Perusteet

Mikä on Adobe Acrobat DC?

Acrobat DC on Acrobat-tilausohjelmiston uusin versio. Se on Adoben kokonaisvaltainen PDF-ratkaisu, joka sisältää Acrobat-tietokoneohjelmiston, Acrobat Reader -mobiilisovelluksen, maksullisia mobiilitoimintoja ja maksulliset Document Cloud -palvelut.

Tässä on vain joitakin asioista, joita voit tehdä Acrobat DC:llä:

• Varmista tuottavuutesi matkalla: Acrobat Reader -mobiilisovelluksen maksullisilla mobiilitoiminnoilla voit käsitellä PDF-tiedostoja matkalla entistä monipuolisemmin. Halusitpa luoda, muokata, viedä, järjestellä, jakaa tai allekirjoittaa PDF-tiedostoja, voit aloittaa tehtävän yhdellä laitteella ja jatkaa työskentelyä toisella laitteella. Voit välittömästi käyttää välttämättömiä PDF-työkaluja kaikissa tietokoneissa, selaimissa ja mobiililaitteissa.
  • Muokkaa skannattuja dokumentteja välittömästi: Ota mobiililaitteen kameralla kuva paperimuotoisesta dokumentista ja muunna se automaattisella kirjasimien sovituksella muokattavaksi PDF-tiedostoksi, jolloin voit lisätä siihen uusia muutoksia.
  • Luo suojattuja PDF-tiedostoja: Luo laadukkaita PDF-tiedostoja Acrobatilla tai suosituilla Microsoft Office -sovelluksilla. Lisää rajoituksia, jotta muut eivät voi kopioida, muokata tai tulostaa arkaluonteisia tietoja.
  • Muokkaa PDF-tiedoston tekstiä ja kuvia: Muokkaa PDF-dokumentteja intuitiivisesti tutussa osoita ja napsauta -käyttöliittymässä suoraan Acrobatissa.  Voit muokata PDF-tiedostoja myös iPadilla.
  • Vie PDF-tiedostot Officeen: Muunna PDF-tiedostot Word-, Excel- tai PowerPoint-muotoon niin, että kirjasimet, muotoilu ja asettelut säilyvät.
  • Käytä Dropboxia, Boxia ja OneDrivea: Käytä, muokkaa, jaa ja tallenna Dropbox-, Box- tai Microsoft OneDrive -tililläsi olevia tiedostoja, kun työskentelet Acrobat DC:ssä.
  • Allekirjoita mitä ja mistä tahansa: Täytä, allekirjoita ja lähetä lomakkeita kätevän automaattisen täyttötoiminnon avulla nopeasti mistä tahansa.
  • Poista arkaluonteiset tiedot: Etsi ja poista tekstit, kuvat tai jopa metatiedot – lopullisesti.

Omistan Acrobatin aiemman version. Miksi minun tulisi siirtyä Acrobat DC -tilaukseen?

Tässä on muutamia syitä, miksi Acrobat DC:n pysyvä käyttöoikeus kannattaa päivittää:

• Käytä Adobe Document Cloud -palveluita tärkeiden PDF-tehtävien suorittamiseen verkossa
  • Luo, muunna, lähetä ja allekirjoita tiedostoja tietokoneella, mobiililaitteella tai selaimessa
  • Tallenna ja käytä tiedostoja turvallisesti verkossa hyödyntämällä 100 gigatavun verkkotallennustilaa
  • Tunnista kahden PDF-tiedoston väliset erot nopeasti ja tarkasti uuden Vertaile tiedostoja -työkalun avulla
  • Avaa useita PDF-tiedostoja samassa ikkunassa ja suorita tehtävät entistä nopeammin usean välilehden näkymässä
  • Luo uusia numeroituja luetteloita tai luettelomerkkiluetteloita Muokkaa PDF-tiedostoja käytettäessä
  • Uusi Skannaa PDF-muotoon -työnkulku helpottaa parhaiden skannausasetusten valintaa parhaan mahdollisen tuloksen varmistamiseksi
  • Allekirjoita, varmenna ja tarkista dokumentit digitaalisesti entistä helpommin päivitetyn Varmenteet-työkalun avulla
  • Etsi tehtävän suorittamiseen tarvittava työkalu nopeasti parannetun Työkalut-haun avulla
  • Uudet ensimmäisen käyttökerran kortit ja toimintaohjeet sisältävä tehtäväluettelo
  • Aloita Macissa SharePoint-pohjaisia jaettuja arviointeja, joilla voit antaa ja saada nopeasti palautetta
  • Muuta Acrobatin ulkoasua mieltymystesi mukaan. Valitse oletusarvoinen vaalea teema tai uusi tumma teema
  • Uudelleensuunniteltu, kosketustoimintoja tukeva käyttöliittymä helpottaa, nopeuttaa ja selkeyttää palautteen antamista ja vastaanottamista
  • Piirrä tai kirjoita sulavammin PDF-asiakirjaan käyttämällä sormeasi tai laitteen kynää Windows 10 -laitteissa
  • Esikatsele tiedostot sekä käynnistä suositut tehtävät ja työkalut pikavalinnoilla suoraan aloitusnäkymästä

Päivitys Acrobat XI:stä tuo käyttöön edellä mainittujen lisäksi seuraavat edut:

• Muuta skannatut paperidokumentit välittömästi muokattavissa oleviksi PDF-tiedostoiksi
  • Muokkaa PDF-tiedostoja nopeammin koko sivun kappaleiden uudelleenjuoksutuksen ja helppojen luettelomerkkipäivitysten avulla
  • Vie PDF-tiedostoja Wordiin, Exceliin tai PowerPointiin käyttäen paranneltuja luettelomerkkejä ja taulukoita
  • Täytä, allekirjoita ja lähetä lomakkeita nopeasti mistä tahansa käyttäen älykästä automaattista täyttöä
  • Löydä ja korjaa kirjoitusvirheet PDF:ssä oikeinkirjoituksen tarkistuksella
  • Rajaa ja korjaa paperidokumenteista otettuja valokuvia automaattisesti
  • Korjaa skannausten epäillyt tekstintunnistusvirheet rinnakkaisnäkymän avulla

Mobiililaitteissa ja verkossa käytettävissä ovat lisäksi seuraavat toiminnot:

• Luo, muokkaa ja allekirjoita PDF-tiedostoja uuden Acrobat Reader -mobiilisovelluksen avulla
  • Muokkaa tekstiä PDF:ssä iPadilla
  • Järjestele PDF-tiedostojen sivuja iOS- tai Android-tabletilla tai -älypuhelimella.
  • Tee mobiililaitteesi kamerasta kannettava skanneri
  • Hanki allekirjoituksia muilta, seuraa vastauksia ja arkistoi allekirjoitettuja dokumentteja
  • Lähetä ja seuraa tärkeitä dokumentteja sekä vahvista niiden toimitus käyttämättä toimituspalveluita
  • Tallenna ja käytä tiedostoja turvallisesti verkossa
  • Pääset käyttämään jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja päivityksiä ilman lisämaksua

Tarkempia tietoja siitä, miten Acrobat DC eroaa aiemmista versioista, on Acrobat DC:n versiovertailussa.

Mitä tuotteita Adobe Acrobat DC -ohjelmistoperheeseen kuuluu?

