Brukerveiledning Avbryt

Fresco på iPhone

Fresco på iPhone gir deg frihet til å lage kunstverk uansett hvor du er når inspirasjonen kommer. Ta en rask omvisning av arbeidsområdet for å se hvor du finner verktøyene og funksjonene du bruker mest.

Med Adobe Fresco på iPhone er du klar til å skape magi på lerretet! Bruk tegneverktøyene til å opprette, endre og sømløst eksportere designene dine på tvers av enheter og plattformer mens du er på farten.

Les videre for å oppdage funksjonene og funksjonalitetene til Fresco på iPhone. Før du starter den kreative reisen, bør du sjekke de støttede iPhone-versjonene som gir deg mulighet til å være kreativ uansett hvor du er.

Fresco på iPhone
Fresco på iPhone

Arbeidsområdet i Fresco på iPhone | Din kreative reise begynner!

Arbeidsområdet i Fresco på iPhone lar deg raskt opprette, redigere og eksportere dokumentene dine fra ett sted. Les videre for å lære hvordan du bruker det nyutviklede arbeidsområdet til å komme i gang med designreisen!

Fra startskjermen kan du gå i gang med å lage designer og fortsette til redigeringsarbeidsområdet. I arbeidsområdet finner du Fresco-favorittverktøyene dine og andre alternativer som gir deg mulighet til å skape og retusjere kunstverk.

Fresco på iPhone – startskjerm

A – Appinnstillinger: Konfigurerer alternativene for grensesnittet og innstillinger for hurtigeksport, gjenoppretting og tidsforkorting.

B – Filsynkronisering: Viser synkroniseringsstatusen for nettsky-dokumentene dine. Når du er frakoblet, endres ikonet til .

C – Opprett nytt: Opprett et nettsky-dokument.

D – Importer og åpne: Importer og åpne Photoshop-filer, Sketch- eller Draw-prosjekter.

E – Ditt arbeid: Viser listen over alle nettsky-dokumenter du har opprettet og lagret i Creative Cloud.

F – Opplæring: Med dette opplæringsmaterialet kan du utforske hvordan du kan bruke Fresco på iPhone.

G – Oppdag: Bla gjennom kunstverk på Behance. Følg skaperne og se fagfolk i den kreative bransjen direktestrømme sin kreative prosess.

Arbeidsområde og lag

Et enkelt og intuitivt arbeidsområde som gir deg mulighet til å fokusere på det kreative arbeidet ditt. Editor-skjermbildet fungerer som portal til tegneverktøyene dine og de tilhørende kontrollene. Vil du redigere og forbedre kunstverket ditt? Jobb med ett eller flere lag for å holde ulike elementer i kunstverket ditt adskilt.

Fresco på iPhone – startskjerm

A – Verktøylinje: Få tilgang til verktøy for å opprette og endre designene dine.
B – Valgverktøy: Veksler mellom det valgte verktøyet og alternativene for verktøyet.
C – Toppanel: Alternativer for å angre, gjøre om og eksportere.
D – Lagstabel: Få tilgang til lagstabelen. Ser du dem ikke? Trykk på ikonet for forhåndsvisning av lag.

Fresco på iPhone – jobbe med lag

A – Legg til lag: Legger til et nytt lag i lagstabelen.
B – Viktige laghandlinger: Trykk to ganger på et lag for å få tilgang til en hurtigmeny med laghandlinger som brukes ofte.
C – Alle laghandlinger: Viser en liste over alle laghandlingene.
D – Forhåndsvisning av lag– Slår på/av visningen av lagstabelen.

E – Bunnlinje: Viser tilgjengelige laghandlinger (legg til, skjul, tøm, slett lag osv.), og lagegenskaper (overganger, ugjennomsiktighet osv.). Hvis du vil vise innholdsmessig tilgjengelige laghandlinger, trykker du på ikonet for forhåndsvisning av lag nederst i stabelen.

Minimer lagstabelen for et utvidet arbeidsområde

Trenger du et fleksibelt arbeidsområde for å redigere og forbedre kunstverket ditt? Trykk på ikonet for forhåndsvisning av lag for å skjule lagstabelen. Trykk en gang til på lagikonet for å vise lagstabelen slik at du kan omorganisere lag og flytte elementer i kunstverket ditt til forgrunnen eller bakgrunnen. Når lagstabelen er skjult, er ikonet for lagforhåndsvisning et miniatyrbilde av laget eller laggruppen som er valgt.

Skjul lagstabel

Trykk på ikonet for lagforhåndsvisning for å skjule lagstabelen.

forhåndsvis lag – vis lagstabel

Trykk på ikonet for lagforhåndsvisning for å vise lagstabelen.

Pensler, viskelær og utgnidningsverktøy

Med et virtuelt kakebord av kraftfulle pensler for hånden kan du skape naturtro digitale malerier som gjengir vakre vannfarger og kremede oljemalingsteksturer.

Viskelæret gjør mye mer enn bare å rette opp feilene dine i Fresco. Det fungerer mer som en pensel. Bruk det til å fjerne linjer og farge fra tegningen din og se designene dine komme til live!

Fresco på iPhone – alternativer og innstillinger for pensler, viskelær og utgnidningsverktøy

A – Pikselpensler: Få tilgang til innebygde pikselpensler og bibliotekpensler.

B – Aktive pensler: Få tilgang til pensler for vannfarge og olje.

C – Vektorpensler: Få tilgang til vektorpensler.

