Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Merk:

Typekit heter nå Adobe Fonts og er inkludert i Creative Cloud og andre abonnementer. Finn ut mer.

Adobe Muse er nå integrert med Adobe Comp CC, et program som er tilgjengelig for iPhone og iPad. Comp CC gjør det mulig å utforske layoutmuligheter, og tar sikte på å bygge bro mellom mobile enheter og stasjonære PC-er i layoutfasen. Integrasjonen mellom Comp CC og Adobe Muse gjør at du kan begynne å lage en layout ved hjelp av iPad eller iPhone og gjøre endelige finjusteringer i Adobe Muse på den stasjonære PC-en.

Comp CC-integrering med Adobe Muse gjør det mulig å opprette, designe, sende og ferdigstille trådrammer for områdene svært raskt. Du kan umiddelbart ta layouten inn i Adobe Muse og ferdigstille trådrammene sammen med kundene.

Hvis du vil ha mer informasjon om Comp CC, kan du gå til Adobe Comp CC – Ekte layout. Raskt.

Laste ned og installere Adobe Comp CC

Før du begynner, laster du ned og installerer Adobe Comp CC.

1. Åpne App Store på iPad.
  2. Søk etter Adobe Comp CC.
  3. Trykk Hent og deretter Installer for å installere Adobe Comp CC på iPad.
  4. Logg på Creative Cloud-kontoen din for å begynne å bruke Adobe Comp CC.

Bruk Comp CC til å opprette layouter

Du kan bruke Comp CC til å opprette trådrammer eller layouter for Adobe Muse-websteder. Dette programmet er nyttig når du skal vise en layout på et webområde for en kunde, eller når du raskt vil opprette en skisse av webområdet ditt. Comp gir deg også frihet til å eksperimentere med forskjellige layouter før ferdigstiller layouten i Adobe Muse.

Med Comp CC kan du ved hjelp av håndbevegelser legge til komponenter som rektangler, plassholdere for bilder eller tekstbokser. Du kan for eksempel med noen få streker tegne et rektangel for å opprette en plassholdertekstboks. Comp CC konverterer disse bevegelsene til skarp grafikk, slik at du kan fullføre layouten på minutter.

Legg til bildeplassholdere, tekst og grafikk i Comp CC-layouten
Legg til bildeplassholdere, tekst og grafikk i Comp CC-layouten

Comp CC er også integrert med Creative Cloud. Dette gjør at du kan dra inn vektorformer, bilder, grafikk, farger og tekststiler fra CC Libraries og profesjonelle skrifttyper fra Adobe Typekit for layouten på webområdet.

Du kan også bruke Adobe Muse til å opprette interaktive ressurser som kart eller kontaktskjemaer for bruk i Comp CC. Det er så enkelt som å dra de interaktive ressursene inn i CC Libraries og bruke samme kontrollprogram i Comp CC.

Legge til objekter fra Creative Cloud
Legge til objekter i layouten med Creative Cloud

Hvis du vil se noen layoutideer du kan bruke i Comp CC, kan du klikke denne koblingen.

Ta layouten inn i Adobe Muse

Du kan ta layouten inn i Adobe Muse ved å klikke Del > Send til Muse CC i Comp CC. Når du bytter tilbake til Adobe Muse, kan du umiddelbart få tilgang til Comp-layouten i Adobe Muse.

Send layouten til Muse fra Comp CC
Ta layouten fra Comp CC inn i Adobe Muse

Ferdigstill layouten i Adobe Muse

Når du har sendt Comp-layouten til Adobe Muse, er layouten umiddelbart tilgjengelig for redigering i Adobe Muse. Du kan redigere komponenter som tekst, grafikk eller tegnstiler i Adobe Muse.

Hvis du hadde lagt til objekter som for eksempel kontaktskjemaer eller Google Maps i layouten, kan du konfigurere disse elementene etter at layouten er flyttet inn i Adobe Muse. Du kan for eksempel konfigurere plasseringen i Google Maps-kontrollprogrammet med Adobe Muse.

Konfigurere kontrollprogrammer opprettet med Adobe Muse
Konfigurere elementer opprettet ved med Adobe Muse

Hvis du hadde brukt et objekt som ikke støttes i Adobe Muse for layouten, konverteres objektet ganske enkelt til et vektorbilde. Du kan ikke redigere eller konfigurere disse bildene etter at layouten er flyttet til Adobe Muse.

I tillegg til redigering kan du også bruke Forhåndsvisning i Adobe Muse til å forhåndsvise layouten når du gjør endringer.