Adobe Acrobat DC sisältää työpöytätuotteita, ilmaisia mobiilisovelluksia ja online-palveluita, jotka ovat käytettävissä Adobe Document Cloudin kautta.

Windowsin työpöytätuotteet:

Mac OS:n työpöytätuotteet:

Mobiilisovellukset:

Verkkosovellus:

Mikä Acrobat DC -tuote sopii minulle parhaiten?

Katso Acrobat DC:n tuotevertailusta, mikä on paras tapa ostaa Adobe Acrobat.

Mitä saan, kun tilaan Acrobat DC:n?

Kun tilaat Acrobat Pro DC:n tai Acrobat Standard DC:n, maksat pienen kuukausittaisen maksun ja saat seuraavaa:

• Acrobat Pro- tai Acrobat Standard -työpöytäohjelmisto tässä järjestyksessä – mahdolliset päivitykset mukaan lukien.
  • Adobe Document Cloud -palvelut antavat sinun suorittaa olennaisia PDF-tehtäviä Acrobat Reader -mobiilisovelluksella tai selaimellasi, sisältäen tiedostojen tallentamisen ja jakamisen verkossa. Document Cloud -palvelut tarjoavat myös täydelliset työnkulut dokumenttien lähettämiseen, allekirjoittamiseen sähköisestija seurantaan.

Olen jo tilannut Acrobat DC:n. Mitä uusia ominaisuuksia on lisätty?

Uudet ja parannetut ominaisuudet julkaistaan yleensä neljän kuukauden välein. Voit tutustua lisäyksiin lukemalla Acrobatin uusien ominaisuuksien yhteenvedon.

Onko Adobella työkaluja auttamaan IT-osastoja yrityskäyttöönotoissa?

Kyllä. Saatavilla on useita Acrobat DC -työkaluja ja -apuohjelmia virtaviivaistamaan yrityskäyttöönottoja ja auttamaan IT-kustannusten hallinnassa. Jos haluat lisätietoja, käy IT-resurssien sivulla.

Tarjoaako Adobe käyttöönottovaihtoehtoja Document Cloud -mobiilisovelluksille?

Kyllä, Adobe tekee yhteistyötä johtavien Enterprise Mobility Management (EMM) -ympäristöjen kanssa, jotta yritykset voivat hallinnoida ja jaella Adobe Document Cloud -mobiilisovelluksia turvallisesti.

Miten opin käyttämään Acrobat DC:n uusia ominaisuuksia?

Tietoja ja opastusohjelmia Acrobatin uusien ominaisuuksien ja toimintojen käyttämisestä on Acrobat DC:n Learn and Support -sivustossa.

Miten tuoteaktivointi toimii Acrobat DC:ssä?

Aktivointi on pakollinen prosessi, jolla Adobe vahvistaa, että ohjelmistosi on aito ja että sitä käytetään tuotteen lisenssisopimuksen sallimalla tavalla. Se on tarkoitettu suojaamana sekä oikeuksiasi kuluttajana että Adoben oikeuksia ohjelmistokehittäjänä. Lisäksi aktivointi auttaa vahvistamaan, että ostamasi ohjelmisto ei ole väärennetty.

Acrobat DC -tuotteet yrittävät aktivointia Internetin välityksellä automaattisesti. Aktivoinnin aikana ei lähetetä mitään henkilökohtaisia tietoja. Kukin yhden käyttäjän lisenssi myöntää oikeuden Acrobatin asennukseen kahteen tietokoneeseen milloin tahansa. Lisätietoja on Adobe-ohjelmiston aktivointisivulla.

Jos organisaatiollasi on tietokoneita, jotka eivät voi olla online-tilassa aktivointia varten, IT-järjestelmänvalvojat voivat asettaa offline-poikkeuksen Adobe Customization Wizardin avulla. Lue lisätietoja IT-resursseista.

Mitkä ovat Acrobat DC:n suorittamiseen tarvittavat järjestelmän vähimmäisvaatimukset?

Tietoja on Acrobatin teknisten tietojen sivulla.

Millä kielillä Acrobat DC toimii?

Tietoja on Acrobatin teknisten tietojen sivulla.

Millä kielillä Adobe Document Cloudin palvelut ja tallennusyhteydet toimivat?

Lisätietoja on Adobe Document Cloudin kielitasojen sivulla.

Adobe Document Cloud

Mitä voin tehdä Adobe Document Cloud -palveluilla, kun työskentelen Acrobat DC:ssä?

Adobe Document Cloud -palvelujen avulla voit suorittaa keskeiset PDF-tehtävät verkkoselaimella tai mobiililaitteella:

• Luo PDF-tiedosto – muunna dokumentteja, kuvia tai valokuvia PDF-tiedostoiksi (Internet ja mobiililaitteet).
  • Vie PDF-tiedosto – muunna PDF-tiedostoja muokattaviksi Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- tai RTF-tiedostoiksi (Internet ja mobiililaitteet).
  • Muokkaa PDF-tiedostoa – lisää tai muokkaa tekstiä PDF-tiedostossa (iPadilla vain Acrobat Pro DC:n tilauksen yhteydessä)
  • Järjestä PDF-tiedosto – järjestä uudelleen, poista tai kierrä PDF-tiedoston sivuja (Internet ja mobiililaitteet vain Acrobat Pro DC:n tilauksen yhteydessä)
  • Yhdistä PDF-tiedostoja – yhdistä useita tiedostoja yhdeksi PDF-tiedostoksi (vain Internet)
  • Lähetä ja seuraa – lähetä sekä seuraa dokumentteja ja vahvista niiden toimitus sähköisesti sen sijaan, että käyttäisit faksia tai toimituspalveluita (tämä palvelu tukee tietokone-, Internet- ja mobiililaitetoimintoja)
  • Lähetä allekirjoitettavaksi – lähetä dokumentteja allekirjoitettavaksi ja seuraa, hallinnoi ja tallenna niitä Internetissä (tämä palvelu tukee tietokone-, Internet- ja mobiililaitetoimintoja)
  • Täytä ja allekirjoita – voit täyttää ja allekirjoittaa e-lomakkeita nopeasti oman automaattitäyttökokoelman avulla (tämä palvelu tukee tietokone-, Internet- ja mobiililaitetoimintoja)
  • Adobe Document Cloud -tallennustila – tallenna ja käytä tiedostoja verkossa hyödyntämällä 100 gigatavun tallennustilaa

Onko minun käytettävä Adobe Document Cloud -palveluita, jos ostan Acrobat DC:n?

Ei. Acrobat DC -tietokoneohjelmistoa voi käyttää sellaisenaan hyödyntämättä Adobe Document Cloud -palveluita.

Onko minun oltava online-tilassa, jotta voin käyttää Acrobatia?

Kun avaat Acrobat DC -työpöytäohjelmiston ensimmäisen kerran, tarvitset Internet-yhteyden ohjelmiston aktivoimiseen. Sen jälkeen pystyt työskentelemään offline-tilassa vaivattomasti. Jos ostat tilauksen, sinua pyydetään kirjautumaan sisään ajoittain vahvistamaan tunnistetietosi (30 päivän välein, jos sinulla on kuukausitilaus, ja 99 päivän välein, jos sinulla on vuositilaus). Lisäksi kaksi uutta Acrobat-työkalua – Lähetä allekirjoitettavaksi ja Lähetä ja seuraa – edellyttävät online-yhteyttä.

