Använd läget Inspektera med Live-vyn i Dreamweaver så att du snabbt kan identifiera HTML-element och deras associerade CSS-format.

Obs!

I Dreamweaver CC och senare har CSS-formatpanelen ersatts med CSS Designer. Mer information finns i CSS Designer.

Läget Inspektera fungerar tillsammans med Live-vyn så att du snabbt kan identifiera HTML-element och deras associerade CSS-format. Om läget Inspektera är inaktiverat kan du hovra över elementen på sidan om du vill visa CSS-rutmodellattributen för ett element på blocknivå.

Obs!

Mer information om CSS-rutmodellen finns i Specifikation till CSS 2.1.

Förutom att se en visuell representation av rutmodellen i läget Inspektera kan du även använda panelen CSS-format när du hovrar över elementen i dokumentfönstret. När panelen CSS-format är öppen i Aktuellt läge och du hovrar över ett element på sidan, uppdateras reglerna och egenskaperna automatiskt på panelen CSS-format till att visa reglerna och egenskaperna för det elementet. Alla vyer och paneler som hör till elementet du hovrar över uppdateras också (till exempel kodvyn, taggväljaren och egenskapskontrollen).

1. När dokumentet är öppet i dokumentfönstret klickar du på inspektionsknappen (bredvid knappen Live-vy i dokumentverktygsfältet).

Obs!

Om du inte redan arbetar i Live-vyn aktiveras den automatiskt.

2. Hovra över elementen på sidan om du vill visa CSS-rutmodellen. I läget Inspektera markeras olika färger för kant, marginal, utfyllnad och innehåll.

3. (Valfritt) Tryck på vänsterpilen på datorns tangentbord om du vill markera det element som är överordnat till det markerade elementet. Tryck på högerpilen om du vill gå tillbaka och markera det underordnade elementet.

4. (Valfritt) Klicka på ett element om du vill låsa en markering.

Obs!

Om du klickar på ett element för att låsa en markering stängs läget Inspektera av.