Tässä opastusohjelmassa luodaan folio ja artikkeli, esikatsellaan sitä tietokoneessa ja sen jälkeen iPadissa. Oppitunnin tuloksena saatavaa yksisivuinen tiedosto näyttää seuraavalta iPadissa:

Valmis folio iPadissa

A. Vaakanäkymä B. Pystynäkymä

Folion ja artikkelin luominen

Folio on kokoelma artikkeleja. Ennen kuin aloitat tämän opastusohjelman, katso tämä video saadaksesi yleiskuvan Digital Publishing Suiten työkaluista.

Yleiskatsausvideo

Yleiskatsausvideo
<a href="http://tv.adobe.com/watch/digital-publishing/overview-of-adobe-digital-publishing-suite-workflow/" shape="rect" >Digital Publishing Suiten työnkulun videoyleiskatsaus</a>
Colin Fleming

Tässä opastusohjelmassa opetetaan pysty- ja vaakasuuntaisiksi suunniteltujen erillisten julkaisujen avaaminen. Kun kullekin artikkelille luodaan kaksi sivuasettelua, käyttäjä voi iPadia kääntämällä katsella samaa sisältöä eri suuntaisena.

1. Avaa InDesign-ohjelmassa oleva Folio Builder -paneeli. InDesign CS5:ssä tai CS5.5:ssä, valitse Ikkuna > Apuohjelmat > Folio Builder. InDesign CS6:ssa, valitse Ikkuna > Folio Builder.

Kirjautumista paneeliin ei vaadita. Jos et kirjaudu sisään, voit luoda folioita offline-tilassa ja esikatsella niitä yhteyden omaavalla iPadilla (vain Mac OS). Yksi kirjautumisen etu on, että voit lähettää folioita acrobat.com-palvelimelle ja ladata niitä iPadille tai muulle laitteelle kirjautumalla Adobe Content Viewer -sovellukseen. Jos olet Ammattilais- tai Yritys-tilaaja, kirjautumista tarvitaan, kun haluat luoda folioita usean folion katselusovellusta varten.

2. Luodaksesi uuden folion, napsauta Luo uusi folio ja aseta seuraavat vaihtoehdot: napsauta OK.

• Määritä folion nimi, kuten esimerkiksi City Guide.

• Napsauta katseluohjelman version numeroa ja määritä sen jälkeen uusin versio.

• Jätä Suunta-asetukseksi sekä Pysty että Vaaka. Tulet luomaan sekä pysty- että vaakasuuntaisia sivuasetteluja kaikille folion artikkeleille.

• Valitse oletusmuodoksi Automaattinen PDF:n sijaan. Vaikka PDF on suositusasetus julkaisemillesi folioille, valitsemme Automaattisen, jotta voimme esikatsella foliota Desktop Viewerin avulla.

• Napsauta kansiokuvakkeita Kannen esikatselu -osassa ja määritä cover_v.jpg ja cover_h.jpg kuvat Opastusohjelmaresurssit > Kaupunkiopas _Foliokansio.

Uuden folion luominen

Seuraavaksi luodaan artikkeli avoimen InDesign-julkaisun pohjalta.

3. Ellet ole jo luonut sellaista, pura TutorialAssets (.zip) -tiedosto ja siirry Meridien_Folio-kansioon. Katso Opastusohjelman määritys.

4. Avaa InDesignissa WiFi_Article-kansiossa olevat WiFi_h.indd- ja WiFi_v.indd-tiedostot. Päivitä linkit, jos niin kehotetaan tekemään, ja tallenna tiedostot sopivaan kansioon.

Nämä kaksi julkaisua ovat niiden vaaka- ja pystysivuasettelujen lähdetiedostot, joita olet luomassa.

Huomautus:

InDesign CS6:ssa voit luoda useita sivuasetteluja saman julkaisun sisällä, mutta emme tutustu siihen menetelmään näissä opastusohjelmissa.

5. Valitse Uusi artikkeli -kohta Folio Builder -paneelissa luodaksesi uuden artikkelin. Kirjoita Artikkelin nimi -kenttään WiFi-mainos ja napsauta OK.

Artikkelin lisääminen folioon

Artikkelin nimi näkyy Folio Builder -paneelissa. Artikkelin tiedot on nyt ladattu folion web-työtilaan.

6. Kaksoisnapsauta Folio Builder -paneelissa WiFi-mainos-artikkelia.

Huomaa, että sivuasettelunäkymään tulee vain yksi sivuasettelu. Toinen sivuasettelu on lisättävä itse.

7. Aktivoi toinen WiFi-julkaisu ja lisää toinen sivuasettelu napsauttamalla Lisää sivuasettelu -kohtaa sivuasettelunäkymässä.

Vaaka- että pystyjulkaisuista tehdyt sivuasettelut
  8. Sulje WiFi-tiedostot InDesignissa.

Artikkelin ominaisuuksien muuttaminen

Folio Builder -paneelissa on kolme näkymää: folionäkymä, artikkelinäkymä ja sivuasettelunäkymä.

Folionäkymä (vasemmalla), artikkelinäkymä (keskellä) ja sivuasettelunäkymä (oikealla).
  1. Tutustu paneelinäkymiin navigoimalla niissä Folio Builder -paneelin avulla.

Kaksoisnapsauta folion tai artikkelin nimeä (tai napsauta oikeita nuolia) mennäksesi yhden tason alemmas. Napsauta ylempää vasenta nuolta liikkuaksesi yhden tason ylöspäin.

2. Kaksoisnapsauta Kaupunkiopas-foliota Folio Builder -paneelissa. Valitse WiFi-mainos-artikkeli ja valitse Artikkelin ominaisuudet Folio Builder -paneelivalikosta.

Muokkaamalla artikkelin ominaisuuksia voidaan määrittää, miten artikkelin näkyy katseluohjelmassa.

Huomaa, että Artikkelin ominaisuudet -valintaikkunassa on Otsikko-kenttä. Artikkelin otsikko näkyy katseluohjelmassa. Artikkelin nimi näkyy Folio Builder -paneelissa ja Folio Producerissa. Kun luot linkkejä toisiin artikkeleihin, käytä artikkelin nimeä artikkelin otsikon sijaan.

Artikkelin ominaisuudet -valintaikkuna
  3. Kirjoita otsikoksi Meridien-mainos, valitse Mainos ja Piilota sisällysluettelosta, määritä muut metatiedot ja napsauta OK.

Kun valitset Piilota sisällysluettelosta -vaihtoehdon, artikkeli ei tule katseluohjelman sisällysluetteloon.

Artikkelin esikatselu Desktop Viewerilla

Artikkeleita ja folioita voidaan esikatsella tietokoneessa Adobe Content Viewerilla (toiselta nimeltään Desktop Viewer) tai mobiililaitteessa Adobe Content Viewerilla.

1. Valitse testiartikkeli Folio Builder -paneelissa ja napsauta sitten Esikatselua.

Huomautus:

Desktop Viewerilla ei voi esikatsella PDF-artikkeleja. Jos et valinnut kuvamuodolle kohtaa Automaattinen PDF:n sijaan, valitse Tiedosto > Folionäkymä, jotta voit esikatsella sivuasettelun.

2. Kierrä julkaisua painamalla Ctrl/Command+R.

Artikkeli Desktop Viewerissa
  3. Poistu Adobe Content Viewerista.

Foliota voidaan esikatsella myös mobiililaitteessa, kuten iPadissa, kirjautumalla Adobe Content Vieweriin samalla Adobe-tunnuksella, jolla kirjauduttiin Folio Builder -paneeliin. Tämä opetetaan seuraavalla oppitunnilla.