Acrobat DC:n toukokuun 2019 version tärkeimmät uudet ominaisuudet
Acrobat_DC_logo_SCREEN_RGB_96px

Acrobat DC yhdessä Adobe Document Cloud -palveluiden kanssa on täydellinen PDF-ratkaisu työskentelyyn kaikkialla käyttäen tärkeimpiä dokumentteja. Acrobat DC:n viimeisin versio tarjoaa uudenlaisen, yksinkertaisen ja yhtenäisen käyttökokemuksen tietokoneella, verkossa ja mobiililaitteilla, myös kosketustoimintoja tukevilla laitteilla.

Uusi sovelluksen sisäinen perehdytyskokemus

Acrobatissa on nyt usean tilan progressiivinen aloitusnäyttö, jossa voit

• valmistautua menestykseen ottamalla PDF-tiedoston omistukseesi ja lataamalla siihen liittyvät mobiilitiedostot
  • perehtyä Acrobatin suosittuihin työkaluihin, joihin kuuluvat muun muassa Muokkaa PDF-tiedostoa, Järjestele PDF-tiedosto, Yhdistele PDF-tiedostoja ja Lähetä tarkistettavaksi
  • tarjota intuitiivisen, sovelluksen sisäisen työkalujen ensikäyttökokemuksen.
Sovelluksen sisäinen perehdytyskokemus

Lisätietoja on artikkelissa Perustietoja työtilasta.

Yksinkertaistettu jakokokemus tarkastelua, tarkistamista ja allekirjoittamista varten

Uusi jakokokemus yksinkertaistaa tapaa jakaa PDF-tiedostoja tarkastelua, tarkistamista tai allekirjoittamista varten. Oikean ruudun jakokäyttöliittymä on nyt korvattu uudella modaalisella valintaikkunalla, joka sisältää seuraavat neljä päätehtävää:

• Hanki linkki: Jaa PDF-tiedostosi linkki PDF-tiedostosi tarkastelua tai tarkistusta varten. Valitse seuraavaksi Salli kommentit tarkistusta varten, jonka avulla saat palautetta helposti ja nopeasti.
  • Kutsu ihmisiä: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat kutsua ihmisiä tarkastelemaan tai tarkistamaan PDF-tiedostoja sähköpostitse. Valitse seuraavaksi Salli kommentit tarkistusta varten, jonka avulla saat palautetta helposti ja nopeasti.
  • Liitä sähköpostiviestiin: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat lähettää PDF-tiedoston sähköpostiviestin liitteenä.
  • Pyydä allekirjoituksia: Lähetä dokumenttisi allekirjoitettaviksi Adobe Signilla.
Jakoikkuna

Huomautus:

Adobe testaa Acrobat DC:ssä tätä uutta PDF-tiedostojen jakotoimintoa. Siksi uusi toiminto ei ehkä ole kaikkien Acrobat DC:n käyttäjien käytettävissä.

Lisätietoja saat artikkelista PDF-tiedostojen jakaminen ja seuraaminen verkossa (Uusi toiminto | Vanha toiminto).

Yhtenäinen allekirjoitustyökalu allekirjoittajille ja lähettäjille

Täytä ja allekirjoita sekä Adobe Sign (aikaisemmalta nimeltään Lähetä allekirjoitettavaksi) on nyt yhdistetty yhdeksi allekirjoitustyökaluksi, jossa voit täyttää ja allekirjoittaa dokumentin tai hankkia dokumenttiin allekirjoituksia muilta. Se sisältää yksinkertaistetun toiminnon, joka kysyy sinulta, kenen pitäisi täyttää ja allekirjoittaa ensin, sinun vai muiden, ja antaa sitten vaiheittaiset ohjeet tehtävän suorittamiseksi. Se on keskitetty paikka lomakkeiden täyttämistä ja allekirjoittamista varten.

1. Valitse oikeanpuoleisesta paneelista tai työkalukeskuksesta Täytä ja allekirjoita. Täytä ja allekirjoita -käyttöliittymä tulee näkyviin.