Yritykseni ei anna minun suorittaa ohjelmistoa pilvipalvelussa, mutta tarvitsen kuitenkin Acrobatin. Mitä minun tulee tehdä?

Acrobat DC -työpöytäohjelmistoa ei suoriteta pilvipalvelussa – se on paikallisesti asennettava ohjelmisto, joka suoritetaan työasemassa.  Se pystyy luomaan yhteyden Document Cloud -palveluihin ja tarjoamaan siten monipuolisemman joukon toimintoja ja ominaisuuksia. Jos yrityksesi kuitenkin ei salli ohjelmistoa, joka yhdistää pilvipalveluun, keskustele IT-järjestelmänvalvojasi kanssa. Acrobat-asetuksia voidaan mukauttaa poistamaan pääsy pilvipalveluihin. Lue lisätietoja IT-resursseista.

Onko Adobe Document Cloud turvallinen?

Kyllä. Adobe korostaa digitaalisten elämystesi turvallisuutta. Tietoturvakäytännöt on integroitu yrityskulttuuriin, ohjelmistokehitykseen ja palvelutoimintoprosesseihin. Olipa kyse käyttäjätietojen hallinnasta, tietojen luottamuksellisuudesta tai dokumenttien eheydestä, Adobe Document Cloud suojaa dokumenttejasi, tietojasi ja henkilötietojasi parhaalla mahdollisella tavalla huippuluokan tietoturvakäytäntöjen avulla. Lisätietoja yrityksemme tietoturvakäytännöistä, Adoben tuotteiden turvallisesta elinkaaresta tai Adobe Document Cloud -ratkaisun suojauksesta saat osoitteesta www.adobe.com/fi/security.

Mobiilisovellus

Mitä voin tehdä Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksella?

Ilmaisen Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen avulla on helppo tarkastella PDF-tiedostoja ja suorittaa niille toimintoja mistä käsin tahansa Android-, iOS- tai Windows-laitteilla. Sen avulla saat myös tärkeät Document Cloud -ominaisuudet PDF-tiedostojen käsittelyyn, kun ostat Adobe Acrobat Standard DC- tai Adobe Acrobat Pro DC -tilauksen. Lue lisätietoja Acrobat Reader -mobiilisovelluksesta. Voit ladata sen Google PlaystäiTunes App Storesta tai Windows Phone Storesta.

Mikä on Adobe Sign -mobiilisovellus ja miten se toimii mobiililaitteiden Acrobat Readerin kanssa?

Adobe Sign -mobiilisovellus on maksuton erillinen sovellus, joka toimii Acrobat Standard DC:hen, Acrobat Pro DC:hen ja Adobe Document Cloud for enterprise -tilaussopimuksiin sisältyvän Adobe Signin mobiilikumppanisovelluksena. Adobe Sign -sovelluksella voit suorittaa liiketoimintatapahtumia matkoilla. Sen avulla voit lähettää, allekirjoittaa, seurata ja hallita allekirjoitettuja dokumentteja iOS- tai Android-laitteilla. Se on myös ihanteellinen työkalu sähköisten allekirjoitusten keräämiseen henkilökohtaisesti asiakkaalta. Adobe Sign toimii Acrobat Reader -mobiilisovelluksesta erillisenä. Voit ladata sen Google Playstä tai iTunes App Storesta.

Mikä on Adobe Fill & Sign -mobiilisovellus ja miten se toimii mobiililaitteiden Acrobat Readerin kanssa?

Adobe Fill & Sign on maksuton mobiilisovellus, jota voidaan käyttää itsenäisesti tai yhdessä Acrobat Reader -mobiilisovelluksen kanssa. Reader antaa sinun käsitellä täytettävissä olevia PDF-lomakkeita ja piirtää allekirjoituksen sormellasi, ja Täytä ja allekirjoita -sovellus antaa helpon tavan käsitellä paperilomakkeita tai PDF-tiedostoja, joita ei ole optimoitu lomakkeiden täyttämistä varten. Voit ladata sen Google Playstä tai iTunes App Storesta. Täytä ja allekirjoita -ominaisuuden avulla voit tehdä iPad- tai Android-tabletilla seuraavaa:

• Avaa PDF-tiedosto, ota valokuva tai valitse kuva mobiililaitteestasi
  • Kirjoita vastaukset suoraan lomakkeeseen tai hyväksy automaattisen täytön ehdotukset
  • Allekirjoita lomakkeesi kirjoittamalla tai piirtämällä allekirjoituksesi tai käyttämällä kuvaa
  • Muokkaa henkilökohtaista automaattisen täytön kokoelmaasi, jotta sinun ei tarvitse kirjoittaa usein käytettyjä tietoja uudelleen aina, kun täytät uutta lomaketta

Mikä on Adobe Scan -mobiilisovellus?

Maksuton Adobe Scan -mobiilisovellus helpottaa skannaamista ja skannausten käsittelyä Android- ja iOS-laitteilla missä tahansa. Skannaa nopeasti mitä tahansa, kuten kuitteja, muistiinpanoja, dokumentteja, käyntikortteja ja luonnoslehtiöitä, ja muunna kuvat laadukkaiksi, haettaviksi Adoben PDF-tiedostoiksi.

Acrobat Reader- ja Adobe Scan -sovelluksissa käytetään samaa skannausmoduulia, mutta itsenäinen Adobe Scan -sovellus sisältää lisätoimintoja, kuten automaattisen skannauksen ja tekstintunnistuksen (OCR).

Tukevatko Adoben mobiilisovellukset yritysten mobiilihallintaa (Enterprise mobility management, EMM)?

Kyllä. Adobe on sitoutunut auttamaan yritysasiakkaita vastaamaan mobiililiiketoiminnan tuottavuusratkaisujen kysyntään. Samalla kuitenkin on varmistettava yritysten turvallisuus ja vaatimusten täyttyminen. Acrobat Reader- ja Adobe Sign -mobiilisovellukset tukevat kumpikin Android for Workin EMM-käyttöympäristöä, ja Adobe Acrobat Reader for Microsoft Intune on saatavana iOS- ja Android-laitteisiin. Acrobat Reader tukee myös AppConfig-ympäristöä. Lue lisätietoja IT-resursseista.

Ovatko kaikki tietokoneessani olevat toiminnot käytettävissä mobiililaitteiden Acrobat Reader -sovelluksessa?

Eivät, mutta Acrobat Reader -mobiilisovellus sisältää olennaiset PDF-työkalut, mukaan lukien suosituimmat Acrobat-toiminnot. Android- tai iOS-laitteiden Acrobat Reader -sovelluksella voit luoda, viedä, allekirjoittaa ja lähettää PDF-tiedostoja vaivattomasti. Kun työskentelet iPadilla, voit myös muokata tekstiä PDF-tiedostossa ja järjestää sivuja. Lue lisätietoja Acrobat Reader -mobiilisovelluksesta.

Acrobat DC:n osto

Miten voin ostaa Acrobat DC:n?

