Grunderna

Vad är Adobe Document Cloud?

Adobe Document Cloud är världens ledande lösning för PDF- och e-signatursverktyg som är integrerad över datorer, mobiler och webben. Den möjliggör fullständiga, tillförlitliga och automatiserade arbetsflöden för digitala dokument och signaturer, vilket ökar produktiviteten och ger en underbar kundupplevelse. Den inkluderar Adobe Acrobat Pro DC-, Adobe Sign- och Document Cloud-appar och -tjänster som kan användas fristående eller integrerat med dina befintliga produktivitetsappar, processer och system.

Vad ingår i Adobe Document Cloud?

Adobe Document Cloud innehåller:

Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC är den senaste PDF-programvaran som finns tillgänglig för prenumeration. Det är den kompletta PDF-lösningen som du kan arbeta med överallt. Det fungerar med Document Cloud-tjänster och ger dig möjlighet att skapa en enhetlig profil på nätet och ett personligt dokumentarkiv, så att du kan skapa, redigera, signera, skicka och spåra PDF-dokument oavsett var du befinner dig – för både datorer, mobiler och för webben.

Adobe Sign

Adobe Sign är en molnbaserad e-signeringstjänst som gör att du kan ersätta pappers- och bläckunderskrifter med helt automatiserade elektroniska signeringsflöden. Med det kan du enkelt skicka, signera, spåra och hantera signaturprocesser med en webbläsare eller en mobil enhet. Du kan dessutom använda nyckelfärdiga integreringar och API:er för att inkludera arbetsflöden för e-signaturer i Microsoft Office 365 samt dina företagsprogram och informationslagringssystem.

Document Cloud-appar och -tjänster

Adobe Acrobat-mobilappar - Adobe Acrobat Reader och Adobe Scan - hjälper dig att få mer gjort, oavsett var du befinner dig. Med Adobe Document Cloud synkroniseras filer till ditt konto, så att du kan vara uppkopplad och ta del av aktivitet på delade dokument i realtid, oavsett var du befinner dig.

Vilka produkter och tjänster ingår i Adobe Document Cloud?

Skrivbordsprodukter:

Document Cloud-appar och -tjänster

Hur passar Document Cloud ihop med Adobe Creative Cloud och Adobe Experience Cloud?

Adobe är det enda företaget som kan ge dig allt du behöver för att utforma och tillhandahålla fantastiska upplevelser. Våra molnlösningar gör det möjligt för våra användare att arbeta över innehållsarbetsflödet från inspiration till skapande och leverans, till hantering och mätning.

Acrobat DC med Adobe Document Cloud

Hur hjälper Adobe Document Cloud företag?

Adobe Document Cloud hjälper yrkesmänniskor att utföra viktigt arbete effektivare, säkrare och med färre fel, oavsett var de befinner sig. Acrobat DC med Document Cloud-tjänster gör det möjligt för alla i din organisation att vara lika produktiva i farten som de är på kontoret. Acrobat DC är utformat för dagens molnanslutna värld med flera enheter, så att användare kan komma åt filer och viktiga PDF-verktyg med sina datorer, mobiler eller webbläsare och vidta åtgärder, oavsett var de befinner sig.

Här är några av de saker företag kan göra med Acrobat DC och Document Cloud:

• Arbeta var som helst. Skapa, redigera, kommentera och underteckna med den nya mobilappen Acrobat Reader DC.
  • Redigera vad som helst. Redigera PDF-dokument över datorer och mobilappar och skannade dokument på datorer lika naturligt som vilka andra filer som helst, tack vare revolutionerande ny bildteknik.
  • Ersätt handskrivna underskrifter. Skicka, spåra, hantera och lagra undertecknade dokument med en inbyggd e-signaturtjänst.
  • Skydda viktiga dokument. Förhindra andra från att kopiera eller redigera känslig information i PDF-filer.
  • Slipp skicka med kurir. Dela PDF-filer som länkar, spåra och bekräfta leveransen av dokument elektroniskt.

Läs mer i Vanliga frågor och svar om Acrobat DC.

Vad kan jag göra med Adobe Document Cloud-tjänsterna när jag arbetar i Acrobat DC?

Adobe Document Cloud-tjänsterna fungerar med Acrobat DC på datorn, webben och mobilen så att du kan vara uppkopplad och produktiv, oavsett var du befinner dig.

Med en prenumeration på Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC kan du:

• Konvertera dokument och bilder till PDF-filer.
  • Kombinera flera filer till en enda PDF-fil (endast skrivbord och webben).
  • Förenkla och snabba upp dokumentgranskningar med den nya Document Cloud-granskningstjänsten. Skicka en länk för att samla allas kommentarer i en enda PDF-fil online och hålla dig informerad om förloppet.
  • Konvertera PDF-filer till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.
  • Använd din mobila enhets kamera till att ta en bild av ett pappersdokument och konvertera det till PDF-format.
  • Skicka, spåra, hantera och lagra undertecknade dokument med en inbyggd e-signaturtjänst.
  • Skicka, spåra och bekräfta leveransen av dokument elektroniskt, i stället för att använda fax eller kurir (spårning inte tillgängligt på mobilen).
  • Redigera PDF-filer från din iPad (endast Acrobat Pro DC).
  • Ordna sidor från din Android- eller iOS-enhet (endast Acrobat Pro DC).
  • Lagra och öppna filer online med 100 GB lagringsutrymme.