Täytä ja allekirjoita -toiminnon aloitussivu

2. Valitse haluamasi vaihtoehto sen mukaan, kenen on täytettävä ja allekirjoitettava dokumentti tai lomake ensin:

a. Jos haluat täyttää ja allekirjoittaa dokumentin tai lomakkeen itse, valitse Minä. Täytä ja allekirjoita -toiminnon vaihtoehdot tulevat näyttöön.

b. Jos haluat lähettää dokumentin muille allekirjoitettavaksi, valitse Muut. Lähetä allekirjoitettavaksi Adobe Signilla -toiminnon vaihtoehdot tulevat näyttöön.

Uusia jakovaihtoehtoja sisältävä ohjattu täyttö- ja allekirjoitustoiminto

Acrobat tunnistaa nyt fiksusti, että sinulla on lomake, joka on täytettävä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun avaat sen tarkastelua varten. Acrobat opastaa sinua sen jälkeen lomakkeen täyttämisessä. Kun olet Täytä ja allekirjoita -käyttöliittymässä ja valitset Minä, täyttö- ja allekirjoitusvaihtoehdot ilmestyvät automaattisesti työkalupalkkiin. Lomakkeen täyttämisen ja Seuraava-painikkeen napsauttamisen jälkeen näyttöön tulee uusi jakamisen valintaikkuna, joka sisältää seuraavat vaihtoehdot:

• Hanki linkki: Valitse tämä toiminto, jos haluat jakaa dokumentistasi vain luku -muotoisen kopion muiden kanssa.
  • Pyydä allekirjoituksia: Valitse tämä toiminto, jos haluat lähettää dokumentin muille heidän allekirjoitustensa hankkimiseksi.
Täytetyn lomakkeen jakovaihtoehdot

Edellisen Acrobat- tai Reader-istunnon PDF-tiedostojen avaaminen uudelleen

Voit nyt palauttaa Acrobatissa avattujen PDF-tiedostojen edellisen istunnon. Kun Acrobat sulkeutuu odottamatta, näyttöön tulee kontekstipohjainen Avaa suljetut PDF-tiedostot uudelleen -vihje. Valitse Palauta.

Avaa suljetut PDF-tiedostot uudelleen

Jos haluat palauttaa edellisen istunnon, valitse Tiedosto > Avaaedellisen.istunnon PDF-tiedostot uudelleen.

Avaa edellisen istunnon PDF-tiedostot uudelleen

Hiljattain suljettujen välilehtien avaaminen uudelleen

Jos haluat avata hiljattain suljetun välilehden uudelleen, napsauta avatun PDF-tiedoston välilehteä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa suljettu välilehti uudelleen. Valitse tämä toiminto uudelleen, jos haluat avata useita suljettuja välilehtiä. Voit käyttää myös pikanäppäintä Alt + Shift + T. Acrobat avaa tiedostot niiden sulkemisjärjestyksessä uudelleen.

Avaa suljettu välilehti uudelleen

Parannettu hakutoiminto

Kun kirjoitat muutaman ensimmäisen kirjaimen tehdäksesi haun PDF-tiedostosta, Acrobat tarjoaa ehdotuksia vastaavalle sanalle ja sen esiintymistiheydelle dokumentissa. Kun valitset sanan, Acrobat korostaa kaikki vastaavat tulokset PDF-tiedostossa.

Hae kirjoitettaessa
Hae kirjoitettaessa
Liikkuminen korostettujen vastaavuuksien välillä
Liikkuminen korostettujen vastaavuuksien välillä

Lisätietoja on artikkelissa PDF-tiedostojen etsiminen.

