Nettsky-dokumenter i Adobe Fresco

Lær hvordan kunstverk i Adobe Fresco lagres automatisk og kan brukes på tvers av enheter, både i tilkoblet og frakoblet modus.

Fresco-startskjerm
Åpne nettsky-dokumentene dine fra startskjermen

I Adobe Fresco ligger alle kunstverkene dine i nettskyen. For å vise nettsky-dokumentene dine trykker du på fanen Ditt arbeid på startskjermen. Nettsky-dokumentene dine lagres helt trygt. Bekvemmelighet og kvalitet – du får begge deler med nettsky-dokumenter.

Med nettsky-dokumenter kan du også arbeide sømløst mellom Adobe Fresco og Photoshop. Begynn på et kunstverk i Adobe Fresco, og fortsett å arbeide med det i Photoshop og omvendt.

Hvis du vil vite mer, se Adobe Fresco og Photoshop.

Hva er fordelene med nettsky-dokumenter?

Access your files across device

Få tilgang til kunstverk på tvers av enheter
Lagre kunstverkene dine som nettsky-dokumenter, og få tilgang til dem på tvers av enheter i tilkoblet og frakoblet modus. De ligger i nettskyen, uansett hvor du jobber fra.

Edit a secure or password protected PDF

Hold filene dine oppdaterte
Automatisk lagring sikrer at kunstverkene dine holdes oppdaterte. Du kan fortsette der du slapp, uansett hvor du er, ved å gjenopprette fra nettskyen.

Finn tidligere versjoner
Vis og åpne hvilken som helst versjon av nettsky-dokumentene dine.

Jobb frakoblet
Alle endringer du gjør mens du er frakoblet, synkroniseres automatisk tilbake til nettskyen når en forbindelse opprettes.

Arbeide med et kunstverk både tilkoblet og frakoblet

Du kan begynne å tegne eller male i Adobe Fresco hvor enn du føler deg inspirert. Hvis du er koblet til Internett, blir kunstverkene automatisk lagret som et nettsky-dokument.

Hvis du ikke kan koble til Internett, for eksempel når du reiser eller flyr, synkroniseres kunstverket ditt til nettskyen når enheten blir tilkoblet igjen. Hvis du vil redigere et eksisterende kunstverk mens du er på farten, kan du gjøre det tilgjengelig i frakoblet modus.

frakoblet
Gjøre et kunstverk tilgjengelig i frakoblet modus

Hvis du vil gjøre et kunstverk tilgjengelig i frakoblet modus, trykker du på ellipsen () på miniatyrbildet av kunstverket og deretter Gjør tilgjengelig frakoblet. Når du gjør et kunstverk tilgjengelig i frakoblet modus, endres nettskyikonet for kunstverket til

Dette er en garanti for at kunstverket alltid vil være tilgjengelig frakoblet til du endrer filtilstanden.

bare i tilkoblet modus
Gjøre et kunstverk tilgjengelig bare i tilkoblet modus

Kunstverket lagres bare i nettskyen. Du kan velge å laste det ned hvis du vil ha rask tilgang til det senere.

synkronisere i nettskyen
Synkronisere et kunstverk i nettskyen

Kunstverket ditt synkroniseres kontinuerlig i nettskyen. Du kan få tilgang til den siste versjonen av kunstverket fra andre overflater ved å bruke den samme Adobe-kontoen.

Det kan hende at en grå sirkel med tegnet for kontinuitet  vises på et kunstverk du jobber med frakoblet. Du kan fortsette å arbeide. Endringene synkroniseres tilbake når enheten blir tilkoblet igjen.

For å gi nytt navn til, eksportere, duplisere, slette, dele en lenke til eller vise versjonshistorikken, trykker du på Mer-menyen () for det aktuelle dokumentet.

Du kan nå dele kunstverkene dine med kolleger via en aktiv kobling, slik at de kan se eller laste ned filen. Når mottakeren trykker på koblingen, åpnes den i assets.adobe.com. Ved å trykke på Kopier til Ditt arbeid lagres filen som et nettsky-dokument i mottakerens konto. Hvis du ikke vil at mottakeren skal lagre den delte filen som nettsky-dokument, kan du deaktivere Tillat lagring i Creative Cloud når du deler en fil. I dette tilfellet vises ikke alternativet Kopier til Ditt arbeid for mottakeren.

Del en kobling
Del en kobling

Kopiér til ditt arbeid
Kopiér til ditt arbeid

Kommenter på nettsky-dokumenter

Når designet ditt er ferdig, kan du dele det med andre for å få tilbakemeldinger. Alle inviterte brukere kan kommentere og dele dokumentet med deg umiddelbart. Du kan se kommentarer i sanntid ved å trykke på chat-ikonet og åpne kommentarpanelet i oppgavelinjen i Fresco. Samarbeidspartnerne kan enkelt vise, redigere, flytte eller slette innhold i meldingsboksen.