Acrobat DC on saatavana tilausostoksena. Voit ostaa Acrobat Pro DC:n tai Acrobat Standard DC:n vuosi- tai kuukausisopimuksena. Tilaus sisältää Acrobat Pro- tai Acrobat Standard -tietokonesovelluksen, mobiilisovellukset ja Adobe Document Cloud -palvelut.

Valitse kauppa, jotta voit tilata Acrobat DC -tuotteita, tai ota yhteyttä Adoben valtuutettuun jälleenmyyjään. Jos haluat ostaa Acrobat DC:n organisaatiollesi, lue lisätietoja Acrobat volyymilisensseistä.

Omistan Acrobatin aiemman version. Mikä on paras vaihtoehto minulle Acrobat DC:n ostoon?

Tilaussopimusten ansiosta Acrobat DC on edullisempi kuin koskaan aikaisemmin, samalla kun se antaa sinulle mahdollisuuden käyttää maksullisia Adobe Document Cloud -palveluita.

Tarkastelemalla Acrobat DC -tuotevertailua voit käydä läpi tilaamisen ja kerran tehtävien ostojen vaihtoehtoja. Voit myös tarkastella Acrobat DC -versiovertailua, jotta saat tietoja siitä, miten Acrobat DC eroaa aiemmista versioista.

Onko Acrobat DC:stä olemassa kokeiluversiosta?

Kyllä. Voit ladata kokeiluversion Acrobat Pro DC -tietokoneohjelmistosta Windowsille tai Macille. Acrobat DC -kokeiluversiolla voit hyödyntää kaikkia Windowsin tai Macin tietokoneohjelmiston tehokkaita ominaisuuksia. Vaikka Document Cloud -palvelut eivät sisälly automaattisesti, voit kokeilla ilmaisia Document Cloud -palveluita lataamalla Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen Google Playstä tai iTunes App Storesta – ja rekisteröimällä ilmaiset Adobe Document Cloud -palvelut. Täydet Document Cloud -palvelut ovat saatavana vain tilauksina. Kokeiluversio-ohjelmisto on saatavilla seuraavina kieliversioina: englanti, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, tšekki, tanska, hollanti, suomi, ranska, saksa, unkari, italia, japani, korea, norja, puola, portugali, venäjä, espanja, ruotsi ja turkki. Lue kokeiluversion usein kysytyt kysymykset.

Onko Adobe Document Cloudin sähköisen allekirjoittamisen palveluista olemassa kokeiluversiota?

Kyllä. Voit rekisteröidä kokeiluversion Adobe Signista, joka on Adobe Document Cloudin ratkaisu. Tällä versiolla voit käyttää Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalua Acrobat Reader DC:ssä, Acrobat Standard DC:ssä tai Acrobat Pro DC:ssä. Voit myös käyttää selainkokemusta tai Adobe Sign -mobiilisovellusta. Lataa sovellus Google Playstä tai iTunes App Storesta.

Onko Acrobat jatkossakin saatavana vain pysyvänä ohjelmistolisenssinä?

Kyllä, Adobe on sitoutunut tarjoamaan erilaisia Acrobat-ohjelmiston ostovaihtoehtoja asiakkaiden tarpeita varten. Acrobat 2017 -tuoteperhe on jatkossakin saatavilla pysyvänä ohjelmistolisenssinä (vain tietokone), jota myydään volyymikäyttöoikeusohjelmien, kuten kertalisenssiohjelmakumulatiivisen lisenssiohjelman, sekä vähittäismyymälöiden ja verkkokauppojen kautta tuoteavainkortteina ja digitaalisesti toimitettavina.

Yritykseni on kiinnostunut ostamaan Acrobatin volyymilisenssiohjelmalla. Miten voin aloittaa?

Ota yhteyttä Adoben valtuutettuun jälleenmyyjään tai pyydä yhteydenottoa Adoben yritysmyynnistä.

Toiminnot

Mitkä ovat merkittävimmät muutokset Acrobat DC:ssä verrattuna Acrobat XI:hin?

Aivan uusi käyttökokemus

Adobe vie maailman parhaan PDF-ratkaisun kokonaan uudelle tasolle Acrobat DC:n myötä. Intuitiivisen, kosketusta tukevan käyttöliittymän avulla Acrobat DC toimittaa tehokkaat uudet toiminnot, joilla saat työsi tehdyksi missä tahansa. Uuden Työkalukeskuksen avulla voit käyttää eniten käyttämiäsi työkaluja nopeasti, ja tyylikkäät uudet työkalut toimivat yhtenäisesti tietokoneessa, Internetissä ja mobiilisovelluksessa. Lisäksi Acrobat DC sisältää nyt toimintoja, joiden avulla voit lähettää ja seurata dokumentteja sähköisesti faksin tai toimituspalveluiden käyttämisen sijaan.

Työskentele missä tahansa

Pääset käsiksi työhösi siirtyessäsi työpöydän ja laitteiden välillä ja voit jatkaa lomakkeen tai dokumentin käsittelemistä siitä, mihin jäit. Acrobat Reader -mobiilisovelluksella voit luoda, muokata, kommentoida ja allekirjoittaa dokumentteja suoraan mobiililaitteilla.

Allekirjoita mitä tahansa

Acrobat DC sisältää nyt kaksi tehokasta toimintoa asiakirjojen allekirjoitukseen. Voit täyttää muiden lähettämät lomakkeet nopeasti uudella Täytä ja allekirjoita -työkalulla. Voit viimeistellä työn nopeasti käyttämällä uudelleen tekstiä omasta automaattisen täytön kokoelmastasi. Uudella Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalulla voit kerätä sähköiset allekirjoitukset muilta nopeasti ja turvallisesti – ei enää tulostusta, faksausta tai toimituspalveluita. Lähetä, seuraa, hallitse ja tallenna allekirjoitettuja dokumentteja missä tahansa. Käytössäsi on kokonaisvaltainen allekirjoitusprosessi, joka täyttää lakivaatimukset monissa maissa ympäri maailman.

Muokkaa mitä tahansa

Acrobat DC sisältää tehokkaita parannuksia PDF-tiedostojen muokkaus- ja vientityökaluihin. Voit muuttaa mullistavan uuden kuvanmuodostusteknologian avulla skannatut paperidokumentit välittömästi muokattaviksi PDF-tiedostoiksi. Acrobat luo automaattisesti mukautettuja kirjasimia vastaamaan alkuperäistä dokumenttiasi, jotta uudet muokkaukset näyttävät luonnollisilta. Aiemmin luotujen PDF-tiedostojen muokkaus on nopeampaa kuin koskaan ennen koko sivun kappaleiden uudelleenjuoksutuksen ja helppojen luettelomerkkien ja numeroitujen luetteloiden päivitysten avulla. Office-muotoihin viedyissä PDF-tiedostoissa on parannettu luettelomerkkien ja taulukoiden muotoilu. Nyt voit myös käyttää mobiililaitteesi kameraa kannettavana skannerina ja optimoida valokuvasi sitten Acrobatissa, jotta taustat poistetaan ja perspektiiviä säädetään automaattisesti.

Tarkempia tietoja siitä, miten Acrobat DC eroaa aiemmista versioista, on Acrobat DC:n versiovertailussa.

Ovatko kaikki Acrobat XI:ssä olevat toiminnot käytettävissä myös Acrobat DC:ssä?

