Grunderna

Vad är Adobe Document Cloud?

Adobe Document Cloud är en komplett portfölj av säkra digitala dokumentlösningar, som underlättar affärer och möjliggör bättre kundupplevelser genom att göra manuella pappersbaserade processer 100 % digitala. Det omfattar Acrobat DC och Adobe Sign samt webbprogram och mobilappar som fungerar fristående eller som kan integreras i befintliga dokumentprocesser, produktivitetsprogram och företagssystem. Titta på videon.

Vad ingår i Adobe Document Cloud?

Adobe Document Cloud innehåller:

Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC är den senaste versionen av PDF-programmet efter Acrobat XI. Det är den kompletta PDF-lösningen som du kan arbeta med överallt. Det fungerar med Document Cloud-tjänster och ger dig möjlighet att skapa en enhetlig profil på nätet och ett personligt dokumentarkiv, så att du kan skapa, redigera, signera, skicka och spåra PDF-dokument oavsett var du befinner dig – för både datorer, mobiler och för webben.

Adobe Sign

Adobe Sign är en molnbaserad e-signeringstjänst som gör att du kan ersätta pappers- och bläckunderskrifter med helt automatiserade elektroniska signeringsflöden. Med det kan du enkelt skicka, signera, spåra och hantera signaturprocesser med en webbläsare eller en mobil enhet. Du kan dessutom använda nyckelfärdiga integreringar och API:er för att inkludera arbetsflöden för e-signaturer i företagsprogram och informationslagringssystem.

Mobil- och webbprogram

Ta verktygen med dig när du flyttar mellan skrivbordet, webben och mobila enheter, och fortsätt där du slutade med formuläret eller dokumentet. Document Cloud-onlinetjänsterna går i bakgrunden och du kommer snabbt och enkelt åt alla verktyg du behöver, oavsett var du befinner dig. Med mobilappen Adobe Acrobat Reader kan du skapa, redigera, kommentera och signera PDF-dokument direkt på mobiltelefonen eller surfplattan. Och med webbprogrammen i Adobe Document Cloud kan du arbeta med PDF-filer och hantera e-signaturprocesser från en webbläsare på vilken dator som helst.

Vilket problem åtgärdar Adobe Document Cloud?

Åttio procent av företag dras fortfarande med pappersbaserade processer som är långsamma, felbenägna och fragmenterade. Dessa långsamma processer påverkar inte bara viktiga interna affärsoperationer, utan de undergräver i dagens digitala mobila användarvärld kundernas engagemang och företagets konkurrenskraft. Adobe Document Cloud hjälper enskilda användare och företag att arbeta snabbare genom att flytta arbetet från pappersformat till digitalt format och förbättra dokumentprocesserna för att ge snabbare intäkter, minska antalet fel och risker samt förbättra produktiviteten. Läs detta IDC-white paper: Addressing the Document Disconnect.

Vilka produkter och tjänster ingår i Adobe Document Cloud?

Skrivbordsprodukter:

Mobila appar:

Webbprogram:

Vad skiljer Adobe Sign från Adobe EchoSign- eller Adobe Document Cloud eSign-tjänsterna?

Adobe Sign är det nya namnet för både Adobe EchoSign och dess efterföljare, Adobe Document Cloud eSign-tjänster. För befintliga kunder har inget förändrats utom namnet. Du kan fortfarande logga in, bearbeta signaturer och hantera era installationer precis som tidigare. Om du har gjort egna anpassningar kommer inget heller att ändras vad gäller det.

Hur passar Document Cloud ihop med Adobe Creative Cloud och Adobe Marketing Cloud?

Adobes marknadsledarskap grundas på den digitala konverteringen av innehåll, från att optimera tillgångar med Adobe Marketing Cloud till att sätta fart på kreativiteten med Adobe Creative Cloud. Adobe utökar nu detta ledarskap till dokument och att korrigera den splittrade process det innebär att arbeta med dem.

Acrobat DC med Adobe Document Cloud

Hur hjälper Adobe Document Cloud företag?