Läs mer i Vanliga frågor och svar om Acrobat DC.

Vad kan jag göra med Adobe Document Cloud-tjänsterna när jag arbetar i Acrobat Reader för mobilen?

Med mobilappen Acrobat Reader kan du arbeta med kostnadsfria Document Cloud-tjänster och du får tillgång till premiumtjänster när du köper en prenumerationsplan. Läs mer i Vanliga frågor och svar om Acrobat Reader-appen.

Vilken nytta har enskilda användare, som använder kostnadsfria Acrobat Reader DC, av Adobe Document Cloud?

Acrobat Reader DC är kostnadsfritt och fortsätter att erbjuda branschens pålitligaste upplevelse när det gäller att visa och interagera med PDF-filer. Om du registrerar dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster kan du nu:

• Lagra och öppna filer i Adobe Document Cloud med 2 GB kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Arbeta med Fyll i och signera-verktyget för att fylla i formulär snabbare med omedelbar tillgång till dina personliga automatiska ifyllningar på skrivbordet, webben och iPad-enheter.
  • Skicka och dela stora filer enkelt med andra.

Läs mer i Vanliga frågor och svar om Acrobat Reader DC.

Måste jag arbeta med Adobe Document Cloud-tjänster om jag köper Acrobat DC?

Nej. Du kan använda datorversionen av Acrobat DC separat om du vill, utan att utnyttja Adobe Document Cloud-tjänsterna. Läs Vanliga frågor och svar om Acrobat DC om du vill veta mer.

Adobe Sign

Hur kan Adobe Sign hjälpa ditt företag?

Åttio procent av företag dras fortfarande med pappersbaserade processer som är långsamma, felbenägna och fragmenterade. Medarbetarna tillbringar otaliga timmar med godkännanden och dokumentunderskrifter med bläck, för att sedan slutföra jobbet genom att skriva ut, skanna, faxa eller mejla dokumentet. De resulterande förseningarna är lika frustrerande för kunder, affärspartners och anställda, och kommer i slutändan att ge företagets varumärke ett dåligt intryck.  Med Adobe Sign får du hjälp med att omvandla pappersprocesser och skapa helt digitala arbetsflöden med betrodda och juridiskt bindande e-signaturer. Med Adobe Sign kan medarbetare och organisationer:

• Få underskrifter inom någon minut, inte dagar – Medarbetare kan enkelt begära underskrifter från andra, signera dokument och därefter följa upp och hantera hela processen elektroniskt med en webbläsare eller mobilapp.
  • Arbeta var som helt med valfri enhet – Signerare kan när som helst och var som helst klicka på en länk för att signera dokument med hjälp av en webbläsare eller mobil enhet. Inga kontoinloggningar eller hämtningar krävs.
  • Lägg till i era system och processer – Integrera Adobe Sign i system och program som ni använder redan idag. Inget ändras förutom att era arbetsflöden går snabbare och att det blir enklare att samla in signaturer.
  • Säkerställ regelefterlevnad och sekretess – Adobe Sign erbjuder den högsta graden av säkerhet, tillgänglighet och regelefterlevnad. Vi är världsledande när det gäller säkra digitala dokument och enastående digitala upplevelser.

Läs mer i Vanliga frågor om Adobe Sign.

Finns det stöd i Adobe Sign för mobilt arbete?

Ja. Mobilappen Adobe Sign är en kostnadsfri app för Android- och iOS-enheter som fungerar som en mobil partner i webbprogrammet Adobe Sign. Med Adobe Sign för mobilenheter kan du genomföra alla affärstransaktioner även när du inte sitter på kontoret. Med den kan du skicka, signera, spåra och hantera undertecknade dokument från din iOS- eller Android-enhet. Det är också det idealiska verktyget när du vill samla in e-signaturer personligen från klienter eller kunder. På iOS-enheter kan du även signera dokument offline. Mobilappen Adobe Sign synkroniseras sedan automatiskt när du är tillbaka online.

Vilka affärssystem kan Adobe Sign integreras med?

Adobe Sign integreras sömlöst med flera olika företagsprogram och system.

• Nyckelfärdiga integreringar är tillgängliga för ledande affärssystem, inklusive Microsoft SharePoint, Dynamics och Office 365, Salesforce, Workday, Nintex, Apptus,iCertis, ServiceNow, med flera.
  • Adobe Sign kan läggas till i företagets affärsprogram eller webbplatser med en omfattande uppsättning REST-API:er. Gå till Developer Center.
  • Adobe Sign fungerar med vanliga affärsprogram, inklusive Box, Dropbox, Google Drive, Adobe Connect och Adobe Experience Manager Forms.