Acrobat DC tarjoaa kymmeniä uusia ja parannettuja toimintoja työpöytä-, mobiili- ja Internet-sovelluksissa, mutta joitakin toimintoja on poistettu tai muutettu Acrobat XI:hin verrattuna. Niihin kuuluvat esimerkiksi Adobe FormsCentral -työpöytäsovelluksen lopettaminen sekä Flash-yhteensopivien videoiden ja Flash-teknologian PDF-portfolioissa käyttämisen vähennetty tuki.

Miksi Adobe päätti lopettaa FormsCentral-verkkopalvelun ja -tietokonesovelluksen?

Vaikka monet asiakkaamme ovat käyttäneet FormsCentralia innokkaasti kolmen vuoden aikana, huomasimme, ettei tämän tyyppiselle palvelulle ollut niin paljon kysyntää kuin odotimme. Koska FormsCentral-verkkopalvelu lopetettiin kokonaan 28. heinäkuuta 2015, vastaava tietokonesovellus – joka sisältyi Acrobat XI Pro -ohjelmistoon – lopetettiin myös. Lisätietoja on FormsCentralin usein kysytyissä kysymyksissä.

Mitä vaihtoehtoja minulla on lomakkeiden luontiin Acrobat DC:ssä?

Acrobat DC sisältää kolme työkalua, jotka voivat auttaa sinua luomaan ja parantelemaan täytettävissä olevia PDF-lomakkeita.

• Acrobat DC:n Valmistele lomake -työkalu on ensisijainen työkalusi. Sen avulla voit helposti muuntaa aiemmin luotuja lomakkeita täytettävissä oleviksi PDF-lomakkeiksi. Skannaa paperilomake tai valitse yksinkertainen lomake, joka on tehty Microsoft Wordissa, Excelissä tai jossakin muussa sovelluksessa. Acrobat tunnistaa staattiset lomakekentät ja muuntaa ne täytettävissä oleviksi automaattisesti. Voit myös lisätä tai muokata lomakekenttiä sekä lisätä älykkyyttä varmistaaksesi, että keräät kaikki tarvitsemasi tiedot. Lomakkeen laatimiseen on käytettävissä painikkeita, valintaruutuja, laskutoimituksia, allekirjoituskenttiä ja pakollisia kenttiä. Lue lisätietoja täytettävissä olevista PDF-lomakkeista tai katso esitys.
  • Acrobat Pron JavaScript-työkalun avulla voit parannella täytettävissä olevia lomakkeita kehittyneellä muotoilulla, laskutoimituksella tai vahvistuksilla. Voit myös määrittää toimintoja painikkeisiin ja yhdistää lomakekenttiä yrityksen tietokantoihin.
  • Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalu – joka on saatavilla Acrobat DC -tilausten yhteydessä – antaa sinulle nopean ja helpon tavan lisätä lomake- ja allekirjoituskenttiä dokumenttiin ennen allekirjoitusten pyytämistä muilta. Lue lisätietoja sähköisistä allekirjoituksista tai katso esitys.

Mitä vaihtoehtoja minulla on lomakevastausten keräämiseen muilta Acrobat DC:ssä?

Acrobat DC antaa sinulle useita vaihtoehtoja kerätä lomakevastauksia tavoitteidesi mukaan.

• Nopein ja helpoin tapa on muuntaa Acrobatin avulla olemassa oleva paperinen tai sähköinen lomake yksinkertaiseksi PDF-tiedostoksi – ilman täytettävissä olevien lomakekenttien lisäämistä – ja lähettää se muille sähköpostin liitetiedostona. Kaikki, joilla on ilmainen Adobe Acrobat Reader DC -ohjelmisto, voivat täyttää lomakkeen käyttämällä uutta Täytä ja allekirjoita -työkalua ja lähettää sen takaisin sinulle. Jos sinulla on Acrobat DC -tilaus, voit uuden Lähetä ja seuraa -työkalulla ladata lomakkeesi Adobe Document Cloudiin, jakaa linkin tiettyjen vastaanottajien kanssa ja saada ilmoituksen siitä, kun he ovat nähneet tiedostosi.
  • Jos sinulla on lomake, jota käytetään usein, ja sinun on pidettävä kirjaa kunkin henkilön vastauksista, Acrobatin Valmistele lomake -työkalun avulla voit kerätä lomaketietoja automaattisesti ja koota ne taulukkomuotoon. Tiedot voidaan viedä laskentataulukkoon lisäanalysointia varten.
  • Jos dokumenttisi ensisijainen tavoite on kerätä allekirjoituksia muilta, uusi Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalu – joka on saatavilla Acrobat Pro- ja Acrobat Standard -tilauksissa – antaa sinun lähettää, seurata, hallita ja tallentaa dokumentteja, joissa on sekä allekirjoitus- että lomakekenttiä.

Adobe Document Cloud -yrityspaketit antavat sinun myös lisätä lomaketietokokoelmia ja sähköisen allekirjoittamisen paleluita yrityssovelluksiisi valmiiden integrointien, ohjelmointirajapintojen ja ammattilaispalveluiden kautta.

Miten Flash-yhteensopivien videoiden tuki on muuttunut Acrobat DC:ssä?

Acrobat DC ei enää tarjoa vaihtoehtoa Flash-yhteensopivien videoiden upottamiseen PDF-tiedostoihin. Tämä vaikuttaa vain uusien PDF-tiedostojen luontiin. Acrobat DC ja Acrobat Reader DC tukevat edelleen Flash-sisältöä sisältävien PDF-tiedostojen tarkastelemista, jos tiedosto luotiin aiemmilla versioilla.

Miten PDF-portfoliot muuttuivat Acrobat DC:ssä?

Acrobat DC:llä luodut uudet PDF-portfoliot käyttävät yksinkertaisempaa visuaalista kokemusta kuin aiemmat sukupolvet. Aiemmin Acrobat mahdollisti PDF-portfolioiden mukauttamisen sisäisillä teemoilla, asetteluilla ja paleteilla, jotka olivat riippuvaisia Flash-teknologiasta. Koska Flash-yhteensopivan sisällön tukea vähennetään, nämä toiminnot eivät ole enää käytettävissä. Tämä vaikuttaa vain uusien PDF-portfolioiden luomiseen. Acrobat DC ja Acrobat Reader DC tukevat edelleen aiemmilla versioilla luotujen PDF-portfolioiden tarkastelemista.

Tukeeko Acrobat DC 64-bittisiä järjestelmiä?

Kyllä. Acrobat toimii Macissa 64-bittisenä sovelluksena. Windowsin Acrobat toimii Windows Serverissä 2016 (64-bittinen), Windows Server 2008 R2:ssa (64-bittinen), 2012:ssa (64-bittinen) tai 2012 R2:ssa (64-bittinen), Windows 7:ssä (32- ja 64-bittinen), Windows 8:ssa (32- ja 64-bittinen) ja Windows 10:ssä (32- ja 64-bittinen).

Mitä suojattuja tarkastelutiloja on käytettävissä Adobe Acrobat DC:ssä ja Adobe Acrobat Reader DC:ssä?

