Grunderna

Vad är Adobe Acrobat DC?

Acrobat DC är den senaste versionen av prenumerationsprogramvaran från Acrobat. Adobes mest mobila och produktiva samarbetslösning för PDF. Acrobat DC inkluderar datorprogrammet Acrobat, mobilappen Acrobat Reader med förstklassiga mobila funktioner och onlinetjänsterna i Document Cloud så att du kan vara uppkopplad och produktiv oavsett var och på vilken enhet du arbetar.

Här är några av alla saker du kan göra med Acrobat DC:

• Fortsätt att vara produktiv var du än är: Lås upp premiumfunktionerna i mobilappen Acrobat Reader och onlinetjänsterna som hjälper dig att göra mer med PDF-filer när du är på språng. Oberoende av om du vill skapa, redigera, exportera, organisera, dela eller signera PDF-filer, kan du starta en uppgift på en enhet och återuppta den på en annan och få omedelbar tillgång till viktiga PDF-verktyg på datorer, i webbläsare och i mobilen.
  • Redigera skannade dokument direkt: Använd kameran i mobilen för att ta en bild av ett pappersdokument och konvertera det till en redigerbar PDF-fil med automatisk teckensnittsmatchning så att de nya ändringarna direkt passar in.
  • Skapa skyddade PDF-filer: Skapa högkvalitativa PDF-filer från Acrobat eller Microsoft Office-appar. Lägg till restriktioner för att förhindra andra från att kopiera, redigera eller skriva ut känslig information.
  • Redigera PDF-text och bilder: Använd ett vanligt peka-och-klicka-gränssnitt för att redigera PDF-dokument intuitivt direkt i Acrobat. Du kan till och med redigera text och bilder på din iPad- eller Android-surfplatta.
  • Exportera PDF-filer till Office: Konvertera PDF-filer till Word-, Excel- eller PowerPoint-format och behåll teckensnitt, formatering och layout.
  • Arbeta med Dropbox, Box, Google Drive och OneDrive: Få åtkomst, redigera, dela och spara filer på ditt Dropbox-, Box-, Google Drive- eller Microsoft OneDrive-konto när du arbetar i Acrobat DC.
  • Signera var än du befinner dig: Fyll i, signera och skicka formulär från var som helst med smart automatisk fyllning.
  • Ta bort känslig information: Sök och ta bort  text och bilder, till och med metadata, permanent.

Jag äger en tidigare version av Acrobat. Varför ska jag byta till en Acrobat DC-prenumeration?

Varför du ska uppgradera till Acrobat DC Perpetual:

• Använd Adobe Document Cloud-tjänsterna när du vill utföra viktiga PDF-uppgifter online eller via mobilen.
  • Skapa, konvertera, dela och signera filer på en dator, mobil enhet eller i en webbläsare.
  • Förenkla och snabba på dokumentgranskningar med den nya granskningstjänsten online i Document Cloud. Skicka en länk när du vill samla alla kommentarer online i en PDF-fil och hålla dig informerad om förloppet.
  • Håll koll på dokumenten som måste åtgärdas. Att göra-rutor i den nya startvyn visar en lista över dokument som du måste visa, granska eller signera tillsammans med detaljerad information om uppgiften.
  • Få ett meddelande om dokumentåtgärder med den nya aviseringsklockan som varnar dig när någon skickar förfrågningar eller vidtar åtgärder i dokument som delats med dig eller av dig.
  • Visa och spåra status för dokument som skickats för signering, skicka påminnelser, avbryt förfrågningar med mera i startvyn.
  • Arbeta produktivare på de senaste pekenheterna från Windows, till exempel Surface Pro. Arbeta effektivare med Touch Bar på MacBook Pro-datorer.
  • Fyll i och signera formulär snabbare med formulärfält som identifieras av nya Adobe Sensei och dela låsta kopior som blir ogiltiga om de redigeras.
  • Lagra och få säker tillgång till filer online med 100 GB lagringsutrymme online.
  • Identifiera snabbt och enkelt skillnader mellan två PDF-filer med det nya verktyget Jämför filer.
  • Öppna fler PDF-filer i ett fönster för att få saker gjorda snabbare med den nya flerfliksvisningen.
  • Skapa helt nya nummer- och punktlistor när du arbetar med verktyget Redigera PDF.
  • Det nya arbetsflödet för att skanna till PDF gör det enkelt att välja de lämpligaste skanningsalternativen för att få det bästa resultatet.
  • Digitalt signera, certifiera och verifiera dokument enklare med det uppdaterade certifikatverktyget.
  • Använd det förbättrade sökverktyget för att snabbt hitta verktyg som du behöver för att slutföra en given uppgift.
  • Initiera Sharepoint-baserade delade granskningar på Mac för att ge och få kommentarer snabbt.

Anledning till varför du ska uppgradera från Acrobat XI är du får allt här ovan men även:

• Omvandla skannade pappersdokument till redigerbara PDF-filer.
  • Redigera PDF-filer snabbare med omformning av helsidesstyckeflöde och enkla punktuppdateringar.
  • Exportera PDF-filer till Word, Excel eller PowerPoint med förbättrade punkter och tabeller.
  • Fyll i, signera och skicka formulär snabbt var du än är med en smart funktion som fyller i automatiskt.
  • Använd stavningskontrollen för att identifiera och korrigera stavfel i PDF-filer.
  • Beskär och korrigera bilder av pappersdokument automatiskt.
  • Korrigera misstänkta textidentifieringsfel vid skanning sida vid sida.