Tutustuminen Acrobatin kontekstipohjaisiin työkaluihin

Acrobat tarjoaa nyt kontekstipohjaisia vihjeitä PDF-tiedostolle suoritettavan toiminnon mukaan. Nämä vihjeet ovat intuitiivisia ja runsaasti aikaa säästäviä. Acrobat auttaa sinua

• jakamaan muutetun PDF-tiedoston
Acrobatin PDF-tiedoston jakamista koskeva vihje
  • käyttämään Järjestä sivut -työkalua tiedostojen yhdistämisen jälkeen tai kokeilemaan sivujen miniatyyrejä
  • lisäämään kommentin ja käyttämään Paranna skannausta -työkalua, kun käytät korostustyökalua skannatussa dokumentissa. Kun Paranna skannausta -työkalussa ei ole skannereita, Acrobat auttaa sinua käyttämään Adobe Scan -mobiilisovellusta.
Kontekstipohjainen vihje, jossa kehotetaan käyttämään Adobe Scan -mobiilisovellusta, jos skannereita ei löydy
  • käyttämään tarkistuspalvelua, jos olet kommentoimassa PDF-tiedostoa tai käsittelemässä uutta versiota dokumentista, josta olet saanut palautetta.
Acrobatin tarkistusta varten tapahtuvaa jakamista koskeva vihje

Kommentointitoiminnon parannukset

Acrobatin irrallinen työkalupalkki sisältää nyt pikatoimintoja, jossa voit suorittaa tilannekohtaisia toimintoja PDF-tiedostoa tarkasteltaessa. Sinun ei tarvitse avata kommentointityökalua näiden toimintojen käyttöä varten.

• Tekstin valintaan liittyvät toiminnot: Korosta teksti, Yliviivaa teksti, Alleviivaa teksti, Muokkaa tekstiä ja kuvia sekä Kopioi teksti
Tekstin valintaan liittyvät toiminnot
  • Kuvan valintaan liittyvät toiminnot: Lisää tarralappu, Korosta teksti, Muokkaa tekstiä ja kuvia sekä Kopioi kuva.
Kuvan valintaan liittyvät toiminnot
  • Korostuksen valintaan liittyvät toiminnot: Lisää tai poista huomautus.
Korostuksen valintaan liittyvät toiminnot

Parannettu @mainintakokemus dokumentteja tarkistettaessa

Kun lisäät kommentin, @maininta näkyy kommenttiruudussa jatkuvasti käytön helpottamista ja tarkistajan valintaa varten.

Uusi ja parannettu integrointi Microsoftin sovelluksiin

PDF-tiedostojen luonti ja jakaminen suoraan PowerPoint- ja Word-tiedostoista Macilla

Microsoft PowerPointin ja Microsoft Wordin aloitusvalikon Luo ja jaa Adoben PDF -toiminnolla voit nyt luoda PDF-tiedostoja ja jakaa ne muiden kanssa tarkastelua tai tarkistusta varten. Sallimalla kommentoinnin saat myös jakamisen aikana helposti ja nopeasti palautetta.

Luo PDF-tiedosto ja jaa se Wordista tai PowerPointista Macilla

Mac PDFMaker for PowerPoint käyttää Luo PDF -palvelua

Luo monipuolisia, tarkkoja ja helposti käytettäviä PDF-tiedostoja Microsoft PowerPointin Mac-versiolla käyttämällä Acrobatin uutta nauhakäyttöliittymää. Toiminnossa hyödynnetään Document Cloudin Luo PDF -palvelua.

Jakaminen allekirjoittamista varten Microsoft Word- ja Microsoft PowerPoint -dokumenteista

Lähetä dokumenttisi allekirjoitettaviksi suoraan Microsoft Wordista tai Microsoft PowerPointista. Voit tehdä tämän avaamalla minkä tahansa Microsoft Word- tai PowerPoint-dokumentin ja valitsemalla Aloitus-välilehdestä Pyydä allekirjoituksia.

