Grunderna

Vad är mobilappen Adobe Acrobat Reader?

Med den kostnadsfria mobilappen Adobe Acrobat Reader är det enkelt att visa och arbeta med PDF-filer var som helst på Android- och iOS-enheter. Dessutom kan du låsa upp premiumfunktioner i appen för att göra mer med PDF-dokumentet när du köper en prenumeration på Adobe Export PDF, Adobe PDF Pack, Adobe Acrobat Standard DC eller Adobe Acrobat Pro DC. Acrobat Reader för mobilen fungerar också med Adobe Document Cloud-prenumerationerna för företag.

Är mobilappen Acrobat Reader gratis?

Ja. Hämta den kostnadsfria Android- eller iOS-versionen av mobilappen från Google Play eller iTunes App Store.

Hur fungerar mobilappen Acrobat Reader med Adobe Document Cloud?

Mobilappen Acrobat Reader fungerar med Adobe Document Cloud-tjänster för att hålla dig ansluten och behålla produktiviteten oavsett var du befinner dig.

Registrera dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster när du vill:

• Lagra och få tillgång till filer på Adobe Document Cloud med 2 GB gratis lagringsutrymme.
  • Öppna snabbt nyligen använda filer från datorn, webben och mobila enheter.
  • Synkronisera automatiska inställningar för att fylla i och signera på datorer och webben.

Köp en prenumeration på Acrobat Pro DC för att:

• Konvertera dokument och bilder till PDF-dokument.
  • Gör PDF-dokument till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.
  • Skicka PDF-filer till andra för granskning och spåra alla kommentarer i en fil.
  • Redigera PDF-filer på din iPad- eller Android-surfplatta.
  • Ordna sidor och slå samman filer till en PDF.

Måste jag köpa datorversionen av Acrobat för att kunna använda mobilappen Acrobat Reader?

Nej. Acrobat Reader är en kostnadsfri, fristående app. Du kan använda den för att visa, anteckna, söka, fylla i, signera, skicka och skriva ut PDF-filer.

Om du köper en prenumeration på Acrobat Pro DC kan du skapa, exportera och organisera sidorna i ett PDF-dokument på iOS- eller Android-enheter. Du kan också redigera PDF-filer och ordna sidor på iOS- och Android-surfplattor.

Har Adobes mobilappar stöd för EMM (enterprise mobility management)?

Ja. Adobe strävar efter att tillhandahålla mobila produktivitetslösningar för företag som samtidigt skyddar företagets säkerhet och uppfyller regler om överensstämmelse. Mobilapparna Adobe Reader och Adobe Sign har båda stöd för EMM-plattformen Android for Work, och Adobe Acrobat Reader för Microsoft Intune är tillgängligt för iOS och Android.

Hämta information

Hur hämtar jag den kostnadsfria mobilappen Acrobat Reader?

Du hämtar den senaste version av appen genom att besöka Google Play eller iTunes App Store.

Hur hämtar jag den kostnadsfria mobilappen Adobe Scan?

Om du vill hämta den senaste versionen av appen ska du besöka Google Play eller iTunes App Store.

Kan jag distribuera mobilappen Acrobat Reader i företaget?

Ja. Du kan enkelt ansöka om en licens för att kunna volymdistribuera programmet.

Använda mobilappen Acrobat Reader

Kan jag använda mobilappen Acrobat Reader för att kommentera PDF-dokument som visas på min surfplatta eller smarttelefon?

Ja. Du kan göra kommentarer genom att lägga till anteckningar eller genom att göra markeringar, genomstrykningar och understrykningskommentar. Du kan också använda frihandsverktyget för att markera innehåll. När du är klar skickar du filen med anteckningar direkt från den mobila enheten.

Kan jag skapa PDF-dokument med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Med en prenumeration på PDF Pack eller Acrobat Pro DC, som kan köpas i appen, kan du konvertera Microsoft Office- och bildfiler till PDF.

Om du redan är prenumerant behöver du bara logga in för att låsa upp premiumfunktionerna.

Kan jag exportera PDF-dokument som redigerbara Office-dokument med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Med en prenumeration på Exportera PDF, PDF Pack eller Acrobat Pro DC, som kan köpas i appen eller från Adobe.com, kan du konvertera PDF-filer till redigerbara Word-, Excel-, PowerPoint- och RTF-filer med mobilappen.

Kan jag spara formulär när jag har fyllt i dem med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Du kan använda din Android- eller iOS-enhet för att fylla i, spara och skicka ifyllbara PDF-formulär. Du kan även använda verktyget Fyll i och signera när du vill signera PDF-formulär med ett finger.

Kan jag skanna dokument och formulär med Acrobat Reader?

När du vill skapa en ny skanning kan du trycka på den blå plusknappen på startskärmen eller på fliken Filer och sedan välja Skanna.

Du hittar sparade skanningar genom att gå till Filer och välja mappen Document Cloud i Adobe Scan.

Går det att signera dokument elektroniskt med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Du kan använda verktyget Fyll i och signera när du vill signera PDF-dokument med ett finger.

Om du samlar in signaturer från andra som en del av dina affärsprocesser kan du välja att prenumerera på Acrobat Pro DC och hämta mobilappen Adobe Sign. Du kan med den begära signaturer från andra, spåra hela processen och hantera undertecknade dokument från datorn, webbläsaren eller din mobila enhet, samtidigt som du uppfyller företagets säkerhetsstandarder och kompatibilitetskrav.

Kan jag skicka dokument till andra för granskning med Acrobat Reader?

Ja, med en betald prenumeration på Adobe PDF Pack och Acrobat Pro DC kan du skicka filer till andra för granskning och samla in kommentarerna i en fil. Tryck på Dela-ikonen när du visar filen, ange mottagarnas namn eller e-postadresser och välj Granska. Du kan även ställa in en deadline för granskningen och skicka ett anpassat meddelande till mottagarna.

Kan jag öppna lösenordsskyddade och krypterade filer med mobilappen Acrobat Reader?

Ja. Med mobilappen Acrobat Reader kan du visa lösenordsskyddade och krypterade PDF-dokument med stöd för den högsta PDF-krypteringsnivån upp till AES-256.