På mobilen och webben kan du också:

• Få tillgång till nya funktioner och uppdateringar utan extra kostnad.
  • Skapa, redigera och signera PDF-filer med den nya Acrobat Reader-mobilappen.
  • Redigera text och bilder i en PDF-fil på din iOS- eller Android-surfplatta.
  • Organisera sidor i PDF-filer från din iOS- eller Android-surfplatta eller smarttelefon.
  • Använd kameran på din mobila enhet som en portabel skanner.
  • Få signaturer från andra, spåra svar och arkivera undertecknade dokument.
  • Skicka, spåra och bekräfta ett kvitto för större dokument utan expressbrev.
  • Lagra och få säker tillgång till filer online.

I Acrobat DC-versionsjämförelsen kan du få mer information om hur Acrobat DC skiljer sig från tidigare versioner.

Vilka produkter ingår i Adobe Acrobat DC-serien?

Adobe Acrobat DC omfattar produkter för datorn, kostnadsfria mobilappar och onlinetjänster som är tillgängliga via Adobe Document Cloud.

Skrivbordsprodukter för Windows:

Skrivbordsprodukter för Mac OS:

Mobilappar:

Webbprogram:

Vilken Acrobat DC-produkt ska jag välja?

Se Acrobat DC-produktjämförelse om du vill ta reda på hur du köper Adobe Acrobat på smidigast sätt.

Vad får jag när jag prenumererar på Acrobat DC?

När du prenumererar på Acrobat Pro DC eller Acrobat Standard DC får du följande för en låg månadsavgift:

• Datorprogrammen Acrobat Pro och Acrobat Standard ger fortlöpande tillgång till nya funktioner och uppgraderingar utan extra kostnad.
  • Adobe Document Cloud-tjänster som låser upp premiumfunktionerna i Acrobat Reader-mobilappen och onlinetjänsterna som hjälper dig att göra mer med PDF-filer när du är på språng.

Jag prenumererar på Acrobat DC. Vilka nya funktioner har lagts till nyligen?

Nya och förbättrade funktioner lanseras i vanliga fall varje kvartal. Om du vill veta vilka funktioner som lagts till ska du läsa översikten Acrobat – nya funktioner.

Har Adobe verktyg som kan hjälpa IT-avdelningar att installera i stora företag?

Ja, det finns många Acrobat DC-verktyg som kan effektivisera distribution i stora företag och hjälpa till att begränsa IT-kostnaden. Läs mer på sidan IT-resurser.

Finns det distribueringsalternativ för Document Cloud-mobilappar?

Ja, Adobe samarbetar med ledande EMM-plattformar (Enterprise Mobility Management) för att företag säkert ska kunna hantera och distribuera Adobe Document Cloud-mobilappar.

Hur kan jag lära mig att använda de nya funktionerna i Acrobat DC?

Mer information och självstudiekurser om hur du använder de nya funktionerna i Acrobat finns på Acrobat DC Kurser och support.

Hur fungerar produktaktivering i Acrobat DC?

Aktiveringen är en obligatorisk process där Adobe validerar att programmet är äkta och användas enligt licensavtalet. Den används för att skydda både dina rättigheter som konsument och Adobes rättigheter som programutvecklare. Vid aktiveringen bekräftas också att programmet som du köpte inte är förfalskat.

Acrobat DC-produkter försöker automatiskt att aktivera programvaran via Internet. Under aktiveringen skickas ingen personlig information. Varje licens för en användare ger rätt att ha Acrobat installerat på två datorer åt gången. På sidan om aktivering av Adobe-programvara finns mer information.

Om organisationen har datorer som inte kan aktiveras online, kan IT-administratörer ange ett offlineundantag med Adobe Customization Wizard. Läs mer om IT-resurser.

Vilka är de lägsta systemkraven för att köra Acrobat DC?

Läs mer på sidan om tekniska specifikationer för Acrobat.

Vilka språk fungerar med Acrobat DC?

Läs mer på sidan om tekniska specifikationer för Acrobat.

Vilka språk kan användas med Adobe Document Cloud-tjänsterna och lagringsanslutningarna?

Mer information finns på Adobe Document Cloud Språk.

Adobe Document Cloud

Vad kan jag göra med Adobe Document Cloud-tjänsterna när jag arbetar i Acrobat DC?

