Leren en ondersteuning voor Adobe Premiere Pro

Aan de slag

Tips voor het oplossen van problemen en Help

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Zie Fout: 'Installatie mislukt' van Creative Cloud-desktopapp voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt'. Raadpleeg de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen, waaronder Premiere Pro, downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de proefversie te downloaden. Zie Een Creative Cloud-proefversie downloaden en installeren voor gedetailleerde instructies.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en bij het aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Premiere Pro en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-toepassingen.

Premiere Pro downloaden en installeren op macOS en Windows. Raadpleeg voor gedetailleerde systeemvereisten en hardwareaanbevelingen:

downloadpictogram

Nog hulp nodig? Vind meer download- en installatieoplossingen

Meld u aan bij uw Adobe-account. Selecteer onder de sectie Wachtwoord de optie Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Lees hoe u het opnieuw instelt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie converteren naar een betaald lidmaatschap is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw lidmaatschap bij te werken en te starten.

pictogram account

Nog hulp nodig? Hier vindt u meer informatie over accounts, facturering en abonnementen.

Voor informatie over bekende problemen in de recentste versie van Premiere Pro raadpleegt u Bekende problemen.

Zie Overzicht van Premiere Pro-functies voor een lijst met nieuwe functies. Zie onze lijst met opgeloste problemen om te zien wat er in de nieuwste releases is verholpen.

Leer hoe u video's aanmaakt en bewerkt in deze reeks korte tutorials.

Voer de stappen in dit artikel om de snelheid en duur van clips te wijzigen.

Gebruik het effect van de Warp Stabilizer om onduidelijke of schokkerige opnamen te stabiliseren. Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u Beweging stabiliseren met het effect van de Warp Stabilizer.

Volg deze tutorial om het volume aan te passen en audio te faden in de interface van de Audio Clip Mixer. Zie het artikel Volumeniveaus aanpassen voor andere technieken.

Audio en video kunt u gemakkelijk synchroniseren via Clip > Merge Clips. Zie dit artikel voor instructies: Audio en video synchroniseren met Clips samenvoegen.

Het knippen of splitsen van clips behoort tot de basisprincipes van videobewerking. Leer hoe u ongewenste gedeelten van een clip verwijdert in Premiere Pro.

Als u eenmaal een ruwe montage op de tijdlijn hebt gemaakt, kunt u leren hoe u clips trimt om de montage en timing te verfijnen. 

Leer hoe u J- en L-cuts maakt om video en audio vloeiend door scènes te laten lopen.

Met de proxyworkflows in Premiere Pro kunt u met 8K, HDR en media met een hoge beeldfrequentie werken, zodat u kunt schakelen tussen eigen indelingen en proxy-indelingen om uw werk sneller te voltooien. Kom meer te weten op de pagina Opname- en proxyworkflow in Premiere Pro CC 2015.3.

Het bewerken van video met hoge resolutie kan traag zijn. Voor betere prestaties tijdens het bewerken kunt u clips met een lagere resolutie maken, die proxy's worden genoemd. Vervolgens gaat u terug naar de oorspronkelijke bestanden voor de uiteindelijke uitvoer. Meer informatie in deze tutorial: Offline werken met proxy media.

Ja. Leer hoe u het meeste uit uw DSLR-video's kunt halen in deze tutorial: DSLR-video's bewerken. Maak presentaties en time-lapsereeksen, pas effecten en overgangen toe en breng kleuraanpassingen aan.

Volg de stappen in dit artikel om meer te weten te komen over workflows met meerdere camera's bewerken.

Gebruik het deelvenster Essentiële grafische functies om titels, aftiteling en geanimeerde samenstellingen te maken. Zie Titels en bewegende afbeeldingen maken voor meer informatie.

Compileerfouten kunnen allerlei oorzaken hebben. Vind oplossingen in Compilatiefouten tijdens renderen of exporteren oplossen

Premiere Pro kan probleem hebben met de toegang tot de activeringsserver, die sommige codecs nodig hebben. Probeer de oplossingen in dit artikel: Functies en voorinstellingen van reeksen ontbreken.

Probeer eerst de stappen voor algemene probleemoplossing in het artikel Fouten met betrekking tot het vastlopen van Premiere Pro bij het opstarten.

Community

Neem deel aan het gesprek

Populaire verwante forums