Pyydä allekirjoituksia

Microsoft Outlookin PDF-liitteiden avaaminen Acrobatissa

Kun saat PDF-liitteen Outlookissa, voit nyt halutessasi avata tiedoston Acrobatissa. Käytä jotakin seuraavista Outlookin toiminnoista:

• Napsauta liiterivin oikeassa päässä olevaa Avaa PDF-tiedostot Acrobatissa -nauhaa. (Nauha näkyy, kun Acrobat ei ole laitteesi oletusarvoinen PDF-tiedostojen katseluohjelma.)
Outlookin PDF-tiedoston avaaminen Acrobatissa
  • Valitse PDF-tiedostoliitteiden avattavasta luettelosta Avaa Adobe Acrobatissa.
Avaa Acrobatissa liitteiden avattavasta luettelosta

Huomautus:

Kun olet asentanut Acrobat DC:n uusimman version tai päivittänyt siihen, käynnistä Outlook uudelleen, jotta näet uudet asetukset.

PDF-tiedostojen avaaminen Acrobatissa Google Chromesta

Google Chromessa näkyy uusi irrallinen Avaa Acrobatissa -painike, kun avaat verkossa olevan PDF-tiedoston. Painiketta napsautettaessa PDF-tiedosto ladataan ja avataan Acrobatissa.

Avaa Acrobatissa Chromesta

Helppokäyttötoimintojen parannukset

Kumoa koodimerkinnät tai tee ne uudelleen Lukemisjärjestys-työkalun avulla

Kumoa- ja Tee uudelleen -toiminnot on nyt lisätty helppokäyttötoimintojen Lukemisjärjestys-työkaluun. Voit kumota dokumentin koodimerkintöihin liittyvät aikaisemmat muutokset yksitellen Lukemisjärjestys-työkalun avulla. Voit kumota lukemisjärjestyksen muutokset valitsemalla Muokkaa > Kumoa muokkaus. Voit tehdä muutokset uudelleen valitsemalla Muokkaa > Tee muokkaus uudelleen.

Kumoa koodimerkinnät ja tee ne uudelleen

Lisätietoja on artikkelissa PDF-tiedostojen lukemisjärjestystyökalu.

Macin VoiceOver-siirtymiseen liittyvät parannukset

Macin VoiceOver-siirtymistä on parannettu. Koti-näkymässä, työkalukeskuksessa sekä Acrobat DC:n ja Acrobat Reader DC:n dokumenttinäkymässä on uusia VoiceOver-säilöjä.

Koti-näkymän uudet VoiceOver-säilöt
Koti-näkymän uudet VoiceOver-säilöt: [1] Yläpalkki [2] Oikeanpuoleinen työkaluruutu
Työkalukeskuksen uudet VoiceOver-säilöt
Työkalukeskuksen uudet VoiceOver-säilöt: [1] Yläpalkki [2] Oikeanpuoleinen työkaluruutu [6] Työkalukeskus
Dokumenttinäkymän uudet VoiceOver-säilöt
Dokumenttinäkymän uudet VoiceOver-säilöt: [1] Yläpalkki [2] Oikeanpuoleinen työkaluruutu [3] Siirtymisruutu [4] Vasen tehtäväruutu [5] Dokumenttiruutu

Tyhjennä äskeiset tiedostot

Voit nyt halutessasi tyhjentää äskeisten tiedostojen luettelon, Acrobat DC:n jaetut, katsotut ja tarkistetut tiedostot mukaan lukien. Voit tehdä tämän valitsemalla Aloitus > Äskeiset ja sitten Tyhjennä äskeiset tiedostot.

Tyhjennä äskeiset tiedostot

MIP-suojattujen tiedostojen tarkastelu Acrobat Reader DC:ssä ja Acrobat DC:ssä Mac-pöytäkoneella

Voit nyt käyttää Adobe Acrobat DC:n ja Acrobat Reader DC:n Mac-tietokonesovelluksia avataksesi tiedostoja, jotka on suojattu MIP-ratkaisuilla (Microsoft Information Protection), kuten Azure Information Protectionilla (AIP) ja Office 365:n Information Protectionilla.