Adobe Document Cloud hjälper yrkesmänniskor att få viktiga dokument färdiga effektivare, snabbare, säkrare och med färre fel. Med Acrobat DC- och Document Cloud-tjänsterna kan du arbeta var som helst med viktiga dokument, och du får en häpnadsväckande enkel användarupplevelse som fungerar på ett enhetligt sätt på både datorn, mobilen och webben, även på enheter med pekskärm.

Här är några av de saker företag kan göra med Acrobat DC och Document Cloud:

• Arbeta var som helst. Skapa, redigera, kommentera och underteckna med den nya mobilappen Acrobat Reader DC.
  • Redigera vad som helst. Redigera snabbt PDF-filer och skannade dokument lika naturligt som vilken annan fil som helst med banbrytande ny avbildningsteknik.
  • Ersätt handskrivna underskrifter. Skicka, spåra, hantera och lagra undertecknade dokument med en inbyggd e-signaturtjänst.
  • Skydda viktiga dokument. Förhindra andra från att kopiera eller redigera känslig information i PDF-filer.
  • Slipp skicka med kurir. Skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument elektroniskt.

Läs mer i Vanliga frågor och svar om Acrobat DC.

Vad kan jag göra med Adobe Document Cloud-tjänsterna när jag arbetar i Acrobat DC?

Adobe Document Cloud-tjänsterna fungerar med Acrobat DC på datorn, webben och mobilen så att du kan vara uppkopplad och produktiv, oavsett var du befinner dig.

Med en permanent licens för Acrobat DC kan du registrera dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster och:

• Lagra och öppna filer i Adobe Document Cloud med 2 GB kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Fylla i formulär snabbare med omedelbar tillgång till dina personliga uppgifter för automatisk ifyllnad på datorer, webben och iOS-enheter.
  • Skicka och dela stora filer enkelt med andra.

Med en prenumeration på Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC får du de kostnadsfria tjänsterna ovan, dessutom kan du:

• Konvertera dokument och bilder till PDF-filer.
  • Kombinera flera filer till en enda PDF-fil (endast skrivbord och webben).
  • Konvertera PDF-filer till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.
  • Använd din mobila enhets kamera till att ta en bild av ett pappersdokument och konvertera det till PDF-format.
  • Skicka, spåra, hantera och lagra undertecknade dokument med en inbyggd e-signaturtjänst.
  • Skicka, spåra och bekräfta leveransen av dokument elektroniskt, i stället för att använda fax eller kurir (spårning inte tillgängligt på mobilen).
  • Redigera PDF-filer från din iPad (endast Acrobat Pro DC).
  • Ordna sidor från din Android- eller iOS-enhet (endast Acrobat Pro DC).
  • Lagra och öppna filer online med 100 GB lagringsutrymme.

Läs mer i Vanliga frågor och svar om Acrobat DC.

Vad kan jag göra med Adobe Document Cloud-tjänsterna när jag arbetar i Acrobat Reader för mobilen?

Med mobilappen Acrobat Reader kan du arbeta med kostnadsfria Document Cloud-tjänster och du får tillgång till premiumtjänster när du köper en prenumerationsplan. Läs mer i Vanliga frågor och svar om Acrobat Reader-appen.

Vilken nytta har enskilda användare, som använder kostnadsfria Acrobat Reader DC, av Adobe Document Cloud?

Acrobat Reader DC är kostnadsfritt och fortsätter att erbjuda branschens pålitligaste upplevelse när det gäller att visa och interagera med PDF-filer. Om du registrerar dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster kan du nu:

• Lagra och öppna filer i Adobe Document Cloud med 2 GB kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Arbeta med Fyll i och signera-verktyget för att fylla i formulär snabbare med omedelbar tillgång till dina personliga automatiska ifyllningar på skrivbordet, webben och iPad-enheter.
  • Skicka och dela stora filer enkelt med andra.

Läs mer i Vanliga frågor och svar om Acrobat Reader DC.

Måste jag arbeta med Adobe Document Cloud-tjänster om jag köper Acrobat DC?