Acrobat Readerin suojattua tilaa muistuttava suojattu näkymä on monipuolisen Acrobat-toimintojoukon eristämistekniikan toteutus. Adobe laajentaa Acrobat DC:llä suojatun näkymän toimintoja haittaohjelmaa tietokoneessa suorittamaan PDF-tiedostomuodon avulla pyrkivien kirjoituspohjaisten hyökkäysten estämisestä lukupohjaisiin hyökkäyksiin, jotka yrittävät varastaa arkaluontoiset tietosi tai immateriaaliomaisuutesi PDF-tiedostojen kautta.

Aivan kuin suojattu tilakin, suojattu näkymä eristää ei-luotettujen ohjelmien (kuten kaikkien PDF-tiedostojen ja niiden käynnistämien prosessien) suorittamisen eristettyyn alueeseen, jotta PDF-muotoa käyttävä haittaohjelma ei pystyisi kirjoittamaan tietokoneen tiedostojärjestelmään tai lukemaan siitä. Suojattu tila olettaa, että kaikki PDF-tiedostot ovat mahdollisesti vaarallisia, ja rajoittaa käsittelemisen eristettyyn alueeseen, ellet erityisesti ilmaise, että tiedosto on luotettava.

Acrobat DC ja Microsoft

Miten Acrobat DC toimii Microsoft Officen kanssa?

Acrobat DC integroituu saumattomasti Office 365-, Office 2013-, Office 2010- ja Office 2007 -sovelluksiin.

Windows-ympäristöistä voit tehdä seuraavaa:

• Luo laadukkaita Adoben PDF-tiedostoja Acrobat-tehtävänauhasta Office-sovelluksissa (Microsoft Word, Excel, PowerPoint tai Outlook).
  • Lisää suojaus Officen Acrobat-nauhasta luotuihin PDF-tiedostoihin, jotta voit estää muita kopioimasta tai muokkaamasta arkaluontoista sisältöä.
  • Suorita Wordin, Excelin tai PowerPointin Acrobat-nauhan avulla useita vaiheita yhdellä kertaa. Lähettää PDF-tiedoston nopeasti sähköpostitse, suojata sen salasanalla, asettaa tiedoston käytön rajoituksia tai lähettää tiedoston jaettuun tarkistukseen. Acrobat Pro DC:ssä voit myös luoda PDF-tiedostoja ja suorittaa välittömästi esimääritetyn toiminnon, joka suorittaa esimääritettyjä tehtäviä, kuten valmistelee dokumentin arkistointia tai julkista jakelemista varten.
  • Lähetä Microsoft Outlookin Lähetä ja seuraa -plug-inin avulla suuria tai pieniä tiedostoja muille ja aseta seuranta-asetukset niin, että saat ilmoituksen, kun ihmiset katselevat tiedostoasi (vain Acrobat DC -tilaus)
  • Tuo kommentteja PDF-tiedostosta Word-lähdeasiakirjaan merkintöinä, jotka voidaan hyväksyä tai hylätä Microsoft Wordin Jäljitä muutokset -työkalulla.
  • Yksinkertaista sähköpostien hakua ja noutoa. Arkistoi sähköpostiviestejä tai sähköpostikansioita Microsoft Outlookista helposti käyttämällä yhtä painiketta.
  • Luoda laadukkaita Adoben PDF-tiedostoja suoraan Microsoft Projectista tai Visiosta.

Muita tapoja työskennellä käyttäen Microsoft-työkaluja:

• Luo Macin Microsoft Wordin Acrobat-tehtävänauhan avulla laadukkaita PDF-tiedostoja, joissa on vuorovaikutteisia linkkejä.
  • Muuta Acrobat DC:n avulla aiemmin luodut PDF-tiedostot Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedostoiksi käyttäen alan johtavaa muotoilutarkkuutta. Säilytä asettelut, luettelomerkityt luettelot ja taulukot sellaisina kuin ne ovat helppoa Office-sovelluksissa muokkaamista varten.
  • Työskentele käyttäen kosketusta tukevia Windows 10 -laitteita.
  • Piirrä tai kirjoita sulavammin PDF-asiakirjaan käyttämällä sormeasi tai laitteen kynää Windows 10 -laitteissa hyödyntämällä Microsoftin DirectInk-tekniikkaa.
  • Sieppaa verkkosivuja PDF-tiedostoiksi yhdellä napsautuksella Microsoft Internet Explorerista. Muunna koko sivu tai osa sivusta säilyttäen linkit, asettelut ja muotoilut ennallaan.

Integroituuko Acrobat DC Microsoft SharePointiin?

Kyllä. SharePoint-tiedostokirjastoista voit tehdä seuraavaa:

• Avaa PDF-tiedosto, muokkaa sitä Acrobatissa ja tallenna se takaisin varastoon.
  • Tee mistä tahansa varaston tiedostosta PDF-tiedosto ja tallenna se
  • Tee mistä tahansa varaston tiedostosta PDF-tiedosto ja lähetä se sähköpostitse
  • Yhdistä useita tiedostoja yhdeksi PDF-tiedostoksi

Voit myös automatisoida prosesseja isännöimällä PDF-lomakkeiden jaettuja dokumenttien tarkastuksia Office 365:ssä tai SharePoint-palvelimessasi.

Toimiiko Acrobat DC uusimpien Microsoft-ympäristöjen kanssa?

Kyllä. Acrobat DC toimii Microsoft Windows 7:n, 8:n ja 10:n sekä 32- että 64-bittisten versioiden kanssa. Se toimii myös Windows Server 2008:n, 2012:n, 2012 R2:n ja 2016:n kanssa.

Acrobat DC ja Adobe Creative Cloud

Mikä Acrobat DC:n versio on käytettävissä Adobe Creative Cloudissa?

Acrobat Pro DC on saatavilla Adobe Creative Cloudin kautta. Adobe Creative Cloud tarjoaa Creative-sovellusten uusimmat versiot käyttöön jäsenyyden kautta. Monet Creative Cloud -paketit sisältävät Acrobat Pro DC:n ja Document Cloud -palvelut.

Voinko saada Document Cloud -palvelut, jos olen aktiivinen Creative Cloud -jäsen?

Kyllä. Monet Creative Cloud -paketit sisältävät Acrobat Pro DC:n ja Document Cloud -palvelut. Tutustu Creative Cloud -paketteihin.

Omistan Acrobat Pron aiemman version Creative Cloudin kautta. Miksi minun tulisi siirtyä Acrobat DC:hen?

Acrobat DC on kokonaan uudistettu ratkaisu. Se tarjoaa upean, yksinkertaistetun käyttökokemuksen, joka toimii yhtenäisesti työpöydällä, mobiililaitteessa ja Internetissä – mukaan lukien kosketusta tukevissa laitteissa.

Tässä on joitakin uusista asioita, joita voit tehdä:

• Luo, yhdistä ja vie PDF-tiedostoja uuden Acrobat Reader -mobiilisovelluksen avulla
  • Muokkaa tekstiä ja järjestä sivuja PDF-tiedostossa iPadilla
  • Muokkaa PDF-tiedostoja nopeammin koko sivun kappaleiden uudelleenjuoksutuksen ja helppojen luettelomerkkipäivitysten avulla
  • Muuta skannatut paperidokumentit välittömästi muokattavissa oleviksi PDF-tiedostoiksi
  • Täytä, allekirjoita ja lähetä lomakkeita nopeasti käyttäen älykästä automaattista täyttöä
  • Hanki sähköisiä allekirjoituksia muilta – muutamassa minuutissa päivien sijaan
  • Tee mobiililaitteestasi kannettava skanneri
  • Lähetä ja seuraa dokumentteja sekä graafisia asetteluja ja vahvista niiden toimitus sähköisesti

Onko Creative Cloudiin sisältyvän Acrobat Pro DC:n ja erikseen ostetun Acrobat Pro DC:n välillä eroja?