Med Adobe Document Cloud-tjänsterna kan du utföra viktiga PDF-uppgifter i en webbläsare eller på mobilen:

• Skapa PDF – Konvertera dokument, bilder eller foton till PDF-filer (webb och mobil enhet)
  • Exportera PDF – Exporterar PDF-filer till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer (webb och mobil enhet)
  • Redigera PDF – Lägg till eller redigera text och bilder i PDF-filer (endast iPad- och Android-surfplattor med en Acrobat Pro DC-prenumeration)
  • Organisera PDF – Sortera, ta bort eller rotera sidor i en PDF (webb och mobil enhet med en Acrobat Pro DC-prenumeration)
  • Kombinera PDF – Kombinera flera filer till en PDF(endast  webb)
  • Skicka för granskning – Skicka ett e-postmeddelande med en länk till hur många granskare som helst. Håll ordning på alla kommentarer i en online-fil. (Tjänsten kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Dela PDF-filer: Skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument elektroniskt i stället för att använda fax eller expresstjänster (tjänsten kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Skicka för signatur: Skicka dokument för signering och spåra, hantera och lagra dokumenten online (denna tjänst kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Fyll i och signera: Fyll i och signera formulär snabbt med direkt åtkomst till automatisk ifyllning (denna tjänst kan användas på datorer, webben och mobiler)
  • Adobe Document Cloud-lagring - Lagra och få säker tillgång till filer online med upp till 100 GB lagringsutrymme

Måste jag arbeta med Adobe Document Cloud-tjänster om jag köper Acrobat DC?

Nej. Om du vill kan du använda Acrobat DC-datorprogram utan att utnyttja Adobe Document Cloud-tjänsterna.

Måste jag vara online för att kunna använda Acrobat?

Första gången du öppnar ett Acrobat DC-datorprogram behöver du en internetanslutning för att aktivera programmet. Därefter kan du enkelt arbeta offline. Om du köper en prenumeration blir du ibland ombedd att logga in för att verifiera dina uppgifter (30 dagars intervall om du har ett månadsavtal och 99 dagars intervall om du har ett årsavtal). En internetuppkoppling krävs när du vill skicka dokument för e-signering med Adobe Sign och dela PDF-filer med andra.

Mitt företag tillåter inte att jag kör program i molnet, men jag behöver använda Acrobat. Vad gör jag?

Det installerade Acrobat DC-programmet körs inte i molnet. Det är ett lokalt installerat program som körs på datorn.  Programmet kan ansluta till Document Cloud-tjänster för att ge tillgång till fler funktioner.  Men om företaget inte tillåter program som ansluter till molnet kan du tala med IT-administratören. Det går att anpassa inställningarna i Acrobat och ta bort åtkomsten till molntjänsterna. Läs mer om IT-resurser.

Är Adobe Document Cloud säkert?

Ja. På Adobe prioriterar vi säkerhet när det gäller dina digitala upplevelser. Sedvanliga säkerhetsrutiner är djupt inrotade i den interna företagskulturen, programutvecklingen samt i alla de tjänster som vi tillhandahåller. Oberoende av om det gäller identitetshantering, datasekretess eller dokumentintegritet, används i Adobe Document branschledande säkerhetsrutiner för att skydda dokument, data och information. Mer information om våra säkerhetsrutiner när det gäller Adobe Secure Product Lifecycle eller Adobe Document Cloud finns i www.adobe.com/se/security.

Mobila enheter

Vad kan jag göra med mobilappen Adobe Acrobat Reader?

Med den kostnadsfria mobilappen Adobe Acrobat Reader är det enkelt att visa, kommentera och dela PDF-filer var som helst med en Android-, iOS- eller Windows-enhet. Du får också Document Cloud-premiumfunktionerna så att du kan göra mer med PDF-filer när du köper en prenumeration på Adobe Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC. Läs mer om Acrobat Reader-mobilappen. Eller hämta den från Google PlayiTunes App Store eller Windows Phone Store.

Vad är mobilappen Adobe Sign och hur hör den ihop med Acrobat Reader för mobilen?

Mobilappen Adobe Sign är en kostnadsfri, fristående app som fungerar som en mobil partner till Adobe Sign, som ingår i Acrobat Standard DC, Acrobat Pro DC samt företagsavtal för Adobe Document Cloud. Med Adobe Sign kan du utföra fullständiga affärstransaktioner när du är på språng. Med appen kan du skicka, signera, spåra och hantera undertecknade dokument från din iOS- eller Android-enhet. Den är också ett idealiskt verktyg för att personligen samla in e-signaturer från kunder. Adobe Sign fungerar oberoende av mobilappen Acrobat Reader. Du kan hämta den på Google Play eller iTunes App Store.

Vad är Adobe Scan-mobilappen?

Den kostnadsfria mobilappen Adobe Scan använder du för att skapa och arbeta med skannande filer på din Android- eller iOS-enhet. Skanna snabbt dokument, formulär, kvitton och visitkort och förvandla dina bilder till sökbara Adobe PDF-filer med hög kvalitet.

Har Adobes mobilappar stöd för EMM (enterprise mobility management)?

Ja. Adobe strävar efter att tillhandahålla mobila produktivitetslösningar för företag som samtidigt skyddar företagets säkerhet och uppfyller regler om överensstämmelse. Mobilapparna Adobe Reader och Adobe Sign har båda stöd för EMM-plattformen Android for Work, och Adobe Acrobat Reader för Microsoft Intune är tillgängligt för iOS och Android. I Acrobat Reader finns även stöd för AppConfig-plattformen. Läs mer om IT-resurser.

Finns alla funktioner som är tillgängliga på datorn även i Acrobat Reader för mobilen?

