Samarbeid er et nytt tillegg i Creative Cloud Assets-tjenesten som lar deg dele grupper av ressurser fra Creative Cloud-kontoen med andre Creative Cloud-brukere, slik at dere kan jobbe sammen på de delte ressursene.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker Samarbeid, kan du se Samarbeide med andre.

Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen på Samarbeid og Send kobling?

Send kobling brukes til å dele en enkelt ressurs eller mapper, mobilfiler, biblioteker eller bibliotekelementer med andre. Samarbeid brukes til å dele en hel mappe med ressurser eller et helt bibliotek, slik at alt innholdet blir tilgjengelig for utvalgte samarbeidspartnere.

Når du sender en kobling for en ressurs til andre, kan de utføre et begrenset sett med handlinger. De kan vise en delt ressurs og eventuelt laste den ned eller legge til kommentarer i ressursen. Med samarbeid kan dine samarbeidspartnere gjøre alt som kan gjøres med en delt ressurs. De kan også gjøre endringer i ressurser i et samarbeid. Samarbeidspartnere kan blant annet gi nytt navn til, flytte, legge til og slette ressurser i et samarbeid.

Hvordan oppretter jeg et samarbeid?

Logg på Creative Cloud-kontoen og gå til mappen eller biblioteket du vil samarbeide om. Klikkmenyen idet nedre høyre hjørnet, og klikk på Samarbeid.

Skriv inn e-postadressen til personen du vil ta med i samarbeidet, og klikk deretter på Inviter-knappen. Hvis du vil invitere flere samarbeidspartnere, oppgir du en liste med e-postadresser atskilt med komma eller semikolon. Legg til flere samarbeidspartnere og/eller klikk på Lukk-knappen (X) for å avslutte dialogboksen.

Hvordan legger jeg til eller fjerner noen fra et eksisterende samarbeid?

Hvis du vil legge til flere samarbeidspartnere, følger du fremgangsmåten ovenfor. Hvis du vil fjerne samarbeidspartnere, klikker du på X ved siden av navnet på samarbeidspartneren i dialogboksen for samarbeidspartnere.

Hva skjer hvis jeg legger til eller fjerner noen fra et eksisterende samarbeid?

Når du legger til nye samarbeidspartnere, mottar de en invitasjon om å bli med i samarbeidet. Når de har godtatt invitasjonen, har de tilgang til alle ressursene i samarbeidet. Tidligere samarbeidspartnere vil ikke ha tilgang til ressursene i samarbeidet når de er fjernet fra samarbeidet.

Når du blir med i et samarbeid, bruker du av din personlige lagringskvote.

Hva skjer hvis jeg legger til eller fjerner en ressurs fra et eksisterende samarbeid som jeg eier?

Når du legger til ressurser i et samarbeid, får alle tilordnede samarbeidspartnere tilgang til disse.

Ressursene flyttes til Slettet-mappen og vil ikke lenger være tilgjengelige for samarbeidspartnerne når de er fjernet fra samarbeidet.

Hva skjer hvis en samarbeidspartner legger til en ressurs i et eksisterende samarbeid?

Når du legger til ressurser i et samarbeid, får alle tilordnede samarbeidspartnere tilgang til disse.

Hva skjer hvis en samarbeidspartner fjerner en ressurs fra et eksisterende samarbeid?

Ressursene flyttes til eierens Slettet-mappe og vil ikke lenger være tilgjengelige for samarbeidspartnerne når de er fjernet fra samarbeidet. Bare eiere kan gjenopprette slike ressurser.

Lokale ressurser slettes og flyttes til Slettet-mappen.

Hvordan påvirker samarbeidet lagringskvoten?

Innholdet i et samarbeid bruker plass av lagringskvoten til hver samarbeidspartner.

Hva skjer hvis mappen eller en undermappe får nytt navn?

Hvis en samarbeidspartner gir nytt navn til mappen på øverste mappenivå for samarbeidet, endres navnet bare lokalt, og det blir ikke endret for andre samarbeidspartnere. Hvis imidlertid en undermappe i et samarbeid får nytt navn, gjenspeiles endringen for alle samarbeidspartnerne.

