Lær hvordan du importerer SVG-grafikk i Adobe Muse CC. Du kan plassere, kopiere og importere SVG-grafikk i Adobe Muse.

Merk:

Adobe Muse legger ikke lenger til nye funksjoner, og kundestøtte opphører 26. mars 2020. Hvis du vil ha detaljert informasjon og hjelp, kan du se siden for tjenesteopphør for Adobe Muse.

Med Adobe Muse kan du bruke vektorgrafikk, som er opprettet ved hjelp av verktøy som Adobe Illustrator, i webområdets design. For øyeblikket støtter Adobe Muse SVG-formatet (Scalable Vector Graphics). Du kan bruke SVG-formatet til å lage logoer, ikoner, bakgrunnsfyll, webleserfyll og mer, og du kan plassere det direkte på webområdets lerret i Adobe Muse.

Grafikk som er lagret i SVG-format, er ikke avhengig av lys og oppløsning. Denne grafikken kan dermed skaleres til alle størrelser uten å påvirke områdets utseende eller tiden det tar å laste det inn. SVG-filer støttes også på HiDPI-skjermer.

Fordi de er uavhengige av oppløsningen, behandler Adobe Muse SVG-filene på samme måte på webområder med både standard og høy oppløsning. SVG-filene halveres ikke i størrelse når de plasseres på websidelerretet i Design-visningen.

Behandle SVG-filer før de plasseres i Adobe Muse

Merk:

Følgende fremgangsmåte er kun gyldig hvis du bruker Adobe Muse 2015.1 eller tidligere versjoner.

Hvis du har SVG-filer som er opprettet med Adobe Illustrator, gjør du følgende:

1. I Adobe Illustrator, etter at du har utformet det grafiske, velger du Fil > Lagre som.

2. Velg SVG i rullegardinlisten Filtype. Bla til plasseringen hvor du ønsker å lagre filen, og klikk Lagre.

3. I dialogboksen for SVG-alternativer, velger du følgende innstillinger:

• Bildeplassering: Bygg inn
    • SVG-profil: SVG 1.1
    • Skrifttype: Konverter til omriss
    • CSS-egenskaper : Presentasjonsattributter
    • Antall desimaler: 3
    • Koding: Unicode (UTF-8)
    Angi SVG-innstillingene i Adobe Illustrator før du importerer SVG i Adobe Muse CC.
  4. Klikk OK for å lagre filen.

Importere SVG

Hvis du bruker Adobe Muse versjon 2015.1 eller tidligere, må du kontrollere at du har fulgt fremgangsmåten som er beskrevet under Klargjøring av SVG-filer for plassering i Adobe Muse, før du importerer og plasser en SVG-fil i Adobe Muse.

1. I Adobe Muse velger du Fil > Plassere (Ctrl + D på Windows og Cmd + D på Mac).

2. Bla deg frem til plasseringen til SVG-filen, velg den, og klikk Åpne.

3. I Adobe Muse vises et miniatyrbilde av SVG-en sammen med pekeren. Klikk en passende plassering på websidelerretet for å plassere SVG-filen. Filen du plasserte, vises i innholdselementlisten.

Innholdselementer-panelet

Nå som du har plassert SVG-filen, kan du fortsette å utforme området. Du kan beskjære SVG-bildet ved hjelp av beskjæringsverktøyet og endre størrelse på det slik at det passer til dine designbehov.

Kopiere SVG fra Adobe Illustrator

Med Adobe Muse kan du kopiere innhold fra Adobe Illustrator til websidelerretet. Kopiering av innhold er nyttig når du ikke ønsker å lagre og bruke alt innholdet i grafikken på områdets design.

Når du kopierer deler av grafikken, konverterer Illustrator utklippet til SVG-format og plasserer det på utklippstavlen, så Adobe Muse kan bruke det. Adobe Muse behandler det kopierte innholdet som innebygd SVG, og du kan endre størrelsen på grafikken etter dine designbehov.

1. Gjennomfør ett av alternativene nedenfor i Adobe Illustrator:

• Isolere gruppen eller valgt bane: Høyreklikk gruppen eller banen du vil kopiere, og velg Isolere gruppe / valgt bane fra kontekstmenyen.
    • Velg gruppe eller bane manuelt: Velg gruppen eller banen du vil kopiere.
    Velg en gruppe eller bane
  2. Bruk funksjonene Ctrl + C (Windows) eller Cmd + C (Mac) for å kopiere den valgte gruppen eller banen.

3. Bruk funksjonene Ctrl + V eller Cmd + V i Adobe Muse for å lime inn den valgte gruppen eller banen på websidelerretet i Design-visningen.

Websidelerret

Innholdselementpanelet viser SVG-filen du har limt inn.

Innholdselementer-panelet

Importere SVG til bakgrunnsfyll og webleserfyll

1. Velg fyll eller webleserfyll avhengig av om du vil legge til bakgrunnsfyll eller webleserfyll. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke alternativer for fyll og webleserfyll.

2. Klikk Legg til bilde. Finn SVG-filens plassering, velg den, og klikk Åpne.

Klikk Legg til bilde
  3. Velg passende tilpassings- og plasseringsattributter.

Velg passende tilpassings- og plasseringsattributter

Merk:

Når SVG-filer legges til bakgrunnsfyll eller webleserfyll, vises bildet rastrert i Design-visningen når tilpassingen er satt til Skaler til størrelse eller Skaler for å fylle. Men når bildet forhåndsvises i Adobe Muse eller på en webleser, gjengis bildet som forventet.

Legge til SVG-bilder i lysbildeserier

Hvis du bruker Adobe Muse-versjon 2015.1 eller nyere, kan du legge til SVG-bilder i lysbildeserier. Først drar du og plasserer et kontrollprogram for miniatyrer fra kontrollprogrambiblioteket. Deretter velger du vektorbilder fra Creative Cloud-bibliotekene og plasserer dem i lysbildeserien.

Videoveiledning

Videoveiledning
Danielle Beaumont