Onherstelbare fout 1603 treedt op tijdens installatie van Acrobat

Fout 1603 is een MSI-foutcode die op een fout duidt die algemeen, maar computerspecifiek, is. Dit document bevat een lijst met suggesties om deze fout op te lossen. De volgende tabel bevat een lijst met bekende oorzaken van 1603-fouten tijdens de installatie van Adobe-software.

• [DATE] [TIME] | [INFO] | | ASU | MSIInvoker | MSIInvoker | | | 6016 | utilLaunchApplicationDeelevated : The return Code from Create Process (1603).
  • [TIME] -(Adobe)- #_AdobeError_# 1603 [TIME] -(Adobe)- -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- END - Adobe_OEMFilesSetAttribute -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*- Action ended [TIME]: EMSupportBlindCopyCommit.E35C3ECB_5FDA_49E1_AB1F_D472B7CB90171. Return value 3. Action ended [TIME]: INSTALL. Return value 3.
Foutcode Details Oplossing
Fout 1603. Fatale fout tijdens installatie. (AdobeColorCommonSetRGB) Het installatieprogramma probeert 'sRGB Color Space Profile.icm' te installeren over een bestaande versie die is vergrendeld. Ga naar oplossing 1a en 1b
Fout 1603. Fatale fout tijdens installatie. (Google Desktop) Google Desktop is op het doelsysteem geïnstalleerd. Ga door naar oplossing 2
Fout 1603. Fatale fout tijdens installatie. (Double-bytemap) U hebt een double-bytemap op een single-bytebesturingssysteem van Windows. Ga door naar oplossing 3
Alle andere 1603-fouten ("#_AdobeError_# 1603") De bovenstaande oplossingen zijn niet van toepassing, of hebben niet gewerkt. Ga naar Oplossing 4 en hoger

Oplossing pdf/a-1a: schakel opstartitems en niet-Microsoft-services uit

Oplossing 1b: herstel machtigingen voor de Windows-map met kleurprofielen

1. Navigeer naar C:\Windows\System32\spool\drivers.

2. Klik met de rechtermuisknop op de map Kleur en selecteer Eigenschappen in het pop-upmenu.

3. Klik op het tabblad Beveiliging.
  4. Klik op Geavanceerd.
  5. Klik op het tabblad Eigenaar.
  6. Als de huidige eigenaar niet de groep Beheerders is, kiest u de groep Beheerders uit de lijst met namen in het veld Eigenaar wijzigen in.

7. Selecteer Eigenaar van onderliggende subcontainers en objecten vervangen.

8. Klik op OK.
  9. Als u een bericht krijgt dat het dialoogvenster Eigenschappen van het object opnieuw moet worden geopend voordat u machtigingen kunt bekijken of wijzigen, klikt u op OK en gaat u verder. Is dit niet het geval, dan gaat u verder met stap 14.

10. Klik op OK in alle verdere dialoogvensters totdat u het dialoogvenster Kleureigenschappen hebt afgesloten.
  11. Klik met de rechtermuisknop op de map Kleur en selecteer Eigenschappen in het pop-upmenu.
  12. Klik op het tabblad Beveiliging.
  13. Klik op Geavanceerd.
  14. Klik op Bewerken op het tabblad Machtigingen.

15. Selecteer de groep Beheerders in de lijst met machtigingsvermeldingen.
  16. Klik op Bewerken.
  17. Stel 'Deze map, onderliggende mappen en bestanden' in.
  18. Selecteer de optie Volledig beheer onder de kolom Toestaan.
  19. Selecteer de opties met de aanduiding Machtigingen voor alle onderliggende objecten vervangen.

20. Klik op OK om het dialoogvenster Kleureigenschappen af te sluiten.
  21. Probeer opnieuw uw Adobe-toepassing te installeren.

Opmerking: Als het dialoogvenster Beveiliging verschijnt met de vraag of u expliciet gedefinieerde machtigingen wilt verwijderen, klikt u op Ja.

Oplossing 2: verwijder Google Desktop

Het is bekend dat Google Desktop soms kan conflicteren met de installatieprogramma's van de Adobe-toepassing.

