Version av Acrobat DC, släppt i oktober 2018
Acrobat_DC_logo_SCREEN_RGB_96px

Acrobat DC med Adobe Document Cloud är den fullständiga PDF-lösningen när du vill arbeta var som helst med viktiga dokument. I den senaste versionen har Acrobat DC försetts med en enkel och konsekvent användarupplevelse på både stationära datorer, webben och beröringsaktiverade enheter.

Enhetlig delningsupplevelse på både stationära datorer, mobila enheter och webben

Den nya enhetliga delningsupplevelsen gör det möjligt att enkelt samarbeta i dokument på både stationära datorer, mobila enheter och webben. Dela en länk till ett PDF-dokument för visning, eller kommentera i dokumentet. PDF-dokument som delas som länkar går att öppna i alla webbläsare, oavsett enhet. Acrobat gör det lika enkelt som e-post, men med mycket mer kontroll och fullständig spårning. Mottagare får ett e-postmeddelande med en länk de kan klicka på för att visa och kommentera på dokument i en webbläsare. Ingen inloggning krävs och ingen programvara behöver installeras.

Den nya upplevelsen gör det möjligt för dig att dela dokument med någon av följande metoder

• Skicka personliga inbjudningar med delningsalternativet i Document Cloud
  • Skicka en anonym eller offentlig länk i ett e-postmeddelande
  • Bifoga till ett e-postmeddelande
En ny enhetlig delningsupplevelse

Mer information finns i Dela och spåra PDF-dokument online.

Enhetlig startvy på både stationära datorer, mobila enheter och webben

Med den nya startvyn har du nu en plats där du kan spåra och hantera alla din dokument som delats för visning, granskning och underskrift på både stationära datorer, mobila enheter och webben.

Den innehåller nya verktyg som hjälper dig att vara så effektiv som möjligt med dina dokument:

Enhetlig lista över senaste filer

Visar filer som delats med eller av dig för visning, granskning eller underskrift, samt filer som öppnats för visning från din dator, Document Cloud-lagringen eller tredjepartslagring som OneDrive, Dropbox, Box, SharePoint och Google Drive.

Obs! I mobilappen Acrobat Reader visas inte avtal som du har skickat för underskrift i listan Senaste filer. Du kan dock se meddelanden och Att göra-kort för avtal som väntar på att slutföras av dig.

Att göra-kort

Visar dokument som mottagits för visning, granskning eller underskrift och som väntar på din åtgärd.

Sökruta

Gör det möjligt för dig att söka igenom alla dina Document Cloud-filer och filer som skickats till dig för visning, granskning eller underskrift.

Meddelandesignal

Platsen där du kan se alla inkommande och utgående förfrågningar rörande dokument som delats för visning, granskning och underskrift.

Kontextruta

Hjälper dig att vidta åtgärder på filer i alla startvyer med kontextkänsliga menyer, samt att kontrollera statusen för deltagare och aktivitetshistoriken för delade dokument.

Delade filer

Hjälper dig att spåra och hantera dina delade filer. Alla dina delade filer är grupperade baserat på arbetsflöde för enkel åtkomst. Filer som delats för visning listas på fliken För visning, filer som delats för granskning listas på fliken För granskning och filer som skickats eller mottagits för underskrift listas på fliken För underskrift.

Hemvyn
A. Senast använda filer B. Att göra-kort C. Enhetlig sökning D. Meddelanden E. Kontextruta F. Delade filer

Mer information finns i Grundläggande om arbetsytor.

Enhetlig Document Cloud-granskningstjänst

Den nya Adobe Document Cloud-granskningstjänsten gör det möjligt för dig att enkelt dela PDF-filer för granskning från skrivbordsappen för Acrobat DC, Document Cloud i webbläsaren eller mobilappen för Acrobat Reader. Den gör det enklare att samla in och hantera feedback på en plats i stället för med flera e-postbilagor och hjälper till att hålla dig informerad om utvecklingen. Den håller också granskare produktiva med hjälp av en lättanvänd kommentarslösning, som hjälper dem att hitta relevant information snabbt och inte kräver att de loggar in eller installerar någon ytterligare programvara.