Nej. Du kan använda datorversionen av Acrobat DC separat om du vill, utan att utnyttja Adobe Document Cloud-tjänsterna. Läs Vanliga frågor och svar om Acrobat DC om du vill veta mer.

Adobe Sign

Hur kan Adobe Sign hjälpa ditt företag?

Åttio procent av företag dras fortfarande med pappersbaserade processer som är långsamma, felbenägna och fragmenterade. Medarbetarna tillbringar otaliga timmar med godkännanden och dokumentunderskrifter med bläck, för att sedan slutföra jobbet genom att skriva ut, skanna, faxa eller mejla dokumentet. De resulterande förseningarna är lika frustrerande för kunder, affärspartners och anställda, och kommer i slutändan att ge företagets varumärke ett dåligt intryck.   Med Adobe Sign får du hjälp med att omvandla pappersprocesser och skapa helt digitala arbetsflöden med betrodda och juridiskt bindande e-signaturer. Med Adobe Sign kan medarbetare och organisationer:

• Få underskrifter inom någon minut, inte dagar – Medarbetare kan enkelt begära underskrifter från andra, signera dokument och därefter följa upp och hantera hela processen elektroniskt med en webbläsare eller mobilapp.
  • Arbeta var som helt med valfri enhet – Signerare kan när som helst och var som helst klicka på en länk för att signera dokument med hjälp av en webbläsare eller mobil enhet. Inga kontoinloggningar eller hämtningar krävs.
  • Lägg till i era system och processer – Integrera Adobe Sign i system och program som ni använder redan idag. Inget ändras förutom att era arbetsflöden går snabbare och att det blir enklare att samla in signaturer.
  • Säkerställ regelefterlevnad och sekretess – Adobe Sign erbjuder den högsta graden av säkerhet, tillgänglighet och regelefterlevnad. Vi är världsledande när det gäller säkra digitala dokument och enastående digitala upplevelser.

Läs mer i Vanliga frågor om Adobe Sign.

Finns det stöd i Adobe Sign för mobilt arbete?

Ja. Mobilappen Adobe Sign är en kostnadsfri app för Android- och iOS-enheter som fungerar som en mobil partner i webbprogrammet Adobe Sign. Med Adobe Sign för mobilenheter kan du genomföra alla affärstransaktioner även när du inte sitter på kontoret. Med den kan du skicka, signera, spåra och hantera undertecknade dokument från din iOS- eller Android-enhet. Det är också det idealiska verktyget när du vill samla in e-signaturer personligen från klienter eller kunder. På iOS-enheter kan du även signera dokument offline. Mobilappen Adobe Sign synkroniseras sedan automatiskt när du är tillbaka online.

Vilka affärssystem kan Adobe Sign integreras med?

Adobe Sign kan integreras utan problem med många olika företagsprogram och system.

• Nyckelfärdiga integrationer finns tillgängliga för ledande affärssystem, som exempelvis Salesforce, Apttus, Ariba, Workforce, Microsoft SharePoint och fler.
  • Adobe Sign kan läggas till i företagets affärsprogram eller webbplatser med en omfattande uppsättning REST- eller Soap-baserade API:er. Gå till Developer Center.
  • Adobe Sign fungerar med vanliga affärsprogram, inklusive Box, Dropbox, Google Drive, Adobe Connect och Adobe Experience Manager Forms.

Hämta Adobe Document Cloud-produkter och -tjänster

Hur gör jag för att köpa Adobe Acrobat DC med Document Cloud-tjänster?

Adobe Acrobat DC finns att köpa på Adobe Store eller via auktoriserade Adobe-återförsäljare.

Hur köper jag Adobe Sign?

Adobe Sign kan köpas på följande sätt:

Adobe Sign-avtal:

• Individual – Få signaturer och spåra svar i realtid.
  • Business – Anpassa och optimera för ditt företag.
  • Enterprise – Bygg in e-signering i affärssystemen.

Populära prenumerationsplaner för Adobe:

Adobe Signs plan för enskilda användare är inkluderad i följande. Leta efter verktyget med namnet ”Skicka för signering” för att använda Adobe Sign-funktioner i dessa program.