Nej, men Acrobat Reader-mobilappen innehåller nödvändiga PDF-verktyg och de vanligaste Acrobat-funktionerna. Med Acrobat Reader på Android- eller iOS-enheter kan du enkelt skapa, exportera, signera och skicka PDF-filer. Och om du arbetar på iPad- och Android-surfplattor kan du även redigera text och bilder i PDF-filer och ordna sidorna. Läs mer om Acrobat Reader-mobilappen.

Köpa Acrobat DC

Hur köper jag Acrobat DC?

Acrobat DC erbjuds prenumerationsprogramvara. Du kan köpa Acrobat Pro DC eller Acrobat Standard DC som en årlig eller månadsvis prenumeration. Det omfattar Acrobat Pro eller Standard för datorn samt Document Cloud-mobilapparna och Adobe Document Cloud-tjänsterna.

Välj en butik när du vill beställa Acrobat DC-produkter eller kontakta en auktoriserad Adobe-återförsäljare. Läs mer om Acrobat-volymlicenser om du vill köpa Acrobat DC till ett företag.

Jag äger en tidigare version av Acrobat. Vilket är bästa alternativet för mig när jag vill köpa Acrobat DC?

Prenumerationsplaner gör Acrobat DC mer prisvärt än någonsin tidigare, samtidigt som du får åtkomst till premiumtjänster via Adobe Document Cloud.

Se Acrobat DC produktjämförelse för att jämföra prenumeration och engångssumma. Du kan även se Acrobat DC versionsjämförelse om du vill ta reda på mer om hur Acrobat DC skiljer sig åt från tidigare versioner.

Finns det någon testversion av Acrobat DC?

Ja, provversionen inbegriper den senaste stationära versionen av Acrobat Pro DC för både Mac och Windows, plus Document Cloud-tjänsterna som hjälper dig att dra nytta av de avancerade mobil- och online-funktionerna. Du kan konvertera dokument till PDF-filer och exportera dem som redigerbara Microsoft Office-filer från en dator, mobil enhet eller webbläsare. Redigera text och bilder på en iPad- eller Android-surfplatta och fyll i, signera och skicka formulär med smart automatisk förifyllnad. Dessutom kan du dela PDF-filer för granskning, få underskrifter från andra och spåra samt hantera svar på en dator, mobil enhet eller webben. Läs Vanliga frågor om testversioner.

Ingår e-signeringstjänster i provversionen av Acrobat DC?

Ja, provversionen inkluderar Adobe Sign-verktyget i Acrobat Reader DC, Acrobat Standard DC och Acrobat Pro DC. Med Adobe Sign i Acrobat kan du hämta signaturer från andra, spåra svar och arkivera signerade dokument.

Finns Acrobat att köpa som permanent licens för datorer?

Ja, Adobe har en mängd inköpsalternativ för Acrobat för att möta kundernas behov. Acrobat 2017-produkterna kommer även i fortsättningen att vara tillgängliga med en permanent programlicens (endast datorer) som säljs via volymlicensprogram som Transactional Licensing-programmet och Cumulative Licensing-programmet, samt i butiker och e-butiker med produktnycklar och digital leverans.

Mitt företag är intresserat av att köpa Acrobat i volym. Var ska jag börja?

Kontakta en auktoriserad Adobe-återförsäljare eller be Adobe Enterprise sales kontakta dig.

Funktionalitet

Vilka möjligheter har jag att skapa formulär i Acrobat DC?

I Acrobat DC finns tre verktyg som du kan använda för att skapa och förbättra ifyllbara PDF-formulär.

• Det främsta verktyget är Förbered formulär i Acrobat DC. Med det kan du enkelt konvertera befintliga formulär till ifyllbara PDF-formulär. Skanna ett pappersformulär eller välj ett enkelt formulär som har skapats i Microsoft Word, Excel eller ett annat program. Acrobat känner igen och konverterar automatiskt statiska formulärfält till ifyllbara fält. Du kan lägga till och redigera formulärfält och lägga till intelligenta funktioner för att försäkra dig om att du samlar in all information du behöver. Använd alternativ som knappar, kryssrutor, beräkningar, signaturfält och obligatoriska fält. Läs mer om att fylla i PDF-formulär eller visa självstudiekursen.
  • Med JavaScript-verktyget i Acrobat Pro kan du förbättra ifyllbara formulär med avancerad formatering, beräkningar och valideringar. Du kan också tilldela åtgärder till knappar och koppla formulärfält till företagsdatabaser.
  • Med Adobe Sign-verktyget, som är tillgängligt med Acrobat DC-prenumerationer, kan du snabbt och enkelt lägga till formulär- och signaturfält i ett dokument innan du begär underskrifter från andra. Läs mer om elektroniska signaturer eller visa självstudiekursen.

Vilka är mina alternativ för att samla in formulärsvar från andra i Acrobat DC?

Beroende på dina mål kan du samla in formulärsvar med Acrobat DC på flera olika sätt.

