Veelvoorkomende problemen met Bewerken in oplossen in Lightroom Classic

Los snel problemen op in Lightroom Classic bij het verbeteren van foto's met de functie Bewerken in.

Hebt u te maken met fouten tijdens het bewerken van foto's met een externe editor in Lightroom Classic? Probeer deze eenvoudige stappen voor probleemoplossing uit om veelvoorkomende fouten bij Bewerken in te lossen.

Het menu Bewerken in in Lightroom Classic, waarmee u foto's kunt bewerken in andere bewerkingsprogramma's zoals Photoshop, Photoshop Elements en meer.
Het menu Bewerken in in Lightroom Classic, waarmee u foto's kunt bewerken in andere bewerkingsprogramma's zoals Photoshop, Photoshop Elements en meer.

De opdracht Bewerken in is grijs

Als u ziet dat de opdracht Bewerken in grijs wordt weergegeven in Lightroom Classic, kan dit een van de volgende oorzaken hebben:

 • U gebruikt niet de nieuwste versie van Adobe Photoshop of Lightroom Classic, of beide.
 • Als een foto ontbreekt in Lightroom Classic.
Opmerking:

De opdracht Bewerken in wordt grijs weergegeven als u met een Slimme voorvertoning werkt, maar de originele foto ontbreekt in de Lightroom Classic-catalogus. In dit geval moet u de ontbrekende foto zoeken.

Oplossing

Om deze fout te verhelpen, raden we u aan Adobe Photoshop en Lightroom Classic te verwijderen en de nieuwste versie opnieuw te installeren.

Als het menu Bewerken in nog steeds grijs wordt weergegeven, kunt u proberen de ontbrekende foto te vinden en koppelingen naar de Lightroom Classic-catalogus te herstellen.


De opdracht Bewerken in Photoshop ontbreekt

De opdracht Bewerken in Photoshop ontbreekt in het contextmenu wanneer u op een afbeelding klikt. Op het tabblad Externe editor van het deelvenster Voorkeuren is het bovenste vak gelabeld als 'Bewerken in Photoshop (niet gevonden)'

Oplossing

U kunt de nieuwste versie van Lightroom Classic installeren om dit probleem op te lossen. Voor een gedetailleerde aanpak kunt u de volgende stappen volgen:

Oplossing 1: het Photoshop-plist-bestand opnieuw maken

 1. Sluit Lightroom Classic af.

 2. Ga naar de map //Users/[gebruikersnaam]/LIbrary/Preferences/.

 3. Sleep het bestand com.adobe.Photoshop.plist naar de prullenbak.

 4. Start Photoshop om het plist-bestand opnieuw te maken.

Opmerking:

Apple heeft de gebruikersbibliotheekmap standaard verborgen gemaakt sinds de release van Mac OS X 10.7 en later. Als u toegang tot bestanden in de verborgen Bibliotheekmap nodig hebt om Adobe-problemen op te lossen, leest u Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek oproepen.

Oplossing 2: Adobe Photoshop verwijderen en opnieuw installeren

Gebruik de verwijdertoepassing in de map //Applications/Utilities/Adobe Installers/ om Adobe Photoshop te verwijderen. Installeer vervolgens uw originele media opnieuw en installeer alle productupdates.

Oplossing 1: Adobe Photoshop verwijderen en opnieuw installeren

Hiermee maakt u bestanden of mappen die zijn beschadigd nadat Photoshop of Photoshop Elements is geïnstalleerd opnieuw.

Oplossing 2: de registersleutel van het pad van de toepassing photoshop.exe opnieuw maken

Let op:

bij deze procedure moet u het Windows-register bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor het bewerken van het register, dat belangrijke informatie over systeem en toepassingen bevat. Maak een back-up van het register voordat u het bewerkt. Zie de Windows-documentatie voor meer informatie over het register of neem contact op met Microsoft.

 1. Sluit Adobe Photoshop en Lightroom Classic af.

 2. Selecteer Start > Uitvoeren. Zie Wat is er gebeurd met de opdracht Uitvoeren? als Uitvoeren niet wordt weergegeven.

 3. Typ regedit in het tekstvak Openen en klik vervolgens op OK om de register-editor van Windows te openen.

 4. Ga naar de volgende registersleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\.

 5. Klik met de rechtermuisknop op de map Toepassingspaden en kies Nieuw > Sleutel.

 6. Typ Photoshop.exe als naam van de nieuwe sleutel en druk vervolgens op Enter.

 7. Klik met de rechtermuisknop op de map Photoshop.exe en kies Nieuw > Tekenreeks. Typ Path als de naam van de nieuwe waarde en druk vervolgens op Enter.

 8. Klik in het rechterdeelvenster van het register met de rechtermuisknop op de (standaard)waarde en kies Aanpassen.

 9. Voer in het veld Waardegegevens de locatie van het bestand Photoshop.exe op uw computer in. Voeg Photoshop.exe toe aan het einde van het pad. Als u bijvoorbeeld Photoshop hebt geïnstalleerd op de standaardlocatie, voert u C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop\Photoshop.exe in. Als u een andere versie van Photoshop hebt of Photoshop in een andere map hebt opgeslagen, verandert u het pad zoals toepasselijk.

 10. Klik in het rechterdeelvenster van het register met de rechtermuisknop op de Waarde pad en kies Wijzigen. Voer in het veld Waardegegevens het bestandspad van het bestand Photoshop.exe op uw computer in. Als u bijvoorbeeld Adobe Photoshop hebt geïnstalleerd op de standaardlocatie, voert u C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop\ in. Als u een andere versie van Photoshop hebt of Photoshop in een andere map hebt opgeslagen, verandert u het pad zoals toepasselijk.

 11. Als het bestand zich op de juiste locatie bevindt, selecteert u OK en sluit u het register af.


De opdracht Bewerken in kan geen foto in Photoshop openen

(Alleen voor macOS)

Op macOS wordt met de Lightroom Classic-opdracht Bewerken in een kopie van Adobe Photoshop vanaf een back-uplocatie geopend.

Er is bijvoorbeeld een back-up van een externe harde schijf gemaakt met Carbon Cloner, SuperDuper! Of Time machine. Dit kan leiden tot het volgende gedrag: 

 • In macOS wordt een foutbericht weergegeven met de meldingToepassing verplaatst - de toepassing is verplaatst en het pad is gewijzigd. Als u de productconfiguratie wilt bijwerken, klikt u op Bijwerken.
 • Adobe Photoshop wordt gestart, maar de in Lightroom Classic geselecteerde afbeelding wordt niet geopend. 

Oplossing

Om deze fout te verhelpen, raden we u aan Adobe Photoshop en Lightroom Classic te verwijderen en de nieuwste versie opnieuw te installeren.

Bovendien kunt u naar Adobe Lightroom Classic > Instellingen > Externe bewerking > Photoshop-versie navigeren om de versie van Photoshop te selecteren die u wilt gebruiken.

Opmerking:

Vanaf de release van Lightroom Classic in april 2023 (versie 12.3) is de ps_picker-plug-in gearchiveerd en kunt u de versies van Photoshop selecteren met behulp van de opties voor Externe bewerking in Lightroom Classic.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?