Adobe Document Cloud-planer:

Följande volyminköpsplaner är tillgängliga direkt från Adobe och du kan hantera namngivna användare via Adobe Admin Console.

Kontakta Adobes säljteam för företag.

Hur kan jag få Document Cloud för användning med det kostnadsfria Acrobat Reader DC och mobilappar?

Registrera dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster. När du loggar in på Acrobat Reader DC eller Acrobat DC med ditt Adobe ID visas Document Cloud-tjänsterna i programmet.

Kan jag få tillgång till Acrobat DC om jag är Creative Cloud-medlem?

Ja. Acrobat Pro DC med Document Cloud-tjänster är tillgängligt genom Adobe Creative Cloud som ger dig tillgång till de senaste versionerna av Creative-programmen på medlemskapsbas.

Vilken version av Acrobat DC finns med i Adobe Creative Cloud Alla program?

Acrobat Pro DC med Document Cloud-tjänster ingår i dessa planer för enskilda användare: Creative Cloud för enskilda användare Alla program, Creative Cloud för team Alla program samt Creative Cloud för studerande och lärare Alla program.

Adobe Document Cloud för företag, som innehåller Acrobat Pro DC med tjänster, ingår i dessa företagsplaner: Creative Cloud för företag Alla program och Creative Cloud för skolor och universitet Alla program. Creative Cloud Alla program-planer inkluderar inte Adobe Sign för stora företag, vilka säljs separat.

Finns det en provversion av Acrobat DC?

Ja, det finns en provversion av Acrobat Pro DC tillgänglig för hämtning för Windows eller Mac.

Finns det en provversion av Adobe Sign?

Ja, det finns en provversion av Adobe Sign tillgänglig och som fungerar i din webbläsare.

Vad händer om jag vill avbeställa min prenumeration?

Prenumerationer som köps via Adobe Store och avbeställs under de första 14 dagarna återbetalas till fullo. Efter 14 dagar gäller vår avbeställningspolicy.

Om du vill avbryta en förskottsbetalning ellerbetald månadsavgiftårsprenumeration, kontakta kundsupport. Om du vill avbryta medlemskap som löper månadsvis ska du gå till Hantera konto eller kontakta kundsupport.

Vad händer med mitt lagringsutrymme om jag avslutar min prenumeration på en Adobe Document Cloud-produkt eller -tjänst?

När prenumerationen löper ut förlorar du åtkomst till icke kostnadsfria skrivbordsfunktioner och onlinetjänster. Din lagringskvot på 100 GB minskar till 2 GB. Alla dokument som skickats för signering sparas och förblir tillgängliga.

Säkerhet och regelefterlevnad

Är Adobe Document Cloud säkert?

Ja. På Adobe prioriterar vi säkerhet när det gäller dina digitala upplevelser. Sedvanliga säkerhetsrutiner är djupt inrotade i den interna företagskulturen, programutvecklingen samt i alla de tjänster som vi tillhandahåller. Oberoende av om det gäller identitetshantering, datasekretess eller dokumentintegritet, används i Adobe Document branschledande säkerhetsrutiner för att skydda dokument, data och information. Mer information om våra säkerhetsrutiner när det gäller Adobe Secure Product Lifecycle eller Adobe Document Cloud finns i www.adobe.com/se/security.

Är e-signering lagligt?

Ja. Elektroniska signaturer är juridiskt bindande i nästan alla industrinationer, och även mindre utvecklade länder börjar införa lagstiftning om e-signaturer. USA antog år 2000 den s.k. ESIGN-lagen, som gör e-signaturer juridiskt bindande för i stort sett all användning. EU antog under 1999 ett direktiv om elektroniska signaturer, som medlemsländerna använt som grund för nationell lagstiftning på området. EU:s förordning om elektronisk identifiering och betrodda tjänster (eIDAS) kommer att träda ikraft i juli 2016 och blir grunden för en enda, standardiserad förordning för alla 28 medlemsländer. Andra länder har antagit liknande lagar. Läs Global Guide to Electronic Signature Law om du vill ha mer information.