Jos haluat nopean yleiskatsauksen folion luomisprosessiin, katso tämä opastusohjelma. Yksityiskohtaisempiin opastusohjelmiin pääset siirtymällä seuraavaan opastusohjelmaan.

Folion ja artikkelin luominen

Käytä Folio Builder -paneelia luodaksesi folio ja lisätäksesi artikkeleja folioon. On olemassa kaksi tapaa luoda artikkeleja. Yksi tapa on avata InDesign-julkaisu ja käyttää Lisää artikkeli -vaihtoehtoa. Toinen tapa on tuoda artikkeli InDesign-tiedostoista. Artikkeleiden tuominen vaatii tiettyjä kansioiden tai tiedostojen nimeämiskäytäntöjä.

1. Asenna Folio Producer -työkalut InDesign CS5:lle tai uudemmalle versiolle.

2. Avaa InDesign-ohjelmassa oleva Folio Builder -paneeli. InDesign CS5:ssä tai CS5.5:ssä, valitse Ikkuna > Apuohjelmat > Folio Builder. InDesign CS6:ssa, valitse Ikkuna > Folio Builder.

Paneeliin kirjautuminen on vapaaehtoista.

Kirjautumista paneeliin ei vaadita. Jos et kirjaudu sisään, voit luoda folioita offline-tilassa ja esikatsella niitä yhteyden omaavalla iPadilla (vain Mac OS). Yksi kirjautumisen etu on, että voit lähettää folioita Folio Producer -palvelimelle ja ladata niitä iPadille tai muulle laitteelle kirjautumalla Adobe Content Viewer -sovellukseen. Jos olet Ammattilais- tai Yritys-tilaaja, kirjautumista tarvitaan, kun haluat luoda folioita usean folion katselusovellusta varten.

3. Luodaksesi uuden folion, napsauta Luo uusi folio ja aseta seuraavat vaihtoehdot: napsauta OK.

• Määritä folion nimi, kuten esimerkiksi Opastusohjelma.

• Napsauta katseluohjelman version numeroa ja määritä sen jälkeen uusin versio.

• Jätä Suunta-asetukseksi sekä Pysty että Vaaka. Tulet luomaan sekä pysty- että vaakasuuntaisia sivuasetteluja kaikille folion artikkeleille.

• Napsauta kansiokuvakkeita Kannen esikatselu -osassa ja määritä cover_v.jpg ja cover_h.jpg kuvat Opastusohjelmaresurssit > Kaupunkiopas _Foliokansio.

Luo uusi folio

Luo seuraavaksi uusi julkaisu ja lisää se artikkeliksi.

4. Luo uusi 1 024 x 768 vaakasuuntainen julkaisu, jonka perusteasetus on Web (InDesign CS5 tai CS5.5) tai Digital Publishing (InDesign CS6). Tallenna julkaisu nimellä ”test_h.indd.” Lisää tekstiä tai grafiikkaa.

Julkaisujen nimiin ei tarvitse sisällyttää _h- ja _v-liitteitä, ellei niitä aiota viedä muualle. Suosittelemme kuitenkin, että lisäät _h ja _v-liitteet InDesign-julkaisuihin, jotta voit viedä ne muualle myöhemmin.

5. Valitse Lisää artikkeli Folio Builder -paneelissa luodaksesi artikkelin. Anna artikkelille nimeksi esimerkiksi ”testi” ja napsauta OK.

6. Kaksoisnapsauta testi-artikkelia Folio Builder -paneelissa tai napsauta artikkelin oikealla puolella olevaa nuolta näyttääksesi sivuasettelunäkymän.

Huomaa, että vain vaakasivuasettelu tulee näkyviin.

Folio Builder -paneelin vaakanäkymä
  7. Tee jompikumpi seuraavista:

• (InDesign CS5/CS5.5) Luo uusi 768 x 1 024 pystysuuntainen julkaisu käyttämällä Web-perusteasetusta. Tallenna se nimellä ”test_v.indd.” Lisää tekstiä tai grafiikkaa.

• (InDesign CS6) Luo uusi 768 x 1 024 pikselin pystysuuntainen julkaisu käyttämällä Digital Publishing -perusteasetusta tai luo 768 x 1 024 pikselin vaihtoehtoinen pystysuuntainen sivuasettelu. Vaihtoehtoisten sivuasettelujen luomisen haittapuoli on, että et voi tällä hetkellä tuoda vaihtoehtoisia sivuasetteluja muualle; voit käyttää vain Lisää artikkeli -menetelmää.

8. Varmista Folio Builder -paneelissa, että olet sivuasettelunäkymässä, ja napsauta Lisää sivuasettelu -kohtaa lisätäksesi pystysivuasettelun.

Sivuasettelunäkymässä on nyt sekä vaaka- että pystysivuasettelut.

Folion ja artikkelin ominaisuuksien muokkaaminen

Folio Builder -paneelissa on kolme näkymää: folionäkymä, artikkelinäkymä ja sivuasettelunäkymä.

1. Navigoimalla voit tutustua näihin paneelinäkymiin.

2. Napsauta vasemmassa yläreunassa olevaa nuolta kahdesti palataksesi folionäkymään. Valitse folio ja valitse Folion ominaisuudet Folio Builder -paneelista.

3. Anna julkaisulle nimi, kuten Sample Folio.

Julkaisun nimi on eri asia kuin Folion nimi. Katseluohjelmassa näkyy julkaisun nimi. Folion nimi näkyy Folio Builder -paneelissa ja Folio Producerissa.