• Det snabbaste och enklaste sättet är att använda Acrobat för att konvertera ett befintligt pappersformulär eller elektroniskt formulär till en enkel PDF-fil, utan att lägga till ifyllbara fält, och skicka det till andra som en e-postbilaga. Alla som har det kostnadsfria programmet Adobe Acrobat Reader DC kan fylla i formuläret med det nya verktyget Fyll i och signera och skicka tillbaka det till dig. Om du prenumererar på Acrobat DC kan du även använda det nya verktyget Skicka och spåra för att överföra formuläret till Adobe Document Cloud. Sedan delar du en länk med angivna mottagare och får meddelanden när de har visat filen.
  • Om du har ett formulär som används ofta och du behöver hålla reda på svaren från varje person kan du med verktyget Förbered formulär automatiskt samla in formulärdata i Acrobat och sammanställa dem i tabellformat. Data kan exporteras till ett kalkylblad för vidare analys.
  • Om du främst vill använda dokumentet för att samla in signaturer från andra, kan du med det nya Adobe Sign-verktyget skicka, spåra, hantera och lagra dokument som innehåller både signatur- och formulärfält. Verktyget är tillgängligt när du prenumererar på Acrobat Pro eller Acrobat Standard.

Med företagsavtal för Adobe Document Cloud kan du även lägga till tjänster för insamling av formulärdata och e-signering med färdiga integreringar, API:er och professionella tjänster.

Hur har stödet för Flash-kompatibla videor ändrats i Acrobat DC?

Med Acrobat DC kan du inte längre bädda in Flash-kompatibla videor i PDF-filer. Detta påverkar bara hur du skapar nya PDF-filer. Om filen skapades med tidigare versioner kommer Acrobat DC och Acrobat Reader DC även i fortsättningen att stödja visning av PDF-filer med Flash-innehåll.

Är Acrobat DC 64-bitarskompatibelt?

Ja. Acrobat körs som ett 64-bitarsprogram. Mer information finns i Systemkrav för Acrobat DC.

Vilka skyddade visningslägen finns i Adobe Acrobat DC och Adobe Acrobat Reader DC?

Ungefär som Skyddat läge i Acrobat Reader, är Skyddad vy en implementering av "sandlådeteknik" för de avancerade funktionerna i Acrobat. Funktionen Skyddad Vy i Acrobat DC gör mer än att spärra skriv-baserade angrepp som försöker köra skadlig kod på datorsystemet genom att använda PDF-filformatet för läs-baserade angrepp som försöker stjäla dina känsliga data eller immateriella egendom via PDF-filer.

Precis som med Skyddat läge, begränsar Skyddad vy körning av ej tillförlitliga program (t.ex. alla PDF-filer och processerna som anropar dem) till en begränsad sandlåda och undviker på så sätt att skadlig kod använder PDF-formatet för att skriva till eller läsa från datorns filsystem. Skyddad vy förutsätter att alla PDF-filer kan vara skadliga och begränsar bearbetning till sandlådan, om du inte särskilt anger att en fil är tillförlitlig.

Acrobat DC och Microsoft

Hur fungerar Acrobat DC med Microsoft Office?

Acrobat DC integreras smidigt med Office 365, Office 2013, Office 2010 och Office 2007.

Från Windows-miljöer kan du:

• Skapa högkvalitativa Adobe PDF-filer från Acrobat-menyfliken i Office-programmen (Microsoft Word, Excel, PowerPoint och Outlook).
  • Lägga till skydd i PDF-filer som skapas från Acrobat-menyfliken i Office och hindra andra från att kopiera eller redigera känsligt innehåll.
  • Använda Acrobat-menyfliken i Word, Excel eller PowerPoint för att köra många steg samtidigt. Snabbt skicka en PDF-fil med e-post, skydda den med ett lösenord, ange användningsbegränsningar för filen eller skicka iväg en fil för delad granskning. I Acrobat Pro DC kan du också skapa en PDF-fil och omedelbart köra en förinställd åtgärd som kör fördefinierade uppgifter, till exempel för att förbereda ett dokument för arkivering eller offentlig distribution.
  • Använd insticksprogrammet Adobe Document Cloud för Microsoft Outlook när du vill skicka stora eller små filer till andra och ange spårningsalternativ så att du får ett meddelande när personerna visar filerna (endast Acrobat DC-prenumeration).
  • Importera kommentarer från en PDF-fil till ett källdokument i Word-format i form av markeringar som kan godkännas eller avvisas med verktyget Spåra ändringar i Microsoft Word.
  • Förenkla sökning och hämtning av e-post. Arkivera e-post eller e-postmappar från Microsoft Outlook med bara en knapptryckning.
  • Skapa högkvalitativa Adobe PDF-filer direkt från Microsoft Project eller Visio.

Ytterligare sätt att arbeta med Microsoft-verktyg:

• Använd Acrobat-menyfliken i Microsoft Word för Mac till att skapa högkvalitativa PDF-filer, färdiga med interaktiva länkar.
  • Arbeta i Acrobat DC och konvertera befintliga PDF-filer till Word-, Excel- eller PowerPoint-filer med branschledande precision i formateringen. Behåll layouter, punktlistor och tabeller intakta och redigera enkelt i Office-program.
  • Arbeta med Windows 10-enheter med pekskärm.
  • Använd ett finger eller en vanlig penna för att rita och skriva mer exakt i PDF-filer på Windows 10-enheter med Microsofts DirectInk-teknik.
  • Spara webbsidor som PDF-filer med en enda klickning från Microsoft Internet Explorer. Konvertera hela eller delar av sidan med bibehållen länkning, layout och formatering.