Hvis eieren gir nytt navn til mappen på øverste mappenivå, påvirker det ikke navnet til mappen for noen av de eksisterende samarbeidspartnerne. Hvis nye samarbeidspartnere blir lagt etter dette tidspunktet, vil de imidlertid se mappen med det nye navnet.

Finnes det forskjellige rettigheter eller tillatelser?

Ja. Det er tre nivåer av samarbeidstillatelser: eier, samarbeidspartner med redigeringstillatelse og samarbeidsparter med visningstillatelse. Bare eieren kan slette samarbeidsmappen eller -biblioteket. Samarbeidspartnere med redigeringstillatelse kan redigere, gi nytt navn til, flytte og slette innholdet i mappen eller biblioteket. Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan se og bruke innholdet i mappen/biblioteket og kommentere det.

Kan samarbeidspartnere invitere andre samarbeidspartnere?

Samarbeidspartnere med redigeringstillatelse kan utvide invitasjonen til personer som opprinnelig ikke var invitert med i samarbeidet. Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan ikke gjøre det.

Kan samarbeidspartnere fjerne andre samarbeidspartnere?

Bare samarbeidspartnere med redigeringstillatelse kan fjerne andre samarbeidspartnere fra samarbeidet (bortsett fra eieren). Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan ikke gjøre det.

Hvilke filer kan jeg ta med i et samarbeid?

Praktisk talt alle. Alle filer som kan lastes opp til Creative Cloud-kontoen, kan tas med i et samarbeid.

Må personene jeg samarbeider med, være Creative Cloud-medlemmer?

Ja, alle samarbeidspartnere må være gratis eller betalende Creative Cloud-medlemmer.

Hvis en invitasjon sendes til en e-postadresse som allerede er tilordnet til en Adobe ID, kan bare den Adobe ID-en godta invitasjonen.

Hvis en invitasjon imidlertid sendes til en e-postadresse som ennå ikke er tilordnet til en Adobe ID, brukes i stedet kontoen som brukeren logger på med, til å godta invitasjonen. Det kan være en ny konto eller en eksisterende Adobe ID.

Hvordan vet jeg hvem som er med i et samarbeid?

Velg mappen på Creative Cloud Assets-webområdet som inneholder samarbeidsressursene, klikk deretter på Del-ikonet () og velg Inviter til mappe. Listen over samarbeidspartnere vises. Du kan legge til eller fjerne samarbeidspartnere når som helst.

Hvordan avslutter jeg et samarbeid?

Du fjerner bare alle samarbeidspartnerne og lukker dialogboksen for samarbeidspartnere når du skal avslutte et samarbeid. Bare en eier kan avslutte et samarbeid og beholde tilgangen til ressursene. Samarbeidspartnere mister tilgangen til ressursene når de er fjernet (eller når de fjerner seg selv).

Nøyaktig hva kan en samarbeidspartner gjøre?

Når du legger til samarbeidspartnere i et bibliotek eller en mappe, kan du velge om du vil gi dem redigerings- eller visningstillatelse.

Samarbeidspartnere med redigeringstillatelse kan redigere, gi nytt navn til, flytte og slette innholdet i mappen eller biblioteket.

Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan bare se innholdet i biblioteket/mappen og kommentere det.

Må samarbeidspartneren gjøre noe for å delta?

Ja. De må ha en Creative Cloud-konto/Adobe ID (en gratis konto er OK). De må logge på Creative Cloud-kontoen, og de må godta invitasjonen for hvert samarbeid de er invitert til.

Kan jeg ha med undermapper i et samarbeid?

Ja.

Koster det noe å bruke Creative Cloud Samarbeid?

Nei. Samarbeid er et tillegg til Creative Cloud og er tilgjengelig for alle brukere uten ytterligere kostnader.

Er det noen begrensninger?

Du kan ha opptil 32 aktive samarbeid. Hvert samarbeid kan ha opptil 100 samarbeidspartnere.