Acrobat Reader DC ja Acrobat DC tunnistavat nyt MIP-suojatun tiedoston automaattisesti ja kehottavat lataamaan tarvittavan laajennuksen ohjesivulta. Kun laajennus on ladattu ja asennettu, suojatut tiedostot aukeavat Acrobatissa tai Readerissa aivan kuin muutkin PDF-tiedostot.

Mac OS X 10.11:n tuki lopetettu

Acrobat ei enää tue Mac OS 10.11:tä, sillä Apple ilmoitti lopettavansa tämän version tuen elokuussa 2018. Adobe suosittelee, että päivität Mac OS:n uusimpaan versioon ja asennat Acrobatin uusimman version, jotta pystyt vastaanottamaan Acrobatin päivityksiä edelleen.

Tarkista uusimmat järjestelmävaatimukset artikkelista Acrobat DC:n järjestelmävaatimukset.

Uudet preflight-profiilit

Acrobatin Preflight-työkaluun on lisätty seuraavat profiilit:

• Pakkausten GWG 2015-määritykset: Hakee Packaging Offset (GWG2015)-, Packaging Gravure (GWG2015)- ja Packaging Flexographic (GWG2015) -mallien pakkaus- ja tarratuotantoon liittyviä ongelmia.
  • Käsittelyvaiheet: Antaa tietoja käsittelyvaiheista, joissa PDF-tiedostoissa on metatietoja, ja ilmoittaa tyhjistä tasoista.
  • Käyttää PDF 2.0:n toimintoja: Määrittää, käytetäänkö PDF-tiedostossa PDF 2.0:n tulostukseen liittyviä toimintoja.
  • Tuo 100 % musta teksti edustalle: Tuo täysin mustan tekstin suoritushetkellä edustalle.

Tietoturvaan liittyvät parannukset

• Acrobat DC ja Acrobat Reader DC on nyt suojattu entistä paremmin haitallisia hyökkäyksiä vastaan vuotojen eston, lisätyönkulkujen eristyksen ja koodin puhdistuksen avulla.
    • Acrobatin ja Readerin binääritiedostot ovat nyt CFG (Control Flow Guard) -suojattuja Windowsissa.
    • Esitelty kuvien muunnostyönkulkujen eristys.
  • AppContainer on nyt otettu Acrobat Reader DC:ssä oletusarvoisesti käyttöön.

Suorituskykyyn liittyvät parannukset

Acrobat DC toimii nyt paljon nopeammin. Voit nauttia

• parannetusta sovellusten käynnistyksestä macOS 10.14:ssä
  • 50 % lyhyemmästä tarkistuksen käynnistysajasta
  • parannetusta suorituskyvystä eri sovelluksia käytettäessä
  • parannetusta tuotteen vakaudesta

muista parannuksista.

Käyttöjärjestelmän ilmoitusruutu, jossa kehotetaan asettamaan Acrobat DC PDF-tiedostojen oletussovellukseksi

Jos Acrobat DC:tä ei ole asetettu tietokoneessa PDF-tiedostojen oletusomistajaksi, näet käyttöjärjestelmän ilmoitusruudun, jossa kehotetaan asettamaan Acrobat DC PDF-tiedostojen oletussovellukseksi. Ota Acrobat DC käyttöön kaikkia PDF-tiedostoja varten napsauttamalla ilmoitusta ja toimimalla ohjatun työnkulun ohjeiden mukaan.

Ilmoitusruutu, jossa kehotetaan asettamaan Acrobat PDF-tiedostojen oletusomistajaksi

Aloitusnäkymän ainoa vierityspalkki

Aloitusnäytössä on nyt koko ikkunalle yksi ainoa vierityspalkki, joka sisältää suositellut työkalut, tehtäväkortit ja viimeksi käytettyjen tiedostojen osiot.

Acrobat DC:n lataaminen ja käynnistäminen Acrobat Reader DC:stä

Jos olet aktiivinen Acrobat-tilaaja, mutta käytät edelleen Readeria, Acrobat Reader DC kehottaa sinua lataamaan Acrobat DC:n.