Elements activeren

Activeer je Elements-producten om je softwarelicentie te valideren en te koppelen aan de computers waarop je die producten gebruikt. Activering is een verplicht proces waarbij de software via internet verbinding moet maken met Adobe-servers. Activering helpt je computers en omgeving te beschermen tegen schadelijke code door te controleren of je originele Adobe-software hebt.

Controleer voordat je begint of je het Elements-product al op je apparaat hebt geïnstalleerd. Voor instructies over de installatie van Elements-producten zie:

Volg deze stappen om een gekocht Elements-product te activeren:

1. Selecteer het Elements-product dat je wilt activeren in het onderstaande scherm.

De foto- of video-editor installeren

2. Meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord.

Aanmeldingsscherm

3. Klik in het welkomstscherm op Nu activeren.

Elements 2020 activeren in macOS
    Elements activeren

4. Voer in het volgende scherm het serienummer in en klik op Volgende.

Scherm om serienummer in te voeren

Je Elements-product wordt gestart.

Opmerking:

Kun je het serienummer niet vinden?Zie Het serienummer van je Elements-product vinden voor meer informatie.

Heb je een inwisselingscode ontvangen? Gebruik je inwisselingscode om je serienummer te ontvangen. Zie Hulp bij inwisselingscodes voor meer informatie.

Een gratis proefversie starten na de installatie

Je krijgt een gratis proefperiode van 30 dagen om Elements-producten uit te proberen. Volg deze stappen om een proefversie te starten nadat je een Elements -product hebt geïnstalleerd:

1. Selecteer in het weergegeven scherm het Elements-product waarvoor je een proefversie wilt starten.

De foto- of video-editor installeren

2. Meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord.

Aanmeldingsscherm

3. Klik in het welkomstscherm op Nu proberen.

Elements-producten uitproberen

4. Klik Gratis proefversie starten om de proefperiode te bevestigen.

Gratis proefversie starten

Het Elements-product wordt gestart.

Een proefversie omzetten in een gekochte versie

Wanneer je een Elements-product start, zie je een scherm met het aantal dagen waarna de proefversie verloopt. Klik in dit scherm op Nu kopen en volg de aanwijzingen op het scherm om je proefversie om te zetten in een volledige versie.

Een proefversie omzetten in een gekocht product

Gebruik het serienummer dat je hebt ontvangen om de proefversie om te zetten in een volledige versie. Het serienummer begint met de cijfers 1057 of 1143. Hoe je het serienummer ontvangt, hangt af van het soort aankoop:

• Via de Adobe-website: Wanneer je Photoshop Elements koopt, ontvang je het serienummer in een e-mail van Adobe. Zoek naar de onderwerpregel 'Je serienummer' of 'Je serienummers' in je postvak.
  • Dvd: Je vindt het serienummer doorgaans op de achterkant van het dvd-doosje. Als je een envelop voor de software hebt, kan het serienummer op de envelop staan.

Opmerking:

Een serienummer bestaat uit 24 cijfers en verschilt van een inwisselingscode die alfanumeriek is. Je kunt je inwisselingscode gebruiken om je serienummer te ontvangen.

Gangbare activeringsproblemen oplossen

Lees hoe je enkele veel voorkomende problemen met serienummers oplost wanneer je probeert je Elements-product te activeren.

Ongeldig serienummer

Adobe blokkeert serienummers die niet door Adobe zijn uitgegeven of die op frauduleuze wijze door ongeautoriseerde verkopers zijn gebruikt om vervalste software te maken. Helaas weet je alleen of het serienummer om deze reden is geblokkeerd wanneer je de Adobe-software opnieuw activeert of installeert.

Ongeldig serienummer

Volg deze stappen als je het bericht 'Ongeldig serienummer' krijgt:

1. Controleer of je het juiste serienummer voor het geïnstalleerde product gebruikt. Een serienummer bestaat uit 24 cijfers.

Zie Het serienummer van je Elements-product vinden voor meer informatie.

2. Als het serienummer dat aan de software is gekoppeld, is geblokkeerd, vind je op deze pagina informatie om het probleem snel op te lossen.

Fout met inwisselingscode

Een serienummer en een inwisselingscode bestaan beide uit 24 tekens. Een serienummer bestaat echter uit 24 cijfers, terwijl een inwisselingscode uit 24 alfanumerieke cijfers bestaat. Als je een inwisselingscode invoert in plaats van een serienummer, wordt het volgende foutbericht weergegeven:

Inwisselingscode in plaats van serienummer

Je lost deze fout op door ervoor te zorgen dat je niet de inwisselingscode invoert maar het serienummer. Volg deze stappen om het serienummer te achterhalen dat is vereist om de software te installeren:

1. Meld je aan of maak een Adobe ID.

2. Voer de inwisselingscode in en klik vervolgens op Inwisselen.

3. Noteer het weergegeven serienummer.

4. Voer het serienummer in wanneer daarom wordt gevraagd tijdens de installatie.

5. Bewaar de inwisselingscode, zodat je het serienummer kunt terugvinden voor het geval je de software later opnieuw moet installeren.

Ingetrokken serienummer

Adobe blokkeert serienummers die niet door Adobe zijn uitgegeven of die op frauduleuze wijze door ongeautoriseerde verkopers zijn gebruikt om vervalste software te maken. Helaas weet je alleen of het serienummer om deze reden is geblokkeerd wanneer je de Adobe-software opnieuw activeert of installeert.

Fout met ingetrokken serienummer

Volg deze stappen als je een bericht over een 'ingetrokken serienummer' krijgt:

1. Controleer of je het juiste serienummer voor het geïnstalleerde product gebruikt. Een serienummer bestaat uit 24 cijfers.

Zie Het serienummer van je Elements-product vinden voor meer informatie.

2. Als het serienummer dat aan de software is gekoppeld, is geblokkeerd, vind je op deze pagina informatie om het probleem snel op te lossen.

Verlopen serienummer

Je krijgt dit bericht omdat je een verlopen serienummer gebruikt om je Elements-product te activeren. Dit gebeurt omdat de softwareversie die je gebruikt, is verlopen of omdat het serienummer dat is gebruikt om een licentie voor de applicatie te krijgen, niet meer geldig is. In beide gevallen moet je een nieuw Elements-product kopen.

Verlopen serienummer