D – Viskelær: Velg et viskelær.

E – Flekkpensler: Velg en flekkpensel.

F – Valgverktøy: Angir hvilket verktøy som er valgt for øyeblikket.

G – Farge: Velg en farge.

H – Penselstørrelse: Velg en passende penselstørrelse.

I – Flyt: Endre flyten av pigmentene for penselen.

J – Utjevning: Kontrollerer hvor jevn penselen er.

K – Penselinnstillinger: Kontroller avstanden, overgangsmodus osv. for strøkene dine.

L – Tilbakestill: Endre tilbake til standardinnstillingene.

Verktøy

Å finne riktig verktøy i Fresco vil være avgjørende for hvor effektivt du designer kunstverkene dine. Fresco inneholder pensler som minner mye om tradisjonelle pensler, slik at du kan blande farger og innarbeide tekstur slik du er vant til.

Fresco på iPhone – andre verktøy og verktøyalternativer

A – Transformer: Muliggjør svært små eller presise transformasjoner i lag eller utvalg.

B – Valgverktøy: Velg et område som skal redigeres.

C – Malingsspann: Fyll det valgte området med farge.

D – Pipette: Velg en farge fra lerretet.

E – Importer: Importer bilder til gjeldende kunstverk.

F – Farge: Åpner fargepanelet.

G – Valgverktøy: Veksler mellom det valgte verktøyet og alternativene for verktøyet.

H – Valghandlinger: Beskjed om å lukke eller avbryte lassomarkeringen.

I – Valg: Velg en del av det aktive laget.

J – Valghandlinger: Velg mellom de tilgjengelige handlingene mens et valg er aktivt på lerretet.

tekstverktøy

Legg til tekstlag i kunstverket ditt, velg blant skrifter fra Adobe Fonts eller legg til egne skrifter. Du kan tilpasse tekststilen din ytterligere ved hjelp av typografiinnstillinger.

Legg til tekst i kunstverket ditt i Fresco på iPhone

A – Tekstverktøy: Legg til tekst på lerretet.

B – Håndtak: Endre størrelse på eller roter teksten.

C – Valgverktøy: Veksler mellom tekstverktøyet og alternativene for teksten.

D – Lagegenskaper: Klikk på tilbake-pilen for å endre lagegenskaper som for eksempel ugjennomsiktighet og overgangsmodus.

E – Tekstalternativer: Når teksten er aktiv på lerretet, vises her tastatur-, skrift- og tekstegenskaper.

F – Tastatur: Viser et tastatur du kan bruke for redigering av tekst.

G – Skrifter: Velg en skrift fra Adobe Fonts, bla gjennom skriftkategorier eller legg til din egen skrift.

H – Tekstegenskaper: Endre skriftstørrelse, -avstand og -justering.

Fullskjermmodus

Veksle mellom normal skjermmodus og fullskjermmodus, og skjul eller vis verktøy og lag for å få mest mulig plass og gi kreativiteten fritt spillerom.

Fresco på iPhone i fullskjermmodus

A – Fullskjerm: Bytter til fullskjermmodus.

B – Normal skjerm: Bytter tilbake til normal skjermmodus.

C – Viser lag.

D – Viser verktøylinjen og de tilhørende innstillingene.

Publisere, eksportere og få hjelp

Eksporter de lagrede dokumentene dine i ønsket format eller publiser som Behance-prosjekt. Del en tidsforkortet video av arbeidet ditt. Trenger du mer hjelp? Trykk på Fresco Online-hjelp for å få tilgang til lærings- og støtteinnhold, rapportere et problem, dele ideene dine eller stemme på andres ideer.

Fresco på iPhone – del, publiser og eksporter

Hurtigeksport: Eksporterer dokumentet ditt i JPEG-format.

Eksporter som: Eksporterer det lagrede kunstverket ditt i andre formater enn standard nettsky-dokument.

Behance-prosjekt: Eksporterer kunstverket ditt som Behance-prosjekt.

Tidsforkorting: Eksporterer kunstverket ditt som tidsforkortede videoer.

Fresco på iPhone – innstillinger

Innstillinger: Angi appinnstillinger.

Ta omvisningen: Tar deg til Dokumentinnstillinger, der du kan endre dokumentstørrelsen, rotere eller snu lerretet.

Vis bevegelser: Viser berøringsbevegelser knyttet til Fresco.

Berøringssnarvei: Åpne alternative handlinger for et valgt verktøy.

Berøringssnarveier og læringsbevegelser

Bruk berøringssnarveier for å få tilgang til alternative handlinger for et valgt verktøy på enheten. Du kan raskt utføre vanlige handlinger og interagere med det berøringsbaserte brukergrensesnittet.

Fresco på iPhone – snarveier

Trykk og dra berøingssnarveien for å flytte den over lerretet.

Fresco på iPhone – bevegelser

For å åpne en liste over berøringsbevegelser trykker du på ikonet Flere alternativer  øverst, og trykker deretter på Vis bevegelser.

La deg inspirere av Behance

Behance har en rekke kunstverk laget med Adobe Fresco. Trykk på videoene for å se strømmer laget av kunstnere som viser arbeidsflyten i appen.

Har du et spørsmål eller en idé?

spør

Hvis du lurer på noe eller har en idé du vil dele, kan du bli med i Adobe Fresco-fellesskapet. Vi vil gjerne høre fra deg og se kreasjonene dine.