Bij het uitvoeren van een script voert uw computer een reeks bewerkingen uit. Deze bewerkingen kunnen alleen betrekking hebben op Illustrator, maar kunnen ook andere programma's omvatten, zoals tekstverwerkings-, spreadsheet- en databasebeheerprogramma's.

Illustrator ondersteunt meerdere scriptomgevingen (inclusief Microsoft Visual Basic, AppleScript, JavaScript en ExtendScript). U kunt de standaardscripts gebruiken die worden geleverd bij Illustrator, maar u kunt ook zelf scripts maken en toevoegen aan het submenu Scripts.

Raadpleeg de meest recente documentatie op www.adobe.com/devnet/illustrator/scripting.html voor meer informatie over scripts in Illustrator. Voorbeeldscripts zijn geïnstalleerd in de map Adobe Illustrator <versienummer>/Scripting.

Een script uitvoeren

1. Kies Bestand > Scripts en kies een script. U kunt ook Bestand > Scripts > Ander script kiezen en naar een script navigeren.

Opmerking:

Als u een script bewerkt terwijl Illustrator wordt uitgevoerd, worden de wijzigingen pas geactiveerd als u deze hebt opgeslagen.

Een script installeren

1. Kopieer het script naar de vaste schijf van uw computer.

Als u het script in de map met Adobe Illustrator-scripts plaatst, wordt het script weergegeven in het submenu Bestand > Scripts.

Als u het script op een andere locatie op de harde schijf plaatst, kunt u het script uitvoeren in Illustrator door Bestand > Scripts > Ander script.

Opmerking:

Als u een script in de map met Adobe Illustrator-scripts plaatst terwijl Illustrator is gestart, moet u Illustrator opnieuw starten als u het script in het submenu Scripts wilt opnemen.