökohtaista tukea edulliseen tapauskohtaisen tuen hintaan ongelmiin, jotka liittyvät asennukseen ja tuotteisiin. Acrobatin ohje sivulta saat lisää tukitietoja, mukaan lukien maailmanlaajuisen puhelintuen numerot, tietämyskannan artikkeleja ja esityksiä – ilmaiseksi. Acrobatin ohjesivulla on myös yksityiskohtaisia tietoja yleisistä Acrobat-ongelmista.

Oletusarvon mukaan Acrobat DC on asetettu päivittämään ohjelmistosi automaattisesti. Jos sinulla on pysyvä (kerran ostettava) lisenssi, saat ohjelmakorjauksia ja suojauspäivityksiä tuotteen tuetun elinkaaren ajan. Jos sinulla on tilaus, saat samat päivitykset – sekä uusia ja paranneltuja ominaisuuksia – niin kauan kuin tilauksesi on voimassa. Organisaatioille, jotka haluavat hallita päivityksiään oman aikataulunsa mukaisesti, Acrobat DC tarjoaa myös joustavia työkaluja IT-järjestelmänvalvojille. Lue lisätietoja IT-resursseista.

Acrobat Pro DC- ja Acrobat Standard DC -tietokoneohjelmistot ovat saatavilla volyymikäyttöönotoille ”jatkuvalla” tavalla (tilauksena) tai ”perinteisellä” tavalla (pysyvällä lisenssillä).

Tilauksena ostettujen tavallisten asennusten tapauksessa käytetään jatkuvaa tapaa, jolloin sovellus päivitetään hiljaisesti ja säännöllisesti, jotta se pysyy ajan tasalla uusien toimintojen, suojauksen ja ympäristön parannusten sekä ohjelmavirhekorjausten suhteen. Kaikki maksulliset Adobe Document Cloud -palvelut, muun Adobe Sign- ja jakotyökalujen tuki, ovat käytettävissä vain jatkuvaa tapaa käytettäessä. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa automaattiset päivitykset käytöstä testatakseen uuden version, ennen kuin he ottavat sen työntekijöillä käyttöön. Ladattavissa on vain uusin versio. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa maksuttomat Document Cloud -palvelut käytöstä, jotta työntekijät eivät näe niiden toimintoja käytön aikana.

Kertaluonteisella pysyvällä lisenssillä ostettu Acrobat DC käyttää perinteistä tapaa ja neljännesvuosittaista sykliä toimittaakseen vain suojauksen ja alustan parannukset sekä virheenkorjaukset. Perinteinen päivitystapa mahdollistaa maksuttomien Adobe Document Cloud -palveluiden käytön, mutta uusia tai parannettuja toimintoja ei voi käyttää. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa Document Cloud -palvelut käytöstä. Lisätietoja.

Adobe Enterprise Support Lifecycle Policy -käytännön mukaisesti Acrobat X:n tuki päättyi 15.11.2015 ja Acrobat XI:n tuki päättyi 15.10.2017. Tuen päättymisellä tarkoitetaan, että Adobe ei enää tarjoa teknistä tukea, mukaan lukien tuote- ja/tai tietoturvapäivityksiä, tuotteen tai tuoteversion johdannaisille (lokalisoiduille versioille, aliversiopäivityksille, käyttöjärjestelmille, pisteen ja kahden pisteen versioille sekä liitintuotteille). Lue lisää tuetuista tuoteversioista.

Standardit ja helppokäyttötoiminnot

Acrobat DC tukee avointa ISO 32000-1-standardia, jota ylläpitää International Organization for Standardization (ISO).

Acrobat DC tukee seuraavien työnkulkukohtaisten PDF-standardien luontia ja vahvistusta:

• PDF/A arkistointiin (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b ja PDF/A-3u
  • PDF/E Acrobat DC Prossa tekniikkaan (ISO 24517): PDF/E-1
  • PDF/X painotuotantoon (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g ja PDF/X-5pg
  • PDF/VT Acrobat DC Prossa muuttuvaan tieto- ja tapahtumatulostukseen (ISO 16612-2): PDF/VT-1 ja PDF/VT-2

PDF/A tarjoaa määritykset digitaalisten dokumenttien luontiin, tarkasteluun ja tulostukseen pitkäkestoista säilyvyyttä varten. Tietueiden ylläpitäjät, arkistoijat ja alan standardien noudattamisen asiantuntijat voivat Acrobat DC:n avulla säilyttää ja auttaa suojaamaan lopullisia arkistodokumentteja erillisinä tiedostoina.

PDF/E tarjoaa määritykset tekniikan työnkuluissa käytettävien dokumenttien luontiin, tarkasteluun ja tulostukseen. Arkkitehdit, teknikot, rakennusalan ammattilaiset ja valmistuksen tuotetiimit voivat Acrobat DC Pron avulla mahdollistaa dokumentaation ja piirrosten vaihtamisen muiden toimitusketjussa olevien kanssa sekä virtaviivaistaa dokumenttien tarkastusta ja merkintää.

PDF/X tarjoaa määritykset lopullisten tulostus- tai painovalmiiden sivujen luontiin, tarkasteluun ja tulostukseen. Tämä standardi tarjoaa ohjeet PDF-asetuksille, jotka vaikuttavat tulostuksen tärkeisiin osa-alueisiin, kuten väritilaan ja lihotukseen. Tulostusammattilaiset, graafiset suunnittelijat ja muut luovat ammattilaiset voivat Acrobat DC:n avulla luoda ja toimittaa ennakoitavia, painovalmiita PDF/X-yhteensopivia tiedostoja.

