Monet julkaisijat käyttävät Adobe Digital Publishing Suitea (DPS) käyttäen henkilökohtaista sähköpostiosoitetta Adobe-tunnuksena. Tämä tunnus on silloin se Adobe ID -tunnus, jota käytetään sovelluksen folioiden julkaisemiseen. Sitä käytetään myös otsikkotunnuksena (Title ID) Viewer Builderissa ja kirjauduttaessa DPS-hallintapaneeliin sovelluksen analytiikkatietojen katsomiseen. Julkaisijat kuitenkin haluavat joskus vaihtaa tähän toimintoon käytettävää sähköpostiosoitetta keskeyttämättä mitään sovelluksensa tai julkaisuprosessinsa toiminnallisuutta.

Ratkaisu

Aluksi on paras määrittää ei-käyttäjäkohtainen sähköpostiosoite, jonka voi liittää yhteen tai useampaan henkilöön organisaatiossasi. Varmista myös, että tietotekniikkaosastonne voi muuttaa osoitetta tarvittaessa. Adobe suosittelee käyttämään muotoa <magazine_title>@<publisher_domain>.

Varmista seuraavaksi, että haluamasi sähköpostiosoite ei ole jo liitettynä johonkin Adobe-tunnukseen. Jos on, vaihda se toiseksi toimivaksi sähköpostiosoitteeksi alla olevien ohjeiden mukaan. Tämä vapauttaa sähköpostiosoitteen niin että voit käyttää sitä sovelluksesi Adobe-tunnuksena. Huomautus: Et voi vaihtaa Adobe ID -tunnusta sellaiseksi sähköpostiosoitteeksi, joka on jo liitettynä toiseen Adobe ID -tunnukseen.

1. Siirry osoitteeseen http://www.adobe.com.
  2. Napsauta sivun oikeassa yläkulmassa olevaa kirjautumislinkkiä.
  3. Kirjaudu sisään olemassa olevalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  4. Napsauta käyttäjänimeä oikeassa yläkulmassa ja valitse Omat tietoni.
  5. Muuta sähköpostiosoite (ja salasana, jos haluat) ja napsauta
    Talleta muutokset -painiketta.

Nyt kirjauduttaessa sisään Folio Builder -paneeliin, Adobe Content Vieweriin tai DPS-hallintapaneeliin on käytettävä uutta sähköpostiosoitetta (ja uutta salasanaa, jos sekin on muutettu). On myös tarpeellista käyttää uutta sähköpostiosoitetta otsikkotunnuksena (Title ID), jos sovellusta päivitetään myöhemmin Viewer Builder -ohjelmassa.

Lisätietoja

DPS-sovelluksilla ja julkaistuilla folioilla ei ole liitettyä sähköpostiosoitetta. Sen sijaan niillä on taustalla tilitunnus, joka on määritelty GUID-tunnuksena (global unique identifier). Tämä arvo ei muutu kun muutat Adobe Id -tunnuksen. Siksi olemassa olevien folioiden toimitus jatkuu myös sähköpostiosoitteen vaihtamisen jälkeen niihin sovelluksiin, joihin ne on aikanaan liitetty. Uuden sähköpostiosoitteen käyttäminen seuraavassa työssä varmistaa, että foliot ja sovellukset käyttävät edelleen samaa taustalla olevaa GUID-tunnusta.

Resurssit