Leren en ondersteuning voor Adobe Prelude

Ontdek de nieuwe functies in Prelude!

Vanwege de veranderende behoeften van professionele video- en contentmakers zetten we Adobe Prelude stop. Met ingang van 8 september 2021 is Prelude niet meer beschikbaar op Adobe.com.  Raadpleeg onze Veelgestelde vragen voor meer informatie en instructies voor het downloaden van Prelude tijdens de ondersteuningsperiode.

Aan de slag

Vind downloads, krijg hulp bij uw lidmaatschap en leer de basisprincipes.

Aan de slag

Zelfstudies

Hier vind je tutorials voor beginners en experts om uw vaardigheden uit te breiden.

Zelfstudies

Handboek

Snelle antwoorden en stapsgewijze instructies.

Handboek


Tips voor het oplossen van problemen en Help

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt'. Raadpleeg de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen, waaronder Prelude, downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Zie voor meer instructies Een Creative Cloud-proefkopie downloaden en installeren.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en bij het aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Prelude en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-toepassingen.

downloadpictogram

Nog hulp nodig? Vind meer download- en installatieoplossingen

Meld u aan bij uw Adobe-account. Klik vervolgens op Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm. Bent u uw wachtwoord vergeten? Leer hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie converteren naar een betaald lidmaatschap is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw lidmaatschap bij te werken en te starten.

pictogram account

Nog hulp nodig? Hier vindt u meer informatie over accounts, facturering en abonnementen.

Ontvang eenvoudige, stapsgewijze instructies om workflows voor het opnemen en bewerken van video's in Prelude te leren.

Bekijk de volledige lijst sneltoetsen van Prelude om u te helpen uw workflow stroomlijnen.

U kunt de hoeveelheid geheugen voor Prelude en andere toepassingen opgeven onder Geheugenvoorkeuren bewerken. Meer informatie over het instellen van geheugenvoorkeuren in Prelude.

Ja, u kunt een aangepaste werkruimte maken en opslaan met de opties in het menu Venster. Meer informatie over het aanpassen van een werkruimte om deze op uw persoonlijke voorkeuren af te stemmen.

Dat is afhankelijk van het bestandstype dat u probeert op te nemen. Leer de stappen voor het opnemen van bestanden met video, met alleen audio en met stilstaande beelden in Prelude.

Begin met het selecteren van de ruwe montage die u wilt exporteren vanuit het deelvenster Project. Krijg volledige instructies voor het exporteren van ruwe montages vanuit Prelude.

Ja, u kunt opmerkingen aan mediabestanden toevoegen zodat de editor of director die in Adobe Premiere Pro kan controleren.

U voegt metadata toe aan een filmclip door naar Venster > Metadata te gaan. Krijg de volledige instructies voor het toevoegen, importeren en exporteren van metadata van uw filmclips.

Bekijk deze snelle tutorial om te leren hoe u digitale foto's van uw camera opneemt en bewerkt in Prelude.

Community

Neem deel aan het gesprek

Populaire verwante subforums