Creative Cloudin Acrobat Pro DC -tuotteen toiminnot ovat samanlaiset kuin erikseen tilauspaketin kautta ostettuun Acrobat Pro DC:hen sisältyvät toiminnot. Monet Creative Cloud -paketit sisältävät Acrobat Pro DC -työpöytäohjelmiston sekä vastaavan joukon Adobe Document Cloud -palveluita.

Olen Creative Cloudin kokeilujaksojäsen. Sisältyykö Acrobat Pro DC Creative Cloud -kokeilujaksooni?

Kyllä. Acrobat-kokeiluversio-ohjelmistolla voit hyödyntää kaikkia Windowsin tai Macin tietokoneohjelmiston tehokkaita ominaisuuksia. Vaikka Document Cloud -palvelut eivät sisälly automaattisesti, voit kokeilla ilmaisia palveluita lataamalla Adobe Acrobat Reader -mobiilisovelluksen Google Playstä tai iTunes App Storesta – ja rekisteröimällä ilmaiset Adobe Document Cloud -palvelut.

Minulla on jo Creative Cloud -tallennustila. Saanko lisää tallennustilaa hankkimalla Document Cloud -palvelut sisältävän Acrobat DC -tilauksen?

Kyllä. Acrobat DC -tilaus sisältää 100 gigatavua tallennustilaa.

Tuleeko minun käyttää Acrobatin IT-pohjaisiin käyttöönottoihin Creative Cloud Packageria vai Acrobatin Customization Wizardia?

Sekä Creative Cloud Packager että Acrobatin Customization Wizard tuottavat MSI- tai PKG-tiedoston Microsoft SCCM:n tai Apple Remote Desktopin (tässä järjestyksessä) kautta tehtäviä keskitettyjä käyttöönottoja varten. Jos organisaatiosi käyttää useita Creative Cloud -tuotteita, Packagerilla voit ladata, ottaa käyttöön ja lisensoida Acrobatin samoilla tutuilla tavoilla, joita käytät muiden Creative Cloud -sovellusten kanssa. Customization Wizardia voidaan sitten käyttää sovellustason mukautukseen, kuten lisämyyntitietojen poisjättämiseen, PDF-tulostinasetusten määrittämiseen ja palveluihin pääsyn poistamiseen käytöstä. Creative Cloud for Enterprise (CCE) -järjestelmänvalvojat voivat nyt luoda Creative Cloudin sarjanumerot sisältäviä Acrobat DC -itsepalvelupaketteja Customization Wizardin avulla. Lue lisätietoja Customization Wizardista.

Tuki

Mitä Acrobatin versioita Adobe tukee tällä hetkellä?

Adobe tukee aktiivisesti Acrobat DC:tä, Acrobat 2017:ää ja Acrobat XI:tä. Adobe Enterprise Support Lifecycle Policy -käytännön mukaisesti Acrobat X:n tuki päättyi 15.11.2015 ja Acrobat XI:n tuki päättyy 15.10.2017. Lue lisätietoja tuetuista tuoteversioista.

Mitä tukivaihtoehtoja on käytettävissä Acrobat DC -tuotteille?

Acrobatin nykyisen version rekisteröidyt omistajat ovat oikeutettuja saamaan henkilökohtaista tukea edulliseen tapauskohtaisen tuen hintaan ongelmiin, jotka liittyvät asennukseen ja tuotteisiin. Acrobatin ohje sivulta saat lisää tukitietoja, mukaan lukien maailmanlaajuisen puhelintuen numerot, tietämyskannan artikkeleja ja esityksiä – ilmaiseksi. Acrobatin ohjesivulla on myös yksityiskohtaisia tietoja yleisistä Acrobat-ongelmista.

Miten Acrobat DC käsittelee päivitykset ja suojauskorjaukset?

Oletusarvon mukaan Acrobat DC on asetettu päivittämään ohjelmistosi automaattisesti. Jos sinulla on pysyvä (kerran ostettava) lisenssi, saat ohjelmakorjauksia ja suojauspäivityksiä tuotteen tuetun elinkaaren ajan. Jos sinulla on tilaus, saat samat päivitykset – sekä uusia ja paranneltuja ominaisuuksia – niin kauan kuin tilauksesi on voimassa. Organisaatioille, jotka haluavat hallita päivityksiään oman aikataulunsa mukaisesti, Acrobat DC tarjoaa myös joustavia työkaluja IT-järjestelmänvalvojille. Lue lisätietoja IT-resursseista.

Mitä eroa on Acrobat DC -tietokonetuotteen Continuous- ja Classic-poluilla?

Acrobat Pro DC- ja Acrobat Standard DC -työpöytäohjelmistot ovat saatavilla volyymikäyttöönotoille "jatkuvalla" tai "perinteisellä" tavalla.

Tavallisten asennusten tapauksessa käytetään jatkuvaa tapaa, jolloin sovellus päivitetään hiljaisesti ja säännöllisesti, jotta se pysyy ajan tasalla uusien toimintojen, suojauksen ja ympäristön parannusten sekä ohjelmavirhekorjausten suhteen. Kaikki maksulliset Adobe Document Cloud -palvelut, muun Lähetä allekirjoitettavaksi- sekä Lähetä ja seuraa -työkalujen tuki, ovat käytettävissä vain jatkuvaa tapaa käytettäessä. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa automaattiset päivitykset käytöstä testatakseen uuden version, ennen kuin he ottavat sen työntekijöillä käyttöön. Ladattavissa on vain uusin versio. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa maksuttomat Document Cloud -palvelut käytöstä, jotta työntekijät eivät näe niiden toimintoja käytön aikana.

Perinteinen päivitystapa, joka on samankaltainen kuin Acrobat X:n ja XI:n päivitykset, käyttää neljännesvuosittaista sykliä toimittaakseen vain suojauksen ja alustan parannukset sekä virheenkorjaukset. Perinteinen päivitystapa mahdollistaa maksuttomien Adobe Document Cloud -palveluiden käytön, mutta uusia tai parannettuja toimintoja ei voi käyttää. Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan poistaa Document Cloud -palvelut käytöstä. Lisätietoja.

Standardit ja helppokäyttötoiminnot

Mitä PDF-määritysten versiota Acrobat DC tukee?

Acrobat DC tukee avointa ISO 32000-1-standardia, jota ylläpitää International Organization for Standardization (ISO).

Mitä PDF-pohjaisia standardeja Acrobat DC -tuoteperhe tukee?

Acrobat DC tukee seuraavien työnkulkukohtaisten PDF-standardien luontia ja vahvistusta:

• PDF/A arkistointiin (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b ja PDF/A-3u
  • PDF/E Acrobat DC Prossa tekniikkaan (ISO 24517): PDF/E-1
  • PDF/X painotuotantoon (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g ja PDF/X-5pg
  • PDF/VT Acrobat DC Prossa muuttuvaan tieto- ja tapahtumatulostukseen (ISO 16612-2): PDF/VT-1 ja PDF/VT-2

Mikä on PDF/A?