PDF/VT tarjoaa määritykset muuttuvan tieto- ja tapahtumatulostuksen alalla käytettyjen tiedostojen, kuten pankkitiliotteiden ja yrityslaskujen, luontiin, tarkasteluun ja tulostukseen. Ammattilaiset, jotka käsittelevät suuria dokumentteja, jotka sisältävät muuttuvia tietoja, voivat Acrobat DC Pron avulla varmistaa, että heidän tuottamansa tiedostot noudattavat tätä kansainvälistä standardia.

Kyllä. Acrobat DC tukee PDF-tiedostojen luontia ja käyttöä, joka on seuraavien muiden standardien ja ohjelmien mukaista:

• PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA on ISO-standardi (ISO 14289-1), joka auttaa selkeyttämään PDF-kohtaisia teknisiä vaatimuksia varmistaakseen, että ISO 32000-1-standardin mukaiset PDF-tiedostot ovat kaikkien käytettävissä, mukaan lukien avustavista ohjelmista riippuvaiset käyttäjät.
  • W3C Web Content Accessibility Guidelines (WCAG): Adobe osallistuu W3C:n WCAG-työryhmään auttaakseen kehittämään teknologiasta riippumatonta WCAG 2.0 -standardia sekä neuvonantotekniikoita, jotka auttavat tekijöitä ja kehittäjiä noudattamaan tätä helppokäyttöstandardia.
  • PAdES (ETSI): PDF Advanced Electronic Signatures tarjoaa määritykset, jotka auttavat varmistamaan yhteensopivuuden Euroopan unionin digitaalisten allekirjoitusten standardien kanssa. Adobe Acrobat DC tukee PAdES Part 2:ta, 3:a ja 4:ää.

Acrobat DC auttaa täyttämään sekä vammaisten käyttäjien että helppokäyttötoimintosisällön tekijöiden tarpeet. Acrobat Pron tai Acrobat Standardin avulla lähes kuka tahansa pystyy luomaan helppokäyttöisiä PDF-dokumentteja, joita muut voivat tarkastella Adobe Acrobat Readerilla. Tämä auttaa vammaisia käyttäjiä käyttämään PDF-tiedostoja ja -lomakkeita entistä helpommin useilla kielillä.

Windowsin Acrobat Pro DC:n, Acrobat Standard DC:n tai Acrobat Reader DC:n avulla käyttäjät ja tekijät voivat tehdä seuraavaa:

• Mukauttaa helppokäyttöasetuksia helppokäyttöisen ohjatun toiminnon avulla
  • Käyttää suurennustoimintoja
  • Lukea PDF-tiedostoja ääneen käyttäen sisäisiä toimintoja tai ammattimaisia näytönlukuohjelmistoja
  • Asettaa suuren kontrastin värejä parempaa näkyvyyttä varten
  • Lukea tekstin helpommin suurikontrastisessa tilassa dynaamisen taustasäädön avulla
  • Ottaa käyttöön suuren fontin näyttö asettamalla teksti juoksuttumaan uudelleen sivuille

Macin Acrobat Pro DC:n tai Acrobat Reader DC:n avulla käyttäjät voivat tehdä seuraavaa:

• Käyttää VoiceOver-näytönlukijaa Mac OS X -tietokoneissa
  • Käyttää suurennustoimintoja
  • Asettaa suuren kontrastin värejä parempaa näkyvyyttä varten
  • Lukea tekstin helpommin suurikontrastisessa tilassa dynaamisen taustasäädön avulla
  • Ottaa käyttöön suuren fontin näyttö asettamalla teksti juoksuttumaan uudelleen sivuille

Lisäksi tekijät voivat tehdä Acrobat Pro DC:n avulla PDF-tiedostot helppokäyttöisemmiksi:

• Lisätä tunnisteita hallitsemaan lukemisjärjestystä ja parantamaan siirtymistä
  • Tarkistaa ja säätää sivujen tai tekstipalstojen lukemisjärjestystä
  • Vahvistaa standardeja noudattavia PDF-dokumentteja, tarkistaa mahdolliset helppokäyttöongelmat ja säätää tiedostot helppokäyttöstandardien mukaisiksi
  • Käyttää paranneltuja työkaluja tukemaan WCAG 2.0- ja PDF/UA-standardit täyttävien PDF-dokumenttien luontia
  • Käyttää ohjattua Käytettävyys-toimintoa standardeja noudattavien helppokäyttöisten PDF-tiedostojen entistä helpompaan valmistelemiseen, tarkistamiseen ja korjaamiseen

Lue lisätietoja Adoben helppokäyttöisyyden resurssikeskuksessa.

Adobe on sitoutunut tukemaan helppokäyttötoimintoja ja pyrkii ottamaan ne tuotteissaan ja palveluissaan huomioon. Yhdysvaltain Section 508 -määräyksen tarkoituksena on poistaa tietotekniikan alueella olevat esteet, luoda toimintarajoitteisille ihmisille uusia mahdollisuuksia ja edistää näiden tavoitteiden saavuttamista edesauttavien tekniikoiden kehittämistä. Adobe Acrobat DC:n toimintarajoitteisia ihmisiä tukevien helppokäyttötoimintojen ominaisuudet on esitelty artikkelissa Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).