U kunt in Adobe Bridge een voorvertoning weergeven van de meeste video- en audiobestanden. Ook kunt u een voorvertoning weergeven van SWF-inhoud, FLV-bestanden, F4V-bestanden en de meeste andere bestanden die worden ondersteund door de QuickTime-versie op uw computer. Gebruik de afspeelvoorkeuren om te bepalen hoe mediabestanden worden afgespeeld.

Opmerking:

De afspeelvoorvertoning voor video's wordt niet ondersteund in Windows 32-bits. Het wordt alleen ondersteund in Windows 64-bits.

Voorvertoning van mediabestanden weergeven in het deelvenster Voorbeeld

1. Selecteer het bestand dat u in het deelvenster Inhoud wilt bekijken.
  2. Klik in het deelvenster Voorvertoning op de knop Afspelen om de video te starten, op de knop Pauze  om het afspelen te pauzeren, op de knop Herhalen  om voortdurend afspelen in of uit te schakelen of op de knop Volume  om het volume aan te passen.

Opmerking:

U kunt de Adobe Bridge-interface lichter of donkerder maken om een beter voorbeeld weer te geven van dynamische mediabestanden. Zie Helderheid en kleuren aanpassen.

Voorvertoningen van dynamische mediabestanden afspelen op volledige schermgrootte

1. Selecteer het bestand dat u in het deelvenster Inhoud wilt bekijken.
  2. Kies Weergave > Voorvertoning op volledig scherm.
  3. Klik op de knop Pauze  om het afspelen te pauzeren, klik op de knop Afspelen  om het afspelen te hervatten, klik op de knop Herhalen  om voortdurend afspelen in of uit te schakelen of op de knop Volume  om het volume aan te passen.
  4. Druk op Esc om terug te keren naar Adobe Bridge.

Voorkeuren voor afspelen instellen

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Adobe Bridge CS5.1 > Voorkeuren (Mac OS) in Adobe Bridge.
  2. Klik op Afspelen.
  3. Wijzig een van de volgende instellingen en klik op OK.

Kaderfactor stapel terugspelen

In stapels met tien of meer afbeeldingen kunt u een voorvertoning van de afbeeldingen weergeven (scrubben). Met deze optie kunt u een frameverhouding opgeven waarmee u de afbeeldingsstapels wilt bekijken. (Zie Bestanden stapelen in Adobe.)

Audiobestanden automatisch afspelen bij voorvertonen

Wanneer u op een audiobestand klikt om het in het deelvenster Voorbeeld te beluisteren, wordt het bestand automatisch afgespeeld. Schakel deze optie uit als u audiobestanden handmatig wilt afspelen.

Audiobestanden herhalen bij voorvertonen

Hiermee wordt het audiobestand voortdurend herhaald. Schakel deze optie uit als u het audiobestand maar één keer wilt afspelen.

Videobestanden automatisch afspelen bij voorvertonen

Een videobestand wordt automatisch afgespeeld in het deelvenster Voorvertoning wanneer u het selecteert in het deelvenster Inhoud.

Videobestanden herhalen bij voorvertonen

Hiermee wordt het videobestand voortdurend herhaald. Schakel deze optie uit als u het videobestand maar één keer wilt afspelen.