Fungerar Acrobat DC tillsammans med Microsoft SharePoint?

Ja. Från dokumentbibliotek i SharePoint kan du:

• Öppna en PDF-fil, redigera den i Acrobat och spara den igen i filstrukturen.
  • Omvandla vilken fil som helst som är lagrad i SharePoint till PDF-format och spara den.
  • Omvandla vilken fil som helst som är lagrad i SharePoint till PDF-format och skicka den med e-post.
  • Kombinera flera filer i en enda PDF-fil.

Du kan också automatisera processer genom att använda på Office 365 eller SharePoint-servern som värd för delad dokumentgranskning eller datainsamling för PDF-formulär. Mer information finns i Använda Adobe Document Cloud för SharePoint och OneDrive.

Fungerar Acrobat DC i de senaste Microsoft-miljöerna?

Ja. Acrobat DC fungerar med både 32- och 64-bitarsversioner av operativsystemen Microsoft Windows 7, 8 och 10. Det fungerar även med Windows Server 2008, 2012, 2012 R2 och 2016.

Acrobat DC och Adobe Creative Cloud

Vilken version av Acrobat DC är tillgänglig i Adobe Creative Cloud?

Acrobat Pro DC är tillgängligt i Adobe Creative Cloud, som ger tillgång till de senaste versionerna av Creative-programmen baserat på medlemskap. Många prenumerationsplaner för Creative Cloud omfattar Acrobat Pro DC med Document Cloud-tjänster.

Kan jag använda Document Cloud-tjänster om jag är en aktiv Creative Cloud-medlem?

Ja. Många prenumerationsplaner för Creative Cloud omfattar Acrobat Pro DC med Document Cloud-tjänster. Utforska Creative Cloud-planer.

Jag äger en tidigare version av Acrobat Pro med Creative Cloud. Varför ska jag byta till Acrobat DC?

Acrobat DC är en helt omdesignad lösning som erbjuder ett enkelt och enhetligt sätt att arbeta på datorn, mobila enheter och webben, inklusive enheter med pekskärm.

Här är några av alla saker du kan göra med Acrobat DC:

• Fortsätt att vara produktiv var du än är: Lås upp premiumfunktionerna i mobilappen Acrobat Reader och onlinetjänsterna som hjälper dig att göra mer med PDF-filer när du är på språng. Oberoende av om du vill skapa, redigera, exportera, organisera, dela eller signera PDF-filer, kan du starta en uppgift på en enhet och återuppta den på en annan och få omedelbar tillgång till viktiga PDF-verktyg på datorer, i webbläsare och i mobilen.
  • Redigera skannade dokument direkt: Använd kameran i mobilen för att ta en bild av ett pappersdokument och konvertera det till en redigerbar PDF-fil med automatisk teckensnittsmatchning så att de nya ändringarna direkt passar in.
  • Skapa skyddade PDF-filer: Skapa högkvalitativa PDF-filer från Acrobat eller Microsoft Office-appar. Lägg till restriktioner för att förhindra andra från att kopiera, redigera eller skriva ut känslig information.
  • Redigera PDF-text och bilder: Använd ett vanligt peka-och-klicka-gränssnitt för att redigera PDF-dokument intuitivt direkt i Acrobat. Du kan till och med redigera text och bilder på din iPad- eller Android-surfplatta.
  • Exportera PDF-filer till Office: Konvertera PDF-filer till Word-, Excel- eller PowerPoint-format och behåll teckensnitt, formatering och layout.
  • Arbeta med Dropbox, Box, Google Drive och OneDrive: Få åtkomst, redigera, dela och spara filer på ditt Dropbox-, Box-, Google Drive- eller Microsoft OneDrive-konto när du arbetar i Acrobat DC.
  • Signera var än du befinner dig: Fyll i, signera och skicka formulär från var som helst med smart automatisk fyllning.
  • Ta bort känslig information: Sök och ta bort  text och bilder, till och med metadata, permanent.

Är det några skillnader mellan Acrobat Pro DC som ingår i Creative Cloud och Acrobat Pro DC som köps separat?

Funktionerna i Acrobat Pro DC i Creative Cloud är exakt samma som funktionerna som ingår i Acrobat Pro DC när programmet köps separat inom en prenumerationsplan. Många prenumerationsplaner för Creative Cloud omfattar den installerade versionen av Acrobat Pro DC samt motsvarande Adobe Document Cloud-tjänster.

Jag är testmedlem i Creative Cloud. Ingår Acrobat Pro DC i Creative Cloud-testperioden?

Ja. I testversionerna av Acrobat-programmen kan du använda alla kraftfulla funktioner som ingår i de installerade programmen för Windows eller Mac. Även om Document Cloud-tjänster inte ingår automatiskt kan du testa de kostnadsfria tjänsterna genom att hämta Adobe Acrobat Reader-mobilappen på Google Play eller iTunes App Store. Sedan registrerar du dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud.

Jag har redan Creative Cloud-lagring. Får jag ännu mer lagringsutrymme med en Acrobat DC-prenumeration med Document Cloud-tjänster?