Intuitiva funktioner som @-taggning, deadlines, påminnelser och "Jag är klar" för att informera initierare om att du är klar eller fortfarande granskar gör granskningen transparent, håller granskningen aktiv och leder till att granskningar slutförs snabbare.

Initierare och granskare får en daglig sammanfattning, samt meddelas om statusändringar för granskningar eller när de taggats för någon åtgärd. De får också ett meddelande när någon lägger till en kommentar.

Pågående granskning
Granskningsstatus och deltagare i det övre vänstra hörnet av verktygsfältet, kommentarssynkningsstatus och växling mellan granskningshantering och kommentarsvisning i det övre högra hörnet av verktygsfältet, samt kommentarer i den högra rutan.

Enhetlig dokumentsökning

Den nya sökrutan högst upp i mitten av startvyn söker igenom alla filer i ditt Document Cloud-konto samt filer som skickats och mottagits för visning, granskning eller underskrift. Du kan även öppna åtgärdspanelen från sökresultaten utan att behöva öppna filen i ett nytt dokumentfönster.

Enhetlig sökning

Fyll i och signera med låsning och spårning

Fyll i och signera-verktyget drivs nu av Adobe Sensei. Verktyget kommer med följande nya funktioner:

• Fyll i formulär snabbare med ny Sensei-driven formulärfältsdetektion och anpassning för text, bockmarkering, kryss, radioknapp och kamfält. Automatisk anpassning säkerställer att teckensnittsstorleken passar fältstorleken och är anpassad till fältrutan eller -raden.
  • Skicka en länk till den icke-redigerbara kopian av det ifyllda och signerade formuläret. Kopian certifieras med Adobe Sign. Mottagare kommer inte att kunna göra ändringar i kopian. Eventuella ändringar gör certifieringen ogiltig.
Skicka en kopia av det ifyllda och signerade formuläret.
Skicka en kopia av det ifyllda och signerade formuläret.

Mer information finns i Fylla i och signera PDF-formulär.

Skicka för signering med Adobe Sign

Skicka för signering-verktyget, som bygger på molntjänster som drivs av Adobe Sign, heter numera Adobe Sign i skrivbordsappen för Acrobat DC. Verktyget kommer nu med avancerade funktioner som ger dig mer kontroll över hela processen - avsändare kan lägga till utgångsdatum, påminnelse, signerarautentisering, med mera. Dessutom, när du har skickat dokument för underskrift är det nu enklare att visa och spåra deras status, skicka påminnelser, avbryta förfrågningar eller visa historik från den enhetliga startvyn.

Avancerade funktioner ger mer kontroll över signeringsprocessen
Avancerade funktioner ger mer kontroll över signeringsprocessen

Mer information finns i Skicka PDF-dokument för signering.

Åtkomst till Google Drive-filer från Acrobat

Du kan nu enkelt öppna och lagra filer från ditt Google Drive-fillagringskonto medan du arbetar i startvyn.

Mer information finns i Kom åt Google Drive-filer i Acrobat.

Text- och bildredigering från din iOS- eller Android-surfplatta

Med mobilappen Acrobat Reader och en prenumeration på Acrobat Pro DC kan du nu enkelt lägga till text och bilder, redigera och formatera text, uppdatera listor samt lägga till, rotera och ändra storlek på bilder i ett PDF-dokument - direkt i din iPad- eller Android-surfplatta.

• iPad-funktionaliteten har förbättrats
  • Android-funktionaliteten är helt ny
Textredigering på en Android-surfplatta
Textredigering på en Android-surfplatta
Bildredigering på en Android-surfplatta
Bildredigering på en Android-surfplatta