PDF/A tarjoaa määritykset digitaalisten dokumenttien luontiin, tarkasteluun ja tulostukseen pitkäkestoista säilyvyyttä varten. Tietueiden ylläpitäjät, arkistoijat ja alan standardien noudattamisen asiantuntijat voivat Acrobat DC:n avulla säilyttää ja auttaa suojaamaan lopullisia arkistodokumentteja erillisinä tiedostoina.

Mikä on PDF/E?

PDF/E tarjoaa määritykset tekniikan työnkuluissa käytettävien dokumenttien luontiin, tarkasteluun ja tulostukseen. Arkkitehdit, teknikot, rakennusalan ammattilaiset ja valmistuksen tuotetiimit voivat Acrobat DC Pron avulla mahdollistaa dokumentaation ja piirrosten vaihtamisen muiden toimitusketjussa olevien kanssa sekä virtaviivaistaa dokumenttien tarkastusta ja merkintää.

Mikä on PDF/X?

PDF/X tarjoaa määritykset lopullisten tulostus- tai painovalmiiden sivujen luontiin, tarkasteluun ja tulostukseen. Tämä standardi tarjoaa ohjeet PDF-asetuksille, jotka vaikuttavat tulostuksen tärkeisiin osa-alueisiin, kuten väritilaan ja lihotukseen. Tulostusammattilaiset, graafiset suunnittelijat ja muut luovat ammattilaiset voivat Acrobat DC:n avulla luoda ja toimittaa ennakoitavia, painovalmiita PDF/X-yhteensopivia tiedostoja.

Mikä on PDF/VT?

PDF/VT tarjoaa määritykset muuttuvan tieto- ja tapahtumatulostuksen alalla käytettyjen tiedostojen, kuten pankkitiliotteiden ja yrityslaskujen, luontiin, tarkasteluun ja tulostukseen. Ammattilaiset, jotka käsittelevät suuria dokumentteja, jotka sisältävät muuttuvia tietoja, voivat Acrobat DC Pron avulla varmistaa, että heidän tuottamansa tiedostot noudattavat tätä kansainvälistä standardia.

Toimiiko Acrobat DC yhdessä minkään muiden PDF-standardien tai -ohjelmien kanssa?

Kyllä. Acrobat DC tukee PDF-tiedostojen luontia ja käyttöä, joka on seuraavien muiden standardien ja ohjelmien mukaista:

• PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA on ISO-standardi (ISO 14289-1), joka auttaa selkeyttämään PDF-kohtaisia teknisiä vaatimuksia varmistaakseen, että ISO 32000-1-standardin mukaiset PDF-tiedostot ovat kaikkien käytettävissä, mukaan lukien avustavista ohjelmista riippuvaiset käyttäjät.
  • W3C Web Content Accessibility Guidelines (WCAG): Adobe osallistuu W3C:n WCAG-työryhmään auttaakseen kehittämään teknologiasta riippumatonta WCAG 2.0 -standardia sekä neuvonantotekniikoita, jotka auttavat tekijöitä ja kehittäjiä noudattamaan tätä helppokäyttöstandardia.
  • PAdES (ETSI): PDF Advanced Electronic Signatures tarjoaa määritykset, jotka auttavat varmistamaan yhteensopivuuden Euroopan unionin digitaalisten allekirjoitusten standardien kanssa. Adobe Acrobat DC tukee PAdES Part 2:ta, 3:a ja 4:ää.

Millaisia esteettömyystoimintoja Acrobat DC tarjoaa toimintarajoitteisille henkilöille?

Acrobat DC auttaa täyttämään sekä vammaisten käyttäjien että helppokäyttötoimintosisällön tekijöiden tarpeet. Acrobat Pron tai Acrobat Standardin avulla lähes kuka tahansa pystyy luomaan helppokäyttöisiä PDF-dokumentteja, joita muut voivat tarkastella Adobe Acrobat Readerillä. Tämä auttaa vammaisia käyttäjiä käyttämään PDF-tiedostoja ja -lomakkeita entistä helpommin useilla kielillä.

Windowsin Acrobat Pro DC:n, Acrobat Standard DC:n tai Acrobat Reader DC:n avulla käyttäjät ja tekijät voivat tehdä seuraavaa:

• Mukauttaa helppokäyttöasetuksia helppokäyttöisen ohjatun toiminnon avulla
  • Käyttää suurennustoimintoja
  • Lukea PDF-tiedostoja ääneen käyttäen sisäisiä toimintoja tai ammattimaisia näytönlukuohjelmistoja
  • Asettaa suuren kontrastin värejä parempaa näkyvyyttä varten
  • Lukea tekstin helpommin suurikontrastisessa tilassa dynaamisen taustasäädön avulla
  • Ottaa käyttöön suuren fontin näyttö asettamalla teksti juoksuttumaan uudelleen sivuille

Macin Acrobat Pro DC:n tai Acrobat Reader DC:n avulla käyttäjät voivat tehdä seuraavaa:

• Käyttää VoiceOver-näytönlukijaa Mac OS X -tietokoneissa
  • Käyttää suurennustoimintoja
  • Asettaa suuren kontrastin värejä parempaa näkyvyyttä varten
  • Lukea tekstin helpommin suurikontrastisessa tilassa dynaamisen taustasäädön avulla
  • Ottaa käyttöön suuren fontin näyttö asettamalla teksti juoksuttumaan uudelleen sivuille

Lisäksi tekijät voivat tehdä Acrobat Pro DC:n avulla PDF-tiedostot helppokäyttöisemmiksi:

• Lisätä tunnisteita hallitsemaan lukemisjärjestystä ja parantamaan siirtymistä
  • Tarkistaa ja säätää sivujen tai tekstipalstojen lukemisjärjestystä
  • Vahvistaa standardeja noudattavia PDF-dokumentteja, tarkistaa mahdolliset helppokäyttöongelmat ja säätää tiedostot helppokäyttöstandardien mukaisiksi
  • Käyttää paranneltuja työkaluja tukemaan WCAG 2.0- ja PDF/UA-standardit täyttävien PDF-dokumenttien luontia
  • Käyttää ohjattua Käytettävyys-toimintoa standardeja noudattavien helppokäyttöisten PDF-tiedostojen entistä helpompaan valmistelemiseen, tarkistamiseen ja korjaamiseen

Lue lisätietoja Adoben helppokäyttöisyyden resurssikeskuksessa.

Tukeeko Acrobat DC helppokäyttötoimintoihin liittyviä määräyksiä, kuten Yhdysvaltain Section 508 -määräystä?

Adobe on sitoutunut tukemaan helppokäyttötoimintoja ja pyrkii ottamaan ne tuotteissaan ja palveluissaan huomioon. Yhdysvaltain Section 508 -määräyksen tarkoituksena on poistaa tietotekniikan alueella olevat esteet, luoda toimintarajoitteisille ihmisille uusia mahdollisuuksia ja edistää näiden tavoitteiden saavuttamista edesauttavien tekniikoiden kehittämistä. Adobe Acrobat DC:n toimintarajoitteisia ihmisiä tukevien helppokäyttötoimintojen ominaisuudet on esitelty artikkelissa Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).