Ja. Det ingår 100 GB lagringsutrymme när du prenumererar på Acrobat DC.

För centrala, IT-baserade distributioner av Acrobat, bör jag använda Creative Cloud Packager eller Acrobat Customization Wizard?

Både Creative Cloud Packager och Acrobat Customization Wizard skapar en MSI- eller PKG-fil för centraliserad distribution med Microsoft SCCM eller Apple Remote Desktop. Om din organisation använder många Creative Cloud-produkter kan du med hjälp av Packager hämta, distribuera och licensiera Acrobat tillsammans med Creative Cloud-program. Anpassningsguiden kan sedan användas för anpassning på programnivå. Du kan till exempel hindra att säljmeddelanden visas, konfigurera skrivarinställningar för PDF-filer och inaktivera åtkomst till tjänster. Administratörer för Creative Cloud for Enterprise (CCE) kan nu skapa självbetjänande Acrobat DC-paket med Creative Cloud-serienummer med hjälp av anpassningsguiden. Läs mer om Adobe Customization Wizard.

Support

Vilka versioner av Acrobat stöder Adobe för närvarande?

Adobe har stöd för Acrobat DC (permanent licens) Acrobat 2017 (permanent licens) och Acrobat DC-prenumerationslicenser. I enlighet med Adobes Enterprises policy för produktstöd, upphörde supporten för Acrobat X den 15 november 2015 och supporten för Acrobat XI upphörde den 15 oktober 2017. Läs mer om Produktversioner som stöds.

Vilka supportalternativ är tillgängliga för Acrobat DC-produkter?

Registrerade ägare av den aktuella versionen av Acrobat är berättigade till personlig support i frågor som rör installation och produkter till en rimlig kostnad per supporttillfälle. På sidan med hjälp om Acrobat finns ytterligare supportinformation, inklusive nummer till telefonsupport över hela världen samt kunskapsdatabasartiklar och självstudiekurser som är tillgängliga utan extra kostnad. På sidan med hjälp om Acrobat finns även detaljerad information om vanliga problem med Acrobat.

Hur hanterar Acrobat DC uppdateringar och säkerhetkorrigeringar?

Som standard är Acrobat DC inställt så att programmet uppdateras automatiskt. Om du har en permanent licens (enstaka köp) får du felkorrigeringar och säkerhetsuppdateringar kontinuerligt under produktens livscykel. Om du prenumererar får du samma uppdateringar plus nya och förbättrade funktioner så länge prenumerationen är aktiv. För organisationer som föredrar att själva bestämma när uppdateringar ska ske har Acrobat DC även flexibla verktyg för IT-administratörer. Läs mer om IT-resurser.

Hur skiljer sig "fortlöpande" och "klassisk" användning för den installerade Acrobat DC-produkten?

Datorprogrammen Acrobat Pro DC och Acrobat Standard DC kan distribueras enligt metoderna löpande (prenumeration) eller klassisk (permanent).

Typiska installationer med prenumeration använder metoden löpande, som uppdaterar i tysthet och ofta för att hålla programmet uppdaterat med nya funktioner, säkerhets- och plattformsförbättringar samt felkorrigeringar. Metoden löpande är den enda metoden som ger tillgång till alla betaltjänster i Adobe Document Cloud, inklusive stöd för verktygen Adobe Sign och Dela. Vid behov kan IT-administratörer stänga av automatiska uppdateringar för att testa en ny version innan denna distribueras till personalen. Det är bara den senaste versionen som är tillgänglig för hämtning. IT-administratörer kan också stänga av Document Cloud-tjänsterna så att personalen inte ser dessa alternativ i sina användarmiljöer.

Acrobat DC med en permanent licens använder metoden klassisk där uppdateringar med säkerhets- och plattformsförbättringar samt felkorrigeringar levereras kvartalsvis. Klassisk ger tillgång till kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster men inte till nya eller förbättrade funktioner. IT-administratörer kan stänga av Document Cloud-tjänsterna om så önskas. Läs mer.

I enlighet med Adobes Enterprises policy för produktstöd, upphörde supporten för Acrobat X den 15 november 2015 och supporten för Acrobat XI upphörde den 15 oktober 2017. När supporten upphör innebär det att Adobe inte längre tillhandahåller teknisk support, inklusive produkt- och/eller säkerhetsuppdateringar för en produkt eller produktversion (lokaliserade versioner, smärre uppgraderingar, operativsystem, mindre versioner samt anslutningar). Läs mer om Produktversioner som stöds.

Standarder och tillgänglighet

Vilken version av PDF-specifikationen stöder Acrobat DC?

Acrobat DC stöder ISO 32000-1, den öppna standard som underhålls av Internationella standardiseringsorganisationen (ISO).

Vilka PDF-baserade standarder stöder Acrobat DC-produkterna?

Acrobat DC stöder skapandet och valideringen av dessa arbetsflödesspecifika PDF-standarder:

• PDF/A för arkivering (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b och PDF/A-3u
  • PDF/E i Acrobat DC Pro för konstruktion (ISO 24517): PDF/E-1
  • PDF/X för tryckproduktion (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g, och PDF/X-5pg
  • PDF/VT i Acrobat DC Pro för variabeldatatryck och transaktionstryck (ISO 16612-2): PDF/VT-1 och PDF/VT-2

Vad är PDF/A?

