Vad som behandlas

Grunderna

Vad är mobilappen Adobe Acrobat Reader?

Med den kostnadsfria mobilappen Adobe Acrobat Reader är det enkelt att visa och arbeta med PDF-dokument på Android- och iOS-enheter (inklusive iPad, iPhone och iPod Touch) oavsett var du befinner dig. Dessutom kan du låsa upp premiumfunktioner i appen för att göra mer med PDF-dokumentet när du köper en prenumeration på Adobe Export PDF, Adobe PDF Pack, Adobe Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC. Acrobat Reader för mobilen fungerar också med Adobe Document Cloud-prenumerationerna för företag.

Är mobilappen Acrobat Reader gratis?

Ja. Hämta den kostnadsfria Android- eller iOS-versionen av mobilappen från Google Play eller iTunes App Store. Du kan också hämta en kostnadsfri mobilapp för Windows Phone-enheter.

Hur fungerar mobilappen Acrobat Reader med Adobe Document Cloud?

Mobilappen Acrobat Reader fungerar med Adobe Document Cloud-tjänster för att hålla dig ansluten och behålla produktiviteten oavsett var du befinner dig.

Registrera dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster när du vill:

• Lagra och få tillgång till filer på Adobe Document Cloud med 5 GB gratis lagringsutrymme.
  • Öppna nyligen använda filer från datorn, webben och mobila enheter.
  • Synkronisera automatiska inställningar för att fylla i och signera på stationära datorer, webben och iOS-enheter.

Köp en prenumeration på Acrobat Pro DC för att:

• Konvertera dokument och bilder till PDF-dokument.
  • Gör PDF-dokument till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.
  • Använd kameran i den mobila enheten för att ta en bild av ett pappersdokument och konvertera det sedan till PDF.
  • Redigera PDF-dokument från din iPad
  • Ordna sidor från din iOS- eller Android-enhet.

Måste jag köpa datorversionen av Acrobat för att kunna använda mobilappen Acrobat Reader?

Nej. Acrobat Reader är en kostnadsfri, fristående app. Du kan använda den för att öppna, visa, anteckna, söka, signera, skicka och skriva ut PDF-dokument.

Om du köper en prenumeration på Acrobat Pro DC kan du skapa, exportera och organisera sidorna i ett PDF-dokument på iOS- eller Android-enheter. Du kan också redigera PDF-filer från din iPad och ordna sidor från iOS- eller Android-enheter.

Vad är mobilappen Adobe Sign och hur hör den ihop med Acrobat Reader för mobilen?

Adobe Sign (tidigare Adobe EchoSign) är en kostnadsfri och fristående app som fungerar som en mobil partner när du köper Adobe Acrobat DC eller Adobe Sign. Med appen kan du utföra fullständiga affärstransaktioner när du är på språng. Med hjälp av appen kan du skicka, signera, spåra och hantera signerade dokument från din iOS- eller Android-enhet. Den är också ett idealiskt verktyg för att personligen samla in e-signaturer från kunder. Appen fungerar oberoende av mobilappen Acrobat Reader. Om du vill hämta mobilappen för Adobe Sign ska du besöka Google Play eller iTunes App Store.

Vad är mobilappen Adobe Fill & Sign och hur fungerar den tillsammans med Acrobat Reader för mobilen?

Adobe Fill & Sign är en kostnadsfri mobilapp som kan användas fristående eller tillsammans med Acrobat Reader. I Reader kan du arbeta med ifyllbara PDF-formulär och rita en signatur med fingret. Fill & Sign erbjuder ett enkelt sätt att arbeta med pappersformulär eller PDF-filer som inte har optimerats för att fylla i formulär. Med Fill & Sign på en iOS- eller en Android-enhet kan du:

• Öppna en PDF-fil, ta en bild eller välja en bild på din mobila enhet
  • Skriva svar direkt i formuläret eller acceptera förslag på text som fylls i automatiskt
  • Signera formuläret genom att skriva eller rita din signatur eller använda en bild
  • Redigera din personliga autofyllsamling så att du inte behöver skriva om redan använd information varje gång du fyller i ett nytt formulär.

Och dessutom ingår i Fill & Sign det kostnadsfria datorprogrammet Acrobat Reader DC samt betalda prenumerationsplaner, så att du kan få en konsekvent upplevelse och kopiera dina personliga autofylldata till mobiler, dator och webbläsarappar. När du vill hämta appen Adobe Fill & Sign ska du gå till Google Play eller iTunes App Store.

Varför ska jag uppgradera till den senaste versionen av mobilappen Acrobat Reader för Android eller iOS?

Med mobilappen Acrobat Reader introduceras ett modernt, intuitivt sätt att arbeta och den gör det enklare att fokusera på de uppgifter som ska utföras. Använd den för att signera PDF-dokument, fylla i formulär, lägga till kommentarer i dokument eller enkelt skicka filer till andra. Med en betald prenumeration på Acrobat Pro DC kan du låsa upp ännu fler PDF-verktyg så att du får en konsekvent användarupplevelse när du arbetar på datorer, mobiler och webben.