Kommentering av nettsky-dokumenter – del kobling
Del en kobling fra nettsky-dokumenter

Kommentering av nettsky-dokumenter – del for gjennomgang
Del en kobling mens du jobber med kunstverket ditt.

Konfigurering av kommentarer på nettsky-dokumenter

Be om tilbakemeldinger på kunstverk ved å følge disse trinnene:

1. Åpne kunstverket ditt.
  2. Trykk på Del-ikonet i den øverste linjen.
  3. Trykk på alternativet Del for gjennomgang. Du kan også dele fra Ditt arbeid > Nettsky-dokumenter > () > Del kobling.
  4. Kontroller at Tillat kommentarer er aktivert i dialogboksen Del kobling.
  5. Trykk på Del kobling for å dele en kobling til dokumentet ditt via iOS-delingsarket.
  6. I panelet Ny melding legger du til en e-postmottaker og deler for kommentarer.
Kommentere nettsky-dokumenter – tillat kommentarer
Alternativ om å aktivere kommentarer før du deler koblingen

Motta en melding om kommentar

Når du mottar en invitasjon på e-post til å kommentere et kunstverk:

1. Åpne et delt dokument fra varsel eller e-post.
  2. Klikk på koblingen for å åpne filen i Creative Cloud.
  3. Skriv inn kommentarene dine, og klikk på Send inn.

Du kan vise kommentarene direkte i applikasjonen ved å trykke på kommentarikonet. Du kan også gå til Ditt arbeid > Nettsky-dokumenter > () > versjonshistorikk > kommentarikon i høyre panel for å vise kommentarene

Kommentering av nettsky-dokumenter
Vis og administrer kommentarer i Fresco

Administrere versjonshistorikk

Gå tilbake til tidligere versjoner av dokumentet ditt ved hjelp av versjonshistorikken.

Versjonshistorikk i applikasjonen

1. Gå til Ditt arbeid > Nettsky-dokumenter.
  2. Velg dokumentet du vil jobbe med, og trykk på ikonet ().
  3. Velg Vis versjonshistorikk for å vise de forskjellige versjonene av dokumentet.
  4. Trykk på ikonet () mot versjonen. Du har nå to alternativer:
    1. Trykk på Navngi denne versjonen for å gi nytt navn.
    2. Trykk på Gå tilbake til denne versjonen for å gå tilbake til den lagrede versjonen.
  5. For å bokmerke en versjon trykker du på bokmerkeikonet () og navngir versjonen.
    Versjoner som ikke er bokmerket, slettes etter 60 dager, så pass på å bokmerke alle versjoner du ønsker å beholde.
Versjonshistorikk i applikasjonen
Vis versjonshistorikk for dokumentet.

Creative Cloud-nettversjonshistorikk

1. Logg på Creative Cloud-nettstedet med Adobe-kontoen din.
  2. Hvis du vil vise versjonshistorikken for et kunstverk, går du til FilerNettsky-dokumenter og velger Adobe Fresco-dokumentfilen.
  3. Trykk på Tidslinje  for å se alle lagrede versjoner av kunstverket. Hvis du vil at en versjon skal være permanent, trykker du ganske enkelt på bokmerkeikonet og gir den et passende navn. Den bokmerkede versjonen blir lagt til under Merkede versjoner.
Fresco-versjonshistorikk på nett
Administrer versjonshistorikken til nettsky-dokumentene dine i Fresco fra Creative Cloud-nettstedet.

Creative Cloud-planen din inkluderer forskjellige typer skybasert lagring. Hvis du vil vite mer om fordelene ved hver type skybasert lagring, kan du se Om nettsky-dokumenter.

Adobe Fresco gjør det enkelt for deg å få tilgang til fargetemaene og fargekartene fra Creative Cloud Libraries, som vises automatisk i fargepanelet. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Få tilgang til Creative Cloud Libraries i Fresco.

Hva er neste skritt?

Vi har gått gjennom hvordan du kommer i gang med nettsky-dokumenter i Adobe Fresco. Adobe Fresco har et intuitivt grensesnitt, derfor håper vi det blir enkelt for deg å slippe løs kreativiteten din med Oppgrader lagringsplass for Adobe FrescoSlik oppgraderer du til en betalt plan for Adobe FrescoAdobe Fresco og Photoshop og Flytt problemfritt fra Draw og Sketch.

Har du et spørsmål eller en idé?

ask

Hvis du lurer på noe eller har en idé du vil dele, kan du bli med i Adobe Fresco-fellesskapet. Vi vil gjerne høre fra deg og se kreasjonene dine.