Folion ominaisuudet -valintaikkuna.
  4. Jos et ole vielä sitä tehnyt, määritä kuvat Kannen esikatselua varten (sijainti Kaupunkiopas_Foliokansio) ja napsauta sitten OK.

Kannen esikatselu näkyy katseluohjelman kirjastossa. Kannen esikatselut tarvitaan sovelluksen julkaisemiseen.

5. Kaksoisnapsauta foliota Folio Builder -paneelissa selataksesi artikkelinäkymää. Valitse testiartikkeli ja valitse Artikkelin ominaisuudet Folio Builder -paneelin valikosta.

Huomaa, että Artikkelin ominaisuudet -valintaikkunassa on Otsikko-kenttä. Artikkelin otsikko näkyy katseluohjelmassa. Artikkelin nimi näkyy Folio Builder -paneelissa ja Folio Producerissa. Kun luot linkkejä toisiin artikkeleihin, käytä artikkelin nimeä artikkelin otsikon sijaan.

Artikkelin ominaisuudet -valintaikkuna
  6. Määritä artikkelin ominaisuudet ja napsauta OK.

Artikkelien tuonti

Loit juuri artikkelin avaamalla lähdejulkaisun ja valitsemalla kohdan Uusi artikkeli. Toinen tapa on tuoda artikkeleita. Artikkeleja voidaan tuoda, jos noudatetaan vaadittua kansiorakennetta ja tiedostojen nimeämistapoja. Artikkelikansiossa on tuontia varten oltava InDesign-tiedostoja, joilla on vaaka- tai pystysuuntaisuudesta kertovat _v- tai _h-päätteet.

Kun tuot artikkelia, viittaa artikkelikansioon. Kun tuot useita artikkeleita, viittaa foliokansioon, joka sisältää artikkelin alikansioita.

Huomautus:

Ennen kuin tuot artikkeleja, avaa TutorialAssets-kansion lähdejulkaisut sen varmistamiseksi, että kaikki linkit on päivitetty ja tiedostot tallennettu. Katso Opastusohjelman määritys.

1. Valitse artikkelinäkymässä Tuo artikkeli Folio Builder -paneelivalikosta.

2. Kirjoita Artikkelin nimi -kohtaan Meridien-mainos

3. Napsauta Sijainti-kansion kuvaketta ja siirry kansioon TutorialAssets > Meridien_Folio > WiFi_Ad. Napsauta Avaa.

Yhden artikkelin tuominen
  4. Tuo ja lataa artikkeli napsauttamalla OK.

Tuo seuraavaksi useita artikkeleita foliokansioon. Kun tuot koko folion, jokainen foliokansiossa oleva alikansio tuodaan erillisenä artikkelina.

5. Valitse artikkelinäkymässä Tuo artikkeli Folio Builder -paneelivalikosta.

6. Valitse Tuo useita artikkeleja.

7. Napsauta Sijainti-kansion kuvaketta ja siirry kansioon TutorialAssets > CityGuide_Folio. Napsauta Avaa.

8. Tuo artikkelit folio-kansiosta napsauttamalla OK.

Folio Builder -paneeli artikkelien tuomisen jälkeen

Artikkelit on tuotu. Jos foliokansiossa on sidecar.xml-tiedosto, artikkelin ominaisuustiedot on täytetty.

9. Navigoi folionäkymään, valitse opastusohjelmakansio ja napsauta Esikatsele.

Jos muokkaat jonkin artikkelin lähdejulkaisua, muutokset eivät vaikuta esikatseluun ennen artikkelin päivittämistä. Valitse artikkeli ja valitse Päivitä Folio Builder -paneelista.

Sisällön esikatseleminen

Artikkeleja ja folioita voidaan esikatsella joko Desktop Viewerilla tai mobiililaitteen Adobe Content Viewerilla. Desktop Viewer tarjoaa hyvän tavan esikatsella sivuasettelua nopeasti, mutta kannattaa pitää huoli, että esikatselet julkaisun myös iPadilla tai jollain muulla mobiililaitteella jossain vaiheessa.

Desktop Viewer ei esikatsele artikkeleja PDF-kuvamuodossa. Sen sijaan voit esikatsella nykyistä sivuasettelua.

1. Kun yksi sivuasetteluista on avoinna, valitse Tiedosto > Folion esikatselu.

Artikkeli avataan Desktop Vieweriin. Jos luot artikkeleja PNG- tai JPG-kuvamuodossa, voit käyttää Desktop Vieweria joko artikkelien tai folioiden esikatseluun.

2. Poistu Desktop Viewerista.

3. Jos sinulla on iPad, asenna Adobe Content Viewer ja yhdistä iPadisi Mac OS tietokoneeseesi (Esikatselu laitteessa -toimintoa ei tueta Windowsissa). Käynnistä Adobe Content Viewer iPadillasi.

4. Valitse luomasi Opastusohjelmafolio Folio Builder -paneelista, napsauta esikatseluvaihtoehtoa paneelin painikkeesta ja valitse sitten Esikatselu [laitteen nimi].

Jos käytät Windows-tietokonetta tai haluat mieluummin esikatsella folioita lähettämisen ja lataamisen avulla, voit kirjautua sisään Folio Builder -paneeliin ja lähettää foliosi acrobat.com-palvelimelle. Kirjaudu sen jälkeen Adobe Content Vieweriin iPadillasi käyttäen samaa Adobe-tunnusta, jota käytit kirjautuaksesi Folio Builder -paneeliin. Varmista, että mobiililaitteellasi on internet-yhteys.

Voit poistaa folion ja sen sisältämät artikkelit valitsemalla folion Folio Builder -paneelista ja napsauttamalla Roskakori-kuvaketta.