Hur skiljer sig mobilappen Acrobat Reader från tidigare versioner?

Acrobat Reader för mobilen är nästa generation av Adobe Reader-mobilappen, och den förvandlar din mobila enhet till ett affärsverktyg att räkna med. Liksom Reader för datorn är Acrobat Reader för mobilen en kostnadsfri app, och på samma sätt som tidigare erbjuder den branschens mest tillförlitliga verktyg för att visa och interagera med PDF-filer på mobila enheter. Och nu, med tillägget Adobe Document Cloud och prenumerationstjänster, kan du ta filerna och PDF-verktygen med dig och fortsätta vara produktiv varhelst du befinner dig.

Har Adobes mobilappar stöd för EMM (enterprise mobility management)?

Ja. Adobe strävar efter att tillhandahålla mobila produktivitetslösningar för företag som samtidigt skyddar företagets säkerhet och uppfyller regler om överensstämmelse. Mobilapparna Adobe Reader och Adobe Sign har båda stöd för EMM-plattformen Android for Work, och Adobe Acrobat Reader för Microsoft Intune är tillgängligt för iOS och Android.

Hämta information

Hur hämtar jag den kostnadsfria mobilappen Acrobat Reader?

Du hämtar den senaste version av appen genom att besöka Google Play eller iTunes App Store. Du kan också hämta mobilappen för Windows Phone-enheter.

Hur hämtar jag den kostnadsfria mobilappen Adobe Sign?

Om du vill hämta den senaste versionen av appen ska du besöka Google Play eller iTunes App Store.

Hur hämtar jag den kostnadsfria mobilappen Adobe Fill & Sign?

Om du vill hämta den senaste versionen av appen ska du besöka Google Play eller iTunes App Store.

Kan jag distribuera mobilappen Acrobat Reader i företaget?

Ja. Du kan enkelt ansöka om en licens för att kunna volymdistribuera programmet.

Använda mobilappen Acrobat Reader

Kan jag använda mobilappen Acrobat Reader för att kommentera PDF-dokument som visas på min surfplatta eller smarttelefon?

Ja. Du kan göra kommentarer genom att lägga till anteckningar eller genom att göra markeringar, genomstrykningar och understrykningskommentar. Du kan också använda frihandsverktyget för att markera innehåll. När du är klar skickar du filen med anteckningar direkt från den mobila enheten.

Kan jag skapa PDF-dokument med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Med en betald prenumeration kan du använda mobilappen för att konvertera Microsoft Office- och bildfiler till PDF-dokument.

Kan jag exportera PDF-dokument som redigerbara Office-dokument med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Med en betald prenumeration kan du använda mobilappen för att konvertera PDF-dokument till redigeringsbara Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.

Kan jag spara formulär när jag har fyllt i dem med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Du kan använda din Android- eller iOS-enhet för att fylla i, spara och skicka ifyllbara PDF-formulär. Du kan även använda bläcksignaturverktyget för att signera PDF-formulär med ett finger.

Om du arbetar med papper eller PDF-formulär, som inte har optimerats för formulärifyllning, bör du även hämta mobilappen Adobe Fill & Sign Med den appen kan du öppna ett PDF-formulär eller ett foto av ett formulär och snabbt fylla i det med återanvändbar text, som namn, adress eller telefonnummer, från dina personliga uppgifter för automatisk ifyllnad. Du kan använda appen Adobe Fill & Sign fristående eller när du arbetar i Adobe Acrobat Reader för mobilen.

Går det att signera dokument elektroniskt med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Du kan använda bläcksignaturverktyget för att med ett finger signera ett PDF-dokument.

Om du signerar dokument ofta eller fyller i många formulär, bör du hämta mobilappen Adobe Fill & Sign Med den här appen kan du fylla, signera och skicka formulär med återanvändbar text snabbare från din personliga autofyllsamling. Du kan också signera formulär genom att skriva eller rita din signatur, eller med hjälp av en bild. Du kan använda Adobe Fill & Sign-appen fristående eller när du arbetar i mobilappen Adobe Acrobat Reader.

Om du samlar in signaturer från andra som en del av dina affärsprocesser kan du välja att prenumerera på Acrobat Pro DC och hämta mobilappen Adobe Sign. Du kan med den begära signaturer från andra, spåra hela processen och hantera undertecknade dokument från datorn, webbläsaren eller din mobila enhet, samtidigt som du uppfyller företagets säkerhetsstandarder och kompatibilitetskrav.

Kan jag öppna lösenordsskyddade och krypterade filer med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Med mobilappen Acrobat Reader kan du visa lösenordsskyddade och krypterade PDF-dokument med stöd för den högsta PDF-krypteringsnivån upp till AES-256.