PDF/A innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut digitala dokument för långvarig förvaring. Arkivarier och personer som arbetar med efterlevnad av branschstandarder kan använda Acrobat DC för att bevara och hjälpa till att skydda slutversionen av dokument som självständiga filer.

Vad är PDF/E?

PDF/E innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut dokument som används i tekniska arbetsflöden. Arkitekter, ingenjörer, samt personer inom byggbranschen och tillverkningsindustrin kan använda Acrobat DC Pro för att underlätta utbyte av dokument och ridningar inom distributionskedjan samt för att effektivisera granskning och markering av dokument.

Vad är PDF/X?

PDF/X innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut de sista tryck-klara sidorna. Denna standard innehåller riktlinjer för PDF-inställningar som påverkar viktiga aspekter av utskrift och tryck, till exempel färgrymd och svällning. Personer inom tryckeribranschen, grafiska formgivare och andra personer med kreativa yrken kan använda Acrobat DC för att skapa och leverera förutsägbara tryck-klara PDF/X-kompatibla filer.

Vad är PDF/VT?

PDF/VT innehåller specifikationer för att skapa, visa och skriva ut filer som bankutdrag och företagsfakturor. Används för variabeldatatryck och transaktionstryck. Personer som arbetar med stora dokument som innehåller variabeldata kan använda Acrobat DC Pro för att säkerställa att filerna de producerar motsvarar den här internationella standarden.

Fungerar Acrobat DC tillsammans med andra PDF-standarder eller initiativ?

Ja. Acrobat DC stöder skapande och användning av PDF-filer även i enlighet med dessa standarder och initiativ:

• PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA är en ISO-standard (ISO 14289-1) som hjälper till att klargöra PDF-specifika tekniska krav som säkerställer att PDF ISO 32000-1-filer som motsvarar standarden är tillgängliga och användbara för alla, inklusive användare som behöver hjälpmedelsteknik.
  • W3C Riktlinjer för tillgängligt webbinnehåll (WCAG): Adobe deltar i WCAG-arbetsgruppen på W3C för att hjälpa till att utveckla den teknikoberoende standarden WCAG 2.0 samt rådgivande tekniker som kan hjälpa författare och utvecklare att motsvara denna tillgänglighetsstandard.
  • PAdES (ETSI): PDF Advanced Electronic Signatures innehåller specifikationer för att säkerställa att signaturer är kompatibla med standarder för elektroniska underskrifter inom Europeiska Unionen. Adobe Acrobat DC stöder PAdES del 2, 3, och 4.

Hur tillhandahåller Acrobat DC tillgänglighet för personer med funktionshinder?

Acrobat DC hjälper till att tillgodose behoven hos både användare med funktionshinder och författare som skapar lättillgängligt innehåll. Med Acrobat Pro eller Acrobat Standard kan praktiskt taget alla skapa tillgängliga PDF-dokument som andra kan visa med Adobe Acrobat Reader. Det innebär att det blir lättare för användare med funktionshinder att få tillgång till och använda PDF-filer och PDF-formulär på många språk.

Med Acrobat Pro DC, Acrobat Standard DC eller Acrobat Reader DC i Windows kan användare och författare:

• Anpassa tillgänglighetsinställningar med en lättanvänd guide
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Läsa PDF-filer högt med inbyggda funktioner eller med professionella skärmläsningsprogram
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • Det går lättare att läsa text i högkontrastläget med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning av stor text genom att ange att texten ska flödas om på sidorna

Med Acrobat Pro DC eller Acrobat Reader DC på Mac kan användare:

• Arbeta med skärmläsaren VoiceOver på datorer med Mac OS X
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • Det går lättare att läsa text i högkontrastläget med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning av stor text genom att ange att texten ska flödas om på sidorna

Dessutom kan författare använda Acrobat Pro DC för att göra PDF-filer mer tillgängliga:

• Lägga till taggar för att styra läsordningen och underlätta navigeringen
  • Verifiera och justera läsordningen för sidor eller spalter med text
  • Validera att PDF-dokument är kompatibla med standarder, kontrollera om det finns några tillgänglighetsproblem och justera filer så att de motsvarar standarder för tillgänglighet
  • Dra nytta av avancerade verktyg som gör det lättare att skapa PDF-dokument som motsvarar standarderna WCAG 2.0 och PDF/UA
  • Använd åtgärdspaketet Gör tillgänglig så blir det lättare att förbereda, kontrollera och korrigera tillgängliga PDF-filer som motsvarar standarder

Läs mer i Adobes resurscenter för tillgänglighet.

Överensstämmer Acrobat DC med regleringar som exempelvis U.S. Section 508?

Adobe arbetar aktivt för tillgänglighet och strävar efter att efterleva detta i våra produkter och tjänster. U.S. Section 508 antogs för att avlägsna informationsteknikbarriärer, för att ge personer med funktionshinder nya möjligheter och för att uppmuntra utvecklingen av tekniker som ska hjälpa till med att uppnå dessa mål. Funktioner i Adobe Acrobat DC som stöder tillgänglighet för personer med funktionshinder beskrivs i Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).