• Op Windows Vista
      1. Kies Start gevolgd door Configuratiescherm en dubbelklik op Programma's en onderdelen.
      2. Selecteer Google Desktop en klik vervolgens op Verwijderen. Volg de instructies op het scherm om het product te verwijderen.
      3. Start de computer opnieuw op.
    • Op Windows XP
      1. Kies Start > Instellingen > Configuratiescherm, en dubbelklik op Programma's toevoegen of verwijderen.
      2. Selecteer Google Desktop en klik op Verwijderen. Volg de instructies op het scherm voor het verwijderen van de toepassing.
      3. Start de computer opnieuw op.
  1. Probeer opnieuw uw Adobe-toepassing te installeren.

Oplossing 3: installeer het Adobe-product in een single-bytemap

1. Start het Adobe-installatieprogramma.

2. Volg de aanwijzingen op het scherm tot het venster Locatie van installatie verschijnt.

3. Klik op Bladeren en selecteer een map zonder double-bytetekens.

Opmerking: double-bytetekens of hoge ASCII-tekens zijn alle tekens waarvan de beschrijving meer dan 1 byte vereist. De meeste op glyph-gebaseerde talen gebruiken double-bytetekens om de taal weer te geven, zoals Japans.

Voorbeeld: op een Engelse versie van een Window-besturingssysteem kunt u niet installeren in een map genaamd .

4. Probeer opnieuw uw Adobe-toepassing te installeren.

Oplossing 4: wis de inhoud van tijdelijke mappen van de gebruiker en het systeem

1. Navigeer naar C:\Windows\Temp\, selecteer alle bestanden en druk op Delete. Bevestig de bestandsverwijdering.

2. Verwijder als volgt de inhoud van de map Temp van de gebruiker:

• Windows XP: selecteer Start > Uitvoeren.
    • Windows 7/Vista: selecteer Start > Alle programma's > Accessoires > Uitvoeren.
  3. Typ %temp% in het vak Openen. Klik vervolgens op OK. De inhoud van de tijdelijke map wordt op de computer weergegeven.
  4. Selecteer alle bestanden in de map Temp en druk vervolgens op Delete. Bevestig de bestandsverwijdering.

5. Probeer opnieuw uw Adobe-toepassing te installeren.

Oplossing 5: controleer of de Windows Installer Service is gestart

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Windows XP: selecteer Start > Uitvoeren en typ services.msc.
    • Windows Vista: Klik op Start en typ services.msc in het vak Zoekopdracht starten.
  2. Dubbelklik op de service genoemd Windows Installer.

3. De waarde van het veld Opstarttype moet op Handmatig zijn ingesteld.
  4. Klik op OK om de instelling te bevestigen.
  5. Probeer opnieuw uw Adobe-toepassing te installeren.

Oplossing 6: registreer de Windows Installer Service opnieuw

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Windows XP: selecteer Start > Uitvoeren.
    • Windows Vista: selecteer Start > Alle programma's > Accessoires > Uitvoeren.
  2. Typ msiexec /unreg in het vak Openen. Druk vervolgens op Enter.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Windows XP: Selecteer Start > Uitvoeren.
    • Windows Vista: selecteer Start > Alle programma's > Accessoires > Uitvoeren.
  4. Typ msiexec /regserver in het vak Openen. Druk vervolgens op Enter.
  5. Probeer opnieuw uw Adobe-toepassing te installeren.

Oplossing 7: installeer naar een map die niet gecodeerd is

Gecodeerde mappen worden beveiligd tegen verdere wijzigingen, inclusief het toevoegen van bestanden of installeren van toepassingen. Hef de codering op of installeer naar een andere map.

OPMERKING: de mappen Program files en Program files (x86) kunnen niet worden gecodeerd, zelfs niet als u in een andere directory installeert. Sommige onderdelen van Adobe-toepassingen worden ongeacht uw instellingen in de besturingssysteemmap Program Files geïnstalleerd.

1. Start het Adobe-installatieprogramma.

2. Volg de aanwijzingen op het scherm tot het venster Locatie van installatie verschijnt.

3. Klik op Bladeren en selecteer een map zonder codering.

4. Probeer opnieuw uw Adobe-toepassing te installeren.

Oplossing 8: de Adobe Cleaner Tool uitvoeren

Zie De Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken om installatieproblemen op te lossen om de Cleaner Tool te downloaden en voor informatie over hoe u deze gebruikt.

Oplossing 9: los problemen met installatielogboeken op

Als het probleem hiermee niet wordt opgelost, neemt u contact op met de Adobe Support.