Hämta Adobe Document Cloud-produkter och -tjänster

Hur gör jag för att köpa Adobe Acrobat DC med Document Cloud-tjänster?

Adobe Acrobat DC finns att köpa på Adobe Store eller via auktoriserade Adobe-återförsäljare.

Hur köper jag Adobe Sign?

Adobe Sign kan köpas på följande sätt:

Adobe Sign-avtal:

• Individual – Få signaturer och spåra svar i realtid.
  • Small Business – Lägga till e-signaturer till små företag.
  • Business – Anpassa och optimera för ditt företag.
  • Enterprise – Bygg in e-signering i affärssystemen.

Populära prenumerationsplaner för Adobe:

Adobe Sign driver verktyg som gör det möjligt för användare att begära e-signaturer från andra i dessa program:

Adobe Document Cloud-planer:

Följande volyminköpsplaner är tillgängliga direkt från Adobe och du kan hantera namngivna användare via Adobe Admin Console.

Kontakta Adobes säljteam för företag.

Hur kan jag få Document Cloud för användning med det kostnadsfria Acrobat Reader DC och mobilappar?

Registrera dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster. När du loggar in på Acrobat Reader DC eller Acrobat DC med ditt Adobe ID visas Document Cloud-tjänsterna i programmet.

Kan jag få tillgång till Acrobat DC om jag är Creative Cloud-medlem?

Ja. Acrobat Pro DC med Document Cloud-tjänster är tillgängligt genom Adobe Creative Cloud som ger dig tillgång till de senaste versionerna av Creative-programmen på medlemskapsbas.

Vilken version av Acrobat DC finns med i Adobe Creative Cloud Alla program?

Acrobat Pro DC med Document Cloud-tjänster ingår i dessa planer för enskilda användare: Creative Cloud för enskilda användare Alla program, Creative Cloud för team Alla program samt Creative Cloud för studerande och lärare Alla program.

Adobe Document Cloud för företag, som innehåller Acrobat Pro DC med tjänster, ingår i dessa företagsplaner: Creative Cloud för företag Alla program och Creative Cloud för skolor och universitet Alla program. Creative Cloud Alla program-planer inkluderar inte Adobe Sign för stora företag, vilka säljs separat.

Finns det en provversion av Acrobat DC?

Ja, det finns en provversion av Acrobat Pro DC tillgänglig för hämtning för Windows eller Mac.

Finns det en provversion av Adobe Sign?

Ja, det finns en provversion av Adobe Sign tillgänglig och som fungerar i din webbläsare.

Vad händer om jag vill avbeställa min prenumeration?

Prenumerationer som köps via Adobe Store och avbeställs under de första 14 dagarna återbetalas till fullo. Efter 14 dagar gäller vår avbeställningspolicy.

Om du vill avbryta en förskottsbetalning ellerbetald månadsavgiftårsprenumeration, kontakta Kundsupport. Om du vill avbryta medlemskap som löper månadsvis ska du gå till Hantera konto eller kontakta Kundsupport.

Vad händer med mitt lagringsutrymme om jag avslutar min prenumeration på en Adobe Document Cloud-produkt eller -tjänst?

När prenumerationen löper ut förlorar du åtkomst till icke kostnadsfria skrivbordsfunktioner och onlinetjänster. Din lagringskvot på 100 GB minskar till 2 GB. Alla dokument som skickats för signering sparas och förblir tillgängliga.

Säkerhet och regelefterlevnad

Är Adobe Document Cloud säkert?

Ja. På Adobe prioriterar vi säkerhet när det gäller dina digitala upplevelser. Sedvanliga säkerhetsrutiner är djupt inrotade i den interna företagskulturen, programutvecklingen samt i alla de tjänster som vi tillhandahåller. Oberoende av om det gäller identitetshantering, datasekretess eller dokumentintegritet, används i Adobe Document branschledande säkerhetsrutiner för att skydda dokument, data och information. Mer information om våra säkerhetsrutiner när det gäller Adobe Secure Product Lifecycle eller Adobe Document Cloud finns i www.adobe.com/se/security.

Är e-signering lagligt?

Ja. Elektroniska signaturer är lagligt giltiga och verkställbara i nästan alla industrialiserade länder runt om i världen, och till och med mindre utvecklade länder börjar införa e-signaturlagar. USA antog år 2000 den s.k. ESIGN-lagen, som gör e-signaturer juridiskt bindande för i stort sett all användning. I Europeiska unionen trädde förordningen om elektronisk identifiering och betrodda tjänster (eIDAS) i kraft i juli 2016. Andra länder har antagit liknande lagar. För mer information, besök sidan Elektroniska signaturer är rättsligt bindande.